• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی خوراک آبزیان ⭐️ سال 1402 (ِمشاوره مجوز و وام)

(2 votes, average 5 out of 5)

طرح توجیهی خوراک آبزیان

جهت نگارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید خوراک آبزیان با اطلاعات کاملاً به روز برای سال 1402 ، با فرمت DOC و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید . ضمنا میتوانید فایل pdf طرح توجیهی تولید خوراک آبزیان را که قدیمی هستند ، صرفا جهت مطالعه از انتهای صفحه دانلود نمایید.


✔️ معرفی محصول طرح توجیهی خوراک ماهی و میگو و آبزیان ، نهاده ای که حدود 60% هزینه های پرورش ماهی را به خود اختصاص داده !


در سیستم های پرورشی ماهی و سایر آبزیان ، جهت رشد  و نمو ، علاوه بر غذاهای طبیعی موجود در استخر ، به غـذای کاملی که بتواند احتیاجات غذایی موجود را فراهم کند ، نیازمند است.

امروزه در بیشتر واحدهای تولید و پرورش آبزیان از خوراک های تقریباً یکسانی البته با توجه به برتری فرآیندهای تولید آنها استفاده میشود و شاید در فصول مختلف سال مکمل های موجود در این خوراک ها و درصد آن متغیر باشد ولی به طور کلی فعلاً محصولی وجود ندارد که بتوان به عنوان جایگزین برای خوراک ماهی و آبزیان نام برد.

60 درصد هزينه هاي پرورش ماهي در ایران را هزینه ی خوراک ماهی تشكيل مي دهد، اين در حالي است كه اين رقم در ديگر كشور ها 40 درصد است و علت اين امر اين مي باشد كه در خارج از كشور ، كارخانه هاي توليد كننده غذاي آبزيان از امكانات پيشرفته اي برخوردار بوده و هر 5 سال يكبار دستگاههاي خود را بازنگري مي نمايند درصورتيكه در ايران يك كارخانه 35-30 سال از دستگاههاي خود جهت توليد استفاده كرده لذا كيفيت محصول پايين تر آمده و هزينه ها بالاتر مي رود.

بر همین اساس کارشناسان شیلات اعتقاد دارند که برای توسعه آبزی پروری در کشور بایستی نهاده های مورد نیاز که غذای آبزیان مهمترین آنهاست با کیفیت بالا و کمترین هزینه در داخل کشور تولید شده و صنایع مرتبط آن نیز بومی شود .

خوراک ماهی و میگو و سایر آبزیان تاثیر مستقیم بر رشد و کیفیت لاشه آبزیان پرورشی دارد ، تغذیه مناسب آبزیان پرورشی را در برابر بیماریها مقاوم میسازد و تاثیر بسیار زیادی بر اقتصاد آبزی پروری دارد. 

نبود تغذیه مناسب و عدم مدیریت صحیح تغذیه در مزارع ، باعث ضررو زیان جدی مزارع پرورش آبزیان میشود. با توجه به اهمیت تغذیه در صنعت آبزی پروری جا دارد بهای لازم به این بخش مهم از آبزی پروری داده شود.

کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول در حال حاضر با توجه به اهمیت استفاده از خوراک ماهی و میگو در پرورش آنها ، اکثر کشورهایی هستند که از این محصولات استفاده میکنند و در صورت امکان سعی در تولید آن دارند.

با توجه به آمار تولید و مصرف جهانی، میتوان از کشورهایی چون چین، تایوان، شیلی، فرانسه، هلند و استرالیا به عنوان کشورهای عمده تولیدکننده و از کشورهایی چون چین ، ایران و زلاندنو  به عنوان مصرف کننده نام برد.

✳️ اندازه پلت و فرمولاسیون محصول در طرح توجیهی خوراک ماهی و میگو در طرح توجیهی خوراک آبزیان بر چه اساسی تعیین میشود ؟

اندازه پلت و فرمولاسیون خوراک ماهی و میگو و سایر آبزیان

اندازه غذا و مخصوصاً پلت ، نقش بسیار مهمی در میزان تغذیه آبزیان دارد .با توجـه بـه انـدازه آبزیان در مقاطع مختلف زندگی و رشد آنها ، باید  پلتهای مورد مصرف به اندازه ای باشند که به راحتی مورد مصرف واقع شود.آبزیان کوچک به غذاهای با اندازه کوچک و آبزیان بزرگتر به غذاهای بزرگتـر نیـاز دارنـد .

گذشته از اندازه ، ترکیبات غذایی نیز با سن ، رشد ووزن آبزیان باید تناسب و همخوانی داشته باشد.  

به عنوان مثال در وزنهای پایین تر وسنین کمتر،  آبزیان به مقادیر بیشتری نیازمندند و این در شرایطی است که غذای مصرفی از نظر اندازه باید از قطعات ریز و کوچک تشکیل شـده باشد .

بنـابراین تولیـد انـواع خوراک آبزیان از تنوع گستردهای از لحاظ ابعاد فیزیکی و کیفیت فرمولاسیون شیمیایی و ترکیباتی برخوردار است ، بطوریکه در هر کدام از مراحل رشد احتیاج به خوراک مخصوص آن مرحله وجود دارد. 

✳️ کد آیسیک ، تعرفه های گمرکی و استانداردهای محصول طرح توجیهی تولید خوراک ماهی و میگو و سایر آبزیان

کدهای آیسیک صنعت تولید خوراک ماهی و میگو و سایر آبزیان به قرار زیر میباشد :

  • کد آیسیک بسته بندی خوراک دام ، طیور و آبزیان : 15331170
  • کد آیسیک خوراک آماده آبزیان : 15331120

شماره تعرفه های گمرکی تولید خوراک ماهی و میگو و سایر آبزیان به قرار زیر میباشد :

  • شماره تعرفه گمرکی غذا برای میگو : 23099010
  • شماره تعرفه گمرکی غذا برای سایر آبزیان پرورشی : 23099020

حقوق ورودی واردات برای صنعت خوراک ماهی و میگو و سایر آبزیان به قرار زیر میباشد :

  • حقوق ورودی واردات غذا برای میگو : 4 درصد
  • حقوق ورودی واردات غذا برای سایر آبزیان پرورشی : 10 درصد

استاندارد ملی خوراک ماهی و سایر آبزیان :

در ایران به همت اداره ی کل  تغذیه ی آبزیان شیلات، استاندارد غذای آبزیان به  شماره ی 5661 در آبان 1381 تصویب و برای اجرا ی واحدهای ذیربط منتشر شد.

✳️ نقش پودر ماهی و روغن ماهی در تهیه خوراک ماهی و میگو و سایر آبزیان چیست ؟

از مواد اولیه اصلی در تولید خوراک آبزیان می توان به پودر ماهی و روغن ماهی اشاره نمود که در زیر به موارد مصرف و کاربرد آن اشاره شده است: 

پودر ماهی به عنوان منبع غنی پروتئین در تغذیه دام، طیور و آبزیان نقش بسزایی دارد. در حال حاضر این محصول در صنعت مرغداری که دومین صنعت کشور می باشد، مصرف فراوانی داشته و حدود 21- 6  درصداز ماده تشکیل دهنده دانه مرغ را در بر می گیرد. همچنین در سالهای اخیر این ماده در سر سفره غذای انسانها نیز به طور مستقیم حضورپیدا کرده است. 

روغن ماهی نیز همانند پودر ماهی در صنعت پرورش حیوانات به ویژه آبزیان نقش مهمی را داراست و باعث افزایش رشد ، ضریب تبدیل خوراک ( FCR ) و مقاومت در برابر بیماری می شود. 

استفاده ی ترکیبی از پودر و روغن ماهی در پرورش آبزیان باعث رشد چشمگیر آنها، کاهش هزینه های تولیدی و حفظ و بهبود طعم ماهیان خوراکی می شود. بر اساس آمار ارائه شده از شرکت های مهم پرورش آبزیان در جهان، رژیم غذایی مورد استفاده آنها دارای 45- 25 درصد پودر ماهی و 23 - 52 درصدروغن ماهی می باشد.

سایر مصارف روغن ماهی عبارتند از : 

  • مصرف خوراکی برای انسان
  • مصرف دارویی
  • تولید لوازم آرایشی و بهداشتی (از قبیل صابون و ...)

✔️ مواد اولیه و فرایند تولید خوراک آبزیان به روش اکسترودر با ظرفیت 12000 تن در سال 


فرایند تولید خوراک آبزیان به روش اکسترودر

✳️ مواد اولیه مصرفی در تولید خوراک ماهی ، میگو و سایر آبزیان به روش اکسترودر با ظرفیت 12000 تن در سال

  • پودر ماهی : 3298 تن
  • پودر سر و دم میگو : 428 تن
  • انواع کنجاله : 2143 تن
  • آرد گندم : 1571 تن
  • آرد ذرت : 400 تن
  • روغن ماهی : 200 تن
  • مکمل های معدنی : 100 تن
  • مکمل های ویتامینی : 100 تن
  • آنتی اکسیدان : 3 تن
  • ضد قارچ : 7 تن
  • پودر گوشت : 36 تن
  • انواع روغن : 178 تن
  • ملاس : 250 تن
  • سبوس : 150 تن
  • پودر یونجه : 57 تن
  • انواع گلوتن : 100 تن
  • دیگر افزودنی ها : 348 تن

✳️ فرایند تولید خوراک ماهی ، میگو و سایر آبزیان به روش اکسترودر

مراحل تولید خوراک ماهی و میگو و سایر آبزیان به روش اکسترودر

✳️ مراحل مختلف و چگونگی تولید محصول در طرح توجیهی انواع خوراک ماهی و میگو و سایر آبزیان پرورشی طبـق آخـرین بررسی ها و تکنولـوژی هـای موجود در جهان به شرح زیر است : 

  1. تعیین کیفیت مواد اولیه و مواد افزودنی
  2. نگه داری مواد اولیه در انبارها پس از تهیه آنها و علامت گذاری ها
  3. نگه داری مواد اولیه مشخص شده مثل روغ نها ، ویتامینها و مواد اولیه خـاص در محلولهـای مخـصوص
  4. مانند انبارها ی با شرایط فیزیکی مشخص یا سردخانه ها
  5. توزین مواد اولیه و مواد افزودنی در مقادیر و نسبت های مورد نیـاز بـر اسـاس فرمـول خـوراک و غـذ ای
  6. موردنظر
  7. تهیه مخلوط مواد معدنی و مخلوط مواد ویتامینی
  8. آسیاب کردن مواد آسیاب نشده و نگهداری آنها در سیلوهای موادسازی
  9. آسیاب کردن دقیق برای رسیدن به دانه بندی و اندازه های کوچک مورد نیاز
  10. الک کردن و مش بندی
  11. مخلوط کردن مواد (میکس کردن)و اضافه نمودن مواد افزودنی
  12. شکل دادن به دانه های غذایی و تهیه پلت خوراک
  13. اندازه کردن خوراک
  14. الک کردن به منظور دانه بندی خوراک ساخته شده
  15. بسته بندی خوراک
  16. انبار کردن برای حمل

✳️ در زیر به شرح کامل روش تولید غذای آبزیان پرداخته شده است : 

ویژگی غذای مناسب برای تغذیه میگوها به دلیل آهسته خواری وآب محیط زنـدگی آنهـا مـانع از کاربرد غذا با شکل فیزیکی آردی است .

به همین دلیل غذای مصرفی آبزیان پرورشی میبایست بـه اشـکال پلت یا کرامبل باشد . در حال حاضر از رو شهای مختلفی برای تهیه خوراک آبزیان پلـت شده اسـتفاده میشـود. روش پلت معمولی اهداف تغذیه میگو را بخوبی برآورده نمی کند و روش پلت بخار و اکسترودر مناسب تر است. 

شرح کامل روش تولید غذای آبزیان

الف ـ تهیه پیش مخلوط ها 

به منظور سهولت در پراکنش یکنواخت ویتامین ها ، مواد معدنی و افزودنی هایی کـه معمـولاً در مقـادیر انـدک در فرمـول غـذایی اسـتفاده مـی شـوند ، مخلـوط هـایی حـاوی ایـن ترکیبـات بـه نـام پـرمیکس  ( PERMIX)تهیه میشود.

هر یک از مواد اولیه ای که در این مخلوط ها بکار میروند بایـد کـاملاً خـرد وریـز شوند (کوچکتر از 200 میکرون) .یک ماده حجیم کننده یا حامل یا ناقل  ( CARRIES )مثل آرد کنجاله سویا ، آرد غلات یا آرد گلوتن ذرت نیز باید به صورت یکنواخت با همان اندازه ذرات پیش مخلوط ، آسیاب شده و در دستگاه میکسر ( مخلوط کن ) کاملاً با هم مخلوط شوند. 

ب ـ روش های مختلف پلت کردن 

امروزه تمام جیره های غذایی آبزیان به شکل پلت تهیه میگردند. پلتهای غذایی را  میتوان به سه روش تهیه نمود: 

  1. روش پلت های شناور یا غوطه ور Extruder) ) با ایجاد تخلخل (حالت اسفنجی) در پلت
  2. روش پلت های فشرده و فرو رونده ((Sinking Type با استفاده از افزودنی به پلت  
  3. روش تولید پلت با استفاده از اکسپندر (Expander) و بخار و فشار بالا

✔️ فرایند تولید خوراک ماهی و میگو و سایر آبزیان به روش پلت های شناور یا غوطه ور با ایجاد تخلخل در پلت 


فرایند تولید خوراک ماهی و میگو و سایر آبزیان

در زیر ابتدا به طور کامل فرآیند پلت هـای شـناور یـا غوطـه ور( Extruder ) بـا ایجـاد تخلخـل ( حالـت اسفنجی ) در پلت مورد بررسی قرار داده شده سپس توضیح ضـیح مختـصری در مـورد دو روش دیگـر داده شده است: 

روش پلت های شناور یا غوطه ور (Extruder  ) با ایجاد تخلخل ( حالت اسفنجی ) در پلت های اکسترود به شکل مشابهی با پلت  ها فشرده تولید گردیده ولی در این روش از قالـب و شـرایط فیزیکی متفاوتی استفاده میشود که باعث تولید یک محصول متمایز میگـردد .

حـرارت مخلـوط غـذایی بـه 150-120 درجه سانتیگراد ، در زیر فشار تحت کنترل افزایش یافته و رطوبـت نیـز 44-24 درصـد زیـادتر میشود .

این عمل باعث ژلاتینه شدن نشاسته شده (09-08) درصد و مخلوط تقریباً به صورت خمیر درآمده و به زور از قالب ، تحت فشار بالا عبور میکند.همانطور که پلت ها قالب را ترک میکنند ، فشار کاهش یافته و باعث انبساط سریع بخار آب در پلت ها میشود و در نتیجه حفره های هوایی در آنها ایجاد میشود.

پـس از سرد و خشک کردن ، تراکم پلت ها به نحوی است که میتواند در آب شناور شده و به آرامی زیر آب فرو رود. پروسه اکسترودر شامل یک مرحله 20 ثانیه ای حالت دادن در یک اطاقک حالت دهنده است که طی آن بخار آب تزریق میشود.

گرمای بخار آب باعث بالا رفتن حرارت از 115 به 180 درجه سانتیگراد میشـود . حرارت با مقدار بخار وارده و مدت ثابت نگه داشتن گرمای درون دستگاه کنترل میشود . ایـن دو متغیـر بـه همراه مواد اولیه به کاررفته ، خصوصیات فیزیکی پلت ها را که همان سفتی ویا نرمی و تراکم پلت هاسـت را مشخص میکند .

مهمترین نتیجه مرحله حالت دادن ، ژلاتینه شدن نشاسته است . اکسترود کردن مخلـوط در دمای 120 درجه سانتیگرائد با رطوبت  30-35 درصد میتواند گرانول های نشاسته را به صـورت ژلـه در آورده که تمایل زیادی به جذب آب دارند .

همانطوریکه مواد از قالب میگذرد ، رطوبت در پلت ها که بـصورت مایع نگه داشته شده به دلیل بالا بردن فشار ناگهانی منبسط میشود و باعث باد کردن و ژله به وجود آمدن تخلخل های ریز میگردد که در نهایت باعث کاهش تراکم و اسفنجی شدن پلت ها میشود.  

با تنظیم مقدار اولیه و روش پخت میتوان پلت های شناور یا رسوبی تولید کرد . مقدار چربی مخلـوط بـه مقدار زیادی تاثیر مستقیمی روی ژلاتینه شدن نشاسته دارد ، پس میزان چربی در پلت شناور اکسترود باید کاهش یابد. 

اگر عمل اکسترود در حرارت بالا ( 180-170 درجه سانتیگراد ) و با رطوبت کمتر (22-20 درصد )انجـام گیرد ، قسمتی از نشاسته تبدیل به دکسترین و قسمتی هم تبدیل به ژلاتین میشود که در این حالت حفره های کمتری تولید شده و پلت ها کمتر شناور میمانند .

برای تغییر در خصوصیات فیزیکی پلتها ،اکـسترود کردن باعث تغییرات مفید و هم تغییرات مضر در ماهیت اولیه مواد غـذای میشـود . ایـن تغییـرات شـامل افزایش قابلیت هضم نشاسته ، از بین بردن عوامل ضد تغذیه ای و میکروارگانیسم هـا ،افـزایش قابلیـت هـضم پروتئین ها ، کاهش قابلیت هضم لیزین و افزایش انهدام اسید آسکوربیک  ( Vit.C ) میباشد .

✳️ قسمت های مختلف دستگاه اکسترودر و عملکرد آنها به طور خلاصه به شرح زیر است : 

الف ) سیلوی مواد خام :

مواد اولیه بعد از اینکه به شکل بسیار ریز آسـیاب شـدند وارد سـیلوی اکـسترودر میگردند. سیلو مجهزبه موتوری است که سرعت عبور مواد آسیاب شده را به میکسر تنظیم مینماید. 

ب ) مارپیچ جلو بر خوراک :

مواد اولیه از سیلوی اکسترودر وارد مارپیچ جلوبر شـده و در زمـان مناسـب و دور مناسب با یکدیگر مخلو ط میشوند.آب ، مایعات ، ضدقارچ و سایر افزودنی های مایع و مـواد مـورد نیـاز دیگر میتوانند به راحتی به خوراک خشک کن اضافه شوند. 

ج ) میکسرآماده ساز :

از خصوصیات آماده ساز (نیمه پزکن) سیـستم اکـستروژن ، قابلیـت افـزودن مقـادیر بالایی از رطوبت بخار تزریقی وزمان نگه داری خوراک های میکس شـده پـیش از ورود بـه مـاردان (محـور مارپیچ) اکسترودر میباشد.هدایت گرمایی با مقادیر خاصی از رطوبت موجب تزریق بخـار بـه خـوراک هـای خشک میگردد.

فشار هوا در سیلندر آماده ساز (نیمه پز کن) موجب میشود که عوامل ضد تغذیه ای و ضـد جوش خوراکی موجود در بعضی از مواد اولیه از بین بروند.رطوبت محتوی معمول در اجزا اولیـه غـذایی کـه حدود 12 درصد میباشد با بخار آب به 20 درصد افزایش یافته و درصد پخت خوراک میکس شده نیز تا 51 درصد میرسد .

ثابت شده است که میزان 30 درصد رطوبت به مدت 150 ثانیه موجب افزایش پخت خـوراک تا 47 درصد میگردد. 

د ) اکسترودر :

پس از نیمه پز شدن خوراک در آماده ساز ، مرحله ورود خورا کها به ماردان اکسترودر آغاز میگردد.

در این مرحله با افزودن آب با بخار ، پخت کامل شده و بخار و گرما از طریق گرماگیر با عبور جریان آب از آنها کنترل میشود مارپیچ اکسترودر خوراک های پخته شده را به سـمت شـابلون هـدایت مـیکنـد .شابلون اکسترودر ،شکل ، دانسیته و ساختمان ظاهری خوراک نهایی را تعیین میکند  .

رطوبت مناسب در اکسترودر در حدود 27 درصد است.خوراک  های اکسترودر شده آبزیـان عمومـاً دارای درجه حرارت های از 100 تا 135 درجه انتیگراد میباشند و میزان رطوبتشان بین 20 تا 30 درصد متفاوت است.پارامترهای فوق بسته به فرمول و میزان انبساط خوراک متفاوتند.

تغییر درجه حرارت رطوبـت و فـشار وارده به خوراکها در هنگام عبور از شابلون تعیین کننده دانسیته آنها اعم از شناوری یا غوطه وری میباشد. 

ه ) خشک کن - خنک کن :

هدف از خشک کردن خوراک آبزیان در روش اکسترودر ، ابقاء کیفیت محصول در زمان انبارداری است.بهترین خشک کن نوع افقی آن است که میتواند با طول ها ، عرض ها ، عبوری هـای مختلـف مواد، نقاله استیل ، جریانات هوا ، توجیهات بهداشتی و سیستمهای گرمابی متفاوت ساخته شـود.

اسـتفاده از موتورهای متغیرالدورجهت تغییر مکان نقاله ها شده و خوراک های یکسترودر شده کف خشک کـن نیـز بـه خوبی خش ک م یشوند.بسته به سیستم خشک کن از المنت ، فن یا گاز شغله افکن به عنوان اپرا تور استفاده میشود .به دلیل اضافه شدن مقدار زیادی رطوبت به شکل آب یا بخار ، مجهز بودن سیستم به خـشک کـن الزامی است. 

✳️ خواص غذای ماهیان و سایر آبزیان به شکل اکسترود شده شامل موارد زیر میباشد :

خواص غذای ماهیان و سایر آبزیان به شکل اکسترود شده

  • پایین آوردن ضریب تبدیل غذا نسبت به غذای تهیه شده به روش پلت
  • غرق شدن با سرعت کمتری صورت میگیرد تا زمان لازم برای مصرف ماهی فراهم شود. 
  • بهداشتی بودن غذا ، چون خوراک در دمای حدود 127 درجه سانتیگراد تهیه مـی شـود ، از نظـر بـار میکروبی بسیار پایین و سالم است.
  • توانایی اضافه کردن چربی در خوراک اکسترود شده در مقادیر بالاتر از خوراک پلت شده
  • آلوده نکردن محیط آب ، چون غذا علاوه بر جذابیت های ظاهری دارای همبنـدهای قـوی بـوده و در محیط آب دارای پایداری بالایی است .
  • افزایش قابلیت هضم خوراک توسط آبزی به خاطر شرایط پخت ویژه اکسترودر

✳️ فرایند تولید خوراک ماهی و میگو و سایر آبزیان به روش پلت های فشرده و فرورونده با استفاده از افزودنی به پلت  

اساس کار این روش افزودن بخار آب به مقدار 16 درصد خوراک در درجه حـرارت هـای مـابین  80-57 درجه سانتیگراد بوده و خوراک نهایی به شکل پلت و گرانول (پلت های خرد شده) میباشد.

خـوراک هـای تولید شده در این روش دانسیته بالایی دارند و به سرعت در آب فر و میروند. کـاربرد ایـن روش بیـشتر در تولید خوراک میگو و ماهیان گرم آبی از جمله کپـور است.ولـی بـرای تولیـد غـذای قـزل آلا از ایـن روش نمی توان استفاده نمود. 

از نکات اساسی دیگر در این روش تهیه و بکاربردن مقادیر مناسـب افزودنـی هـا یـا پیونـد دهنـده هـای اجزاءمصرفی خوراک به یکدیگر است تا پلت در داخل آب دوام کافی داشته و اسـتحکام فیزیکـی خـود را از دست ندهد و همچنین با حفظ این خـصوصیت بافـت آن بـرای خـوردن ماهیـان ، نـرم باشـد.

از مهمتـرین افزودنی ها میتوان کربوکسیل متیل سـلولز ، چـسب بـستنی ، بنتونیـت سـدیم ، آکاراکـار ، صـمغ عربـی و ژلاتین ها را نام برد که عموماً این پیوند دهنده ها به مدت  6-8ساعت بافت فیزیکـی خـوراک را در آب حفـظ میکنند.

هرچه درصد کربوهیدرات ها ی(غیر از فیبر خام)مصرفی در جیره بالاتر باشـد و عمـل آوری و پخـت و ژلاتینه کردن آن با دقت بیشتری صورت گیرد ،می توان مقدار افزودنی (بخصوص افزودنی های شیمیایی) را کاهش داد.

عوامل دیگری همچون چربی و رطوبت نیز در کیفیـت پلتهـا موثرند. در هـر صـورت وجـود سیستم پلت جهت ثبات و بقای خوراک و همچنین جهـت پیـشگیری از فـساد و آلـودگی آب اسـتخرها در پروسه تولید حائز اهمیت است.به طور کلی کیفیت و تعیین خوراک پلـت شـده بـه سـایش و سـختی پلـت بستگی دارد. 

✳️ فرایند تولید خوراک ماهی و میگو و سایر آبزیان به روش تولید پلت با استفاده از اکسپندر و بخار و فشار بالا 

سیستم اکسپندر تقریباً شبیه سیستم اکسترودر میباشد ولی تفاوت هـای مهـم و اساسـی بـین ایـن دو دستگاه وجود دارد . اکسپندرها دارای بازده های ظرفیتی 04-20 تن در ساعت میباشند  و از لحاظ زمـانی چندین برابر سریع تر از اکسترودر ها عمل میکنند و در مقایسه با اکسترودرها ، اکسپندرها ،  از لحاظ مصرف انرژی کم مصرف ترند.( معمولاً 15-5 کیلووات در ساعت ) 

به کار بردن اکسپندر در تولید غذای آبزیان پرورشی ، باعث افزایش قابلیت هضم مواد غذایی ، بهتر شدن کیفیت پلت ، بهبود بهداشت غذا ، افزایش رانـدمان غـذایی از لحـاظ زمـانی (طـول دوره پرورشـی کـاهش مییابد ) و  روی هم رفته سودآوری بیشتر میشود.

اکسپنسیون قابلیت هضم مواد مغذی اجـزاء سـازنده را بـه علت عمل آوری افزایش میدهد و زمان هیدرولیز اجزاءسـازنده مـواد غـذایی ( پـروتئین هـا ، اسـید آمینـه،  لیپیدها ، کربوهیدرات ها و غیره ) را در تراکت های Tract)) گوارشی کاهش میدهد .بـا ایـن عمـل اسـتحکام چربی ها در پلت غذایی افزایش مییابـد.همچنـین سیـستم اکـسپندر باعـث استریلاسـیون و از بـین رفـتن میکروارگانیسم های غذایی میشود  .

همچنین در این روش تقریباً تمام نشاسته تبدیل به پلاتین میـشود،همچنین نیـازی بـه افزودنـی هـای شیمیایی نیست چرا که ژلاتینه شدن کامل نشاسته باعث چسبناک شدن و بهم پیوستن دیگـر اجـزاء مـواد مغذی پلت میشود و ماندگاری آن در آب حدود 42-20 ساعت میگردد.


✔️ ماشین آلات ، تاسیسات و تجهیزات خط تولید خوراک آبزیان به روش اکسترودر با ظرفیت 12000 تن در سال


ماشین آلات کارخانه تولید خوراک آبزیان

✳️ ماشین آلات و تجهیزات خط تولید کارخانه تولید خوراک آبزیان به روش اکسترودر

در فرآیند تولید غذا بروش اکسترودر ، به تجهیزاتی نیاز داریم که در حال حاضر از خارج از کـشور وارد مـی شـوند.ایـن تجهیـزات شـامل دسـتگاههای ورود مـواد اولیه،آسـیاب اولیه،قـسمت اکـسترودر،اضافه نمـودن چربی و تاسیسات برقی می باشد.

در جدول زیر که بر اساس کاتالوگ شرکت وارد کننده این سیستم Amandus Kahl در کشور می باشد اجزا و دستگاه های هر قسمت معرفی شده است:

شرح دستگاه تولید خوراک آبزیان گروه 1 ( ورود مواد اولیه ) :

  • قسمت ورود مواد اولیه بصورت گونی با ذرات گرد و غبار ، بقدرت 5/1 کیلووات : 1 دستگاه
  • مارپیچ انتقال تایپ 61 : 1 دستگاه
  • بالابر تایپ 140 در400 با ارتفاع 20 متر : 1 دستگاه
  • الک دانه بندی ، تایپ 63 در 125 : 1 دستگاه
  • آهنربای استوانه ای : 1 دستگاه
  • بالابر تایپ 140 در400 با ارتفاع 20 متر : 1 دستگاه
  • تقسیم کن روتوری مواد اولیه به مخازن فرمول غذایی : 1 دستگاه
  • مخازن فرمول غذایی : 1 دستگاه
  • اندازه گیر سطح مواد در حالت پر : 8 دستگاه
  • اندازه گیر سطح مواد در حالت خالی : 8 دستگاه
  • مارپیچ توزین تایپ 150 : 1 دستگاه
  • باسکول توزین و میکسر و متعلقات و سازه های قرار گیری و کامپیوتر : 1 دستگاه
  • مارپیچ توزین و قیف میانی : 1 دستگاه
  • مارپیچ تخلیه مواد توزین شده از باسکول ، تایپ 250 : 1 دستگاه
  • بالابر تایپ 140 در 400 با ارتفاع 20 متر : 1 دستگاه

شرح و مشخصات دستگاه های تولید خوراک آبزیان گروه 2 : ( آسیاب اولیه )

  • مخازن پیش آسیاب : 1 دستگاه
  • نشان دهنده سطح مواد در مخازن بالا : 2 دستگاه
  • مارپیچ دو قلو : 1 دستگاه
  • مخزن اولیه بالای آسیاب چکشی : 1 دستگاه
  • سیستم کنترل آسیاب چکشی : 1 دستگاه
  • مخزن اولیه بعد از آسیاب : 1 دستگاه
  • فیلتر گرد و غبار گیرسیستم آسیاب چکشی : 1 دستگاه
  • فن رادیال : 1 دستگاه
  • شلواری پنوماتیک : 1 دستگاه
  • میکسر اختلاط : 1 دستگاه
  • سیستم روغن پاش : 1 دستگاه
  • مخزن ثانویه بعد از میکسر : 1 دستگاه
  • اندازه گیر سطح مواد اولیه در مخزن میکسر : 2 دستگاه
  • مارپیچ انتقال : 1 دستگاه
  • بالابر : 6 دستگاه

شرح دستگاه های تولید خوراک آبزیان گروه 3 : ( قسمت اکسترودر )

  • مخازن فرمول غذایی : 1 دستگاه
  • نشان دهنده سطح مواد در مخازن بالا بصورت گردان : 2 دستگاه
  • مارپیچ های توزین زیرین مخازن فرمول غذایی : 1 دستگاه
  • کاندیشنر اختلاط مواد با مایعات و موتور راه اندازو سیستم اضافه نمودن بخار : 1 دستگاه
  • سیستم توزین آب به دستگاه اکسترودر با کنترل اتوماتیک : 1 دستگاه
  • کاندیشنر استوانه ای 2 طبقه : 1 دستگاه
  • مارپیچ توزین دوبلکس : 1 دستگاه
  • تقسیم کن بار به دستگاه خشک کن کولر با موتور لنگ گردان : 1 دستگاه
  • خشک کن دو طبقه : 1 دستگاه
  • جعبه خروجی از بلت به جعبه ورودی خشک کن : 1 دستگاه
  • مبدل حرارتی خشک کن با ولوهای کنترلی : 1 دستگاه
  • جعبه خروجی با لیمیت سویچ جهت انتقال مش از خشک کن : 1 دستگاه
  • فن رادیال : 1 دستگاه
  • ابزار دقیق تنظیم فلاپ فن رادیال : 1 دستگاه
  • سایکلون : 1 دستگاه
  • روتوری ولو : 1 دستگاه
  • کرامبلر : 1 دستگاه
  • بالابر : 1 دستگاه
  • الک دانه بندی و عبور مش به بالای کاندیشنر : 1 دستگاه
  • جعبه خروجی مواد : 1 دستگاه
  • سیستم کنترل اکسترودر و ماشین آلات عمل اوری : 1 دستگاه
  • کشویی پنوماتیک : 1 دستگاه
  • مارپیچ های توزین و اختلاط زیرین مخازن فرمول غذایی : 1 دستگاه
  • سیستم توزین آب : 1 دستگاه
  • اکسترودر : 1 دستگاه
  • سیستم کنترل دور متغیر راه اندازی اکسترودر : 1 دستگاه
  • بلت برگردان اکسترودر : 1 دستگاه
  • سیستم کنترل PIC اکسترودر و ماشین آلات عمل آوری : 1 دستگاه

مشخصات ماشین آلات تولید خوراک آبزیان گروه 4 : ( اضافه نمودن چربی )

  • تانک ذخیره ملاس : 1 دستگاه
  • نشان دهنده سطح مواد در مخزن : 3 دستگاه
  • فیلتر دو گانه تانک ذخیره ملاس : 1 دستگاه
  • سیستم توزین ، پمپ چربی و لیستین : 1 دستگاه
  • سیستم توزین مایعات : 1 دستگاه
  • سیستم گرمایش لولهای مایعات : 1 دستگاه
  • لوله کشی مربوط به چربی : 1 دستگاه

مشخصات ماشین آلات تولید خوراک آبزیان گروه 5 : ( ماشین آلات حاضر بفروش )

  • مخازن : 1 دستگاه
  • FK-PK نشان دهنده سطح مواد اولیه مخازن تایپ : 4 دستگاه
  • FK-SK نشان دهنده سطح مواد اولیه مخازن تایپ : 4 دستگاه
  • کشویی تقسیم بار : 4 دستگاه
  • مخزن میانی : 1 دستگاه
  • FK-PK نشان دهنده سطح مواد اولیه مخازن تایپ : 2 دستگاه
  • سیستم گونی زنی دفیق با کلیه متعلقات : 1 دستگاه
  • مخازن گونی زنی : 1 دستگاه
  • مخزن میانی : 2 دستگاه
  • FK-PK نشان دهنده سطح مواد اولیه مخازن تایپ : 2 دستگاه
  • روتواسپری : 1 دستگاه
  • سیستم توزین مایعات : 1 دستگاه

مشخصات ماشین آلات تولید خوراک آبزیان گروه 6 : ( تاسیسات برقی )

  • تابلوی قدرت ماشین آلات : 1 دستگاه
  • تابلوکنترل و میمیک عملکرد قفل ماشین آلات : 1 دستگاه
  • مواد مصالح مونتاژبرق والکترونیک سینی ، کابل سیم ، اتصالات لوله و سویچ های امر جنسی قطع برق در زمان تعمیرات : 1 دستگاه
  • کمپرسورهای هوا : 1 دستگاه
  • ژنراتور : 1 دستگاه

✳️ تاسیسات مورد نیاز کارخانه تولید خوراک آبزیان به قرار زیر میباشند :

1 - تأسیسات سرمایش و گرمایش  

2 - تأسیسات اطفاء حریق 

3 - تأسیسات آب و فاضلاب 

4 - تاسیسات برقی

  • 1 رشته 3 فاز 200 آمپر
  • 1رشته تک فاز 125آمپر 

5 - تاسیسات آبی

  • 2 اینچ

6 - تاسیسات گازی

  • 2 اینچ

7 - خط تلفن

  • 2 اینچ

✳️ میزان آب و سوخت و برق مصرفی سالانه کارخانه تولید خوراک آبزیان به روش اکسترودر با ظرفیت 12000 تن در سال :

  • میزان مصرف سالیانه آب : 20000 مترمکعب
  • میزان مصرف سالیانه برق : 450 کیلووات
  • میزان مصرف سالیانه سوخت : 150000 لیتر
✳️ نیروی انسانی مورد نیاز جهت بهره برداری از کارخانه تولید خوراک آبزیان به روش اکسترودر با ظرفیت 12000 تن در سال :
  • مدیر ارشد : 1 نفر
  • مدیر واحدها : 1 نفر   
  • پرسنل تولیدی متخصص : 3 نفر
  • پرسنل تولیدی (تکنسین) : 5 نفر            
  • کارگر ماهر : 8 نفر   
  • کارگر ساده : 10 نفر
  • خدماتی : 3 نفر

✔️ زمین ، محوطه سازی و ساختمان سازی مورد نیاز جهت احداث کارخانه تولید خوراک آبزیان به روش اکسترودر با ظرفیت 12000 تن در سال

✳️ زمین و محوطه سازی کارخانه تولید خوراک آبزیان به قرار زیر میباشد :

  • زمین : 7000 مترمربع
  • زمین توسعه طرح : 1000 مترمربع
  • زمین محوطه : 2700 مترمربع
  • دیوارکشی : 700 مترمربع
  • محوطه سازی، خیابان کشی، پارکینگ و فضای سبز : 2700 مترمربع

 ✳️ ساختمان سازی تولیدی و اداری کارخانه تولید خوراک آبزیان به قرار زیر می باشد :

  • سوله خط تولید : 1100 مترمربع
  • انبارها : 1500 مترمربع
  • ساختمان های اداری ،خدماتی و عمومی : 700 مترمربع
  • زمین سالن های تولید و انبار : 2600 مترمربع

✳️ در صورتی که در زمینه خوراک دامپروری ها فعالید یا قصد سرمایه گذاری در این شاخه را دارید ، مطالب زیر نیز میتواند برای شما جذاب باشد :

✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید خوراک آبزیان ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس بگیرید .


📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ تولید خوراک آبزیان


👈 توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.

فايل‌ها:
rarطرح توجیهی تولید 10000 تن کود مرغی + 5000 تن خوراک دام + 5000 تن خوراک آبزیان از کود مرغی سال + کامفار مجموعا 123 صفحه سال 1401 ( Word + Pdf ) ( اختصاصی - برای اشتراک سه ماهه و بالاتر )
تاريخپنج شنبه, 17 شهریور 1401 22:26
حجم فايل 2.62 MB
دانلود 36

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

rarطرح توجیهی احداث کشت و صنعت آبزیان شامل پرورش و فراوری و بسته بندی آبزیان و تولید خوراک آبزیان، سال 1400 + کامفار ( 140 صفحه ) ( فرمت Doc و pdf ) ( اختصاصی - برای اشتراک شش ماه و یکساله )
تاريخپنج شنبه, 04 فروردين 1401 20:59
حجم فايل 1.89 MB
دانلود 5

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

rarطرح توجیهی تولید 20000 تن خوراک آبزیان اکسترود شده ، سال 1400 + کامفار ( 111 صفحه ) ( فرمت Doc و pdf ) ( اختصاصی - برای اشتراک شش ماه و یکساله )
تاريخپنج شنبه, 04 فروردين 1401 20:32
حجم فايل 1.6 MB
دانلود 15

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید خوراک آبزیان 23 صفحه سال 93 داغ
تاريخدوشنبه, 23 دی 1398 13:46
حجم فايل 2.89 MB
دانلود 220

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید غذای آبزیان 38 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخسه شنبه, 16 آبان 1396 17:47
حجم فايل 585.21 KB
دانلود 202

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی احداث واحد تولید غذای آبزیان سال 97 داغ
تاريخدوشنبه, 16 ارديبهشت 1398 21:43
حجم فايل 953.03 KB
دانلود 167

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

مکانیزاسیون کشاورزی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories