• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

دانلود طرح توجیهی احداث انسکتاریوم پرورش بالتوری سبز

(1 vote, average 5 out of 5)

دانلود طرح توجیهی احداث انسکتاریوم پرورش بالتوری سبز

جهت دانلود طرح توجیهی احداث انسکتاریوم پرورش بالتوری سبز به انتهای این صفحه مراجعه نمایید . بالتوری سبز یکی از انواع حشرات مفید میباشد که جهت کنترل بیولوژیک آفات در مزارع کشت و پرورش گیاهان دارویی مورد استفاده قرار میگیرد.

معرفی طرح توجیهی پرورش بالتوری سبز

تا کنون راه های مختلفی برای دفع آفات از گیاهان اتخاذ شده است. یکی از این راه ها، مبارزه بیولوژیک با آفات است. مبارزه بیولوژیک، به معنای استفاده از عوامل طبیعی و بیولوژیک، به منظور کاهش جمعیت آفت های مختلف می باشد. این راه به نسبت راه های دیگر، آسیب و ضرر کمتری به گیاه و محل کشت آن وارد می کند. مبارزه بیولوژیک تکنیک های مختلفی دارد که یکی از این تکنیک ها، پرورش و استفاده از حشرات شکارچی چون بالتوری سبز است.

بالتوری سبز متعلق به خانواده Chrysopidae می باشد. در دوره لارو، این حشرات اشتهای زیادی داشته و تغذیه آنها از بندپایان کوچک نرم تن مانند شته ها، مگس های سفید، پسیل ها و تریپس ها، لاروها، کنه ها، مگس ها، زنبورهای اره دار و... صورت می گیرد. زیستگاه طبیعی این حشرات، در مناطق مختلف از جمله دشت ها و ارتفاعات کوهستانی می باشد. اما به دلیل دامنه میزبانی گسترده این حشره، به طور کلی در هر مکانی که غذا و محیط مناسب برای گذراندن زمستان وجود داشته باشد، امکان رشد این حشرات نیز وجود دارد. در ایران گونه C.carnea بالتوری در استان های تهران، خراسان، کردستان، کرمانشاه، مرکزی، سمنان، زنجان، همدان،آذربایجان، لرستان، فارس، اصفهان، یزد، کهکیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری و در واقع در تمامی مناطق میوه خیز و مزارع و جنگل های کشور حضور دارند.

از لحاظ ظاهری، یک حشره بالتوری کامل حداکثر 13 میلیمتر طول و 23-29 میلیمتر عرض (با بالهای باز) دارد. رنگ این حشره در زمان فعالیت بدنی، سبز تا سبز مایل به زرد بوده و دارای یک نوار زرد در سطح سینه و شکم می باشد. تخم های بالتوری سبز رنگ و با طول حدودا 0.8-0.9 میلیمتر هستند. لارو این حشره زرد مایل به خاکستری می باشد. در هر نوبت تخم گذاری، در شرایط صحرایی تعداد 320 تخم و در شرایط آزمایشگاهی حدود 620 تخم از والد ماده خارج می شود. تغذیه بالتوری در زمان لاروی، در سن اول بیشتر از تخم حشرات کنه ها، پوره شته ها و سایر حشرات کوچک انجام می شود. لارو بالتوری در طول 3 سن خود از منابع مختلفی از جمله شته ها، عسلک یا پنبه یا تخم پروانه تغذیه می کند. مدت زمان ماندن لارو در شفیره در دمای 20 درجه در حدود 13-14 روز، و در دمای 35 درجه 6-7 روز می باشد.

 درامد، هزینه و سود حاصل پرورش بالتوری سبز

 جمع هزینه های ثابت در این طرح برابر با 177710000 تومان و هزینه های جاری سالیانه برابر با 400000 تومان در سال 96 بوده است. بنابر نتایج به دست آمده از تحقیقات، پرورش بالتوری در یک انسکتاریوم به تنهایی توجیه اقتصادی ندارد. بلکه پرورش این حشره، باید به همراه حشرات دیگری چون پارازیتویید (مانند زنبور تریکوگراما) انجام شود. این دو گونه دارای یک میزبان واسط هستند. در پرورش این حشرات در صورت بالا بردن حجم تولید، اجرای این طرح از لحاظ اقتصادی به صرفه و درآمدزا خواهد بود. هزینه تولید یک بالتوری در سال 96 برابر با 40 تومان، سود خالص از یک بالتوری 45 تومان و سود خالص سالانه حاصل از پرورش و فروش بالتروی، در حدود 19780000 تومان براورد شده است. در صورت استفاده از میزبان واسط افستیا و حذف هزینه کارگر، پیشرفت این طرح در سال دوم پس از آغاز طرح منجر به سوددهی خواهد شد.

 فرایند پرورش بالتوری سبز

 در این طرح، 2 روش گروهی یا انفرادی به منظور پرورش گونه C.carnea ارائه شده است.

  1. پرورش گروهی: در پرورش گروهی بالتوری، این نکته لازم به ذکر است که به دلیل وجود پدیده همخواری میان لاروها، پرورش گرهی لاروها در ظرف های نسبتا بزرگ به شکل مکعب مستطیلی، و از جنس پلاستیک شفاف انجام می شود. همچنین تمهیداتی نیز جهت جلوگیری از همخواری لاروها باید اندیشیده شود تا بازدهی طرح افزایش یابد. در این روش، از لاشه حشرات کامل بید غلات برای تامین بخشی از غذای مورد نیاز لارو استفاده می شود.
  2. پرورش انفرادی: در این روش، به منظور تغذیه حشرات از تخم بید غلات استفاده می شود که نسبت به روش قبل، هزینه بیشتری دارد. با این حال، میزان دست یابی به شفیره در این روش، نسبت به روش گروهی بیشتر و مطمئن تر می باشد. اگر در این روش از لارو بید غلات برای غذیه بالتوری استفاده شود، هزینه های پرورش بالتوری به مقدار زیادی کاهش می یابد.

درنهایت در زمان جمع آوری حشرات موجود در طبیعت و یا خارج شده از شفیره درون استوانه هایی از جنس پولیکا و به قطر و ارتفاع 16 سانتی متر (در هر استوانه در حدود 100 عدد بالتوری کامل) قرار می گیرند.

 تجهیزات و نیروی انسانی مورد نیاز جهت پرورش بالتوری سبز

 لیست تجهیزات مورد نیاز جهت پرورش بالتوری به شرح زیر می باشد:

  1. سیستم گرمایشی
  2. سیستم سرمایشی
  3. انکوباتور
  4. بینوکولر
  5. رطوبت ساز
  6. رطوبت سنج
  7. دماسنج
  8. اسپیراتور
  9. سمپاش پشتی
  10. ظروف پرورش

در صورتی که نیاز به طرح توجیهی و امکان سنجی احداث انسکتاریوم پرورش بالتوری سبز ، برای ارائه به بانک یا اخذ مجوز دارید با کارشناسان ما تماس بگیرید .

:: مطالب مرتبط :

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث انسکتاریوم پرورش زنبور تریکوگراما 40 صفحه آپدیت 97

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث مزرعه پرورش کفشدوزک هفت نقطه ای یا هفت خال تجاری پرسود

فايل‌ها:
zipطرح توجیهی پرورش و تکثیر بالتوری سبز جهت کنترل بیولوژیک آفات گیاهان دارویی 51 صفحه سال 96
تاريخجمعه, 16 اسفند 1398 18:44
حجم فايل 1.36 MB
دانلود 83

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

طرحهای کشاورزی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories