• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی کشت و پرورش نیشکر ⭐️ سال 1403 (Pdf+Doc)

(7 votes, average 4 out of 5)

کشت و پرورش نیشکر

جهت نگارش مطالعات بازار و طرح توجیهی کشت و پرورش نیشکر با اطلاعات کاملاً به روز برای سال 1403، با فرمت DOC و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید . ضمنا در صورت ارائه طرح توجیهی آماده پرورش نیشکر 1402 و یا قبلتر ، میتوانید آنرا از انتهای صفحه ، صرفا جهت مطالعه دانلود کنید.


✔️ چرا گیاه نیشکر یک محصول استراتژیک است !


تولید شکر

صنعت تولید شکر یکی از صنایع مهم و استراتژیک در هر کشوری میباشد و یکی از مواد اولیه تولید شکر گیاه نیشکر میباشد . نیشکر در حدود دویست کشور جهان کشت می شود و در سال 2005 حدود 1324 میلیون تن شکر در جهان تولید شده است. نیشکر حدود 60 درصد شکر سفید مورد نیاز در سراسر جهان را تامین می کند.

گیاه نیشکر نه تنها یکی از مهمترین منابع قند در جهان است بلکه دارای محصولات جانبیِ مهم و پرکاربردی مانند باگاس یا تفاله نیشکر است که برای تولید MDF و خوراک دام و الکل استفاده میشود .

نیشکر در مناطق نیمه گرمسیری و گرمسیری جهان رشد می کند. برزیل، هند، تایلند، چین و استرالیا به عنوان بزرگترین تولیدکنندگان جهانی نیشکر شناخته می شوند. تولید  نیشکر در کشور ما با رشد 70 درصدی در سال 1400 ، به 7 میلیون تن رسید.

نیشکر دارای ساقه ای ضخیم و رشته ای است، قسمت داخلی ساقه نیشکر به شکل فیبر است و حاوی مقادیر زیادی عصاره قند است.

✳️ نیشکر و ضایعات ارزشمند آن

از محصولات جانبی نیشکر و ضایعات ارزشمند آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اتانول نیشکر
  • ملاس نیشکر
  • باگاس نیشکر

بر اساس آمار منتشر شده در سال 1397 ارزش شکر تولیدی فقط در استان خوزستان حدود 2200 میلیارد تومان بوده است. قابل توجه است که علاوه بر ارزش افزوده این محصول اصلی، نیشکر، فرآورده های جانبی نیز منجر به گردش مالی حدود 1.8 میلیارد تومانی شد. آمار نشان می دهد که ارزش محصول جانبی نیشکر با ارزش شکر تولیدی برابری می کند.


✔️ انواع روش‌هاى کشت و تکثیر نيشکر


گیاه نیشکر

از دو روش قلمه و کاشت بذر برای تکثیر نیشکر اقدام میکنند که در این مقاله ما به بررسی روش کشت و تکثیر نیشکر از طریق قلمه میپردازیم. در ابتدا میپردازیم به آموزش نکات فنی پیرامون تکثیر نیشکر از طریق قلمه :

تکثیر نیشکر از طریق قلمه

قلمه انتخاب شده برای قلمه زدن ، معمولاً چند ماه قبل از برداشت از مزارع تازه کاشته شده یا مزارع در حال رشد مجدد (پس از برداشت سال اول) انتخاب میشوند چرا که  قلمه ها در آن زمان رشد کافی داشته و به نحوی انتخاب میشوند که گیاه نیشکر یکنواخت و عاری از بیماری و آفات باشد.

در ایران برای تهیه کردن قلمه های مناسب از قلمه زن های مخصوص نیشکر و یا  از داسی استفاده می شود که قبلا ضدعفونی شده اند تا از انتشار بیماری های قارچی روی گیاه جلوگیری شود.

قلمه انتخاب شده  باید دارای حداقل 3 جوانه بوده و بین 30 تا 60 سانتی متر طول داشته و همینطور در وسطش دو گره داشته باشد. برای جلوگیری از شیوع بیماری ها، قلمه ها کاملا ضد عفونی می شوند و دقت کنید که فاصله زمانی بین قلمه زدن و کاشت قلمه ها باید بسیار کوتاه باشد.

عمق کاشت قلمه نیشکر

پس از آماده سازی قلمه ها، آنها را به صورت افقی در کف نهرها قرار می دهند و به ارتفاع 3-7 سانتی متر خاک روی آنها می ریزند و بلافاصله آبیاری می کنند.

مقدار کشت قلمه ها در هکتار

تعداد قلمه نیشکر کاشته شده در هر هکتار به شرایط محیطی، تنوع، میزان و روش آبیاری، روش کاشت و سایر عوامل بستگی دارد، اما در هر صورت پس از آماده سازی خاک و قلمه، حدود 15000-20000 قلمه در هکتار کاشته می شود.

زمان کاشت قلمه نیشکر

بهترین زمان برای کشت نیشکر در شرایط اقلیمی خوزستان از نیمه دوم مرداد ماه تا پایان مهرماه می باشد. لازم به ذکر است که گیاهانی که خیلی دیر رشد می کنند عملکرد را در سال بعد کاهش می دهند.

کشت نیشکر به طور معمول از اواسط مرداد تا اواسط مهر به صورت کشت دو ردیفه روی پشته ها و کشت در ردیف هایی با فاصله ردیف 183 سانتی متر از مرکز به مرکز انجام می شود. کشت نیشکر در واحدهای هفت تپه و کارون به صورت مزرعه، کپه ای و گاوآهن است.

قلمه های نیشکر را با استفاده از دستگاه مخصوص در دو ردیف کاشته و7-3 سانتی متر خاک می پاشند. ریشه های به دست آمده از قلمه نیشکر معمولاً ریز، منشعب، سطحی و موقت هستند.

✳️ کشت قلمه ها به چند روش زیر انجام میشود :

1 - کشت نیشکر به صورت کاشت تخت(مسطح)

با این روش شیارهای کم عمق (10-8 سانتی متر) با گاوآهن یا کولتیواتور به فاصله 90-75 سانتی متر باز می شوند. در زمان کاشت باید رطوبت کافی در مزرعه وجود داشته باشد. قلمه ها یکی یکی کاشته می شوند و یک قلمه با سه جوانه باید در هر یک از شیارهای 30 سانتی متری بیفتد.

2 - کشت نیشکر در شیار

در این روش شیارها با پنجه به عمق 10-20سانتی متر ایجاد می کنند. قلمه ها را در انتهای شیارها می کارند و با 6-5 سانتی متر خاک می پوشانند و قسمت بالای شیارها را پر نمی کنند. این روش به ویژه در خاک های سنگین استفاده می شود.

3 - کشت نیشکر به روش ترانشه (حفره)

در این روش گودال هایی را با فاصله 90-75 سانتی متر شیار میزنند یا با دست حفر می شوند. عمق سوراخ ها باید حدود 20-25 سانتی متر باشد. پس از این، کودهای آماده شده باید به طور مساوی در سوراخ ها توزیع شوند، سپس قلمه ها یکی پس از دیگری در چاله کاشته می شوند.


✔️ تکثیر نیشکر بواسطه بذر


تکثیر نیشکر بواسطه بذر

کاشت بذر نیشکر زمانی انجام می شود که هدف پرورش گونه جدیدی از نیشکر باشد تا محققین اصلاح نباتات بتوانند انواع جدیدی از نیشکر را از نظر زودرسی، سازگاری با آب و هوای محیط های مختلف، مقاومت در برابر بیماری ها و افزایش عملکرد تولید کنند.

آب و هوا و منطقه مناسب برای کاشت نیشکر

نیشکر در مناطق گرم، آفتابی و عاری از یخبندان بهترین رشد را دارد. به آب و هوای گرمسیری یا نیمه گرمسیری با حداقل 600 میلی متر رطوبت سالانه نیاز دارد. نیشکر به یک دوره طولانی نور خورشید، حدود 12 تا 14 ساعت پاسخ می دهد. رطوبت زیاد (85-80%) باعث رشد سریع ساقه در طول دوره رشد اصلی می شود.

آب مورد نیاز گیاه نیشکر

در هنگام کاشت باید خاک را شل و کاملا مرطوب نگه داشت و آبیاری کرد تا زمانی که گیاهان به ارتفاع کامل خود برسند.

بارش باران

میزان بارندگی بین 1100 تا 1500 میلی متر در صورت توزیع مناسب ، کافی میباشد. در مجموع حداقل 1500 میلی متر بارندگی در سال یا دسترسی به منابع آبیاری مورد نیاز است. در ماه های رشد رویشی بارندگی فراوان بوده و پس از آن مرحله رسیدگی محصول نیشکر در دوره خشکی فرامیرسد.

خاک مناسب برای کشت نیشکر

نیشکر تقریباً در همه گروه های خاک رشد می کند، اما به خاک حاصلخیز و با زهکشی خوب نیاز دارد. خاک های مرطوب از عمق 100 تا 150 سانتی متر با زهکشی خوب مناسب ترین هستند. خاک های غرقابی که فاقد زهکش هستند مناسب نیستند. نیشکر یک گیاه نسبتاً حساس به نمک در نظر گرفته می شود.

کودهی به نیشکر

نیشکر همانند سایر گیاهان به کودهی در مراحل مختلف رشد نیاز دارد. نیشکر در مرحله پنجه زنی به نیتروژن بیشتری نیاز دارد، نیتروژن برای تولید جوانه های کافی و گسترش سایبان نقش مهمی دارد. نیاز گیاه به نیتروژن در ابتدای دوره رشد بیشتر است و همچنین نیاز نیشکر به فسفر در مرحله تشکیل محصول (افزایش قند) بیشتر خواهد بود.

برداشت نیشکر

برداشت نیشکر در استان مازندران در اواخر پاییز یا اوایل زمستان انجام می شود اما در استان خوزستان زمان برداشت نیشکر عموماً اوایل بهار است.


✔️ ماشین برداشت مکانیکی نیشکر

ماشین برداشت مکانیکی نیشکر

✳️ به طور کلی دروگرهای مکانیکی نیشکر به دو دسته تقسیم می شوند:

1- دستگاه ها برداشت ، برش و خردکن

در زمین هایی که مسطح نیستند و کشت در داخل شیارها صورت می گیرد، مقدار زیادی نیزار روی سطح زمین قرار دارد. طراحان ادوات کشاورزی به دنبال راه حل مناسبی برای این مورد هستند که این دستگاه ، مناسب برای کشت داخل شیارهاست.

کار این دستگاه این است که نی ها را از روی زمین جمع آوری کرده و به داخل دستگاه منتقل می کند و سپس به قطعات 0.35 متری تقسیم می کند.

2- دستگاه های برداشت نی کامل و یک تکه

در برخی از ایالت های آمریکا، نیشکر را به صورت یک تکه و کامل برداشت می کنند. کار این دستگاهای دروکن این است که نی ها را کنار هم جمع می کند و از قسمت نزدیک به زمین توسط تیغه ای چرخان بریده و توبیخ می شوند.

سپس دسته بندی شده و به چرخ دستی های 5 تنی که توسط تراکتور کشیده می شوند، به انبارها منتقل می شوند ، از این دستگاه بیشتر در کشورهای توسعه یافته استفاده میکنند.

✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی کشت و پرورش نیشکر ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس  بگیرید .


📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ کشت و پرورش نیشکر


👈 توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.

فايل‌ها:
rarطرح توجیهی تولید نوشیدنی نیشکر یا شربت نیشکر با ظرفیت 30 میلیون قوطی در سال در زمینی به مساحت 5000 مترمربع 185 صفحه ( سال 1402، فرمت pdf+word)(اختصاصی - برای اشتراک سه ماهه و بالاتر) جدید
تاريخشنبه, 01 ارديبهشت 1403 18:36
حجم فايل 3.69 MB
دانلود 0

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

طرحهای کشاورزی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories