• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی کارگاه گوهر تراشی ⭐️ سال 1402 (مشاوره مجوز و وام)

(9 votes, average 4 out of 5)

طرح توجیهی کارگاه گوهر تراشی

جهت نگارش مطالعات بازار و طرح توجیهی کارخانه تراش سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی ( کارگاه گوهر تراشی ) با اطلاعات کاملاً به روز برای سال 1402 ، با فرمت DOC و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید . ضمنا میتوانید فایل pdf طرح توجیهی کارگاه گوهر تراشی را که قدیمی هستند ، صرفا جهت مطالعه از انتهای صفحه دانلود نمایید.


✔️ معرفی پروژه طرح توجیهی تراش و فراوری سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی ( گوهر یا جواهر )


سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی که به آنها گوهر و جواهر نیز گفته میشود، به دسته ای از مواد کانی اطلاق می گردد که بعلت وجود بعضی خواص در آنها، از سایر معدنی ها و سنگ ها، متمایزند. بیشتر گوهرها از مواد متبلور معدنی می باشند. برای اینکه قطعه ای سنگ معدنی مرغوب و گرانبها بوجود آید باید وضع و محیط کاملا مساعد باشد.

اغلب زمینشناسان معتقدند که قسمت داخلی مواد مذاب که بتدریج سرد و متبلورمی گردد پدیدآورنده سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی می باشد. شناخت و استفاده از نگین های رنگین و زیبا و یا به عبارتی از جواهر، قدمت هفت هزار ساله دارد و از میان اولین سنگ های جواهر شناخته شده : عقیق، کوارتز،کهربا، یشم سبز، یشم، زمرد و فیروزه را می توان نام برد .

سنگ های قیمتی نشانگر ثروت و تشخص بوده و فرمانروایان از نگین هایی که از این کانی های جواهر ساخته شده بود استفاده می کردند. ارزش و گرانبهایی گوهرها بعلت بعضی خواص، از جمله رنگ، استحکام و زیبایی و درخشندگی است که در آنها وجود دارد.

گذشته از اینها کمیابی نیز درمطلوب بودن و بالا بردن بهای آنها بی اثر نیست . سنگ های گرانبها و نیمه قیمتی، یا ساده و بی رنگند یا دارای رنگهای زیبا و خیره کننده میباشند. یک قطعه سنگ گرانبها اگر دارای ترکیبات شیمیایی خالص باشد بی رنگ خواهد بود.

سنگهای نیمه قیمتی و پرمصرف در ایران و جهان

✳️ سنگ های اونیکس و فیروزه و عقیق ، سنگ های نیمه قیمتی و پرمصرف در ایران و جهان !

قبل از پرداختن به مسائل فنی پیرامون احداث کارگاه گوهرتراشی ، به معرفی سه نمونه از سنگ های نیمه قیمتی میپردازیم که امروزه در ایران و جهان بسیار پر مصرف شده اند ، یعنی سنگ های اونیکس ، عقیق و فیروزه ! پس با ما همراه باشید :

1 - سنگ فیروزه :

سنگ فیروزه یکی از قدیمی ترین سنگ ها می باشد ، که به دلیل دارا بودن رنگ جذاب ، از طرفداران بسیاری برخوردار می باشد . در سالیان گذشته حاکمان مصری از سنگ فیروزه برای تزئین آرایشی و به عنوان طلسم استفاده کرده ، یا همراه با مومیایی ها آن را دفن می کردند . مرغوب ترین نوع فیروزه تنها در کشور ما ایران ، وجود دارد و از دو معدن استخراج می شود .

جنس سنگ فیروزه از فسفات آبدار آلومینیوم و مس بوده و دارای ساختاری به صورت بلوری کج وجهی و شفافیتی کدر و مومی شکل می باشد . این سنگ که پس از تاثیر محلول های اسیدی در محیط های آبی به وجود می آید ، دارای 5-6 درجه سختی در مقیاس مو می باشد . سنگ فیروزه اغلب به صورت توده هایی فشرده ، در داخل شکاف سنگ ها یافت می شود .

از خواص سنگ فیروزه می توان به دفع چشم زخم ، مقابله با استرس و افسردگی ، توسعه و رونق کسب و کار ، رفع ترس ، محافظت دربرابر حوادث و بلایا ، تقویت قلب ، تقویت چشم ها ، اصلاح گردش خون و .... اشاره نمود .

2 - سنگ عقیق :

سنگ عقیق یک نوع سنگ نیمه قیمتی می باشد ، که دارای تنوع رنگی بوده و در رنگ های قهوه ای مایل به قرمز ، آبی ، قهوه ای ، سرخ ، سبز ، توده ای ، سلیمانی و زرد وجود دارد . عقیق زرد و عقیق قهوه ای مایل به قرمز یا سیاه ، از معروف ترین انواع عقیق می باشند . بر روی عقیق زرد دعای شرف الشمس حک می شود ، به همین جهت عقیق زرد به نام عقیق شرف الشمس معروف می باشد . عقیق دارای درجه سختی 7 می باشد .

از خواص سنگ عقیق می توان به افزایش برکت ، دور شدن غم و غصه ، دفع چشم زخم ، خوش شانسی ، دورسازی انرژی منفی ، درمان ناتوانی های چشمی ، تقویت دستگاه تولید مثل ، درمان درد های کمر ، درمان سردرد ، معالجه بیماری صرع ، درمان میگرن و .... اشاره نمود .

3 - سنگ اونیکس :

اونیکس یا عقیق سیاه یک نوع کانی می باشد ، که بر روی آن نوار های موازی مشکی و سفید قرار دارد . اونیکس در رنگ های گوناگونی وجود دارد ، که مردم بیشتر رنگ سیاه آن را دوست دارند . این سنگ دارای سختی 7 می باشد . سنگ اونیکس بیشتر از معادنی در کشور های برزیل ، هند ، کالیفرنیا و اروگوئه استخراج می شود .

از خواص سنگ اونیکس می توان به نیروبخشی برای افراد ورزشکار و کسانی که دارای فشار روحی و عاطفی زیاد هستند ، ایجاد اعتماد به نفس ، شادی ، رفع بیماری های پوست و ... اشاره نمود . جالب است بدانید که اگر از سنگ اونیکس همراه با مروارید و الماس استفاده نمایید ، خواص معنوی این سنگ افزایش پیدا می کند .

برای استفاده از خواص اونیکس ، این سنگ باید به صورت مستقیم بر روی پوست قرار داده شود . همچنین قدرت این سنگ به صورت آهسته افزایش می یابد . به همین جهت باید این سنگ را هفته ای یکبار در زیر آب روان شارژ نمود . در صورتی که از اونیکس در مدت زمان طولانی استفاده شده باشد ، برای احیا و حفظ قدرت سنگ ، در هر ماه یکبار به مدت یک شب ، باید سنگ در زیر خاک قرار داده شود .

✳️ کد آیسیک و تعرفه های گمرکی محصول طرح توجیهی تولید سنگ های نیمه قیمتی تراش خورده

  • کد آیسیک سنگ های نیمه قیمتی فراوری شده ( تراش خورده ) : 3691130
  • تعرفه های گمرکی فیروزه طبیعی کارنشده یا به طور ساده اره شده یا ناهمواری گرفته شده : 71031010
  • تعرفه های گمرکی سنگ های گرانبها و نیمه گرانبها کارنشده یا بطور ساده اره شده یا ناهمواری گرفته بجزفیروزه طبیعی : 71031090
  • تعرفه های گمرکی یاقوت , یاقوت کبود و زمرد ,کارشده ولی کارگذارده نشده... : 71039100
  • تعرفه های گمرکی سنگ های گرانبها و نیمه گرانبها کارشده یا نشده یا درجه بندی شده یا نشده بجز فیروزه طبیعی : 71039990

سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی به چه صورت هایی استفاده میشوند ؟

✳️ سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی به چه صورت هایی استفاده میشوند ؟

سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی به طور کلی به دوصورت استفاده میشوند. یکی به صورت نگین در زیورآلات و دیگری به شکل فرم های فانتزی و یا به صورت جواهر و موارد متنوع دیگر مورد استفاده قرار می گیرد. در طبیعت سنگ های جواهر به صورت خام (rough) یافت میشوند.هیچ سنگ جواهری چه قیمتی و چه نیمه قیمتی به صورت خام استفاده نمیشوند.

بلکه این سنگ ها حتما باید برش خورده و تراش داده شوند تا به اندازه و شکل دلخواه درآمده سپس پولیش شوند تا جلا وجلوه مورد نظر را پیدا کنند تا برای نصب برروی انواع زیور الات از جمله گوشواره ،گردنبند، آویز و دستبند به طور شایسته  آماده گردند. از نظر عملی همیشه الگوی استخراج سنگ های جواهر از معادن سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی به شکل یک هرم است.به این معنی که در پایه هرم سنگ هایی کوچک و با کیفیت پایین هم خانواده جواهر وجود دارند.

در رتبه بالاتر سنگ های با کیفیت تر (رنگ بهتر و ناخالصی کمتر) وجود دارند که برای تراشهای ساده استفاده می شوند و فقط در راس هرم سنگ هایی بارزش تراش زاویه ای وجود دارند که از بین این سنگها نیز فقط تعداد محدودی به عنوان جواهرات مرغوب وبا ارزش بسیار بالا استفاده میشوند.

لذا نظر به اینکه جواهرات مرغوب نادر هستند از نظر تکنیکی نوع برش ،انتخاب مکان مناسب روی سنگ خام برای برش ،ضخامت برش ،حذف رگه ها و ناخالصی ها و ترک ها  و رفع حفره ها و ناخالصی های عمده به وسیله برش بسیار مهم است. زیرا در یک سنگ جواهر خام امکان وجود ترک ها شکاف ها ناخالصی های بزرگ چسبیده به سنگ خام رگه های ناخالصی درون سنگ وحفره های داخلی وجود دارد که با یک انتخاب درست از مکانی درست از سنگ میتوان تقریبا بیشتر این عوامل ناخواسته را حذف کرد .

پس در سنگ های جواهر خام برش اولیه بسیار اهمیت دارد.مهارت یک جواهر تراش نکته مهم دیگری است که در صنعت جواهر تراشی اهمیت فوق العاده دارد.در صورت اشتباه و عدم دقت در تراش یک جواهر به سختی این اشتباه قابل اصلاح وجبران است و در مواردی نیز این اشتباه برگشت پذیر نیست. لذا تبحر و مهارت جواهر تراش تاثیر بسزایی در قیمت محصول نهایی خواهد داشت.

✳️ موارد استفاده و کاربرد سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی چیست !

ساخت مجسمه ها با استفاده از سنگ های مختلف با رنگ های متنوع می تواند درآمد سرشاری ایجاد  نماید. همچنین ساخت نگین انگشتر، گوشواره، سینه ریز، دستبند و دیگر زیورآلات که با تلفیق طلا و نقره به همراه انواع سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی زیبا انجام می گیرد زیبایی بسیار دوست داشتنی به زیورآلات می  بخشد.

از طرف دیگر بر خلاف اینکه استفاده از زیورآلات طلا برای مرد سفارش نشده است، استفاده از عقیق و زمرد و فیروزه و برخی از دیگر زیورآلات بسیار سفارش شده و مستحب می باشد. برخی از این سنگ ها برای درمان بیماری های جسمی و روحی سفارش شده حتی در آمریکا درمانگاه سنگ ها راه اندازی  شده است .

از دیگر ویژگی ها این است که متناسب با هر ماه نوعی سنگ وجود دارد لذا متناسب با ماه های تولد می توان سینه ریز یا دستبند یا انگشتری با نگین سنگ قیمتی و نیمه  قیمتی تولید کرد که میتواند بازار مناسبی در میان محصولات کادویی داشته باشد.

✳️ تاریخچه ی مختصر و مفید تراش سنگ های نیمه قیمتی

قدیمی ترین روش تزئین کردن و زیباتر جلوه دادن سنگ های گرانبها، حکاکی اَشکال و حروف بر روی آنها بوده است. تصور می شود که برای اولین بار بلورهای جواهر را در هند تراش داده اند.

تا حدود اوایل قرن پانزدهم برش و پرداخت نگین های با ارزش فقط محدود به جلای صفحات طبیعی می شد که حتما می بایستی شفاف و خوش رنگ باشد و نتیجه کار فقط درخشانتر و بهتر جلوه دادن آن بلور بود .سنگ های غیرشفاف مانند عقیق نیز برش داده شده و با سنگ سمباده برای جلوه بهتر جلا داده می شد.

باور عمومی بر این است که تراش سنگ های جواهر در قرن 15 میلادی آغاز و تا حدودی تکمیل و متداول شده است. برای مدت نسبتا طولانی فنون مربوط به تراش سنگ جزو اسرار بود و عده معدودی از آن اطلاع داشتند. از قرن 16 میلادی شهر ( ایدار اوبرشتاین ) در آلمان غربی به مرکز تراش عقیق (Agate) و سایر سنگ های رنگین و گرانبها تبدیل گردید. از اوایل قرن 20 میلادی شهرهای ( آمستردام ) و ( آنتورپ ) به عنوان مراکز تراش و فروش برلیان مشهور شدند.


✔️ مواد اولیه و فرایند تولید سنگ های نیمه قیمتی فرآوری شده ( تراش خورده )


فرایند تولید سنگهای نیمه قیمتی فرآوری شده ( تراش خورده )

✳️ مواد اولیه مصرفی در تولید سنگ های نیمه قیمتی فرآوری شده ( تراش خورده ) با ظرفیت 1 تن در سال

  • انواع سنک های نیمه قیمتی: 2 تن در سال

✳️ فرایند تولید سنگ های نیمه قیمتی فرآوری شده ( تراش خورده )

با توجه به اینكه عمده کشورهای دارنده این تكنولوژی از قبیل آمریکا , ایتالیا , هند, آلمان , ترکیه و تایلند از سطح تكنولوژی بالایی برخوردارند. سطح تكنولوژی واحدهای فعال موجود در داخل کشـور نیز بدلیل بهره گیری از ما شین آلات این کشورها از همان سطح مدرن برخوردار و روش تولید آنها تفاوت چندانی با روش تولید دیگر کشورها ندارد .

 البته خوشبختانه اغلب تجهیزات وماشین درداخل کشورتولید می شوند. اساسا تراش برروی سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی به دو شاخه گوهرتراشی و مهندسـی تـراشی یـاFaceting)   (زاویـه  تراشـی تقسـیم  مـیشـود.

فرایند گوهر تراشی :

گوهر تراشی عبارتست از تراش سنگ های نیمه قیمتی و در برخی از موارد قیمتی، بـه صورت منحنی ، گرد ودر نهایت به شکل دامله، تراش گود، تراش  خـط،  تـراش برجسته، تراش گل و شکل های فانتزی و در نهایت تراش منظره و چهره روی سنگ های جواهر و مجسمه  سازی و تراش حجم  است .

گوهر تراشی خود به چهار مرحله تقسیم می شود:

1- برش یا ( Sawing ) :

برش صحیح  از سنگ خام به طوریکـه حـداقل  دور ریـز را داشـته وبیشتر ناخالصی های عمده را حذف و به قسمت با  کیفیت و با ناخالصی کمتر از سنگ جهت تراش شکل مورد نظر دست یافت ، همچنین با در نظر گرفتن شکل نهایی ، میتوان برش را به گونه ای زد که تقریبا شبیه شکل نهایی باشد و به  این شکل در مراحل  بعدی کار کمتری را بر روی سنگ انجام خواهیم داد .

2- سایش یا ( Grinding ) :

با استفاده از ابزار موجود دیسک  (CBN)، نواحی کوچک زائد و خارج از حدود طرح ساییده ، تا تقریبا به 50 درصد شکل نهایی نزدیک شویم

3- فرم دهی یا ( Forming ) :

بقیه 50 درصد کار را انجام میدهیم تا به 100 درصد شکل نهایی برسیم،سپس توسط دیسک خش گیر ، خطوط موجود روی کار که توسط دیسک CBN بوجود امده است را از بین میبریم.

پولیش یا (Polishing ) :

در مرحله پولیش نیز با دیسک هایی با زبری های مختلف مثل ، 400 ، 800 ، 1200 و 1600 خمیر پولیش ، اقدام به پولیش و به اصطلاح برق انداختن سنگ میکنیم تا در نهایت سنگ تراش خورده به طور زیبایی بدرخشد.

تراش زاویه ای : 

تراش زاویه ای نیز همانند گوهر تراشی است . با این تفاوت که تراش زاویه ای یا مهندسی تراشی بیشتر برای جواهرهـای گران بـها اسـتفاده میشود و دوم این که تمام مراحل مانند گوهرتراشی است بجز مرحله سوم که بنام تراش زاویه ای یا Faceting  نامیده می شـود  و در ا یـن مرحلـه بـادستگاه های مخصوص اقدام به تراش زاویه دار می  نمـاییم.

در ایـن نـوع تراش ، زوایای تراش محاسبه شده و با شاخص زاویه اندازه گیری میشود .


✔️ ماشین آلات ، تاسیسات و تجهیزات خط تولید سنگ های نیمه قیمتی فرآوری شده ( تراش خورده ) با ظرفیت 1 تن در سال


کارخانه تولید سنگهای نیمه قیمتی فرآوری شده

✳️ ماشین آلات و تجهیزات خط تولید کارخانه تراش سنگ های نیمه قیمتی و قیمتی :

  • دستگاه تراش سنگ های نیمه قیمتی بهمراه تیغه الماسه (موتور الکتریکی به همراه سیستم سه نظام) : 7 دستگاه
  • دستگاه تراش دامله : 7 دستگاه
  • دستگاه تراش پخ زنی : 7 دستگاه
  • دستگاه تراش فانتزی : 7 دستگاه
  • دستگاه تراش الماس : 7 دستگاه
  • دریل : 7 عدد
  • مته و تیغه : 7 عدد
  • دستگاه تامبلر : 7 دستگاه
  • ابزار پیکر تراشی : 7 عدد
  • ابزار خطاطی : 7 عدد
  • وسایل پولیش کاری : 7 عدد
  • دستگاه فرز و مته های فرز : 7 دستگاه
  • دیسک های CBN : 7 عدد
  • ذره بین : 7 عدد
  • وسایل دوبلت و تریپلت : 7 عدد
  • سیستم محافظ آب : 7 دستگاه
  • وسایل اندازه گیری و نگهدارنده ( کولیس و پنس و ...) : 7 عدد

✳️ تاسیسات مورد نیاز کارخانه تراش سنگ های نیمه قیمتی و قیمتی به قرار زیر میباشند :

  • برق رسانی : انشعاب KW 30
  • آبرسانی : انشعابInch 4/3
  • سوخ رسانی : گاز طبیعی و گازوئیل
  • سیستم تلفن و ارتباطات
  • سیستم سرمایش و گرمایش : کولر و بخاری
  • ژنراتور اضطراری :KW/h 100
  • سیستم آتش نشانی : اطفاء حریق اتوماتیک

✳️ میزان آب و سوخت و برق مصرفی سالانه کارخانه تراش سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی با ظرفیت 1 تن در سال :

  • برق مصرفی : 30 کیلووات
  • گازوئیل مصرفی : 5000 لیتر
✳️ نیروی انسانی مورد نیاز جهت بهره برداری از کارخانه فراوری و تراش سنگ های نیمه قیمتی فرآوری شده با ظرفیت 1 تن در سال :
  • مدیریت عامل : 1 نفر
  • مدیر تولید : 1 نفر
  • مسئول اداری و مالی : 1 نفر
  • کارمند اداری و مالی تدارکات : 2 نفر
  • منشی : 1 نفر
  • انباردار : 1 نفر
  • راننده : 2 نفر
  • نظافتچی و آبدارچی : 1 نفر
  • نگهبان : 2 نفر
  • مهندسی خط تولید , تعمیرونگهداری و ابزار دقیق : 1 نفر
  • کارشناس آزمایشگاه : 1 نفر
  • کارگر فنی ماهر : 7 نفر
  • کارگر نیمه ماهر : 7 نفر
  • جمع : 28 نفر

✔️ زمین ، محوطه سازی و ساختمان سازی مورد نیاز کارگاه گوهر تراشی با ظرفیت 1 تن در سال

✳️ زمین و محوطه سازی مورد نیاز کارگاه گوهر تراشی به قرار زیر می باشد :

  • زمین : 2000 مترمربع
  • فضای سبز : 400 مترمربع
  • خیابان کشی و پارکینگ : 500 مترمربع
  • دیوار کشی : 1000 مترمربع

✳️ ساختمان سازی تولیدی و اداری کارگاه گوهر تراشی به قرار زیر می باشد :

  • سالن تولید : 500 مترمربع
  • انبار محصول : 100 مترمربع
  • پست برق : 20 مترمربع
  • ساختمان اداری : 100 مترمربع
  • ساختمان رفاهی : 50 مترمربع
  • نگهبانی و سرایداری : 30 مترمربع

✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی کارگاه گوهر تراشی ( کارخانه تراش سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی ) ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ، با ما تماس بگیرید .


📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ کارگاه گوهر تراشی ( کارخانه تراش سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی )


👈 توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.

فايل‌ها:
rarطرح توجیهی کارخانه فرآوری سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی با ظرفیت تولید 3000 عدد در سال - مساحت زمین 10 هزار متر مربع- 57 صفحه (سال 1399، فرمت PDF+WORD)(اختصاصی - برای اشتراک سه ماهه و بالاتر)
تاريخدوشنبه, 20 شهریور 1402 17:53
حجم فايل 3.2 MB
دانلود 12

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید تراش سنگ های نیمه قیمتی 41 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخشنبه, 27 آبان 1396 12:29
حجم فايل 503.41 KB
دانلود 116

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

صنایع تبدیلی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories