• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09127975250
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی 1403 🍅 مجوز و وام

(1 vote, average 5 out of 5)

طرح توجیهی گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی

هدف از نوشتن مطالعات بازار و طرح توجیهی گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی براورد هزینه ، درآمد و سود احداث این گلخانه است که با پیوست گزارش کامفار و مطالعات بازار به منظور دریافت زمین ، اخذ وام بانکی و جواز تاسیس مورد استفاده قرار می گیرد. (PDF+WORD+گرید کانون)

همچنین در انتهای این مطلب کلیه طرح های توجیهی احداث گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی جهت دانلود شما قرارداده شده اند. این طرح های توجیهی مربوط به سالهای گذشته بوده و کاربرد اجرایی ندارند و صرفا برای مطالعه میتوانید آنها را دانلود کنید.

 

 ✳️ سر فصل های این مقاله (0 تا 100 احداث گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی)

✔️ آیا طرح توجیهی گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی توجیه مالی دارد؟

✔️ بیزنس پلن گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی چیست ؟

✔️ طرح توجیهی گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی چه عناوینی دارد؟

✔️ اخذ مجوز و وام گلخانه هیدروپونیک با ارائه طرح توجیهی

✔️ مشخصات فنی گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی داربستی !

✔️ نمونه سایت پلن گلخانه هیدروپونیک 20 هکتاری

✔️ مشخصات فنی سازه گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی

✔️ مشخصات فنی پوشش گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی

✔️ مشخصات فنی پرده های گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی

✔️ سیستم آبیاری و تغذیه گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی

✔️ سیستم تولید نشاء در گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی

✔️ تانک های ذخیره آب در گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی

✔️ سیستم تزریق CO2 در گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی

✔️ سیستم مه پاش گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی

✔️ فن های جریان هوا (سیرکولاتور) در گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی

✔️ سیستم گرمایش در گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی

✔️ سیستم های کنترل اقلیمی گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی

✔️ سیستم کنترل هوشمند در گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی

✔️ تاسیسات برودتی و سردخانه ای و سورتینگ گلخانه هیدروپونیک

✔️ مواد اولیه مصرفی گلخانه هیدروپونیک تولیدی گوجه فرنگی

✔️ ماشین آلات و تجهیزات و تاسیسات گلخانه هیدروپونیک

✔️ زمین مورد نیاز گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی

✔️ وضعیت اشتغال زایی گلخانه هیدروپونیک تولیدی گوجه فرنگی

✔️ استانداردهای لازم الاجرا در گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی

✔️ روش کشت گوجه فرنگی در گلخانه هیدروپونیک

✔️ آفات و بیماری های شایع گوجه فرنگی و روش های مبارزه

✔️ دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی

 


✔️ معرفی طرح توجیهی و بیزنس پلن گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی !


طرح توجیهی و بیزنس پلن گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی

✳️ آیا طرح توجیهی گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی توجیه مالی دارد؟ 

نوع محصولات تولیدی در این گلخانه 20 هکتاری ، گوجه فرنگی می باشد که از گروه سبزیجات داربستی بوده و روش کاشت ‌آن هیدروپونیک با سیکل بسته است.

هدف از اجرای این طرح توجیهی گلخانه هیدروپونیک ، تولید گوجه فرنگی سالم جهت صادرات به بازارهای کشورهای اوراسیا به ویژه روسیه می باشد.

امروزه در کشور های پیشرو ، تقریباً تمامی گوجه فرنگی تازه خوری در گلخانه های هیدروپونیک و مدرن تولید می شود و تولید گوجه فرنگی درهوای آزاد ، فقط به منظور استفاده در صنعت (تولید رب ، سس ، پودر و ...) انجام می شود.

اما متاسفانه در کشور ما تولید گوجه فرنگی گلخانه ای در درجه دوم اهمیت قرار گرفته است و بسیاری از گلخانه داران به علت آسانی کار به تولید خیار گلخانه ای مبادرت میکنند.

در صورتی که اگر برنامه ریزی و زمان بندی کشت طوری انجام شود که عرضه گوجه فرنگی در ماه هایی که کمبود آن در بازار وجود دارد انجام شود ، سودمندی این محصول بسیار مناسب خواهد بود و میتواند توجیه مالی منطقی داشته باشد.

همچنین امروزه انواع خاصی از گوجه فرنگی که به نوع گوجه گیلاسی معروف شده اند نیز به تدریج در حال باز کردن جای خود در بین سایر محصولات هستند که میتوان آنها را نیز در گلخانه های هیدروپونیک کشت کرد.

اما قبل از اینکه به بررسی مسائل فنی پیرامون احداث گلخانه و سیستم کشت هیدروپونیک بپردازیم توضیحاتی راجع به طرح توجیهی گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی میدهیم و این سوال را مطرح میکنیم که چرا باید قبل از هر کاری بیزنس پلن گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی را بنویسیم. 

یزنس پلن گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی

بیزنس پلن گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی چیست ؟ 

بیایید فرض کنیم که شما امروز قصد ورود به صنعت کشت هیدروپونیک گوجه فرنگی در گلخانه را دارید. در ابتدای امر آیا برآوردی از هزینه ی احداث یک سازه ی مناسب گلخانه هیدروپونیک برای کشت گوجه فرنگی دارید؟!

آیا میدانید پس از احداث گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی ، درآمد شما در دوران بهره برداری چقدر است و نقطه سر به سر شما کجا قرار میگیرد؟ آیا برآوردی از سود و زیان گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی و سایر صورت های مالی آن دارید؟

پاسخ همه ی این سوالات به احتمال زیاد «خیر» میباشد. یا حتی در صورتی هم که برآوردهایی داشته باشید قطعا به صورت بسیار تقریبی و با واریانس بسیار بالا خواهد بود که نمیتواند به شما در مورد تصمیم گیری درباره ورود به این صنعت کمک کند.

بیزنس پلن احداث گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی ، پاسخ تمام پرسش های بالا را به شما میدهد و اطلاعات بسیار دیگری از جمله برآورد «دوره بازگشت سرمایه پروژه» و «NPV»  و «نرخ بازده داخلی» پروژه کشت هیدروپونیک گوجه فرنگی در گلخانه را به شما میدهد تا بتوانید در مورد ورود یا عدم ورود به این صنعت تصمیم بگیرید. 

طرح توجیهی گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی چه عناوینی دارد؟

طرح توجیهی گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی چه عناوینی دارد؟ 

در بیزنس پلن گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی به توجیه فنی و مالی پروژه پرداختیم. حال اگر بخواهیم قسمت مالی پروژه را کامل تر کنیم باید گزارش مالی نرم افزار کامفار را نیز به بیزنس پلن اضافه کنیم.

ضمن اینکه اگر بخواهیم وصعیت عرضه و تقاضا و صادرات و واردات گوجه فرنگی گلخانه ای و همینطور وضعیت رقبا را نیز بررسی کنیم باید مطالعات بازار گوجه فرنگی را نیز بنویسیم.

به مجموع این سه گزارش ، یعنی «بیزنس پلن» و «گزارش کامفار» و «مطالعات بازار» ، طرح توجیهی یا مطالعه امکان سنجی احداث گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی میگویند که به بررسی توجیه فنی و مالی و بازار محصول میپردازد و کاملترین نوع گزارش فاز صفر پروژه است. 

 اخذ مجوز و وام گلخانه هیدروپونیک با ارائه طرح توجیهی

✳️ اخذ مجوز و وام گلخانه هیدروپونیک با ارائه طرح توجیهی : 

کاربرد بیزنس پلن و طرح توجیهی گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی به همین موارد ختم نمیشود و شما در فرایند های اداری نیز نیاز به این گزارشات خواهید داشت.

مثلا در صورتی که قصد گرفتن مجوز احداث گلخانه و ثبت نام در سامانه سماک را داشته باشید و یا اینکه بخواهید از جهاد کشاورزی و یا شرکت شهرک های کشاورزی ، زمین بگیرید ، نیاز به بیزنس پلن گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی و اطلاعات و محاسبات آن خواهید داشت تا بتوانید فرمهای مربوطه را پر کنید.

و در صورتی که بخواهید در سامانه سیتا ثبت نام کنید و وام و تسهیلات بانکی برای گلخانه هیدروپونیک خود بگیرید حتما نیاز به یک طرح توجیهی کامل و جامع خواهید داشت.

بنابراین برای تهیه بیزنس پلن و طرح توجیهی و حتی طراحی و اجرای گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی ، با کارشناسان مجرب و متخصص وبسایت گسترش کارآفرینی ایران تماس گرفته و مشاوره رایگان دریافت کنید.


✔️ دانش فنی طرح توجیهی احداث گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی ! 


طرح توجیهی احداث گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی

✳️ مشخصات فنی گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی داربستی ! 

سیستم تولید محصول گوجه فرنگی داربستی پیشنهادی شامل گلخانه ای با سطح تکنولوژی بالا و پیشرفته (در مقایسه با گلخانه های موجود در کشور) می باشد.

این تکنولوژی در زمره یکی از پیشرفته ترین ها در عرصه گلخانه های مالتیاسپن پلاستیکی است و پس از بومی سازی با رعایت اصل اعتدال در هزینه ها و مقرون به صرفه بودن ، از قابلیت و کارآمدی بالایی به منظور تولید انواع محصولات داربستی گلخانه ای برخوردار می باشد.

با توجه به نوع ابعاد اراضی و نیز جهت باد های غالب در منطقه مطابق مطالعات کارشناسی انجام شده سایت پلان گلخانه در سطح 20 هکتار (چهار مجموعه 5 هکتاری) و هر مجموعه به صورت 5 واحد به شرح ذیل ترسیم شده است.

نمونه سایت پلن گلخانه هیدروپونیک 20 هکتاری : 

نمونه سایت پلن گلخانه هیدروپونیک 20 هکتاری

مشخصات فنی سازه گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی : 

این گلخانه از نوع گوتیک می باشد. این گلخانه دارای دو سری دریچه بال کبوتری جانبی است.

دهانه 8 متر ، ارتفاع (تا زیرناودان) 4 متر ، ارتفاع ن هایی 5.85 متر و فاصله ستون ها روی ردیف 5 متر می باشد.

مشخصات فنی سازه گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی

ستون ها : از نوع آهن گالوانیزه گرم که با روی با خلوص بالا گالوانیزه شده و یکنواختی مطابق با استاندارد های اروپا گالوانیزه شده اند.

طرح توجیهی گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی

کمان ها ، میله ها و پروفیل ها و گاترها (آهن گالوانیزه گرم) : سازه باید توانایی تحمل 30 کیلو گرم بر متر مربع بار برف و 120 کیلومتر بر ساعت سرعت باد را دارا باشد.

گاترها : ناودان های مرکزی و کناری دارای 2.5 میلی متر قطر بوده و مجهز به قطعات ضد انبساط در محل های اتصال با پروفیل و در طول گاتر می باشد گاتر ها برای جلوگیری از افتادن به پروفیل های کناری پیچ شده اند تا در زمان تعویض پلاستیک سقوط نکنند.

پنجره ها : برای تهویه مناسب در هنگام لزوم دو پنجره بال کبوتری در دو طرف هر تونل تعبیه شده اند که به صورت اتوماتیک توسط چرخدنده موتور دار باز و بسته می شوند.

محل نصب سیستم کنترل مرکزی دریچه ها و سیستم های برقی در درون اتاق کنترل مرکزی گلخانه و از طریق سیستم اتوماسیون می باشد قرار می گیرند.

در هر سالن گلخانه ای دو در اتوماتیک 3×3 در دو انتهای گلخانه تعبیه شده که در جلویی (اصلی) دارای اتاقک میانی (برای نصب دوش بادی و جلوگیری از ورود حشرات) به طول 3 مترمی باشد.

دوش بادی نصب شده دارای توان گردش هوا به میزان 1.35 متر مکعب در ساعت است. یک در دستی نیز در میان تونل وجود خواهد داشت.

نگهدارنده گیاهان : جهت نگهداری گیاهان به صورت کاملا عمودی در فاصله های مناسب (بستگی به نوع کشت) یک سیم گالوانیزه به قطر 0.3 میلی متر نصب می گردد. فاصله سیم ها از کف 3.8 متراست. 

مشخصات فنی پوشش سقف و دیواره گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی

✳️ مشخصات فنی پوشش سقف و دیواره گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی :  

پوشش سقف از پلاستیک 3 لایه دو جداره از نوع پلی اتیلن سبک (LDPE) می باشد.

پوشش خارجی ضد UV (حداقل 10 درصد) ، پوشش میانی دارای مواد غنی از EVA بوده و لایه داخلی منتشر کننده نور است و قطر هر پلاستیک 800 میکرون است.

پوشش دیواره ها پلی کربنات 2 لایه با قطر 8 میلی متر است. دانسیته پلی کربنات مصرفی 1.5 کیلو گرم بر متر مربع می باشد.

مشخصات فنی پرده های گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی :

دو لایه پرده در سقف گلخانه تعبیه می گردد. اول ؛ پرده کنترل انرژی (Energy saving) و دوم؛ پرده سایه بان (Shading).

پرده سایه بان از جنس پلاستیک مشبک که تا %80 اجازه عبور به هوا می دهد. پرده کنترل انرژی پرده ای شفاف با کلاف گالوانیزه است.

این لایه اجازه عبور هوا را نمی دهد. هر دوی این پرده ها توسط موتور های چرخ دنده دار با توان 0.26 کیلووات بر روی مسیر تعبیه شده و توسط کابل های کشنده باز و بسته می شوند. 

سیستم آبیاری و تغذیه گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی

✳️ سیستم آبیاری و تغذیه گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی

  • سیستم آبیاری هر واحد گلخانه ای در چند ماژول طراحی و اجرا می گردد.
  • فاصله بوته ها 1.2 * 0.25 متر در نظر گرفته شده  است (33000 بوته در هکتار).
  • دبی قطره چکان ها 3 لیتر در ساعت و شدت عبور آب در هر بخش 100 متر مکعب بر ساعت است.
  • البته لازم به ذکر است که با توجه به اینکه آبیاری در سیستم هیدروپونیک انجام می گردد زمان آبیاری در هر مرحله کم می باشد.
  • مدیریت آبیاری و کود دهی به صورت تمام اتوماتیک و مکانیزه و با استفاده از دستگاه تغذیه مدرن انجام می شود.
  • دستگاه های تزریق محلول های کودی و یک دستگاه برای اسید در این سیستم وجود دارد. تابلو برق دارای سیستم حفاظتی مغناطیسی - حرارتی است.
  • هر ماژول آبیاری دارای یک سیستم اتوماتیک آبیاری است.
  • دارای یک سیستم ایمنی است که فشار را در محدوده مورد انتظار نگه می دارد.
  • دارای سنسور شفافیت و کدورت سنج آب
  • دارای سیستم اندازه گیری محلول که بر اساس نیاز گیاه و برنامه ریزی کودی انجام شده توسط کارشناس تغذیه گیاهی و میزان عناصر موجود در محلول ، میزان کود تزریقی را تنظیم می نماید.
  • نمایشگر های سیستم که نمودار هایی از حجم آبیاری و تغییرات آن به علاوه میزان عناصر تامین شده را برای هر بخش به صورت تصویری ارائه می نماید.
  • دارای یک مخزن جمع آوری آب زهکشی که امکان گردش مجدد آب و مواد غذایی را فراهم می آورد (سیستم هیدروپونیک با سیکل بسته).
  • دارای سنسور های PH و EC دوگانه که امکان ارسال اطلاعات مربوطه به دستگاه تغذیه گیاهی را ایجاد کرده و سپس این دستگاه تنظیم این د وفاکتور را انجام می دهد.
  • امکان برنامه ریزی آبیاری بر اساس زمان ، تشعشع خورشید ، سیگنال فاکتور های محیطی نظیر درجه حرارت و یا میزان آب خروجی زهکش ها.
  • سیستم فیلتراسیون دارای فیلتر دیسکی خود شوینده است.
  • دارای 4 کود تانک پلی اتیلن و یک تانک اسید پلی اتیلن
  • سیستم آبیاری هر واحد گلخانه ای در چند ماژول طراحی و اجرا می گردد. فاصله بوته ها 1.2 * 0.25 متر در نظر گرفته شده است (33000 بوته در هکتار).
  • دبی قطره چکان ها 3 لیتر در ساعت و شدت عبور آب در هر بخش 100 متر مکعب بر ساعت است. البته لازم به ذکر است که با توجه به اینکه آبیاری در سیستم هیدروپونیک انجام می گردد زمان آبیاری در هر مرحله کم می باشد.
  • مدیریت آبیاری و کود دهی به صورت تمام اتوماتیک و مکانیزه و با استفاده از دستگاه تغذیه مدرن انجام می شود. 

سیستم تولید نشاء در گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی

✳️ سیستم تولید نشاء در گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی :

با توجه به اینکه در گلخانه تولید محصولات صیفی ، سیستم گلخانه تولید نشاء مورد نیاز است.

سطح 640 متر مربع به صورت مجزا در یکی از واحد های گلخانه صیفی 20 هکتاری در نظر گرفته می شود.

تصویر خزانه تولید نشاء گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی : 

خزانه تولید نشاء گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی

✳️ تانک های ذخیره آب در گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی : 

برای هر 5 واحد گلخانه ای فوق تانک ذخیره آب جداگانه ای پیش بینی شده که در آن ها نصب می گردد. تانک دوم تانک ذخیره زهاب است . با توجه به اینکه میزان آب زهکشی حداکثر یک سوم آب آبیاری است و تن ها این تانک باید به اندازه یک روز گنجایش داشته باشد.

تانک ضد عفونی بازگشتی زهکش نیز در این سیستم وجود دارد که آب جمع آوری شده زهکش را برای گند زدایی ذخیره می کند.

برای مصرف آب بازیافتی ، استاندارد در نظر گرفته شده بر اساس استاندارد اسپانیا (R.D.1620/2007) در نظر گرفته شده که آب بازیافتی باید حداقل مشخصات زیر را داشته باشد :

  • تخم نماتد یک عدد در 10 لیتر
  • Ecoli حداکثر 10000 در 10 لیتر
  • مواد آلی و بیماری زا حداکثر ufc/l 10000
  • کل مواد معلق 35 گرم بر لیتر
  • شفافیت NTU 15

برای رسیدن به این کیفیت از سیستم فیلترینگ شنی و SILEX و سیستم فیلترینگ 30 میکرون استفاده می گردد.

برای ضد عفونی از سیستم تهیه و تزریق ازن به روش لامپ تخلیه کرونا استفاده شده و لایه پلی آمیدی به کار گرفته می شود.

یک سیستم ماشینی اتوماتیکی با صفحه لمسی برای برنامه دهی و مشاهده وضعیت سیستم تمام سیستم را مدیریت می کند. 

 سیستم تزریق CO2 در گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی

✳️ سیستم تزریق CO2 در گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی :  

دی اکسید کربن ماده پایه ای برای تولید قند و مواد غذایی در فرآیند فتوسنتز است.

لذا جهت به حداکثر رساندن میزان فتوسنتز یک سیستم کامل تزریق CO2 شامل تولید کننده ، لوله های انتقال ، نازل های تزریق و سیستم مدیریت الکتریکی در این گلخانه تعبیه شده که می تواند گاز دی اکسید کربن را به طور یکنواخت تزریق و غلظت این گاز را از حدود 340 پی. پی. ام به حدود 1200 پی. پی. ام برساند.

میزان تزریق بر اساس ساعت روز ، درجه حرارت و شرایط رشد گیاه برنامه ریزی می گردد. 

سیستم مه پاش گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی

✳️ سیستم مه پاش گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی :

گلخانه برای تامین رطوبت مجهز به سیستم مه پاش است که آب را به صورت پودر در تمام یا بخشی از گلخانه (بسته به برنامه و نیاز) پخش می کند.

این سیستم که نازل های آن در سقف گلخانه قرار دارد ضمن تامین رطوبت در فصل مورد نیاز ، می تواند برای محلول پاشی نیز در زمان ضرورت به کار گرفته شود.

فاصله نازل ها روی خط 1.2 متر و فاصله خطوط 5 متر می باشد و هر نازل با دبی 2.37 لیتر در ساعت می تواند نزدیک 8 متر مربع را پوشش دهد.

سیستم مه پاش به جز نازل و لوله ای انتقال آب دارای پمپ فشار و کمپرسور هوا و همچنین سیستم الکترونیکی مدیریت مه پاشی می باشد.  

 فن های جریان هوا در گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی

✳️ فن های جریان هوا (سیرکولاتور) در گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی : 

فن هایی که هوا را درگلخانه به جریان می اندازند (عملیات سیرکوله کردن هوا) برای یکنواختی هوا و خنک شدن نقش ویژ های را بازی می کنند.

فن های این گلخانه با مشخصات زیر است :

  • تهویه هوا 7500 متر مکعب درساعت
  • 1400 دور در دقیقه
  • 400 ولت 50 آمپر
  • کشش جریان 1.1 آمپر
  • توان 400 وات
  • اندازه 518 * 250 میلی متر
  • وزن 1.1 کیلو گرم 

سیستم گرمایش در گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی

✳️ سیستم گرمایش در گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی :

گرمایش گلخانه از نوع آب گرم است که توسط یک بویلر داخل شبکه آب گرم جریان می یابد.

این بویلر دارای یک واحد سوزاننده سوخت می باشد که دارای ماژول های سوخت گازوئیل و گاز طبیعی و یک مبدل است.

روش توزیع دما مشابه روش متداول توزیع آبگرم می باشد.

همچنین یک دستگاه بویلر دیگر برای مواقع اضطراری که بویلر اصلی دچار مشکل فنی می گردد ضروری می باشد.

سیستم های کنترل اقلیمی گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی

✳️ سیستم های کنترل اقلیمی گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی :

یک سیستم هوشمند کنترل اقلیم و سنسورهای لازم جهت دریافت شرایط محیطی گیاه تعبیه گردیده که امکان ثبت مداوم ارقام محیطی و مدیریت شرایط گیاه بر اساس آن فراهم می نماید.

مهم ترین بخش های این سیستم عبارت اند از :

  • سیستم سنجش فاکتور های محیطی از نوع CLIMATIC V4 - START که 5 فاکتور هواشناسی را به صورت مداوم ثبت و کنترل می نماید
  • سیستم اندازه گیری فاکتور های خارجی نظیر باد (سرعت و جهت) ، بارندگی ، تشعشع ، دما
  • سنسور های سنجش درجه حرارت آب
  • سیستم سنجش دی اکسید کربن 

سیستم کنترل هوشمند در گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی

✳️ سیستم کنترل هوشمند در گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی :

موارد دریافتی از این سنسور ها و ایستگاه ها به صورت برنامه ریزی و هوشمند موارد زیر را کنترل می کنند :

  • تهویه طبیعی و میزان باز و بسته شدن دریچه ها
  • فعالیت فن های تهویه
  • پرده ها
  • مه پاشی
  • فعالیت موتورخانه و گرم کردن آب
  • تزریق دی اکسید کربن
  • زنگ های خطر 

سردخانه ای گلخانه هیدروپونیک

✳️ تاسیسات برودتی و سردخانه ای و سورتینگ گلخانه هیدروپونیک : 

با توجه به تولید در نظر گرفته شده برای واحد گلخانه گوجه فرنگی پیش بینی تولید متوسط روزانه (برای کل ایام سال) حدود 4 تن انواع محصولات ذکر شده که در برخی از ایام سال تا حدود 2 برابر می تواند افزایش یابد و از آنجایی که بازار های هدف این محصولات عمدتا برای صادرات برنامه ریزی شده است لذا حجم هر یک از این محصولات باید به نحوی باشد که حداقل یک کانتیر 20 تنی را تکمیل نماید تا پاسخگوی هزینه های صادرات باشد.

بنابراین برای نگهداری و جمع آوری محصولات تولیدی روزانه و برای رسیدن به حجم قابل ارسال نیاز به انبار های سرد تحت کنترل (سردخانه بالای صفر) می باشد.

ظرفیت سردخانه برای دپو و نگهداری محصولات تولیدی حداقل به مدت 10 روز در نظر گرفته شده است.

لازم به ذکر است که جهت عدم تاثیر گذاری محصولات مختلف بر روی رسیدگی همدیگر نیاز است که این محصولات در سردخانه به صورت مجزا نگهداری شوند.

به همین منظور ساخت دو اتاق سردخانه به مساحت هر یک 6 * 8 * 9 متر ضروری به نظر می رسد.

همچنین به منظور ارسال و ارائه محصول سالم و با کیفیت ممتاز در بازار های هدف نیاز به سورت و بسته بندی دقیق و سالم محصول نیز بسیار ضروری می باشد.

سردخانه نگهداری محصولات گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی :

برای پیشگیری از دپو و نگهداری محصولات با کیفیت پایین در سردخانه نیز نیاز به خط سورتینگ و بسته بندی که امکان جداسازی محصولات با کیفیت پایین و درجه بندی دقیق محصولات با کیفیت می باشد.

با توجه به شکل و فرم ظاهری تولیدات گلخانه ای که شامل محصولات با فرم گردو کروی و کشیده و طولی می باشد سیستم سایزینگ مورد نظر شامل دو بخش برای محصولات گرد و کروی و محصولات طولی انتخاب می گردد.

سیستم مورد نظر دارای امکان درجه بندی کیفی شامل شناسایی محصولات سالم و با کیفیت از محصولات خراب و با کیفیت پایین بوده تا قبل از درجه بندی از نظر شکل و اندازه ، محصول از نظر کیفی بازبینی و سورت شده باشد.

مشخصات فنی سازه گلخانه هیدروپونیک

مشخصات فنی سازه و تجهیزات گلخانه هیدروپونیک :

  • معماری سازه : مالتی اسپن به هم پیوسته
  • اسکلت سازه : گالوانیزه با اتصالات پیچ و مهره ای
  • فونداسیون : حفره ای استوان های شکل غیر پیوسته
  • پوشش سقف : پلاستیک سه لایه دو جداره با UV
  • پوشش دیواره ها : پلی کربنات دو جداره 8 میلی متر
  • سیستم خنک کننده فن : فن های دیواری 1400 دور دردقیقه
  • سیستم گرمایش : آبگرم
  • سیستم آبیاری : سیستم قطره ای با کود آبیاری
  • سیستم رطوبت ساز مه پاش با جت معکوس 
  • سیستم دی اکسید کربن : تزریقی با مدیریت الکتریکی
  • کنترل اقلیم : دارای قابلیت کنترل هوشمند محیط گلخانه و برقراری ارتباط با کلیه اجزای سازه

مواد اولیه مصرفی گلخانه هیدروپونیک تولیدی گوجه فرنگی :

  • بذر گوجه : 600000 عدد
  • محلول های غذایی : 7500 لیتر
  • سموم شیمیایی : 750 لیتر 

تجهیزات گلخانه هیدروپونیک

✳️ ماشین آلات و تجهیزات و تاسیسات گلخانه هیدروپونیک :

  • سیستم سمپاش مرکزی : 1 دستگاه
  • ادوات باغبانی (قیچی ، فرغون ، بیلچه و ...) : 80 سری
  • تجهیزات و ماشین آلات سورتینگ : 4 مورد

تأسیسات و امور زیر بنایی گلخانه هیدروپونیک تولیدی گوجه فرنگی :

  • اسکلت سازه : «برای 20 هکتار زمین» ، «مشخصات فنی : گالوانیزه با اتصالات پیچ و مهره ای»
  • فونداسیون : «برای 9280 متر مربع زمین» ، «مشخصات فنی : حفرهای استوانه ای شکل غیر پیوسته مشتمل بر 2320 عدد پایه»
  • سیستم بهینه سازی مصرف انرژی (پرده های عایق حرارتی ، سایه بان ، دمنده های هوا در پلاستیک) : «برای 20 هکتار زمین» ، «مشخصات فنی : پلی کربنات دوجداره 8 میلی متر و پلاستیک مشبک»
  • سیستم سرمایشی وگرمایشی و تهویه داخلی و کنترل اقلیم : «برای 20 هکتار زمین» ، «مشخصات فنی : سیستم خنک کننده شامل فن های دیواری 1400 دور در دقیقه است. سیستم گرمایشی از نوع آبگرم توسط دو دستگاه بویلر می باشد. سیستم رطوبت ساز نیز از نوع مه پاش با جت معکوس است. سیستم دی اکسید کربن به صورت تزریقی با مدیریت الکتریکی انجام می شود. سیستم کنترل اقلیم نیز از نوع کنترل هوشمند محیط گلخانه و برقراری ارتباط با کلیه اجزای سازه می باشد. »
  • سیستم آبیاری و تغذیه : «برای 20 هکتار زمین» ، «مشخصات فنی : سیستم قطره ای با کود آبیاری»
  • تاسیسات برودتی و سردخانه ای و سورتینگ : «برای ظرفیت 1000 تن» ، «مشخصات فنی : ساخت دو اتاق سردخانه و سورتینگ به مساحت هر یک 6 * 8 *9 متر»
  • متعلقات : «برای 20 هکتار زمین» ، «مشخصات فنی : شامل آویزها و پوشش کف گلخانه ، ناودان های کشت و ... می شود. »
  • تجهیز کارگاه : «4» ، «مشخصات فنی : شامل بستر کشت ، شاسی های کشت ، مخزن ذخیره سوخت و...» 
  • امتیاز برق : «4» ، «مشخصات فنی : خرید امتیاز برق سه فاز 25 - آمپر - کابل کشی»
  • امتیاز گاز : «4» ، «مشخصات فنی : خرید امتیاز گاز و ساخت ایستگاه فشار گاز با حجم 2000 متر مکعب»

زمین مورد نیاز گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی :

  • زمین (با چاه آب) : 32 هکتار ، «اختصاص 320000 متر مربع به ساخت گلخانه و تأسیسات مورد نیاز آن»
  • تسطیح و محوطه سازی : «عملیات تسطیح و محوطه سازی و زیر سازی به مقیاس 8000 متر مربع» 

اشتغال زایی گلخانه هیدروپونیک تولیدی گوجه فرنگی

✳️ وضعیت اشتغال زایی گلخانه هیدروپونیک تولیدی گوجه فرنگی :

  • مدیر گلخانه : 1 نفر ، «کارکرد : 14 ماه»
  • کارشناس گلخانه : 8 نفر ، «کارکرد : 14 ماه»
  • کارشناس بازرگانی و مالی : 4 نفر ، «کارکرد : 14 ماه»
  • تکنسین گلخانه : 8 نفر ، «کارکرد : 14 ماه»
  • نگهبان : 8 نفر ، «کارکرد : 14 ماه»
  • کارگر ماهر : 16 نفر ، «کارکرد : 14 ماه»

جمع : 45 نفر 

طرح توجیهی احداث گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی

✳️ استانداردهای لازم الاجرا در گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی : 

موارد زیر از اهم موضوعاتی است که باید در تولید محصولات طرح رعایت شوند تا دسترسی به استانداردهای مورد نیاز تولید (کیفیت مناسب و کاهش هزینه تولید) و استانداردهای عرضه محصول امکان پذیر باشد.

  • عاری بودن بستر کاشت از هرگونه آلودگی (بیماری ها ، آفات و ...)
  • کلیه سینی های تولید نشا به وسیله محلول های ضد عفونی کننده مانند پرکلرین و مواد مشابه با غلظت مناسب بر علیه بیماری های قارچی و ویروسی ضد عفونی و استریل شوند.
  • استفاده از کاور مخصوص به هنگام تردد و کار در داخل گلخانه
  • کلیه وسایلی که در گلخانه مورد استفاده قرار می گیرند قبل از هر نوبت مصرف با محلول های مناسب ضد عفونی شوند.
  • قبل از درب های ورودی حوضچه محلول ضد عفونی جهت ضد عفونی کفش ها و چکمه های مخصوص ورود به گلخانه تعبیه شوند. علاوه بر آن محلول ضد عفونی کننده جهت ضد عفونی دست ها قبل از درب ورودی تعبیه گردد.
  • همچنین جهت افراد و کارگرانی که به داخل گلخانه وارد می گردند از روپوش های استریل استفاده خواهد شد.
  • استحمام پرسنل تولید و کارگران پیش از آغاز کار روزانه باید در برنامه روزانه قرار داده شود.
  • درب های ورودی گلخانه اتوماتیک بوده و دارای دوش بادی می باشند تا از ورود آفات و حشراتی که ممکن است ناقل بیماری های ویروسی باشند جلوگیری نمایند.

لازم به ذکر است که با توجه به اهمیت کیفیت آب در گلخانه ها و راندمان تولید محصولات ، لازم است از آب چاه جهت پر نمودن استخر ذخیره آب و سپس توزیع در سیستم آبیاری گلخانه استفاده شود.

به هیچ عنوان نباید به صورت مستقیم آب از چاه یا هر منبع دیگری در سیستم آبیاری توزیع گردد. با توجه به ذخیره آب در مخازن مخصوص ، آب مورد نیاز هم دما گردیده و سپس مورد استفاده قرار می گیرد.


✔️ روش کاشت و داشت و برداشت گوجه فرنگی گلخانه ای هیدروپونیک ! 


روش کشت گوجه فرنگی در گلخانه هیدروپونیک

✳️ روش کشت گوجه فرنگی در گلخانه هیدروپونیک :

1 - انتخاب ارقام با کیفیت گوجه فرنگی :

در انتخاب ارقام گوجه فرنگی گلخانه ای بیشتر به دو فاکتور (خصوصیات کیفی میوه) و (مقاومت به آفات و بیماری ها) توجه می شود.

با توجه به این که گوجه فرنگی گلخانه ای فقط به منظور مصرف تازه خوری تولید می شود توجه به خصوصیات ظاهری میوه بسیار حائز اهمیت است.

معمولاً گوجه فرنگی های با اندازه متوسط تا بزرگ طرفدار بیشتری دارند. امروزه ارقامی با رنگ های دیگر نظیر گوجه فرنگی های زرد رنگ نیز عرضه شده اند. که در صورت اطمینان از کشش بازار می توان از آن ها استفاده نمود.

ارقام گوجه فرنگی گیلاسی Cherry Tomato نیز در بسیاری از کشور ها طرفداران زیادی دارند و در کشور ما نیز در برخی موارد از بازار خوبی برخوردار بوده اند.

توجه به مقاومت ارقام مختلف در برابر آفات و بیماری ها نیز از خصوصیاتی است که در مورد همه محصولات گلخانه ای و از جمله گوجه فرنگی می بایست مورد توجه قرار گیرد و این موضوع به خصوص در مواردی که گلخانه در دوره های قبل به آفت یا بیماری خاصی آلوده بوده است اهمیت زیادی دارد .

در مورد گوجه فرنگی گلخانه ای نیز از پیوند استفاده می شود ، بنابراین در صورتیکه از نشاء پیوندی استفاده گردد هنگام انتخاب رقم می بایست دو رقم انتخاب شود.

نخست رقم مناسبی که محصول مورد نظر با خصوصیات خاص تولید نماید و دوم رقمی که خصوصیات ریشه آن مناسب برای کشت در بستر خاص یا شرایط خاص باشد.

به طور کلی ارقام گوجه فرنگی دارای دو تیپ هستند. ارقام با رشد محدود Deteminate که بیشتر برای کشت های هوای آزاد مورد استفاده قرار می گیرند و ارقام با رشد نامحدود Indeterminate که به طور نامحدود به رشد رویشی و زایشی خود ادامه می دهند و در کشت و کار گلخانه ای مورد استفاده قرار می گیرند. بنابراین همه ارقام گلخانه ای از تیپ دوم هستند.

2 - انتخاب ظروف کشت نشاء گوجه فرنگی :

جهت کاهش ریسک تولید نشاء با کیفیت مناسب ، بذر گوجه فرنگی را در بخش تولید نشاء که مجهز به سیستم های مخصوص این کار می باشد جوانه دار نموده و پس از رشد مناسب نشاء های تولیدی در زمان مناسب به گلخانه اصلی منتقل و در بستر های کشت ویژه کشت می گردند.

ساقه گوجه فرنگی نسبت به خیار از قدرت ریشه زایی بیشتری برخوردار است و انتقال نشاء آن با مشکلات کمتری مواجه می شود در مورد گوجه فرنگی نیز می توان از سینی نشاء مخصوص با بستر کوکوپیت و پرلیت استفاده نمود.

3 – تهیه خاک نشاء کاشت بذر گوجه فرنگی :

گوجه فرنگی نسبت به خیار به خاک قوی تری احتیاج دارد و به کود دامی عکس العمل بهتری نشان می دهد . برای تهیه خاک نشاء از الیاف کوکوپیت و پرلیت به نسبت های توصیه شده (70 درصد کوکوپیت و 30 درصد پرلیت) استفاده می گردد.

قبل از استفاده در سینی نشاء ترکیب حاصله درون حوضچه دارای زهکش ریخته شده و با آب مرطوب می گردد. پس از 48 - 24 ساعت از مرطوب کردن ترکیب فوق می توان از آن در سینی های نشاء استفاده نمود.

بذر گوجه فرنگی نسبت به خیار ریزتر است و بنابراین عمق کاشت نیز کمتر در نظر گرفته می شود . عمق کاشت 1 ـ 0.5 سانتی متر مناسب خواهد بود . بلافاصله بعد از کاشت بذر ، آبیاری انجام می شود.

بهترین دما برای جوانه زدن بذر 25 ـ 20 درجه با رطوبت نسبی 90 - 70 درصد (در فصول مختلف) می باشد. در شرایط مساعد مدت زمان مورد نیاز برای جوانه زدن بذر 5 - 3 روز است.

همچنین پس از سبز شدن تا رسیدن به اندازه ای که بتوان نشاء را جهت کشت به گلخانه اصلی منتقل گردانید مدت 40 - 25 روز (زمستان 40 روز و تابستان 25 روز) طول می کشد.

پس از جوانه زنی بذر و خروج گیاهک می بایست با دقت فراوان عملیات داشت را انجام داد. همچنین پس از سبز شدن بذر ، بوته ها کود - آبیاری می گردند.

میزان نیاز آبیاری بر اساس فصل کشت و میزان رطوبت نسبی از 3 - 1 روز متغیر است و مبناء خشک شدن سطح بستر کشت می باشد.

آبیاری بیش از حد باعث بروز بیماری های قارچیمی گردد. در صورتی که بیماری مثل بوته میری قابل کنترل نبود فورًا بوته آلوده را از خزانه خارج نموده و محل سینی را ضد عفونی می گردد.

درطول مدت تولید نشاء مناسب باید کنترل آفات مد نظر قرار گیرد. دمای خزانه با توجه به نور (در فصول مختلف) تنظیم می گردد.

در شرایط پر نور دمای روزانه 25 ـ 20 درجه و دمای شبانه 20 ـ 15 درجه سانتی گراد را تأمین می شود. رطوبت نسبی مناسب در حد 80 ـ 70 درصد می باشد.

زمان بندی کاشت هیدروپونیک گوجه فرنگی در گلخانه

4 - زمان بندی کاشت هیدروپونیک گوجه فرنگی در گلخانه :

هنگام کاشت بذر در نظر داشته باشید که مدت زمان لازم برای جوانه زنی در شرایط مناسب 8 ـ 6 روز است و نشاء گوجه فرنگی بسته به شرایط بعد از 6 ـ 4 هفته به بستر اصلی منتقل می شود.

بسته به رقم و شرایط محیطی 60 ـ 35 روز بعد از باز شدن گل ها ، میوه ها بالغ می شوند.

در کشور های اروپایی الگو های مختلفی برای کشت گوجه فرنگی مورد استفاده قرار می گیرند.

در کشور ما معمولاً یک کشت در سال انجام می شود بدین صورت که بذر کاری در اواخر شهریورماه انجام شده و نشا ها اواخر مهر تا اواسط آبان به زمین اصلی منتقل می شوند.

این کشت تا بهار سال آینده و تا هنگام که گرمای هوار اجازه دهد و قیمت فروش محصول نیز در حد مناسبی باشد حفظ می شود.

مدیر واحد گلخانه ای با انتخاب یک یا دو دوره از دوره های مذکور سعی می کند ، گلخانه خود را در تمام طول سال مورد استفاده قرار دهد.

5 - قیم بندی بوته های گوجه فرنگی :

بوته های گوجه فرنگی گلخانه ای که همگی از نوع Indeterminate هستند به رشد نامحدود خود تا زمانی که شرایط فراهم باشد ادامه می دهند.

پس از انتقال نشاء به محل اصلی و رشد ، لازم است بوته ها را با نخ قیم به سمت بالا هدایت کرد. به این منظور از نخ های قیم قوی که تحمل بار بوته را داشته باشند استفاده می شود.

یک سر این نخ ها به سیم قیمی که در ارتفاع حدود 2.5 متری نصب شده است بسته شده ، سر دیگر آن به سیمی که در کنار ردیف های کشت تعبیه شده بسته می شود.

بستن بوته ها با قیم ویژه :

بوته ها به موازات رشد خود به دور این نخ پیچانده می شوند. در صورت لزوم می توان از گیره های پلاستیکی مخصوصی برای محکم کردن ساقه گیاه به نخ قیم استفاده کرد.

6 - انتقال نشاء گوجه فرنگی:

بوته های گوجه فرنگی نسبت به خیار با تلفات کمتری جا به جا می شوند چون قدرت ریشه زایی ساقه گوجه فرنگی نسبتاً بالا است و اصطلاحاً گیرایی بوته ها بیشتر است.

به هر حال هنگام انتقال نشا ها بهتر است خاک گلدان (در صورتی که از گلدان های پلاستیکی استفاده شده است) به صورت قالبی خارج شده و در محل مناسب کاشته شود.

بلافاصله بعد از کاشت یک آبیاری انجام دهید و یکی دو روز بعد با یک محلول استارتر تغذیه کنید.

7 - فواصل کاشت گوجه فرنگی :

تراکم کشت ارقام گوجه فرنگی گلخانه ای در حدود 2.5 ـ 2 بوته در متر مربع ذکر می شود ، البته در مناطق پر نور و گرم امکان افزایش تراکم تا بیش از 5 - 3 بوته در متر مربع نیز وجود خواهد داشت.

کشت تک ردیفه و عرض راهروی 120 ـ 100 سانتی متر است. فواصل بوته ها روی ردیف نیز به تراکم کاشت بستگی داشته و 25 سانتی متر در نظر گرفته می شود.

8 - هرس و تربیت گوجه فرنگی :

هرس بوته گوجه فرنگی آسان است. بوته های گوجه فرنگی گلخانه ای معمولا به صورت تک ساقه تربیت می شوند مگر در حالتی که بوته مورد استفاده پیوندی باشد که در این صورت می توان گیاه را به صورت دو ساقه تربیت نمود.

برای ایجاد یک بوته تک ساقه ، لازم است تمامی شاخه های جانبی که در زاویه برگ و ساقه اصلی به وجود می آیند حذف شوند .

نکته قابل توجه این که ، حذف شاخه های جانبی می بایست در اولین فرصت انجام شود. بزرگ شدن ساقه های جانبی و سپس قطع کردن آن ها ، سبب مصرف بی مورد انرژی گیاه و مواد غذایی می شود.

حذف ساقه های جانبی می بایست به صورت روزانه انجام شود. هنگامی که این ساقه ها انداز های در حدود 3 ـ 2 سانتی متر دارند به راحتی با دست کنده می شوند ، هنگام انجام این کار باید دقت داشت ، ساقه اصلی خراشیده نشود و قسمت انتهایی ساقه جانبی روی ساقه اصلی باقی نماند. با رسیدن بوته به سیم قیم ، برگ ها و میوه های زیرین حذف شده و بوته به آرامی روی زمین خوابانده می شود.

9 - خوابانیدن بوته روی زمین :

حذف برگ های مسن پائینی سبب بهبود چرخش هوا نیز شده و از بروز بیماری های قارچی جلوگیری می شود.

10 - نگهداری بوته در گلخانه :

الف ) تغذیه بوته گوجه فرنگی :

محدوده سطح عناصر مختلف در برگ گوجه فرنگی در لیست زیر آمده است:

  • ازت : 5.5 ـ 4.5 %
  • فسفر : 1 ـ 0.3 %
  • پتاسیم : 7 ـ 4 %
  • کلسیم : 5 ـ 1 %
  • منیزیم : 1.5 ـ 0.4 %

 عناصر کم مصرف (میلی گرم در کیلوگرم) :

  • آهن : 250 ـ 100 میلی گرم در کیلوگرم
  • مس : 25 ـ 5 میلی گرم در کیلوگرم
  • روی : 150 ـ 30 میلی گرم در کیلوگرم
  • مولیبدن : 5 ـ 0.15 میلی گرم در کیلوگرم
  • منگنز : 300 ـ 40 میلی گرم در کیلوگرم
  • بر : 100 ـ 35 میلی گرم در کیلوگرم

ب ) دمای گلخانه هیدروپونیک :

در کشور های اروپایی در روز های اول دمای شبانه 15 و دمای روزانه 19 درجه سانتی گراد اعمال می شود و به تدریج دما افزایش می یابد. دما می بایست با نور هماهنگ شود.

در شرایط پر نور می توان دمای 25 ـ 20 درجه روزانه و دمای 20 ـ 15 درجه شبانه را توصیه نمود. نوسانات دما ، رنگ گیری میوه را با مشکل مواجه می کند دمای بستر کاشت نیز نباید کمتر از 15 درجه سانتیگراد باشد .

ج ) رطوبت :

برای انجام تعرق مناسب و جلوگیری از بروز عوارض فیزیولوژیک (ترکیدگی و سیاه شدن میوه) رطوبت همواره ثابت و در محدوده 80 ـ 70 درصد حفظ می گردد.

د ) تلقیح :

گوجه فرنگی گلخانه ای پارتنوکارپ نبوده و نیاز به تلقیح دارد. مناسب بودن دما و رطوبت نسبی به تلقیح موفق کمک می کند. گوجه فرنگی گیاهی اتوگام است و گرده مورد نیاز مادگی هر گل توسط پرچم های همان گل قابل تأمین است.

برای انجام گرده افشانی موفق معمولا در ساعات مناسب روز که شرایط دما و رطوبت فراهم باشد ، ضرباتی به سیم های قیم زده می شود تا لرزش خفیفی در گیاهان رخ دهد. در گلخانه های مدرن از حشرات گرده افشان استفاده می شود.

ه ) آبیاری :

گوجه فرنگی به آب نسبتًا زیادی احتیاج دارد. در گلخانه انجام آبیاری به همراه کود دهی به صورت خودکار و با استفاده از سیستم آبیاری و تغذیه هوشمند انجام می گردد. بدیهی است با توجه به کشت هیدروپونیک این گیاه ، تعداد آبیاری به فصل سال ، مرحله رشد گیاه و نیاز آن دارد.

و ) تنک میوه :

در برخی ارقام که طول خوشه بلند است و میوه های ریز تولید می شوند ، در صورتی که کشش بازار بیشتر برای میوه های درشت باشد ، می توان قسمتی از انت های خوشه را حذف نمود. با این کار از تعداد میوه ها کاسته شده و بر اندازه آن ها افزوده می شود.

ی ) برداشت :

زمان برداشت گوجه فرنگی با توجه به فاصله بازار فروش تعیین می شود و به این معنی که برای بازار های نزدیک می توان میوه های کاملاً رسیده و رنگ گرفته را برداشت نمود و برای ارسال به نقاط دور دست میوه ها را در زمانی که به حداکثر رشد خود رسیده اما رنگ کامل نگرفته اند برداشت می کنند. 

آفات و بیماری های شایع گوجه فرنگی و روش های مبارزه

✳️ آفات و بیماری های شایع گوجه فرنگی و روش های مبارزه :

باید توجه داشته باشیم که در مراحل مبارزه با آفات و بیماری های گلخانه تا حد ممکن از روش های مکانیکی ، زراعی و چنانچه امکان آن هست بیولوژیکی استفاده شود و در صورت عدم نتیجه گیری از روش های شیمیائی آن هم با سمومی که دوره کارنس پائین دارند و در ضمن تاثیر چند جانبه دارند استفاده شود.

الف ) آفات گوجه فرنگی گلخانه ای :

  • مگس مینوز : به سطح برگ گوجه فرنگی را آسیب می رساند و با نصب توری و احداث اتاقک ورودی و نصب فن دمنده قابل رفع است.
  • مگس سفید : پشت برگ و ساقه گیاه گوجه فرنگی را در گیر می کند و با نصب توری و احداث اتاقک ورودی و نصب فن دمنده قابل رفع می باشد.
  • پروانه مینوز : به تمام قسمت های گیاه گوجه فرنگی به غیر از ریشه آسیب می رساند و با استفاده از قرنطینه کردن گلخانه و استفاده از نشاء سالم برای کشت گوجه فرنگی و تله نوری و فرمونی قابل پیشگیری می باشد. پروانه مینوز مضرترین آفت برای گلخانه گوجه فرنگی می باشد.
  • شته : با مکیدن شیره برگ ها سبب پژمردگی و پیچیدگی آن ها می شوند و روی گیاه عسلک تولید می کنند و استفاده از تله های زرد چسبناک در اطراف محصول برای شکار جمعیت شته ها مناسب است.
  • تریپس : آفتی است که کنترل آن در گلخانه مشکل می باشد و ناقل بیماری های ویروسی زیادی هستند. کنترل علف های هرز داخل و بیرون گلخانه ، استفاده از کارت های زرد و ضد عفونی خاک و روش های کنترل بیولوژیک مثل کفشدوزک و کنه های خاکزی باعث کنترل این آفت می شوند.

ب ) بیماری لکه موجی گوجه فرنگی :

  • عامل بیماری : آلترناریا
  • علائم : این بیماری اغلب به میوه رسیده حمله کرده و به صورت لکه سیاه وسیع پوشیده از اندام های غیر جنسی عامل بیماری ظاهر می گردد .
    برخی از نژاد های این قارچ می توانند شکاف های عمیق به رنگ قهوه ای ایجاد کرده و با ترشح مواد می موجب خشک شدن ساقه ، برگ و میوه می شود.
    عامل بیماری در دمای 26 - 22 درجه با رطوبت نسبی بالا و با وجود قطره های آب روی میزبان به میوه های سالم گوجه نیز حمله می کند. آلودگی بعد از شبنم پایدار به وقوع می پیوندد.
  • کنترل : ایجاد شرایط مناسب رشد و نمو گیاه انتخاب ارقام با حساسیت کمتر ، چیدن به موقع گوجه فرنگی ، ممانعت از آبیاری بی رویه و غرقاب کردن خاک و ...

ج ) بیماری مرگ گیاهچه (ریزوکتونیوز گوجه فرنگی) :

  • عامل بیماری : ریزوکتونیاسولانی
  • علائم : این عامل در خزانه به میزبان حمله می کند به صورت لکه های قهوه ای در ریشه و پوسیدگی طوقه ظاهر می گردد و منجر به مرگ گیاهچه می گردد. عامل بیماری در هنگام تماس میوه های گوجه فرنگی با خاک حمله می کند و اولین علائم آن به صورت لکه های قهوه ای کمی فرورفته که به تدریج گسترش می یابند سپس مرکز بافت آلوده شکافته شده و رنگ آن قهوه ای تیره می شود. برای پیشگیری باید بذور را ضد عفونی کرد و میزبان آلوده را از بین برد.

د ) بیماری آوندی گوجه فرنگی :

  • عامل بیماری : فوزاریوم اکسیزپوروم ویژه لیکوپرسیسی
  • علائم : این قارچ می تواند به میزبان در تمامی مراحل رشد حمله کند. برگ های آلوده زرد می شوند. گاهی اوقات فقط یک طرف برگ ها زرد می شوند.
    برگ های آلوده به تدریج خشک شده و میوه کم و نارس تولید می شوند. اگر بیماری شدت داشته باشد میزبان سریع می میرد.
    از علایم آن قهوه ای شدن بافت های آوندی است. برای پیشگیری می توان خاک خزانه را توسط بخار با یکی از سموم متام سدیم برمومتیل و ضد عفونی بذر با بنومیلتیوفانات متیل ضد عفونی می کرد.

ن ) بیماری سوختگی شاخ و برگ گوجه فرنگی :

  • عامل بیماری : فیتوفتورا اینفستانس
  • علائم : این بیماری علاوه بر گلخانه در مزرعه نیز دیده می شود. روی برگ ها لکه های نا منظم بی رنگ که بعد قهو های می شود ظاهر می گردد.
    در صورت بالا بودن رطوبت علایم به تمام برگ انتقال می یابد و در سطح پایینی برگ های آلوده کپک سفید ظاهر شده روی ساقه و دمبرگ ها علائم به صورت لکه های قهوه ای طولی می باشد. برای پیشگیری می توان هر 10 روز سمپاشی کرد (سموم پیشنهادی : متالاکسیل ، بنالاکسیل و سموم حاوی مس).

✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی احداث گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارشگیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس بگیرید


📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ گلخانه هیدروپونیک گوجه فرنگی


✍️ توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.

 

فايل‌ها:
rarمطالعات امکان سنجی مقدماتی احداث گلخانه (خيار 40000 کیلوگرم + گوجه فرنگی 40000 کیلوگرم + انواع فلفل 40،000 کیلوگرم + كاهو 30000 کیلوگرم)- مساحت زمین 7500 متر مربع- 20 صفحه (سال 1400، فرمت pdf+word)(اختصاصی - برای اشتراک سه ماهه و بالاتر)
تاريخچهارشنبه, 22 شهریور 1402 16:27
حجم فايل 921.76 KB
دانلود 0

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipمطالعات امکان سنجی و طرح توجیهی احداث گلخانه صیفی جات - مساحت زمین 5 هکتار- 157 صفحه (تابستان 1402، فرمت pdf+word)(اختصاصی - برای اشتراک سه ماهه و بالاتر)
تاريخشنبه, 11 فروردين 1403 16:29
حجم فايل 44.37 MB
دانلود 59

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

rarمطالعات امکان سنجی و طرح توجیهی احداث واحد گلخانه هیدروپونیک توت فرنگی - با ظرفیت 45360 کیلوگرم در زمینی به مساحت 3240 متر مربع - 60 صفحه (زمستان 1401، فرمت pdf+word)(اختصاصی - برای اشتراک سه ماهه و بالاتر)
تاريخشنبه, 11 فروردين 1403 15:03
حجم فايل 6.54 MB
دانلود 29

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

rarمطالعات امکان سنجی و طرح توجیهی احداث گلخانه پرورش انواع گل و گیاه زینتی - با ظرفیت 44160 گلدان در زمینی به مساحت 2208 مترمربع - 57 صفحه (زمستان 1401، فرمت pdf+word)(اختصاصی - برای اشتراک سه ماهه و بالاتر)
تاريخشنبه, 11 فروردين 1403 14:41
حجم فايل 5.33 MB
دانلود 25

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

rarمطالعات امکان سنجی مقدماتی گلخانه گیاهان دارویی با ظرفیت تولید آویشن 1000 کیلوگرم + بومادران 2500 کیلوگرم + اسطوخودوس 4000 کیلوگرم + مریم گلی 2500 کیلوگرم در سال- مساحت زمین 5 هزار متر مربع- 24 صفحه (سال 1400، فرمت pdf+word)(اختصاصی - برای اشتراک سه ماهه
تاريخچهارشنبه, 22 شهریور 1402 15:16
حجم فايل 1.75 MB
دانلود 0

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

rarطرح توجیهی احداث گلخانه علوفه هیدروپونیک و تولید جو در زمینی به مساحت 10000 متر مربع با ظرفیت تولید 36500 تن در سال آپدیت سال 1401 (با کامفار جمعا 116 صفحه) (WORD+PDF) ( اختصاصی - برای اشتراک سه ماهه و بالاتر )
تاريخجمعه, 25 فروردين 1402 14:41
حجم فايل 1.44 MB
دانلود 5

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

rarطرح توجیهی احداث گلخانه سبزیجات و صیفی جات با ظرفیت 75000 کیلو تولید فلفل دلمه رنگی صادراتی در سال در زمینی به مساحت 1550 مترمربع 127 صفحه سال 1401 ( Word + Pdf ) ( اختصاصی - اشتراک سه ماهه و بالاتر )
تاريخشنبه, 28 آبان 1401 19:11
حجم فايل 3.32 MB
دانلود 2

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

rarطرح توجیهی احداث و راه اندازی گلخانه تولید پاپایا در زمینی به مساحت 3 هکتار با ظرفیت 420 تن در سال + کامفار مجموعا 131 صفحه سال 1401 ( Word + Pdf ) ( اختصاصی - برای اشتراک سه ماهه و بالاتر )
تاريخپنج شنبه, 17 شهریور 1401 23:11
حجم فايل 3.76 MB
دانلود 13

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

rar طرح توجیهی کشت توتون در مزرعه یک هکتاری و گلخانه 1000 متری و فرآوری و بسته بندی سالانه 200 تن توتون ، سال 1400 + کامفار ( 117 صفحه ) ( فرمت Doc و pdf ) ( اختصاصی - برای اشتراک شش ماه و یکساله )
تاريخشنبه, 02 مرداد 1400 14:58
حجم فايل 2.4 MB
دانلود 7

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

rarطرح توجیهی تولید محصولات گلخانه ای شامل خیار ، گوجه و گل رز 24 صفحه سال 98 داغ
تاريخپنج شنبه, 02 دی 1400 19:40
حجم فايل 1018.64 KB
دانلود 167

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

طرحهای کشاورزی

© 2025 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories