• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی کشت و فراوری گیاه آگاو ✳️سال 1403 (مجوز و وام)

(1 vote, average 5 out of 5)

طرح توجیهی کشت و فراوری گیاه آگاو

جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی کشت و فراوری گیاه آگاو با اطلاعات کاملاً به روز برای سال 1403 ، با فرمت DOC و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید . ضمنا در صورت ارائه طرح توجیهی آماده پرورش آگاو 1402 و یا قبلتر ، میتوانید آنرا از انتهای صفحه ، صرفا جهت مطالعه دانلود کنید.


گیاه آگاو چیست و شهرتش به چه خاطر است ؟


آگاو گیاهی است چند ساله، معمولاً بدون ساقه که برگ های آن ریشه دار است، یعنی مستقیماً به صورت دسته جمعی از ریشه خارج می شوند و بسیاری از افراد آن را با کاکتوس اشتباه میگیرند.

گونه های مختلفی از این خانواده با نام عمومی آگاو شناخته می شوند که برخی از گونه های آن در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری در هوای آزاد و در مناطق معتدل در گلدان به عنوان گیاهان زینتی استفاده می شود.

پرورش گیاه آگاو به عنوان یک کسب و کار غالبا در کشورهای غربی و به منظور فراوری آن و تولید نوعی از مسکرات به نام تکیلا میباشد که طرفداران بسیاری در آن کشورها دارد. در واقع میتوان گفت شهرت تکیلا بسیار بیشتر از خود گیاه آگاوه میباشد و این گیاه هم به واسطه اینکه تکیلا از فراوری آن بدست می آید مشهور شده است.

گیاه آگاو چند سال عمر می کند؟

با وجود اینکه بسیاری از افراد آگاوه را به نام (( گیاه صد ساله )) میشناسند اما طول عمر این گیاهان در شرایط مختلف بیولوژیکی متفاوت است. اما به طور کلی می توان گفت که آنها از 8 تا 40 سال یا حتی بیشتر عمر می کنند و عمر این گیاهان پس از گلدهی به پایان می رسد.

محصولات تهیه شده از گیاه آگاو

محصولات تهیه شده از گیاه آگاو

از محصولاتی که پس از فراوری آگاو بدست می آیند میتوان به روغن آگاو ، شربت آگاو اشاره کرد که در ایران و خارج از کشور بازار مناسبی دارند و همانطور که اشاره کردیم تکیلا نیز یکی از انواع مشروبات الکلی بوده که در کشورهای خارجی مورد مصرف فراوانی دارد و محصول فراوری همین گیاه آگاو میباشد.

در زیر به قیمت دو نمونه از فراورده های آگاوه در ایران اشاره میکنیم :

  • قیمت روغن آگاو در سال 1401 : 55 هزار تومان
  • قیمت شربت آگاو در سال 1401: 49 هزار تومان

انواع معروف گیاه آگاو


انواع معروف گیاه آگاو

گیاه آگاو دارای گونه های بسیاری میباشد که در زیر به بررسی چند گونه معروف آن خواهیم پرداخت :

1 - گیاه آگاو آمریکایی ( Agave americana ) :

گیاهی است کاملا گوشتی و برای نگهداری در آپارتمان، گلخانه و فضای باز مناسب است. دارای برگهایی با حاشیه دندانه دار و تیغی با رشد نسبتاً زیاد است. تنوع رنگ در این نوع آگاو زیاد است و در رنگ های سبز-آبی با راه راه های زرد (ابلق) دیده می شود.

2 - گیاه آگاو اتنواتا :

این نوع آگاو کم رشد بوده و طول برگ های آن حدود 1 متر است. این گیاه دارای دو نوع برگ سبز و و راه راه های زرد یا هملن ابلق است. برگ ها نسبتاً پهن و متحدالمرکز هستند و شکل دایره ای را تشکیل می دهند. گلدهی این نوع آگاو بیش از 10 سال طول می کشد.

3 - گیاه آگاو تکوییلانا :

از آگاو آبی برای تهیه تکیلا آگاوه در مکزیک استفاده می شود همچنین ارتفاع این گیاه به 4 متر می رسد و در سن 6 تا 8 سالگی شروع به گلدهی میکند. این یک نوع خاص از گیاه آگاو است که زیبایی وصف ناپذیری دارد.

4 - گیاه آگاو پارویفلورا :

یکی از کوچکترین گونه های آگاوه است که بسیار محبوب است. طول این گیاهان فقط به 10-25 سانتی متر و عرض 15-20 سانتی متر می رسد. برگ های این نوع 6 تا 20 سانتی متر طول و 0.8 تا 2 سانتی متر عرض دارند.

5 - گیاه آگاو فیلیفرا :

این نوع آگاو شباهت زیادی به آگاو پاروی فلورا دارد و به آگاو برگ پنبه ای نیز معروف است. دارای برگهای سخت، سبز و باریک با رشته های سفید در لبه برگ است. ارتفاع ساقه گلدار Agave filifera تا 2.5 متر است.

6 - گیاه آگاو آنگوستیفولیا :

این نوع آگاو می تواند به ارتفاع 1-1.2 متر و عرض 1.8 متر برسد. دارای برگهای سفت، مقعر، شمشیری شکل، نوک تیز، سبز با حاشیه کرم (ابلق) و دارای تیغه است. این گیاه مقاوم به سرما نیست.

7 - گیاه آگاو ویکتوریا یا شاهی :

این گیاه به تدریج بالغ می شود و رشد بسیار کمی دارد. برگ های این نوع به سمت داخل حرکت کرده و گنبدی تشکیل می دهند که جلوه خاصی به گیاه می دهد. لبه های برگ ها خار ندارد، فقط نوک آن دارای تیغه قهوه ای است. این گیاه در سن 25 تا 30 سالگی به گل می رسد.

8 - گیاه آگاو شاوی :

این نوع آگاو دارای برگ های سبز و خشن با لبه های دندانه دار و قرمز مایل به سیاه است. ساقه گلدار در این گیاهان به ارتفاع 4 متر می رسد و گلهای زردی دارد. این واریته برای رشد به یک مکان آفتاب کامل نیاز دارد و تحمل سرما و یخبندان را ندارد.


شرایط نگهداری از گیاه آگاو


شرایط نگهداری از گیاه آگاو

آبیاری گیاه آگاو:

گیاهان آگاو به خاکهای مرطوب حساس هستند و در صورت آبیاری بیش از حد پوسیده می شوند که منجر به رطوبت دائمی در سطح خاک می شود. بنابراین زمانی گیاه را آبیاری کنید که سطح خاک تا عمق چند سانتی متری نسبتاً خشک شده باشد.

گیاه آگاو وقتی بزرگتر و بالغ تر شود، خشکی را تا عمق بیشتری از خاک تحمل می کند. آبیاری و خشک کردن ناکافی معمولاً گیاه را از بین نمی برد، اما می تواند منجر به ظاهر شدن برگ های کوچک و چروکیده شود.

نور مناسب گیاه آگاو :

گیاهان آگاو را می توان در محلی با نور زیاد و سایه آفتاب کاشت، اما از کاشت آنها در سایه کامل خودداری کنید زیرا می میرند.. همچنین اگر در گلدان نگهداری می شوند بهتر است از صبح تا ظهر دور از نور مستقیم و از ظهر به بعد در سایه قرار گیرند.

دمای مورد نیاز گیاه آگاو :

اگرچه برخی از انواع آگاو سرما را تا حدود 12- درجه سانتیگراد تحمل می کنند، اما ادامه یخبندان برای چند هفته متوالی باعث مرگ گیاه می شود. حداقل دمایی که باعث از بین رفتن این گیاه نمی شود حدود 4 درجه سانتیگراد است. گرمای تابستان مشکلی برای این گیاه ایجاد نمی کند و به خوبی با مناطقی مانند شهرهای جنوبی سازگار است.

خاک مناسب کشت گیاه آگاوه :

به خاک بسیار خوب زهکشی شده نیاز دارد که بتواند آب اضافی را پس از آبیاری از خود عبور دهد و آن را از اطراف ریشه جدا کند. عمق خاک مورد نیاز جهت کشت گیاه آگاو حداقل 30 سانتی متر است.

برای تهیه خاک گلدان می توانید از مخلوط نسبتاً درشت خاک برگ و ماسه استفاده کنید تا زهکشی خوبی داشته باشید، البته این مخلوط قانونی جامد نیست و از هر ترکیبی که بتواند زهکشی خوبی داشته باشد و آب را به خوبی از خود عبور دهد می توان استفاده کرد.

گیاهان آگاو برعکس سایر گیاهان خاک های بسیار غنی را دوست ندارند. غنی بودن خاک از مواد غذایی یکی از دلایل پوسیدگی آنهاست. برای تغذیه آنها کافی است لایه نازکی از خاک برگ یا کود حیوانی بسیار پوسیده را به فاصله تقریبی 20-30 سانتی متر روی سطح خاک پخش کنید.


روشهای تکثیرگیاه آگاو

کاشت بذر یکی از روشهای تکثیر گیاهان آگاوه است. گیاه مادر ابتدا باید گل دهد و بذر بسازد و از آنجایی که این گیاهان سالها در رشد رویشی خود سپری می کنند، ممکن است نتوان از آنها بذر گرفت.

احتمال گلدهی و تولید بذر در مناطقی که آب و هوای مشابه رویشگاه این گیاه دارند بیشتر است. همچنین به سرعت رشد گیاه، غنای خاک و قدرت گیاه بستگی دارد. هر چه گیاه ضعیف تر و خاک فقیرتر باشد، شانس رشد گیاه کمتر است.

از مخلوط پرلیت و پیت ماس می توان برای کاشت بذر استفاده کرد. کاشت بذرها سطحی و حدود دو میلی متر است و فاصله بین بذرها را می توان 3 سانتی متر در در نظر گرفت.

برای آبیاری پس از کاشت نیز می توانید روی سطح خاک آب بپاشید تا بذرها حرکت نکنند. محل گلدان با بذرهای کاشته شده باید گرم و روشن اما بدون نور مستقیم خورشید باشد. پوشاندن سطح بستر کاشت با پلاستیک به حفظ رطوبت کمک می کند.

زمان جوانه زنی بذر در گونه های مختلف این گیاه از چند روز تا چند ماه متغیر است اما گیاهان زینتی معمولی، معمولاً در عرض 2 تا 3 هفته جوانه می زنند.

به طور کلی گیاهان جوان را زمانی آبیاری کنید که سطح خاک نسبتاً خشک است، اما از خشک شدن کامل خودداری کنید.در واقع گیاهان جوان در این مرحله به رطوبت بیشتری در خاک نیاز دارند اما پس از ریشه زایی، خاک نسبتاً خشک را ترجیح می دهند. هنگامی که گیاهان جوان تقریباً سه برگه شدند ، می توان آنها را جابجا کرد.

استفاده از پاجوش از دیگر راه های تکثیر این گیاهان است. به این ترتیب نهال های کوچک از گیاه مادری جدا شده و در مکانی دیگر کاشته می شوند. تقریباً در هر زمانی از سال می توانید به اصطلاح توله ها را از هم جدا کنید. پس از جداسازی بهتر است این گیاهان کوچک را به مدت 1-2 روز در مکانی نه چندان گرم و دور از نور خورشید نگهداری کنید.

گیاه آگاو

آفات تهدید کننده گیاه آگاوه :

هیچ حشره خاصی این گیاه را تهدید نمی کند، اما گاهی لارو برخی از حشرات از بافت های داخلی گیاه تغذیه می کند و باعث تخریب تدریجی آنها می شود.

همچنین حلزون ها هنگام تغذیه از برگ ها می توانند سوراخ هایی را در برگ ها ایجاد کنند. برای پیشگیری از پوسیدگی ریشه که مهمترین مشکل این گیاه است که برای رفع آن باید از خاک با زهکشی بسیار خوب استفاده کنید و هرگز گیاه را بیش از حد آبیاری نکنید.

✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی کشت و فراوری گیاه آگاو ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس  بگیرید .


کسب و کارهای پر طرفدار

طرحهای کشاورزی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories