• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی پودر ماهی ⭐️ مشاوره مجوز و وام (0 تا 100 تولید)

(1 vote, average 5 out of 5)

طرح توجیهی پودر ماهی

جهت نگارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید پودر ماهی با اطلاعات کاملاً به روز برای سال 1402 ، با فرمت DOC و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید . ضمنا میتوانید فایل pdf طرح توجیهی تولید پودر ماهی را که در سال های قبل نگارش شده است را صرفا جهت مطالعه از انتهای صفحه دانلود نمایید.


✔️ بررسی تخصصی طرح توجیهی پودر ماهی ، چه خواص و مشخصات آن


پودر ماهی عبارت است از محصول جامد فرآوری شده ای که از آبگیری ، پختن ، جداسازی ، خشک کردن و آسیاب ماهی یا ضایعات آن به دست می آید.

پودر ماهی دارای سطح بالایی از اسیدهای آمینه اصلی نظیر لیسیتین است که در تولیدات دانه ای که غذای اکثر حیوانات است کم یافت می شود و همچنین دارای اسیدهای آمینه میتنین و سیتئین با محتوا و قابلیت هضم و ارزش غذایی بالا می باشد. به علاوه شامل ویتامین های گروه B مثل B12  ، B2 ، کولین ، تیاسین ، اسید پانتوتیک و ریبوفلاوین و یک منبع خوب برای کلسیم ، مس ، آهن ، فسفر مقدار ناچیزی از سایر مواد معدنی می باشد.

یکی از مهم ترین ترکیبات پودر ماهی پروتئین آن است که پروتئین در ترکیبات خود دارای نیتروژنی است که به مرور زمان آزاد شده و باعث از بین رفت پروتئین می شود .

بنابراین در شاخص های تقسیم بندی پودر ماهی از نظر تازگی ، TNV (ازت آزاد شده) معیار قرار میگیرد. بهتر است که پودر ماهی مدت کمی پس از تولید مصرف شود زیرا که با آزاد شدن ازت به مرور زمان از کارایی این محصول کاسته می شود.

چربی های موجود در پودر ماهی در مجاورت هوا اکسید شده و باعث خرابی پودر ماهی و پیدایش قارچ ها و کپک ها می شود ، لذا برای جلوگیری از این امر که به مرور زمان و پس از تولید رخ دهد ، آنتی اکسیدان به پودر ماهی جهت بالا رفتن زمان ماندگاری محصول اضافه می شود.

پودر ماهی براساس مقدار پروتئین ، چربی ، رطوبت ، خاکستر و ازت آن به درجات مختلفی از نظر کیفی تقسیم می شود. هرچه مقدار پروتئین زیاد تر و میزان چربی ، رطوبت ، خاکستر و ازت آزاد آن کمتر باشد ، پودر حاصله مطلوب تر است.

✳️ ویژگی ها و مشخصات پودر ماهی خالص به قرار زیر میباشند :

ویژگی ها و مشخصات پودر ماهی خالص

  • درشتی ذرات پودر ماهی باید طوری باشد که از الک با مش 2.8 میلی متر عبور کند (به استثنای پودر ماهی که به صورت پلت تهیه شده باشند).
  • رنگ پودر ماهی برحسب نوع ماهی ، طرز تهیه از قهوه ای روشن تا قهوه ای تیره متفاوت است.
  • پروتئین پودر ماهی حداقل 60% میباشد.
  • رطوبت پودر ماهی حداکثر 10% میباشد.
  • چربی پودر ماهی حداکثر 10% (از 5% میزان چربی تجاوز نماید می توانند آنتی اکسیدان مجاز به کار برند).
  • کلسیم پودر ماهی حداکثر 6% میباشد.
  • فسفر پودر ماهی حداکثر 3% میباشد.
  • مواد غیر محلول در اسید پودر ماهی حداکثر 2% میباشد.
  • نمک پودر ماهی حداکثر 2% میباشد.
  • پودر ماهی می بایستی فاقد کپک ، آفات انباری ، وجوت ازت غیر پروتئینی (N.P.N) باشد.
  • وجود سموم ناشی از قارچ ها به خصوص آفلاتوکسین بیش از 30 PP نبایستی باشد. اجرام بیماری زا و قارچ بیش از حد مجاز نبایستی داشته باشد و ترشیده و گندیده نیز نباشد.

عنوان تجاری این محصول در ایران همان پودر ماهی است اما در دنیا این محصول را به نامfish meal  می شناسند. روغن ماهی نیز همین عنوان را در ایران و دنیا دارد (Fish Oil). پودر ماهی همچنین با کد 1512 مشخص شده است.

✳️ استاندارد های ملی تولید پودر ماهی به قرار زیر میباشند :

  • ویژگی های بهداشتی و میکروبیولوژیکی مواد اولیه تهیه خوراک دام و طیور : (شماره استاندارد : 3207)
  • ویژگی ها و روش های آزمون خوراک دام و طیور و آبزیان ، پودر گوشت : (شماره استاندارد : 722)
  • خوراک دام و پودر ماهی - آئین کار : (شماره استاندارد : 7947)

✔️ موارد مصرف و کاربرد پودر ماهی چیست !


موارد مصرف و کاربرد پودر ماهی چیست

پودر ماهی به عنوان منبع غنی پروتئین در تغذیه دام ، طیور و آبزیان نقش به سزایی دارد. در حال حاضر این محصول در صنعت مرغداری مصرف فراوانی داشته و حدود 12-6 درصد از ماده کیل دهنده دانه مرغ را در بر می گیرد.

روغن ماهی نیز همانند پودر ماهی در صنعت پرورش دام به ویژه آبزیان نقش مهمی را است که باعث افزایش رشد ، ضریب تبدیل خوراک و مقاومت در برابر بیماری می شود. استفاده ترکیبی از پودر و روغن ماهی در پرورش آبزیان باعث رشد چشمگیر آن ها ، کاهش هزینه های تولید و حفظ و بهبود طعم ماهیان خوراکی می شود.

براساس آمار ارائه شده از شرکت های پرورش آبزیان در جهان ، رژیم غذایی مورد استفاده آن ها دارای 54-25 درصد پودر ماهی و 32-25 درصد روغن ماهی می باشد.

سایر مصارف روغن ماهی عبارت است از :

  • مصرف خوراکی برای انسان
  • مصرف دارویی
  • استفاده در صنایع بهداشتی و آرایشی
  • صنعت رنگ سازی

✳️ کالاهای جایگزین پودر ماهی چه مواردی هستند !

از آن جایی که پودر ماهی به عنوان منبع پروتئین جزء ترکیب مواد غذایی دام و طیور می باشد ، هر ماده ای که به تواند پروتئین مورد نیاز دام و طیور را برآورده کند ، می تواند جایگزین پودر ماهی شود از جمله می توان به مواد منشأ پروتئین حیوانی مثل پودر گوشت ، پودر کشک ، پودر خون و پودر پر و مواد با منشأ پروتئین گیاهی مانند کنجاله سویا ، کنجاله تخم پنبه و کنجاله اشاره کرد.

از بین پروتئین های حیوانی ، کشک ، گوشت ، شیر همگی مورد استفاده انسان ها قرار می گیرند و استفاده آن ها برای تولید پودر به صرفه نمی باشد و در مقایسه با دیگر مواد هم ، پودر ماهی از کیفیت پروتئینی بیشتری برخوردار است.


✔️ تفاوت موجود در ترکیبات انواع پودر ماهی ناشی از چه مواردیست !


تفاوت انواع پودر ماهی در واقع اختلاف در ترکیبات شیمیایی آن ها می باشد که این مسئله ارتباط مستقیم با نوع ماهی مصرفی واحد دارد. ترکیب شیمیایی بدن ماهی از گونه ای به گونه دیگر متفاوت است. این تفاوت حتی در بین ماهیان یک گونه هم ممکن است دیده شود که دلیل اصلی آن تفاوت در سن ، جنس ، شرایط محیطی و فصل است.

ولی مهم ترین عامل اختلاف در ترکیب شیمیایی ماهی در ارتباط یا تغذیه ماهی است ، هنگامی که ماهی دسترسی کافی به مواد غذایی داشته باشد ، ابتدا پروتئین عضله یک افزایش نسبی را نشان داده و به دنبال آن چربی به سرعت شروع به افزایش می نماید و بر عکس در دوره هایی که ماهی با کمبود غذا رو به روست مثل دوره مهاجرت یا تخم ریزی، ضمن کاهش ذخایر ، باز به تدریج تغییراتی در ترکیب شیمیایی عضلات رخ می دهد.

مثلاً میزان پروتئین در عضلات یک ماهی سالم حدود 20-16% است که در هنگام عدم دستیابی به مواد غذایی برای مدت طولانی یا در پایان دوره تخم ریزی تا حدود 15% کاهش می یابد و این تغییرات قطعا در ترکیب پودر ماهی تولیدی تأثیر گذاشته و در نتیجه انواع گوناگون پودر ماهی از نظر آنالیز شیمیایی تولید خواهد شد.

یکی دیگر از عوامل اختلاف در ترکیبات شیمیایی انواع پودر ماهی ، روش های مختلفی است که هر واحد برای تولید به کار می بندد. که در ادامه ی این مقاله با انواع روشهای تولید پودر ماهی آشنا خواهید شد.

در انتهای مقاله به بررسی انواع روشهای تولید پودر ماهی خواهیم پرداخت پس پیشنهاد میکنیم تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.


✔️ چه ماهی هایی مناسب تولید پودر ماهی هستند !


تمامی گونه های ماهی قابلیت تبدیل به پودر ماهی را دارند ولی در صنعت مهمترین محصولاتی که برای تبدیل به پودر و روغن مورد استفاده قرار می گیرند در سه گروه عمده گروه بندی می شوند :

I) ماهیان صنعتی یا ماهیانی که صرفاً برای تهیه پودر ماهی صید می شوند :

این ماهیان که عمدتاً از ماهیان کوچک هستند به دلیل استخوانی بودن و داشتن چربی زیاد در شرایط معمول ارزش خوراکی نداشته و فقط مناسب تبدیل هستند.

II) ماهیانی که با صید اصلی از آب خارج می گردند :

که عمدتاً نیز به دلیل عدم برنامه ریزی قبلی مجدداً در آب ریخته می شوند امروزه برنامه ریزی هایی که در سطح جهانی برای افزایش میزان صید صورت می گیرد عمدتا بر پایه استفاده بهینه از این گروه از ماهیان قرار دارد.

III) مازاد کارخانجات کنسروسازی :

که شامل ضایعات و همین طور مازاد حاصل از فیله کردن یا تخلیه شکمی ماهی است و در صورت جمع آوری و نگهداری صحیح منبع خوبی برای تولید پودرماهی می تواند باشد.

✳️ میزان نیاز به مواد اولیه جهت تولید سالانه 500 تن پودر ماهی چقدر است !

با توجه به این که صنعت تهیه پودر و روغن ماهی همواره نیازمند فراهم سازی پیوسته و منظم مواد اولیه است لذا وقتی گونه ای برای صید صنعتی در نظر گرفته می شود باید دقت گردد که مقدار در دسترس آن گونه به حدی باشد که میزان نهایی صید به حد قابل قبولی برسد تا از دیدگاه اقتصادی سود ده باشد به همین دلیل بهتر است که برنامه ریزی با تکیه بر یک گونه صورت گیرد تا از تأثیر نوسانات احتمالی در مقدار صید جلوگیری شود.

ترکیب بدن ماهی در طول سال تغییراتی پیدا می نماید لذا ضروری است همواره از طریق آزمایش اولیه مواد خام تخمین روشنی از مقدار پودر و روغن قابل استحصال و در نتیجه بازده نهایی در دست باشد.

افزایش آب محصول می تواند نشانه هزینه بیشتر برای خشک کردن بوده و افزایش چربی ، نشانه بهبود بازده روغن و کاهش نیاز به انرژی برای خشک کردن محصول باشد.

در این ارزیابی ها اندازه گیری مقدار آب و مقدار ازت بازی فرار (V.B.N) در ماده خام کفایت کرده و می تواند نیاز اطلاعاتی در مورد تغییرات احتمالی در ترکیب شیمیایی را تامین نماید.

معمولاً بازده پودر ماهی حدود 20% وزن ماده خام اولیه است. این بازده ممکن است در طی فرآیندهای مختلف به دلیل افزایش مقدار ضایعات تا حدودی کاهش پیدا نماید مثلاً نگهداری بیش از اندازه مواد خام قبل از پخت می تواند سبب خروج مقدار زیادی Drip گردد.

لذا به منظور تولید 500 تن پودر ماهی نیاز به 2500 تن مواد اولیه ، ماهی می باشد. از دیگر مواد اولیه این واحد کیسه می باشد که معمولاً از کیسه های 50 کیلویی یا 25 کیلویی استفاده می گردد.میزان مصرف کیسه ها با توجه به ظرفیت واحد تعداد 10000 عدد می باشد.


✔️ فرایند تولید پودر ماهی !


فرایند تولید پودر ماهی

تولید پودر ماهی نیازمند تکنولوژی پیچیده ای نیست چرا که اساس کار تولید پودر ماهی برمبنای سه عمل اصلی پختن ماهی ، جداسازی و خشک کردن پودر می باشد.

در کشورهای عمده صنعتی جهان ، چهار روش عمده برای تولید پودر ماهی وجود دارد که در این قسمت مورد بررسی قرار می گیرند.

✳️ روش اول تولید پودر ماهی به شرح زیر میباشد :

مواد اولیه پس از این که وارد دستگاه خردکن شده توسط نوار نقاله به دستگاه پخت هدایت می گردد و در این دستگاه که استوانه ای منفذ دار است پیچ حلزونی داخل آن مواد اولیه را به جلو می برد و از منفذهای استوانه ، بخار آب به داخل آن نفوذ کرده و ماهی را می پزد.

مواد پخته شده (در دمای حدود 100 درجه سانتیگراد و در مدت زمان نیم ساعت) توسط پیچ حلزونی به قسمت پرس انتقال می یابد و در این قسمت که استوانه ای منفذ دار می باشد دو پیچ حلزونی موازی هم قرار گرفته اند که در ابتدا قطر کوچک و در انتها قطر بزرگ داشته و گام های پیچ در ابتدا بلند و در نهایت کوتاه می گردند.

این دو پیچ حلزونی برخلاف یکدیگر می چرخند و مواد اولیه پخته شده همان گونه که توسط این دو پیچ به جلو هدایت می گردند به هم فشرده شده و آب و روغن خود را و از دست می دهند. که آب و روغن از منفذهای جداره استوانه خارج شده و توسط لوله ای به منبع دیگری انتقال می یابد.

مواد پخته شده پس از این که آب و روغن خود را از دست داده توسط دریچه ای که در انتهای پیچ حلزونی موازی قرار دارد وارد دستگاه خشک کن می گردد.

دستگاه خشک کن شامل استوانه ای است که در وسط آن پیچ حلزونی دوجداره ای قرار دارد ، مواد پخته شده توسط پیچ حلزونی به جلو رانده می شود و بخار درون دو جداره ی پیچ حلزونی ، باعث گرم کردن مواد اولیه و در نهایت خشک کردن آن می شود.

مواد خشک شده در نهایت به آسیاب منتقل می گردد که پس از آن وارد سیلکون شده و بسته بندی می شود.

آب و روغن ماهی جدا شده از مواد اولیه پس از این که وارد دستگاه جدا کننده سانتریفوژی تفکیک شده و روغن برای تصفیه شدن به دستگاه دیگری انتقال می یابد و آب آن که دارای پروتئین فراون است ابتدا وارد دستگاهی می شود که توسط حرارت و خلاء آن را تغلیظ می کنند و آب تغلیظ شده دارای پروتئین وارد دستگاه پودر ماهی می گردد و در قسمت خشک کن به مواد اولیه می پیوندد که در آن جا آب زائد خود را از دست داده و تولید پودر ماهی با پروتئین بالا می کند.

مجموعه دستگاه فوق به طور مداوم کار می کند و کل دستگاه به صورت کمپلکس بر روی یک شاسی قرار می گیرد ولی دیگ بخار ، سانتریفوژ و تصفیه روغن مجزا می باشد.

حجم دستگاه 2×2×4 مترمربع می باشد و ظرفیت آن حداقل یک تن در ساعت می باشد. در این روش ظرفیت مناسب و تکنولوژی متوسط و قابل ساخت و تعمیر در کشور بوده و نیروی انسانی آن نیز قابل تأمین می باشد.

مزایای روش اول به قرار زیر میباشند :

  • تکنولوژی مناسب
  • ظرفیت قابل تغییر
  • تولید پودر ماهی با کیفیت بالا
  • استفاده از پروتئین آب ماهی
  • دمای پخت قابل کنترل (حداکثر 100 درجه سانتیگراد) و در نتیجه از بین نرفتن پروتئین پودر ماهی.

معایب روش اول به قرار زیر میباشند :

  • استفاده از فضای زیاد
  • مصرف بالای حرارت و در نتیجه مصرف بالای سوخت

✳️ روش دوم تولید پودر ماهی به شرح زیر میباشد :

روش جدیدی که اخیراً توسط شرکت آلفاژاول معدنی ساخته شده و در واقع کوچک نمودن همان روش قبلی است به طوری دست شامل تمامی قسمت های قبلی است لیکن قسمت پخت ، پرس روغن و خشک کن در یک محفظه استوانه ای قرار دارد که این محفظه چند جداره است و پیچ های حلزونی داخل آن که به صورت رفت و برگشت می باشد به روش قبلی انجام شده ولی فقط فضای مورد نیاز دستگاه بیشتر از 2 مترمکعب نمی باشد. در این روش نیز دستگاه دیگ بخار ، تصفیه روغن و خرد کن نیز جدا از آن می باشد و ظرفیت آن نیز همانند دستگاه قبلی است.

در این روش استفاده از فضای کم و تکنولوژی بالا برای تولید با کیفیت پودر ماهی ضروری است و نیروی انسانی آن باید متخصص و با این تکنولوژی کاملاً آشنا باشند.

مزایای روش دوم به قرار زیر میباشند :

  • استفاده از فضای کم
  • تولید پودر ماهی با کیفیت بالا
  • دمای پخت قابل کنترل
  • صرفه جویی در انرژی مصرفی
  • استفاده از پروتئین آب ماهی

معایب روش دوم به قرار زیر میباشند :

  • استفاده از تکنولوژی پیشرفته که نیاز به پشتیبانی از طرف صادر کنندگان این تکنولوژی ونهایتاً وابستگی به آن ها را دربرخواهد داشت.
  • نیاز به آموزش پرسنل فنی جهت تعمیر و سرویس این ماشین آلات است و همچنین خرید تکنولوژی بالاست.

✳️ روش سوم تولید پودر ماهی به شرح زیر میباشد :

دستگاه پودر ماهی که در کشورهای دیگر جهان ساخته شده نسبت به دستگاه های دیگر از نظر تکنولوژی ساخت در رده پایین تری قرار دارند و به صورت منقطع و غیرمداوم کار می کنند. در این روش ماهی خرد شده در اتوکلاو قرار می گیرد و توسط بخار آب پخته و سپس وارد سبدهایی می شود که سبدها را با جرثقیل سقفی در داخل یک دستگاه سانتریفوژ قرار می دهند.

این دستگاه سبد را که حدود 200 کیلو وزن دارد با سرعتی حداکثر 120 دور در دقیقه چرخانده و آب و روغن ماهی را جدا می کند که این آب و روغن توسط لوله ای به بیرون از خط تولید هدایت می شود. پس از جدا شدن آب و روغن ، سبدها توسط جرثقیل سقفی برداشته شده و بر روی نوار نقاله ای که در تونل حرارتی حرکت می کند ریخته می شود و حرارت تونل باعث خشک کردن ماهی شده که در نهایت آسیاب و بسته بندی می شود.

در این روش استفاده از فضای بالا ، حدود 16 مترمکعب و ظرفیت پایین 500 کیلو در ساعت بارز بوده و محصول به دست آمده دارای کیفیت پایینی می باشد.

مزایای روش سوم به قرار زیر میباشند :

  • تکنولوژی ساده

معایب روش سوم به قرار زیر میباشند :

  • ظرفیت کم
  • راندمان پایین ما قیمت بالای دستگاه
  • عدم استفاده از آب ماهی جدا شده
  • تولید پودر ماهی با پروتئین کم
  • استفاده از تونل های پخت با مشعل و عدم کنترل کامل دمای تونل و از بین رفتن پروتئین پودر ماهی
  • فضای زیاد

✳️ روش چهارم تولید پودر ماهی به شرح زیر میباشد :

دستگاه دیگری که مورد استفاده قرار می گیرد شامل محفظه ای است که ماهی خرد شده وارد آن می شود و بدنه بیرونی محفظه توسط مشعل گرم می شود و در وسط محفظه پیچ حلزونی مواد اولیه را به جلو می راند این کار باعث پخت کردن و خشک شدن ماهی به طور همزمان می شود و در انتها مواد اولیه آسیاب شده و بسته بندی می گردد.

فضای مورد نیاز این دستگاه حدود 3 مترمکعب و ظرفیت آن حدود 500 کیلو در ساعت است. در این روش به خاطر عدم کنترل دما در زمان پخت پروتئین ، محصول از بین می رود. این روش همچنین دارای تکنولوژی پایین و نیاز به نیروی انسانی زیادی می باشد.

مزایای روش چهارم به قرار زیر میباشند :

  • استفاده از فضای کم
  • تکنولوژی ساده
  • ارزان بودن ماشین آلات تولید

معایب روش چهارم به قرار زیر میباشند :

  • عدم جداسازی روغن ماهی
  • تولید پودر ماهی با چربی بالا و مستعد بودن محصول برای پذیرش میکروب ها و انگل ها
  • استفاده از مشعل در پخت ماهی و عدم کنترل بر روی دمای مشعل
  • از بین رفتن پروتئین پودر ماهی در اثر حرارت زیاد.

✳️ بهترین روش تولید پودر ماهی کدامیک از موارد گفته شده میباشد !

با توجه به توضیحاتی که درباره مزایا و معایب چهار روش تولید پودر ماهی داده شد عملاً روش های سوم و چهارم مورد استفاده در مقیاس صنعتی بالا قرار نمی گیرند و معمولاً از دو روش اول و دوم استفاده می شود که به خاطر این که روش اول تکنولوژی ساده تری دارد و از نظر ساخت و تعمیرات در داخل کشور میسر می باشد و تولید پودر ماهی آن با کیفیت بالا که می تواند با تولیدات خارجی رقابت نماید انتخاب می کنیم.

روش تولید محصول پودر ماهی طبق فلودیاگرام به شرح ذیل اجرا می‌ شود :

روش تولید پودر ماهی


✔️ بررسی ایستگاه ها ، مراحل و شیوه های کنترل کیفیت در کارخانه تولید پودر ماهی !


همان طوری که در قسمت های قبلی توضیح داده شد بالا بردن کیفیت پودر ماهی داخل می تواند سهم فروش این محصول در صنعت دام ، طیور و آبزیان را بالا ببرد و لذا برای نیل به هدف فوق باید به واحد آزمایشگاه و کنترل کیفی توجه ویژه ای نمود.

در این واحد ایستگاه های ذیل برای کنترل کیفی فرآیند تولید پیش بینی شده است.

✳️ ایستگاه کنترل کیفی مواد اولیه

در این ایستگاه که عمدتاً به صورت چشمی عملیات کنترل انجام می شود مواد اولیه مورد بررسی قرار می گیرند و ماهی های سمی مثل عقرب ماهی که باعث تلف شدن طیور می شوند را از سایر ماهی ها جدا می کنند.

✳️ ایستگاه کنترل کیفی محصول حین تولید

فاکتورهای مهم در تولید دمای پخت و مدت زمان پخت می باشد. دمای پخت با بخار نباید از درجه سانتیگراد بالاتر رود که این کار قابل دسترس است و زمان حرکت ماهی در طول پیچ حلزونی با توجه به سرعت دورانی پیچ حلزونی باید محاسبه و کنترل شود و در هنگام ساخت باید طراحی ها طوری باشد که همیشه مواد اولیه زمانی حدود نیم ساعت را جهت انتقال یافتن در مسیر پخت را طی نمایند.

✳️ ایستگاه کنترل کیفی محصول تولیدی

پودر ماهی باید دارای رنگ قهوه ای با عمر مفید دو ساله ، به صورت پودر ریز و محتوی مواد زیر باشد که باید در این ایستگاه این عوامل مورد اندازه گیری و با شاخص های استاندارد مقایسه شوند.

  • میزان چربی : حداکثر 10 درصد
  • میزان رطوبت : حداکثر 10 درصد
  • میزان پروتئین : حداقل 60 درصد
  • میزان کلسیم : حداکثر 6 درصد
  • میزان فسفر : حداکثر 3 درصد
  • میزان مواد غیرمحلول در اسید : حداکثر 2 درصد
  • میزان نمک : حداکثر 2 درصد

✳️ برنامه زمانبندی احداث کارخانه تولید 1500 تن پودر ماهی در سال به قرار زیر میباشد :

برنامه زمانبندی احداث کارخانه تولید پودر ماهی


✔️ ماشین آلات و تجهیزات و تاسیسات مورد نیاز کارخانه تولید پودر ماهی با ظرفیت سالانه 1500 تن !


ماشین آلات و تجهیزات کارخانه تولید پودر ماهی

ماهی قبل از ورود به دستگاه خرد کن هدایت می شود اگر ماهی کوچکتر از 40 سانتی متر باشد می تواند مستقیماً وارد چرخه تولید گردد.

1 - دستگاه پخت :

از سیلندر دوجداره ای تشکیل شده که در سرتاسر آن بخار درون پوسته جریان داشته و عمل پخت را انجام می دهد ماهی پس از انتقال به درون سیلندر به وسیله یک نقاله مارپیچ در طول آن حرکت کرده و تحت تاثیر حرارت غیر مستقیم قرار می گیرد.

 دستگاه پخت علاوه بر سیلندر مرکزی دارای تجهیزات لازم برای کنترل درجه حرارت ، کنترل اتوماتیک سطح مواد در تغذیه کننده Feeder ، کنترل تخلیه (برای کنترل اشغال و تخلیه مواد خام نرم) و یک قسمت مخصوص برای جمع آوری مواد خارجی مانند سنگ یا فلز است.

2 - دستگاه صافی مقدماتی :

این دستگاه از نوع صافی متحرک یا صافی ارتعاشی می باشد. مواد پخته شده به وسیله نقاله به یک صافی در حال لرزش انتقال می یابد در این حال فاز مایع از سوراخ های صافی عبور کرده و مواد جامد در سطح صافی در حالت ارتعاش باقی می مانند این مواد در ادامه زنجیره تولید به کانال خروجی هدایت می شوند.

3 - دستگاه پرس :

محصول پخته شده از درون یک لوله مشبک عبور داده می شود و در همان حال نیز در معرض فشار فزاینده قرار می گیرد این فشار به وسیله یک میله گردان ایجاد می گردد که در ارتباط با یک نقاله مارپیچ قرار داشته و برای اطمینان از افزایش فشار اندازه آن بتدریج تغییر می یابد.

می بایستی درون توده خود کانال های بازی داشته باشد تا به طور آزادانه مایع عبور نماید و خارج گردد. پس در واقع نوع پرس ، پرس مارپیچی پیوسته است که با گردش عمومی مارپیچ نقاله در داخل محفظه بسته و کاملاً هم اندازه ، محصول اولیه پخته شده تحت فشار مستقیم قرار گرفته و مایع خارج شده از آن در اثر فشار از سوراخ های موجود در پرس به بیرون هدایت می شود.

با توجه به این که طراحی مارپیچ به صورتی انجام گرفته که از ابتدا تا انتها به تدریج حجیم تر می شود لذا همواره این اطمینان وجود دارد که با افزایش تدریجی فشار ، حداکثر مایع موجود در توده از آن جدا شده و از طریق سوراخ های در نظر گرفته شده خارج گردد.

4 - سانتریفوژ :

نوع سانتریفوژ افقی پیوسته است که طویل و قیفی شکل است و به سانتریفوژ دکانتور موسوم است که توضیحات در قسمت ارزیابی روش تولید داده شده است.

5 - تبخیر کننده :

معمولاً از تبخیر کننده های چند مرحله ای استفاده می شود در نخستین مرحله به مخلوط موجود بخار داده می شود تا در c120 قسمتی از آب آن تبخیر شود.

مایع حاصل از مرحله اول که تا اندازه ای تغلیظ شده است در ادامه به مرحله بعدی وارد می شود و در همین حال بخار خروجی مرحله اول به عنوان محیط حرارتی مرحله بعدی به کار برده می شود تا در c105 یک تبخیر دیگر انجام گیرد کنستانتره حاصل و بخار به همین ترتیب به مراحل بعدی منتقل می شوند تا در نهایت تبخیر مورد نظر کامل شده و کنستانتره استیک واتر به دست آید.

6 - خشک کن :

از خشک کن های غیر مستقیم که به کمک بخار گرم می شوند استفاده می شود. این خشک کن ها مخازن استوانه ای گردان هستد که مخلوط پرس کیک و کنستانتره استیک واتر از یک طرف به این مخازن وارد شده و از طریق تماس غیر مستقیم با بخار ، گرم شده و رطوبت آنها گرفته می شود.

بخار معمولاً در داخل لوله ها ، دیسک ها ، پیچ ها و یا جدار پوششی و در دیواره استوانه جریان داشته و حرارت لازم برای خشک شدن را فراهم می سازد.

وجود یک جریان هوای همسو در داخل استوانه خشک کن کمک می نماید تا رطوبت تبخیر شده از مواد به سهولت خارج شود به این ترتیب گرمای حاصل از بخار بوسیله سطوح گرم شده به خمیر منتقل شده و گردش دورانی خمیر نیز کمک می نماید تا انتقال حرارت به خوبی انجام گیرد.

درجه حرارت بخار (فشار) باید همواره تحت کنترل قرار داشته باشد. حداکثر درجه حرارتی که در این رابطه مورد استفاده قرار می گیرد c170 می باشد که معادل 6 اتمسفر فشار است (Gauge Pressure) زمان خشک کردن حدود 30 دقیقه یا کمی بیشتر است.

7 - آسیاب :

نوع آسیاب Hammer mill است پودر خشک و به هم چسبیده از طریق یک اهرم پتک مانند که با سرعت در حال چرخش است از هم جدا شده و نرم می شود.

در این حال یک شبکه آهنی که به طور معمول به چرخانه Rotor متصل است پودر را تا حدی که ذرات آن قابلیت عبور از سوراخ های مورد نظر را پیدا کند نگهداری می کند. اندازه این سوراخ ها در حدی است که تولید کننده برای ذرات محصول نهایی در نظر گرفته است.

✳️ لیست ماشین آلات خط تولید کارخانه پودر ماهی به قرار زیر میباشند :

  • خردکن : (توان برق مصرفی : 5 کیلووات) ، ( تعداد : 1 عدد)
  • پخت : (توان برق مصرفی : 10 کیلووات) ، ( تعداد : 1 عدد)
  • صافی : (توان برق مصرفی : 4 کیلووات) ، ( تعداد : 1 عدد)
  • پرس : (توان برق مصرفی : 15 کیلووات) ، ( تعداد : 8 عدد)
  • سانتریفوژ : (توان برق مصرفی : 2 کیلووات) ، ( تعداد : 1 عدد)
  • تبخیر کننده : (توان برق مصرفی : 15 کیلووات) ، ( تعداد : 1 عدد)
  • خشک کن : (توان برق مصرفی : 10 کیلووات) ، ( تعداد : 1 عدد)
  • آسیاب : (توان برق مصرفی : 5 کیلووات) ، ( تعداد : 1 عدد)
  • سیکلون : (توان برق مصرفی : 5 کیلووات) ، ( تعداد : 1 عدد)
  • بالابر : (تعداد : 2 عدد)
  • کانویر حلزونی : (توان برق مصرفی : 2 کیلووات) ، (تعداد : 1 عدد)

نقشه استقرار ماشین آلات خط تولید کارخانه پودر ماهی به قرار زیر میباشد :

نقشه استقرار ماشین آلات خط تولید کارخانه پودر ماهی

✳️ تجهیزات و تاسیسات عمومی مورد نیاز کارخانه تولید 1500 تن پودر ماهی در سال به قرار زیر میباشد :

  • تأمین برق از شبکه سراسری : 2476 کیلووات
  • برق اظطراری توسط دیزل ژنراتور : 500 کیلووات
  • ایجاد تأسیسات لازم جهت تامین آب : 340 متر مکعب در روز
  • تأمین سوخت مورد نیاز
  • تأسیسات گرمایش ساختمان ها
  • تأسیسات سرمایش و تهویه ساختمان ها
  • دیگ بخار
  • اطفاء حریق : تعداد 11 عدد کپسول آتشنشانی
  • تاسیسات هوای فشرده
  • تصفیه پساب : فاضلاب انسانی
  • سیستم ارتباطی تلفنی : سه خط

✳️ وسایل نقلیه عمومی و حمل و نقل مورد نیاز کارخانه تولید 1500 تن پودر ماهی در سال به قرار زیر میباشد :

  • اتومبیل سواری : 1 عدد
  • وانت 2 تنی : 1 عدد
  • لیفتراک برقی (1 تن / 2 تنی / 3 تنی) : 1 عدد

✔️ براورد آب و برق و سوخت مورد نیاز سالانه کارخانه تولید سالانه 1500 تن پودر ماهی !


✳️ براورد برق روشنایی ساختمان ها و محوطه کارخانه تولید پودر ماهی !

به منظور برآورد برق مورد نیاز ساختمان ها تخمینی از مقدار برق برحسب مساحت ساختمان ها زده می شود. برای هر متر مربع زیربنای سالن تولید ، ساختمان های اداری ، رفاهی وخدماتی به طور متوسط 20 وات برق در نظر گرفته می شود.

همچنین برای هر متر مربع مساحت انبارها و تأسیسات 10 وات منظور می گردد. بنابراین با توجه به مساحت ساختمان ها که در ادامه به بحث پیرامون آن پرداخته می شود ، 9 ، 16 کیلووات برای روشنایی ساختمان ها برق پیش بینی می گردد.

برآورد برق مصرفی سالانه کارخانه تولید سالانه 1500 تن پودر ماهی به قرار زیر میباشند :

  • بخش فرآیند تولید :Kw 1780
  • بخش تأسیسات و تعمیرگاه :Kw 180
  • بخش ساختمان ها :Kw 169
  • بخش محوطه :Kw 24
  • سایـر :Kw 323
  • جمع کل برق مورد نیاز واحد :Kw 2476

به منظور تأمین برق مورد نیاز ، یک انشعاب 250 کیلووات از شبکه سراسری برق درخواست می شود.

✳️ تأسیسات آب کارخانه تولید پودر ماهی

آب مورد نیاز واحدهای صنعتی به مصارف خط تولید ، تاسیسات ، مصارف آشامیدنی و بهداشتی و نیز آبیاری فضای سبز محوطه کارخانه خواهد رسید. مصارف خط تولید در این واحد شامل شست و شوی مواد اولیه و نیز فرآیند تولید می باشد.

آب بهداشتی و آشامیدنی مورد نیاز روزانه واحد بر اساس مصرف سرانه هر نفر 150 لیتر برآورد می گردد. همچنین جهت تأمین آب مورد نیاز برای آبیاری محوطه ، به ازاء هر متر مربع فضای سبز 15 لیتر در روز منظور می شود. با در نظر گرفتن موارد فوق ، آب مصرفی واحد مطابق لیست زیر پیش بینی می گردد.

برآورد آب روزانه واحد کارخانه تولید سالانه 1500 تن پودر ماهی به قرار زیر میباشند :

  • آب فرآیند تولید و تأسیسات : (حجم آب مصرفی در روز : 200 متر مکعب جهت شست و شوی مواد اولیه و نیز فرآیند تولید)
  • ساختمان ها : (حجم آب مصرفی در روز : 78 متر مکعب جهت بهداشتی و آشامیدنی)
  • محوطه : (حجم آب مصرفی در روز : 5 متر مکعب جهت آبیاری فضای سبز)
  • جمع کل آب مورد نیاز واحد : 283 متر مکعب

در همین راستا به منظور ذخیره سازی آب مصرفی 2 روز واحد و توزیع آب در سطح کارخانه ، با پیش بینی 20 درصد بیشتر از مقدار مورد نیاز ، تاسیسات ذیل در طرح منظور می گردد.

  • لوله کشی آب جهت توزیع آب در سطح کارخانه به قطر انشعاب اصلی یک اینچ
  • یک حلقه چاه به عمق 30 متر همراه با لوله گذاری و پمپ های مورد نیاز
  • مخزن هوایی به گنجایش 68 متر مکعب با فونداسیون ، پایه های فلزی ، لوله کشی و پمپ مورد نیاز.

بنابراین میزان کل یوتیلیتی مورد نیاز سالانه کارخانه تولید 1500 تن پودر ماهی در سال به قرار زیر میباشد :

  • برق : 1083 مگاوات
  • آب خام : 8490 متر مکعب
  • گاز طبیعی : 812.7 هزار متر مکعب
  • گازوئیل : 0
  • بنزین : 18000 لیتر
  • نفت سیاه (مازوت) : 0

✔️ مواد اولیه و نیروی انسانی مورد نیاز کارخانه تولید 1500 تن پودر ماهی در سال !

✳️ مواد اولیه مورد نیاز کارخانه تولید 1500 تن پودر ماهی در سال به قرار زیر میباشد :

  • ماهی : 6522 تن
  • کیسه پلاستیکی : 30300 عدد

✳️ نیروی انسانی مورد نیاز کارخانه تولید 1500 تن پودر ماهی در سال به قرار زیر میباشد :

  • مدیر : 1 نفر
  • مهندس : 3 نفر
  • تکنسین : 6 نفر
  • کارگر ماهر : 3 نفر
  • کارگر غیر ماهر : 24 نفر
  • تکنسین فنی (تعمیرگاه ، تاسیسات و ...) : 3 نفر
  • کارمندان اداری و مالی : 5 نفر
  • نگهبان ، کارگر ساده و خدمات : 7 نفر
  • تعداد کل کارکنان : 52 نفر

✔️ زمین ،  ساختمان و محوطه سازی مورد نیاز کارخانه تولید 1500 تن پودر ماهی !

✳️ زمین و محوطه سازی مورد نیاز کارخانه تولید 1500 تن پودر ماهی در سال به قرار زیر میباشد :

  • زمین : 2000 متر مربع
  • خاکبرداری و تسطیح : 1200 متر مربع
  • خیابان کشی و پارکینگ : 200 متر مربع
  • فضای سبز : 300 متر مربع
  • دیوارکشی : 380 متر مربع
  • چراغ های محوطه (به عدد) : 8 متر مربع

✳️ ساختمانهای مورد نیاز کارخانه تولید 1500 تن پودر ماهی در سال به قرار زیر میباشد :

  • سالن تولید مسقف : 500 متر مربع
  • انبارهای مسقف : 51 متر مربع
  • آزمایشگاه : 30 متر مربع
  • تأسیسات و تعمیرگاه : 63 متر مربع
  • ساختمان های اداری : 115 متر مربع
  • ساختمان های رفاهی ، سرایداری و ... : 110 متر مربع
  • انبار های غیر مسقف : 100 متر مربع

✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید پودر ماهی ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس بگیرید .


📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ تولید پودر ماهی


👈 توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.

فايل‌ها:
zipطرح توجیهی تولید پودر ﻣﺎﻫﯽ 101 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخیکشنبه, 14 آبان 1396 21:02
حجم فايل 819.18 KB
دانلود 288

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید پودر ماهي 65 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخسه شنبه, 16 آبان 1396 15:19
حجم فايل 480.16 KB
دانلود 224

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید پودر ماهی و روغن ماهی 21 صفحه سال 93 داغ
تاريخیکشنبه, 22 دی 1398 14:50
حجم فايل 2.75 MB
دانلود 150

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید پودر ماهی و روغن ماهی سال 98 ( طرح تیپ 10 صفحه ای ) داغ
تاريخجمعه, 21 تیر 1398 17:40
حجم فايل 1.58 MB
دانلود 135

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

مکانیزاسیون کشاورزی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories