• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی احداث باغ رامبوتان ⭐️ سال 1401 + آموزش کاشت

(1 vote, average 1 out of 5)

طرح توجیهی احداث باغ رامبوتان

جهت نگارش مطالعات بازار و طرح توجیهی احداث باغ رامبوتان با اطلاعات کاملاً به روز برای سال 1401 ، با فرمت DOC و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید .


✔️ آشنایی کامل با درخت و میوه رامبوتان


درخت رامبوتان که به آن سرخالوی مژکی نیز میگویند ، یک درخت فوق‌العاده گرمسیری است که میوه‌هایی گرد به ‌اندازه توپ گلف تولید می‌کند که بسیار شیرین و خوشمزه هستند و وزنی بین 40 تا 80 گرم دارد. میوه رامبوتان پوستی چرمی شکل و کرک‌های بلند بیرون‌زده از سطح خود دارد و بسیار شبیه میوه لیچی میباشد.

درختان رامبوتان گل‌های زیبایی دارند که هنگام شکوفه دادن منظره زیبایی ایجاد میکنند این درختان دمای زیر 45 درجه فارنهایت یا سانتیگراد را تحمل نمی‌کند، بذرهای آن قابل نگهداری نیستند و باید بعد از خوردن کاشته شوند چرا که پس از خشک ‌شدن قابل کاشت نیست. ارتفاع درخت رامبوتان بین 15 تا 25 متر است.

قیمت نهال‌های رامبوتان برای سال 1401 :

قیمت هر نهال رامبوتان در سال 1401 حدودا 350 هزارتومان می‌باشد.

قیمت بذر و میوه رامبوتان یا سرخالوی مژکی 1401 :

  • بذرهای رامبوتان به صورت بسته‌بندی عرضه می‌شود و هر بسته شامل 2 عدد بذر با قیمت 150 هزار تومان در سال 1401 میباشد.
  • میوه‌های آن در فروشگاه‌های آنلاین عرضه می‌شود و بسته‌های 200 گرمی به قیمت 395 هزار تومان در سال 1401 می‌باشد.

تولیدکنندگان میوه رامبوتان :

شیوه محصول دهی رامبوتان به این صورت است که درخت رامبوتان دو بار در سال میوه می‌دهد و هر درخت آن می‌تواند تا 6000 میوه رامبوتان تولید کند. امروزه کشورهای تایلند، اندونزی و مالزی بزرگ ‌ترین تولیدکنندگان میوه رامبوتان در دنیا هستند.

موارد استفاده از رامبوتان :

خواص میوه رامبوتان

این میوه معمولاً به صورت تازه فروخته می‌شود و ماندگاری کوتاهی دارد و اغلب برای تهیه  بسیاری از مرباها و ژله  یا کنسرو استفاده می‌شود همچنین از این میوه  در پخت‌وپز و صابون‌سازی، در طب سنتی و در ساخت رنگ استفاده می‌شود.

ارقام معروف درخت رامبوتان :

بیست و دو رقم از میوه رامبوتان با کیفیت خوب و مرغوب شناسایی شده‌اند که پنج گونه مهم آن عبارت‌اند از:  Binjai، Lebak Bulus، Rapia، Cimacan و Sinyonya

نگهداری و مصرف رامبوتان :

رامبوتان مانند سایر میوه‌ها در زمان رسیدن بدون مکمل یا ممانعت قابل مصرف است. با این حال، می‌توان از آن به روش‌های مختلفی استفاده کرد، به‌عنوان‌مثال در کمپوت، مربا، سالاد میوه و آب‌میوه .

در حال حاضر، مقدار زیادی آب ‌میوه و کمپوت رامبوتان با نام های تجاری وارداتی می‌توانید در فروشگاه‌ها پیدا کنید.


✔️ آموزش کاشت بذر رامبوتان


رامبوتان

رامبوتان از طریق بذر، قلمه و بستر تکثیر می‌شود، بذرهای این گیاه پهن است. در ادامه به بررسی روشهای کاشت و پرورش بذر رامبوتان میپردازیم :

ابتدا بذرها را از قسمت گوشتی میوه جدا کنید، مراقب باشید این کار را با دهان خود انجام ندهید زیرا بزاق دهان مانع از رشد بذرها می‌شود.

بعد از آماده‌شدن، دانه ها را خوب بشویید تا تمیز شوند. برای اینکه بذرها برای کاشت زنده بمانند، آنها را در خاک اره، پیت ماس و زغال چوب قرار دهید. در این صورت بذرها حدود یک ماه زنده می‌مانند و حتی برخی از آنها جوانه می زنند.

می‌توانید بذرها را به چند روش بکارید، یا ابتدا روی یک دستمال مرطوب، از جوانه زدن اولیه بذرها اطمینان حاصل کنید، سپس آنها را بکارید یا مستقیماً روی بستر قرار دهید.

برای این کار ابتدا یک دستمال کاغذی چند لایه تهیه کنید، بذرها را در آب  به مدت پنج دقیقه خیس کنید.

با استفاده از آب‌پاش روی حوله کاغذی آب اسپری کنید تا حوله خیس شود سپس بذرها را روی دستمال بگذارید و آن را از وسط تا کنید و در یک ظرف محکم زیپ کنید.

 سپس در اتاق با دمای 20-25 درجه قرار دهید، اگر دما متفاوت باشد با مشکل مواجه می‌شوید هر دو سه روز یکبار رطوبت بذرها را چک کنید، اگر رطوبت کم بود دوباره آب اسپری کنید. بذرها بعد از 7 تا 20 روز جوانه می زنند. 

یا می‌توانید بذرها را در سینی یا گلدان نهال قرار دهید و در آن بکارید و روی آن را بپوشانید و مرطوب نگه دارید. بعد از مدتی بذر گیاه جوانه می‌زند و سر آن از زمین خارج می‌شود. زمانی که گیاه رشد کرد و به حد معینی از رشد رسید، آن را به خاک اصلی منتقل کنید.

کشت بذرها روی بستر روش دوم کاشت بذر رامبوتان است. برای تهیه بستر می‌توانید از کود حیوانی، ماسه و خاک برگ باقی مانده استفاده کنید همچنین ترکیب 60 درصد پیت + 20 درصد پرلیت و 20 درصد کوکوپیت می‌تواند بستر مناسبی برای کشت این گیاه باشد. 

مشخصه های فنی برای احداث باغ رامبوتان به قرار زیر میباشد :

  • عمق کاشت بذر درخت رامبوتان : عمق بذر 5-15 میلی‌متر است.
  • خاک مناسب باغ رامبوتان : خاک شنی، لومی، لومی عمیق، خاک غنی از مواد مغذی، خاک حاصلخیز برای رشد را دوست دارد.
  • دمای مورد نیاز برای رشد درخت رامبوتان: برای رشد خود دمای مناطق گرمسیری و مرطوب را ترجیح می‌دهد.
  • زمان گلدهی درخت رامبوتان : این گیاه در بهار گل می‌دهد.
  • میزان آبیاری مورد نیاز باغ رامبوتان : به آبیاری متوسط نیاز دارد.
  • نور مورد نیاز درخت رامبوتان : برای رشد نیاز به نور کامل تا سایه جزئی دارد.

✳️ برداشت میوه رامبوتان :

میوه رامبوتان زمانی برداشت می‌شود که بیشتر میوه‌ها به خوشه رسیده باشند و جوانه کاملاً قطع شده باشد. اگر قصد دارید این میوه را برای مدت طولانی در یخچال نگهداری کنید، توصیه می‌کنیم آن را در کیسه‌ای نگهداری کنید تا رطوبت میوه رامبوتان جذب محیط نشود. .


✔️ آفات و بیماری های رامبوتان


آفات و بیماری های رامبوتان

در این قسمت از مقاله در مورد آفات و بیماریهایی که درخت رامبوتان را تهدید میکنند بحث خواهیم کرد. آفات یا بیماری های کمی توسط پرورش دهندگان رامبوتان گزارش شده است.

حشرات برگ خوار، شپشک آردآلود، سودوکوکوس لیلاسینوس، و حشره غول پیکر، Tessaratoma longicorne ، Niphonoclea albata، گاهی اوقات روی درختان رامبوتان ظاهر می شوند.

یک نوع مگس به نام مگس میوه شرقی به میوه های بسیار رسیده حمله می کند. پرندگان و روباه‌های پرنده (خفاش‌های میوه‌خوار) بسیاری از میوه‌ها را مصرف می‌کنند که احتمالاً به میزان قابل توجهی  میزان عملکرد را کاهش می‌دهند.

همچنین آفت دیگر ، وجود چندین پاتوژن بوده که به میوه ها حمله می کند و در شرایط گرم و مرطوب باعث پوسیدگی آنها می شوند.

کپک پودری که توسط Oidium sp ایجاد می شود، ممکن است روی شاخ و برگ یا سایر قسمت های درخت تأثیر بگذارد. یک بیماری جدی به نام شانکر ساقه، ناشی از Fomes lignosus در فیلیپین و Ophioceras sp در مالایا، اگر در ابتدا کنترل نشود، می تواند برای درختان رامبوتان کشنده باشد.


✔️ روش‌های تکثیر و نگهداری از بذر و میوه رامبوتان

میوه رامبوتان

  • نهال‌های بذر دارای سیستم ریشه‌ای قوی و قدرتمند است.
  • بذرهای تازه برداشت شده قدرت نامیه بین 87 تا 95 درصد دارند.
  • بعد ازگذشت یک هفته از برداشت میوه، قدرت نامیه بذرها به 50 تا 65 درصد کاهش می‌یابد.  
  • بذرهای شسته شده در صورت نگهداری در خاک ‌اره مرطوب، پیت ماس یا زغال چوب می توانند 3 تا 4 هفته زنده بمانند و حتی ممکن است برخی از دانه ها در این شرایط در طول نگهداری جوانه بزنند.
  • وجود آب‌میوه این گیاه، از جوانه‌زنی آنها جلوگیری می‌کند، بنابراین برای کشت آنها باید بذرها را به خوبی از تفاله جدا شوند.
  • بذرهای تیمار شده با آب میوه می توانند یک ماه در خاک اره مرطوب بدون جوانه زدن زنده بمانند.
  • نهال‌های رامبوتان 5-6 سال پس از کاشت میوه می‌دهند
  • کاشت قلمه تحت سیستم مه و بستر مناسب غنی از هوموس می‌تواند یکی از روش‌های تکثیر آنها باشد.
  • رشد رویشی نیز در ابتدا می‌تواند موفقیت‌آمیز باشد، اما برخی از نهال‌های جدیدی که از این روش بیرون می‌آیند وقتی که از گیاه مادر جدا شده و به گلدان یا خاک اصلی منتقل می‌شوند می‌میرند.
تکثیر میوه‌های رامبوتان :

برای تکثیر میوه های رامبوتان بیشتر از رشد رویشی استفاده میشود. در کشت هوایی یا همان رویشی از نهال‌های یک ‌ساله تا 18 ماهه استفاده می‌شود و بعد از 6 تا 12 ماه ریشه می‌دهند. درختانی که با استفاده از کشت رویشی ازدیاد می‌شوند بعد از 3 یا 4 سال شروع به میوه دادن می‌کنند. ولی برعکس قلمه‌ها بعد از یک یا 2 سال میوه می‌دهند.

✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی احداث باغ رامبوتان ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس  بگیرید .


کسب و کارهای پر طرفدار

طرحهای کشاورزی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories