• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

دانلود طرح توجیهی کشت گیاه مرزه

(3 votes, average 5 out of 5)

 دانلود طرح توجیهی کشت گیاه مرزه

جهت آشنایی با طرح توجیهی کشت گیاه مرزه تهیه شده در سال 97، این صفحه را مطالعه نمایید. گیاه مرزه، یک نوع گیاه دارویی محسوب می شود که تعداد زیادی از گونه های آن به طور بومی در کشور ایران می رویند. گونه های مرزه که بیشتر از از سایر گونه ها مورد استفاده قرار می گیرند، شامل مرزه تابستانی و مرزه زمستانی می باشد.

معرفی طرح توجیهی کشت گیاه مرزه

گیاه مرزه، گیاهی دارویی از راسته و تیره نعناییان می باشد. فرم های علفی گیاه مرزه، چند ساله و فرم های بوته ای آن سیکل زندگی یک ساله دارند. گونه های متعدد این گیاه در مناطق مختلف در سراسر دنیا می رویند. تعداد 17 گونه از گیاه مرزه در کشور ایران می روید که 11 گونه ی آن، به طور انحصاری در ایران کشت می شود. چراکه از ایران به عنوان یکی از مهم ترین مخازن ژرم پلاسم گیاه مرزه در دنیا شناخته می شود. گونه هایی که در کشور ما می رویند شامل مرزه صخره روی، مرزه تالشی، مرزه سهندی، مرزه اورامانی، مرزه جور برگ، مرزه کلاری، مرزه خوزستانی، مرزه آذربایجانی، مرزه رشینگری، مرزه بختیاری، مرزه کرمانشاهی و گونه های بومی شامل مرزه تابستانی، مرزه تابستانی، مرزه گل درشت، مرزه جنگلی، مرزه سفید، و مرزه سنبله ای می باشد. گونه های خوراکی گیاه مرزه، مرزه تابستانی و مرزه زمستانی (غیر بومی) هستند.

  • مرزه تابستانی: این گیاه، دوره زندگی یک ساله و گل های دوجنسی و به رنگ صورتی، سفید یا آبی دارد. در میان گونه های مرزه، مرزه تابستانی مهم ترین گونه از لحاظ کاربرد دارویی می باشد.
  • مرزه زمستانی: ویژگی های رویشی این گیاه، تقریبا مشابه با مرزه تابستانی می باشد. این گونه از مرزه در صورت وجود خاک و نور مناسب، در گلدان نیز می روید. کشت بومی این گیاه در اروپا و آمریکای شمالی می باشد.
  • مرزه جور برگ: این گونه مرزه، در ارتفاع 2600 متر از سطح زمین، و در حوزه شمالی البرز مرکزی مشاهده شده است. از لحاظ ظاهری، این گیاه دارای بوته های بزرگ و خوابیده بر روی صخره ها می باشد.
  • مرزه رشینگری: گل های این گونه از مرزه به رنگ زرد بوده، و بر روی صخره های آهکی رشد می کند. قسمت های دارویی این گیاه اندام های هوایی آن هستند که به صورت مخلوط با مرزه خوزستانی مورد استفاده قرار می گیرد.
  • مرزه گل درشت: این گونه مرزه دارای میوه 4 فندقه ای و ارتفاع ساقه 30-50 سانتی متری می باشد. تعداد گل های این گونه به نسبت کمتر بوده و به رنگ صورتی می باشد.
  • مرزه کرمانشاهی: دارای گل آذین سنبله ای بوده، و در شکاف صخره ها در استان کرمانشاه می روید.

مهم ترین مواد موثره استخراج شده از گیاه مرزه، کارواکرول (30-40 درصد) و تیمول (20-30 درصد) می باشد.

درآمد، هزینه و سود حاصل از کشت گیاه مرزه

هزینه های قابل توجه در این طرح در سال 97، شامل هزینه های قبل از بهره برداری به مبلغ 43320 هزار ریال، هزینه های تسطیح و آماده سازی زمین به مبلغ 68070 هزار ریال در سال اول و 9900 هزار ریال در هکتار در سال پنجم، هزینه های کاشت به مبلغ 1300 هزار ریال در هکتار، هزینه داشت محصول به مبلغ 25020 هزار ریال در سال اول و 48230 هزار ریال در هکتار در سال پنجم، هزینه برداشت محصولات به مبلغ 25640 هزیار ریال در سال اول و 36170 هزار ریال در هکتار در سال پنجم و مجموع هزینه های جاری محصول به مبلغ 279630 هزار ریال در هکتار در سال اول و 256960 هزار ریال در هکتار در سال پنجم می باشد. همچنین پیش بینی شده است که درآمد خالص سالینه در سال اول برابر با 870370 هزار ریال  و در سال پنجم اجرای طرح، 1318040 هزار ریال خواهد بود.

فرایند کشت و تولید گیاه مرزه

کشت گیاه مرزه نیاز به شرایط خاصی دارد که به طور خلاصه در ادامه آورده شده است:

  • محیط رشد: در محیط رشد، این گیاه به هوای گرم و نور کافی نیاز دارد. در دمای 1- تا 2- درجه سانتی گراد، گیاهان جوان دچار سرمازدگی شده و خشک می شوند. همچنین دمای کمتر از 10 درجه، موجب توقف رشد گیاهچه ها می شود. به طور کلی می توان گفت که کاهش نور و دما، هر دو موجب کاهش عملکرد گیاه و میزان اسانس دهی آن می شود. مناسب ترین محدوده pH خاک برای مرزه، بین 5.6 تا 8.2 می باشد.
  • آبیاری: مرزه به طور معمول در مناطقی با میزان متوسط بارندگی سالیانه 450 میلی متر، رشد می کند. بنابراین می توان گفت که یک گیاه رطوبت دوست محسوب می شود. باید توجه داشته باشید که در فصول و یا دوره های خشک، باید همچنان مرطوب نگه داشته شود. رطوبت داشتن خاک پیش از سبز شدن مرزه، آبیاری مناسب و به اندازه آن پس از سبز شدن، اهمیت ویژه ای در نگهداری درست از آن دارد. غبارپاشی و آبیاری منظم مرزه در تابستان، یکی دیگر از نکات حائز اهمیت در کشت آن می باشد. اگرچه باید توجه داشت که آبیاری بیش از حد، موجب پژمردگی و در نهایت سیاه شدن نوک و سطح برگ ها منجر می شود.
  • خاک کشت: گیاه مرزه خودرو، اغلب اوقات در مناطق گرم و آفتابگیر و در زمین های خشک آهکی، سنگلاخ یا سنگریزه دار و در زمین هایی با بافت ماسه ای رشد می کند. خاک مناسب برای کشت این گیاه، خاک های ماسه ای-رسی یا لومی دارای آهک کافی با pH بین 6 تا 8 (ترجیحا قلیایی ضعیف) می باشد. این گیاه نسبت به شوری حساسیت بالایی دارد.
  • نور: این گیاه باید در هوای گرم و نور کافی کشت شود، چرا که در سایه به طور کل قادر به رشد نیست.

 در صورتی که نیاز به طرح توجیهی و امکان سنجی کشت گیاه مرزه ، برای ارائه به بانک یا اخذ مجوز دارید با کارشناسان ما تماس بگیرید .

دانلود طرح توجیهی سایر گیاهان دارویی

فايل‌ها:
zipطرح توجیهی کشت گیاه دارویی مرزه 99 صفحه سال 97 داغ
تاريخچهارشنبه, 07 خرداد 1399 17:27
حجم فايل 1.61 MB
دانلود 139

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

 


کسب و کارهای پر طرفدار

مکانیزاسیون کشاورزی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories