• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

دانلود طرح توجیهی تولید و کشت گیاه افسنطین

(1 vote, average 5 out of 5)

دانلود طرح توجیهی تولید و کشت گیاه افسنطین

جهت آشنایی با طرح توجیهی تولید و کشت گیاه افسنطین، این صفحه را مطالعه نمایید. گیاه افسنطین به عنوان یک گیاه دارویی شناخته می شود، که به طور طبیعی در کشور ایران رشد می کند. برگ ها و سرشاخه های گلدار این گیاه، به منظور درمانی مورد استفاده قرار می گیرد.

معرفی طرح توجیهی تولید گیاه افسنطین

افسنطین نوعی گیاه دارویی می باشد که موجب درمان بی اشتهایی، عطر دهندگی به نوشیدنی ها و ضدعفونی کردن آنها می شود. افسنطین متعلق به تیره گل مرکبیان (تیره کاسنی) یا ستاره ای و راسته ستاره ای ها یا مینا می باشد. علی رغم بومی بودن این گیاه، سالهاست که در کشورهایی چون آمریکا، چین، مراکش و هند و بلغارستان کشت می شود. رشد افسنطین در کشور ما به صورت طبیعی و بدون دخالت انسان انجام می شود. دوز مجاز برای مصرف این گیاه به عنوان دارو، 2 گرم می باشد.

ارتفاع بوته های عمودی گیاه افسنطین حدود 60 سانتی متر و رنگ آن سبز نقره ای فام می باشد. از نظر ظاهری این گیاه دارای گل آذین کپه ای (قطر حدودا 0.5 سانتی متر)، ریشه های عمودی، چوبی و ضخیم و گل هایی به رنگ زرد است. ساقه های این گیاه طول 40-100 سانتی متر و به صورت ایستاده، پرشاخه، دارای پوشش کرکی و به رنگ سبز مایل به خاکستری هستند. افسنطین دارای برگ های سبز مایل به خاکستری، کرکینه، دمبرگ دار و به طول 8-15 سانتی متر می باشد. اندام های هوایی گیاه افسنطین، به طور کامل معطر و قابل استفاده ی دارویی هستند. ماده موثره موجود در این گیاه، مواد آروماتیک از جمله  Artemisetin، absinthin، artabsin و thujone می باشد.

قسمت دارویی افسنطین، برگ و سرشاخه های گلدار آن می باشد. از این دارو جهت درمان کابوس، فراموشی، کم خوابی، سرگیجه، مالیخولیا و آرامبخش اعصاب، تصفیه و رفع کم خونی، تقویت قلب، تقویت بینایی، درمان گلودرد، درمانی لاغری و... استفاده می شود. گیاه افسنطین به صورت پودر، کپسول، تنطور و اسانس ارائه می شود.

هزینه، درامد و سود حاصل از تولید و کشت گیاه افسنطین

اگرچه این دارو خواص درمانی بسیار متعددی دارد، با این حال به کشت و تولید آن در کشورمان توجه زیادی نشده است. بنابر بررسی های انجام شده، هزینه های مورد نیاز برای آماده سازی طرح و حصارکشی برابر با 5591250 ریال، هزینه تجهیز ساختمان ها و سالن ها برابر با 25333 ریال و هزینه مربوط به تامین ماشین آلات مربوط به طرح برابر با 200000 هزار ریال براورد شده است. تامین تجهیزات مورد نیاز برای اجاری طرح، هزینه ای معادل با 7001470 ریال خواهد داشت.

مجموع هزینه های ثابت پروژه برابر با 12994228 هزار ریال، هزینه مواد اولیه و بسته بندی 25674880 و هزینه های عمومی این طرح برابر با 42000 هزار ریال تخمین زده شده است. هزینه های جاری این طرح معادل 25954600 هزار ریال می باشد.

فرایند کشت گیاه افسنطین

کاشت گیاه افسنطین به دو روش مستقیم و غیرمستقیم انجام می شود.

  • روش مستقیم (از طریق تقسیم بوته):
  • روش غیرمستقیم (به صورت کاشت بذر):

در روش غیر مستقیم، به یک خزانه ی هوای آزاد نیاز است تا در زمان مناسب بذرها در آن کشت بشوند. در این مرحله بذرها باید به صورت منظم آبیاری شده و علف های هرز باید وجین شوند. در فصل پاییز، نشاهای ایجاد شده به زمین اصلی منتقل می شوند. تراکم مناسب برای کشت این گیاه، 40 تا 65 هزار بوته در هر هکتار می باشد. بلافاصله پس از انتقال نشاها به زمین اصلی، باید آنها را آبیاری کرد. گیاه افسنطین به صورت رویشی قابل تکثیر می باشد. بدین منظور از میان بوته های 3 تا 4 ساله، بوته های بدون قار و بیماری انتخاب شده و در زمان مناسب از خاک خارج می شوند. سپس هر بوته به 10 تا 12 قسمت تقسیم شده و در زمین مناسب کاشته می شوند.

برداشت گیاه افسنطین در سال اول رویش یک بار و در سال های بعدی دو الی سه بار امکان پذیر می باشد. بر اساس منطقه کاشت، برداشت افسنطین از اوایل خرداد و یا اوایل مهرماه آغاز می شود. عمل برداشت باید از فاصله 50 سانتی متری از خاک انجام گیرد. چرا که در غیر این صورت چرخه رشد گیاه دچار اختلال فیزیولوژیک می شود. پس از برداشت، باید اندام های برداشت شده را در دمای اتاق و هوادهی و یا حداکثر دای 40 درجه انجام شود.

تجهیزات و نیروی انسانی مورد نیاز جهت کشت گیاه افسنطین

تجهیزات و ماشین آلات مور نیاز در پروژه کشت گیاه افسنطین، به شرح زیر می باشد:

  • سم پاش فرغونی یا زنبه ای
  • مشعل گازوییلی با بخاری مربوطه و لوله های انتقال گرما
  • مخزن سوخت
  • سیستم برودتی
  • سیستم آبیاری قطره ای توسط لوله های پلی اتیلن
  • کنترل مرکزی و مخزن کود
  • لوازم باغبانی

در صورتی که نیاز به طرح توجیهی و امکان سنجی تولید و کشت گیاه افسنطین ، برای ارائه به بانک یا اخذ مجوز دارید با کارشناسان ما تماس بگیرید .

دانلود طرح توجیهی سایر گیاهان دارویی

فايل‌ها:
zipطرح توجیهی کشت و پرورش گیاه افسنطین 59 صفحه سال 97 داغ
تاريخجمعه, 16 اسفند 1398 18:32
حجم فايل 1.55 MB
دانلود 146

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

مکانیزاسیون کشاورزی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories