• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی پرورش قارچ شاه صدف ⭐️ (ارینجی) سال 1403

(1 vote, average 5 out of 5)

قارچ شاه صدف

جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی پرورش قارچ شاه صدف (ارینجی) با اطلاعات کاملاً به روز برای سال 1403 ، با فرمت DOC و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید . ضمنا در صورت ارائه طرح توجیهی آماده پرورش قارچ شاه صدف 1402 و یا قبلتر ، میتوانید آنرا از انتهای صفحه ، صرفا جهت مطالعه دانلود کنید.

قارچ شاه صدف یا ارینجی (Pleurotus eryngii  ) از خانواده قارچ‌های صدفی است و به دلیل ارزش غذایی بالا، خواص دارویی مناسب و سهولت در تولید و مراقبت ، یکی از گونه‌های مهم و با ارزش در بین قارچ‌های خوراکی و دارویی به شمار می‌رود.

قارچ شاه صدف (ارینجی ) به طور طبیعی در مناطق مختلف غرب و شمال غرب کشور رشد می‌کند و مورد استقبال مردم قرار گرفته است. در این مقاله به صفرتا صد آموزش پرورش قارچ شاه صدف (ارینجی) می‌پردازیم.


✔️ وضعیت تولید محصول طرح توجیهی قارچ شاه صدف در ایران


در حال حاضر حداقل 5 گونه قارچ خوراکی به صورت صنعتی و تجاری در جهان تولید می‌شوند که 85 درصد از تولید جهانی را به خود اختصاص می‌دهند.

از این تعداد 30 درصد قارچ‌های خانواده دکمه‌ای، 27 درصد قارچ صدفی، 17 درصد قارچ شیتاکه و 26 درصد مربوط به سایر قارچ‌ها است.

وضعیت تولید قارچ  متفاوت است، طبق آمار ارائه شده از سوی فائو میزان تولید قارچ در ایران حدود 150 هزار تن قارچ در سال است در حالی که بیش از 27 درصد این تولید مربوط به خانواده قارچ شاه صدفی یا ارینجی و مابقی مربوط به سایر قارچ‌ها است.

بررسی بازار قارچ شاه صدف یا ارینجی :

با توجه به بررسی‌های بازار و بررسی‌های انجام شده در مورد مصرف قارچ ارینجی (شاه صدف) و همچنین خواص مطلوب این گونه قارچ در پخت و پز، ماندگاری بیشتر نسبت به قارچ صدفی و عدم تولید اسپور، امید است در آینده نزدیک 30 درصد از کل تولید قارچ در کشور به تولید قارچ ارینجی اختصاص یابد.

قیمت داخلی و خارجی قارچ شاه صدف در سال 1401 :

  • در بین قارچ های خوراکی جهان، قارچ شاه صدفی یا ارینجی از نظر تولید و صادرات رتبه سوم را دارد.
  • قیمت بسته های 2 کیلوگرمی قارچ شاه صدف در سال1401: 299 هزار تومان است.
  • چین در سال 2020 واردکننده برتر قارچ شاه صدف در آن سال به خود اختصاص داده است.
  • کشور آلمان برترین کشور صادر کننده قارچ ارینجی در سال 2020 است.
  • قیمت جهانی بسته های یک کیلوگرمی یا 2 کیلوگرمی در سال 2022 بین 5-6 دلار است.

✔️ قیمت و روش خرید بذر قارچ شاه صدف


بذر قارچ شاه صدف

در این قسمت از مقاله به روش و قیمت خرید بذر قارچ شاه صدف یا ارینجی میپردازیم. قارچ خوراکی شاه صدف یا ارینجی یکی از پرفروش ترین محصولات کشاورزی در دنیا به حساب می آید با توجه به اینکه مصرف سرانه  قارچ در کشور بسیار بالاست، می توان گفت  که بازار خرید و فروش بذر قارچ شاه صدف یکی از پر رونق ترین بازارهای کشور  است.

خرید بذر قارچ از عرضه کننده اصلی بدون مراجعه به واسطه باعث صرفه جویی در هزینه  شما  می شود. در واقع واسطه ها  بذر قارچ را از عرضه کننده اصلی خریداری می کنند و پس از افزودن هزینه های ثانویه همان محصول را به مشتری نهایی تحویل می دهند که  در نهایت منجر به  افزایش قیمت بذر قارچ در بازار می شوند.

بنابراین، هنگام خرید بذر قارچ، توصیه می کنیم  از پلتفرم های آنلاین کمک بگیرید که به خریداران و فروشندگان اجازه می دهد مستقیماً با هم ارتباط برقرار کنند.

در این مرحله بعد از خرید بذر قارچها، نوبت به شرایط نگهداری اسپان بذر قارچ شاه صدف میرسد.

بذرهای اسپان شده باید در محیط های خنک در دمای 0-5 درجه سانتیگراد نگهداری شود.

معمولاً یک ماه ماندگاری دارند.

توصیه می شود واحدهای کوچک بذر را در محیط سرد یا یخچال نگهداری کنید.  و قبل از استفاده به مدت 24 ساعت در دمای اتاق نگهداری کنید تا ریسه ها قبل از انتقال به محیط کشت فعالیت خود را آغاز کرده باشند.

قیمت اسپان بذر در سال 1401 : بسته های یک کیلوگرمی آماده کشت 50.000 هزار تومان می باشد.


✔️ دوره های زمانی پرورش قارچ صدفی شاه 


دوره های پرورش قارچ شاه صدف یا ارینجی به شرح زیر میباشد :

  1. روز 1 تا 30 : کیسه ها یا شیشه ها را با محیط کشت آماده شده در اتاقی با دمای 2±42 درجه سانتیگراد قرار دهید.
  2. روز 31 : سطح بستر کشت را خراش دهید (بسته به روش کشت).
  3. روزهای 36 تا 38 : در مرحله تشکیل پین‌های قارچ شاه صدفی، علاوه بر کاهش دما به 16 الی 18 درجه سانتیگراد، 500 تا 1000 لوکس نور برای 8 ساعت در روز و رطوبت نسبی نیز بین 85 تا 87 درصد مورد نیاز است.
  4. روزهای 46 تا 48 : جمع آوری، طبقه بندی، بسته بندی، خنک سازی و توزیع.
  5. روز 49 تا 50 : ضد عفونی و تخلیه سالن کشت

✔️ سیستم‌های کشت قارچ شاه صدفی (ارینجی)


سیستم‌های کشت قارچ شاه صدفی (ارینجی)

کشت قارچ ارینجی به دو روش کلی انجام می‌شود : سیستم کشت در کیسه‌های پلاستیکی یا بطری‌های پلاستیکی است.

روش کشت قارچ شاه صدف درون کیسه‌های پلاستیکی

رایج‌ترین روش کشت قارچ شاه صدفی (ارینجی) ، کشت آنها در کیسه‌های پلاستیکی میباشد. در این روش از کیسه‌های پلی‌اتیلن یا پلی‌پروپیلن (با وزن 0.5 تا 3 کیلوگرم محیط کشت در هر کیسه) با درب فیلتر برای جلوگیری از ورود آلاینده‌ها به محیط کشت استفاده می‌شود.

در این روش لایه‌های رویشی عمودی  بوده و کیسه‌های رشد در این لایه‌ها قرار می‌گیرند تا میوه در سمت راست یا چپ لایه تولید و برداشت شود.

این روش تولید بیشترین صرفه‌جویی در فضای سالن را به همراه دارد و در نتیجه راندمان استفاده از هر سالن رشد در شرایط یکسان نسبت به سایر روش‌ها بیشتر است.

این فرایند تولید می‌تواند یک طرفه یا دو طرفه باشد. با روش دو طرفه فقط یک ردیف از بستر رشد چیده می‌شود و امکان تولید میوه‌های قارچ ارینجی در ابتدا و انتهای کیسه پلاستیکی  وجود دارد.

اما در روش دو طرفه دو ردیف کشت به موازات یکدیگر در اتاق کشت راه اندازی می‌شود و قارچ‌ها تنها از سر کیسه پلاستیکی جمع آوری می‌شوند.

سیستم کشت قارچ شاه صدفی در بطری‌های پلاستیکی

در کشورهایی که تولید قارچ شاه صدفی به صورت مکانیزه کشت می‌کنند مانند ژاپن، کره جنوبی، چین، آمریکا و کانادا از این روش استفاده می‌کنند.

در این روش از بطری‌های پلی‌پروپیلن با حجم 850-1050 میلی‌لیتر برای پرورش قارچ شاه صدفی استفاده می‌شود. این روش کشت در تمام مراحل تولید به جز میوه چیدن به صورت مکانیزه می‌باشد.

عموماً در این روش پس از سفید شدن سطح کشت قارچ ارینجی توسط میلیسیوم ها، درپوش‌های مخصوص بطری‌های کشت برداشته شده و سطح رویی محیط کشت برای یکنواختی تولید بهتر خراشیده می‌شود. در نهایت محصول برداشت شده بسته بندی و یا به صورت فله به فروش می‌رسد.


✔️ مراحل پرورش قارچ شاه صدف (eryngii)


مراحل پرورش قارچ شاه صدف

فرایند پرورش قارچ شاه صدف شامل مراحل زیر میباشد :

A - آماده سازی بستر کشت :

  1. خاک اره و تراشه‌های چوب را به نسبت مساوی با هم مخلوط کرده و به مدت 24 ساعت در کیسه‌ای قرار دهید تا به خوبی آب را جذب کنند.
  2. سپس سبوس گندم یا برنج را به مقدار 25 درصد وزن خشک خمیر قبلی اضافه کنید. کربنات کلسیم را در سطح 5 درصد وزن خشک کل مواد فوق اضافه کنید. رطوبت را در محدوده 67 تا 70 درصد تنظیم کنید.
  3. بستر آماده شده را در ظرف قابل اتوکلاو بریزید و به مدت 2 تا 4 ساعت (بسته به مقدار مواد داخل ظرف) استریل کنید.
  4. پس از سرد شدن تا دمای 25 درجه، محتویات ظرف را با 4 درصد بذر قارچ صدفی در زیر هود استریل تلقیح کنید.
  5. دو تا سه هفته در دمای 25 درجه سانتیگراد نگه دارید تا زمانی که میسلیوم محتویات ظروف را کاملاً جذب کند.
  6. در این مرحله رطوبت نسبی اتاق رشد را بین 90 تا 95 درصد نگه دارید و دی اکسید کربن را بین 5000 تا 200000 ppm حفظ کنید.
  7. هوای اتاق رشد باید هر ساعت عوض شود یعنی هر  ساعت  به اندازه حجم اتاق رشد هوای تازه وارد  کنید. در این مرحله اصلاً نیازی به نور  نیست.

B - تشکیل ته سنجاقی‌های قارچ ارینجی :

  1. دمای اتاق را به 10 تا 15 درجه سانتیگراد کاهش دهید.
  2. رطوبت نسبی را در محدوده 95 تا 100 درصد حفظ کنید.
  3. غلظت دی اکسی کربن را به 500 تا 1000 پی‌پی‌ام کاهش دهید.
  4. هوای اتاق را 4 تا 8 بار در ساعت عوض کنید.
  5. در این مرحله، در محدوده 500 تا 1000 لوکس، نور مورد نیاز است. این شرایط را به مدت 4 تا 5 روز ادامه دهید تا انتهای سنجاق‌ها ظاهر شوند.

C - مرحله تولید میوه قارچ شاه صدف :

  1. قارچ‌های رسیده را می‌توان چهار تا هشت روز پس از تشکیل ته سنجاق‌ها برداشت کرد. برای داشتن قارچ‌های بزرگ وقتی ته سنجاق‌ها به اندازه یک نخود شد، دو یا سه قارچ را ذخیره کنید و بقیه را با چاقوی تیز بردارید.
  2. در این حالت قارچ‌های بزرگی خواهید داشت که وزن هر کدام به 200 تا 250 گرم می‌رسند و زمانی برداشت قارچ‌ها انجام می‌شود که قطر کلاهک به دوبرابر قطر ساقه، اما لبه‌های کلاهک رسیده و مسطح  نباشد.
  3. در طول مرحله باردهی، رطوبت نسبی اتاق رشد را در محدوده 85-90٪ نگه دارید. غلظت دی اکسید کربن نباید از 500 ppm تجاوز کند. کاهش غلظت دی اکسید کربن با وارد کردن هوای تازه از بیرون اتاق امکان پذیر است. باید 10 تا 12 ساعت در روز یک لامپ مهتابی 500 لوکس در راهرو داشته باشید.
  4. قارچ شاه صدفی در فصل باردهی نیازی به آبیاری ندارد. در واقع هیچ آبی به بستر رشد این قارچ نفوذ نمی کند. بنابراین اتاق را تا حد امکان مرطوب نگه دارید تا تبخیر کمتری از سطح تخت کشت وجود داشته باشد.
  5. از هر کیلوگرم وزن تر محیط کشت، 250 گرم قارچ به دست می‌آید، یعنی عملکرد 25 درصدی را خواهید داشت.

D - جمع آوری قارچ شاه صدف :

برداشت قارچ  دارویی خوراکی شاه صدف بسیار ساده است و تنها با گرفتن ساقه  و خم کردن آن به چپ یا راست انجام می‌شود.

این امکان وجود دارد که انتهای قارچ برداشت شده به بستر رشد متصل باشد. در این مرحله و هم‌زمان با برداشت، کارگر قارچ چین با چاقوی تمیز انتهای قارچ را  جدا می‌کند و قارچ‌های برداشت شده به صورت فله‌ای یا بسته‌بندی‌شده به سردخانه‌ها حمل می‌کند.

پس از  گذراندن یک دوره سرد (شوک سرمای پس از برداشت) که برای ماندگاری مطلوب توصیه می‌شود، بعد از این مرحله این قارچ آماده عرضه به بازار است.


✔️ ضوابط احداث واحد تولید قارچ شاه صدف


ضوابط احداث واحد تولید قارچ شاه صدف

نکاتی که باید برای مکان یابی احداث سالن تولید قارچ شاه صدف رعایت کنیم شامل موارد زیر میباشد :

  • رعایت دسترسی و حداقل بعد فاصله تا واحدهای عرضه کننده بسترکشت قارچ خوراکی.
  • پیش بینی محل مناسب برای نگهداری مواد اولیه در محل اجرای طرح.
  • زمینه توسعه آتی واحد از نظر مکان و توسعه تاسیسات.
  • دسترسی به آب کافی متناسب با ظرفیت تولید و توسعه آتی.
  • دسترسی به برق صنعتی ،اولویت دسترسی به خطوط انتقال گاز و سایر امکانات ارتباطی وجود داشته باشد.

حداقل ظرفیت اقتصادی برای تولید قارچ شاه صدف چقدر است ؟

حداقل ظرفیت اقتصادی تولید برای صدور پروانه تاسیس واحد پرورش قارچ خوراکی شاه صدف، 50 تن در سال می باشد .

تولید قارچ شاه صدف بدون تولید بسترکشت در نظر گرفته شده است. به عبارت دیگر تولیدکننده باید بسترکشت آماده را از واحدهای تولید بسترکشت قارچ شاه صدف تهیه نماید.

حداقل مساحت زمین و ساختمانهای مورد نیاز برای پرورش قارچ شاه صدف

به طور کلی حداقل زمین موردنیاز برای احداث واحد پرورش قارچ خوراکی شاه صدف متناسب با طرح توجیهی تایید شده مهندسین مشاور و ابعاد زمین، ابنیه و محوطه سازی پیش بینی شده در طرح می باشد .

ضمنا موارد ذیل در تعیین حداقل زمین موردنیاز به عنوان راهنما قابل استفاده است:

رعایت حداقل فضای سبز مطابق ضوابط محیط زیست ضروری است و به مقدار زمین موردنیاز افزوده می شود.

حداقل مساحت ابنیه موردنیاز واحد تولید قارچ شاه صدف معادل 750 مترمربع می باشد که به شرح جدول زیر می باشد:

  • سالن های تولید : 450 مترمربع
  • اداری، نگهبانی، رفاهی و کارگری : 100 مترمربع
  • سالن بسته بندی و سردخانه : 70 مترمربع
  • انبار : 40 مترمربع
  • تاسیسات : 70 مترمربع
  • هانگار ماشین آلات : 20 مترمربع

میزان آب، برق و سوخت موردنیاز پرورش قارچ شاه صدف :

  • آب موردنیاز می تواند از منابع مختلف از جمله: قنات دائمی، چشمه دائمی، رودخانه دائمی، آب سدهای دائمی و چاههای کشاورزی پس از تایید حق آبه از شرکتهای سهامی آب منطقه ای استان و یا شهرستان تامین گردد.
  • میزان سوخت گازوئیل مصرفی به ازاء هر کیلوگرم قارچ شاه صدف، در مناطق سردسیر ،خشک مرکزی ،معتدل و گرمسیر به ترتیب معادل 0.8، 0.7 ، 0.6 و 0.3 لیتر می باشد.
  • میزان آب مصرفی برای تولید هر کیلوگرم قارچ شاه صدف 15 لیتر  برآورد  می گردد.
  • میزان برق مصرفی برای تولید هر کیلوگرم قارچ شاه صدف، 1.5-1 کیلووات برآورد می گردد.

✔️ ضوابط فنی ساختمان های واحد پرورش قارچ شاه صدف 


ضوابط فنی ساختمان های واحد پرورش قارچ شاه صدف

ضوابط فنی سالن های پرورش قارچ شاه صدف :

1 - سالنهای پرورش از مصالح گوناگونی ساخته میشوند. انتخاب این مصالح بستگی به قیمت و قابلیت دسترسی به آن دارد. این ساختار باید امکان کنترل شرایط محیطی را افزایش داده و نوسانات دما را کنترل نماید و در برابر دمای پختن سالن (کوک اوت) مقاومت کافی داشته باشد. 

2 - طراحی سالن های پرورش، به گونهای باشد که به سهولت قابل نظافت و ضود عفونی کردن باشد. سطوح درونی دیوارها و سقفها باید صاف و بدون خلل و فرج بوده تا موجب تسهیل شستشوبا فشار آب شود .

3 - سالن های پرورش قارچ خوراکی، دارای عایق رطوبت و حرارت بوده و فقط ورود و خروج هوا از طریق هواسازها و دریچه های خروجی هوا انجام شود.

4 - دریچه هایی که هوا از آنها وارد یا از سالن خارج می شود باید به یک فیلتر هپا مجهز باشد. به ازاء هر دریچه ورودی هوا، روی در یا دیوار انتهایی سالن پرورش باید یک دریچه نصب شود.

5 - به ازاء هر 100 مترمربع سطح زیرکشت سالن پرورش، باید یک دریچه خروجی هوا با ابعاد 80×80 مترمربع تعبیه شود. روی دریچه های خروجی هوا و به منظور تنظیم فشار سالن هوای پرورش قارچ، باید لور نصب شود.

6 - کف سالنها باید غیرقابل نفوذ در برابر آب و رطوبت باشد. کف سالنها در سیستم سالنهای کشت طبقاتی باید هموار و مقاوم بوده تا امکان نصب طبقات کشت وجود داشته و همچنین نصب درب هوای ورودی و خروجی مشکلاتی برای حمل و نقل ایجاد نکند.

7 - کف سالن ها با هر نوع ساختاری می باید عایق شوند. جنس کف ساختمان ها (با اولویت بتن) باید به گونه ای باشد فشار ناشی از بارهوای سنگین محصول ،بسترکشت و تجهیزات مکانیکی حمل و نقل را تحمل نماید.

8 - کف ها باید از جنس مواد مقاوم، صاف، قابل شستشو، بدون درز و شکاف، برآمدگی و فرورفتگی بوده، گرد و غبار ایجاد نکرده و همچنین لغزنده نباشد .

9 - طول سالن های پرورش بین15 تا 24 متر و عرض آن بین 6 تا حداکثر 12 متر و ارتفاع آن 4 تا حداکثر 6 متر متغیر است. شکل سالن باید اجازه سیرکوله مناسب هوا ، کنترل آسان دمای بستر کشت، هوای محیط ، رطوبت و دی اکسید کربن را فراهم نماید. 

10 - کف ها باید مجهز به فاضلاب، دارای سیفون و شیب مناسب 1% به طرف حوضچه رسوبگیر در انتهای سالن پرورش باشند تا مانع نفوذ آب به سالن گردد.

همچنین باید دارای شیب مناسب 1% به طرف مخزن بوده و دارای ظرفیت کافی جهت تخلیه سریع فاضلاب حاصل از شستشوی محل باشد.

11 - آب کف سالن های پرورش قارچ از طریق دریچه هایی که تعبیه شده است از سالن خارج می شود. روی دریچه هوای خروجی آب، با توری فلزی پوشانده شود. تمامی آبگذرها و کانال های کف، باید با سرپوش های قابل برداشت پوشانده شود .

12 - سالن های پرورش معمولا دارای دو درب می باشند که یک درب به راهروی دستیابی باز می شود و یک درب به راهروی دسترسی برای تخلیه سالن پرورش. درها از نظر بخار، دما و رطوبت عایق بندی شوند. درهوا دارای سطوح صاف، قابل شستشو و از جنس مواد مقاوم باشند. 

13 - درب ورودی اصلی به راهرو باید دو مرحله ای پیش سالن (پیش ورودی) باشد تا از تغییرات ناگهانی دمای داخل سالن در فصول مختلف سال جلوگیری شده، همچنین راه نفوذ جوندگان و حشرات بسته شوند. درزبندی درب های سالن ها باید بگونه ای باشد که مانع ورود حشرات به سالن های پرورش گردد چون بوی میسیلیوم قارچ برای حشرات بسیار جذاب می باشد.

14 - راهروی دسترسی در هر واحد ، بسته به تعداد سالنهای پرورش و نحوه قرارگیری سالنها در یک یا دو طرف متغیر میباشد.

طول راهروی دسترسی با توجه به عرض سالنهای پرورش و ارتباط آن تا سالنهای بسته بندی و رفاهی محاسبه می شود.

چنانچه سالنهای پرورش در یوک ردیوف سواخته شووند، عورض راهوروی دسترسی 4 متر و چنانچه سالنهای پرورش در دو ردیف ساخته شوند بین 6 تا 8 متر می باشد .

15 - قبل از ورودی عمومی، یک پیش ورود به منظور تعویض لباس، استحمام و حوضچه ضدعفونی کفش ها وجود داشته باشد.

ضوابط فنی ساختمان بسته بندی قارچ شاه صدف :

1 - ساختمان بسته بندی مجهز به سردخانه و سالن بسته بندی متناسب با میزان تولید و مندرج در دستورالعمل اجرایی می باشد. این ساختمان به سالنهای پرورش متصل می باشد. 

2 - ساختمان بسته بندی شامل اتاق مسوول بسته بندی، سردخانه و سالن بسته بندی است. وسعت ساختمان بسته بندی با توجه به میزان تولید متفاوت میباشد. فشار استاتیک هوای ساختمان بسته بندی، باید کمتر از راهروی دستیابی باشد.

ضوابط فنی ساختمانهای بخش کارگری و رفاهی در واحدهای پرورش قارچ شاه صدف :

ساختمان های بخش کارگری و رفاهی در مزارع با ظرفیت تولید وتعداد نیروی انسانی رابطه مستقیم دارند و احتساب مواردی همچون سرویس های بهداشتی حمام، نماز خانه و نهار خوری ضروری است .

 ضوابط فنی ساختمان تأسیسات در واحد پرورش قارچ شاه صدف :

وسعت ساختمان تأسیسات در واحد متناسب با ظرفیت تولید و مندرج در دستورالعمل اجرایی می باشد . در ساختمان تاسیسات، اگزوز دیگ بخار و سیستم گرمایشی H شکل بوده و حداقل یک متر از سطح هواسازها، بالاتر باشد.

وضعیت عایق بندی دیوارهای ساختمان تاسیسات، دارای حداقل ضریب تبادل حرارتی بوده تا از انتقال گرما به راهروی دستیابی و سایر قسمت های ساختمان تولید جلوگیری شود .

ضوابط فنی ساختمان انبار در واحد پرورش قارچ شاه صدف :

برای ساخت انبارها از سازه های مناسب استفاده شود. این سازه ها باید مقاوم، قابل نظافت بوده، امکان لانه گذاری حشرات، جوندگان و پرندگان در آن وجود نداشته باشد .

ضوابط فنی ساختمانهای نگهبانی، برق و ژنراتور و اداری در واحد پرورش قارچ شاه صدف :

ساختمانهای نگهبانی، برق و ژنراتور و اداری برای نصب تجهیزات و همچنین همه جنبه های ایمنی ، مطابق با استانداردها و مقررات مربوطه، باید دارای ظرفیت کافی باشد. 

ضوابط فنی سیستم فاضلاب در واحدهای پرورش قارچ شاه صدف :

1 - سیستم فاضلاب در سالنهای پرورش قارچ بگونه ای ساخته شود که بتواند جریانات آب را از یکدیگر جدا نگه داشته و با توجه به اهمیت واژه کلید ( بهداشت ) شستشوی روزانه و مرتب سالن های پرورش، توصیه می شود در طول راهروی هر سالن ، خروجی های فاضلاب تعبیه و با شبکه فلزی روی آن پوشیده شود. 

2 - هر فاضلاب باید یک سیفون تخلیه داشته باشد و یک شبکه فولادی گالوانیزه ( cm 30×30 ) می بایست در بالای هر یک از آنها نصب شود تا در برابر حرکت لیفتراک و ماشین آلاتِ مورد استفاده مقاوم باشند.

3 - سیستم فاضلاب سالن ها باید از یکدیگر مجزا باشند چون در غیر این صورت بیماری از یک سالن به سالن دیگر انتقال می یابد.

ضوابط فنی قفسه بندی سالن های پرورش  قارچ شاه صدف :

1 - قفسه بندی سالن های کشت از جنس آلومینیوم یا ساختار فلزی گالوانیزه گرم در ابعاد مختلف ساخته می شوند . عرض طبقات و فاصله بین آنها در واحدهایی که قارچ با دست برداشت میشود، متفاوت است. قارچ-چین باید بدون نیاز به خم شدن زیاد، به قارچها دسترسی و امکان چیدن آن را داشته باشد.

2 - عرض طبقات بین 20/1 تا 45/1 متر و متناسب با روش کشت فاصله بین طبقات 60 تا 65 سانتیمتر است. فواصل دو ردیف طبقه بندی از یکدیگر بین 40/1 تا 50/1 متر و  از کنار دیوارها بین 70 تا 100 سانتیمتر متغیر است .

3- تعداد طبقات در هر ردیف بین 3 تا 7 طبقه متغیر میباشد. فاصله طبقات از کف سالن 20 تا 30 سانتیمتر است. فاصله آخرین طبقه تا سقف، حداقل 1 متر می باشد. فاصله طبقه بندی سالنها از درب ورودی راهروی دستیابی، بین 1 تا 3 متر و از درب خروجی انتهای سالن تولید، یک متر میباشد. 

4 - طبقات کشت در قارچ شاه صدف می تواند به دو صورت طراحی گردد: کشت عمودی که عرض  طبقات 120 تا 140 سانتی متر و فاصله بین طبقات 60 تا 65 سانتی متر در نظر گرفته می شود.کشت افقی که در این حالت عرض طبقات 10 تا 15 سانتی متر و فاصله بین طبقات 40 تا 50 سانتی متر در نظر گرفته  میشود.

✳️ موضوعات زیر نیز میتواند برای شما جذاب باشد :

✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی پرورش قارچ شاه صدف (ارینجی) ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس  بگیرید .


کسب و کارهای پر طرفدار

طرحهای کشاورزی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories