• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی سردخانه دومداره و دومنظوره ⭐️ سال 1402(pdf+Doc)

(4 votes, average 5 out of 5)

طرح توجیهی سردخانه دومداره و دومنظوره سال 1400 (pdf و word)

جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی احداث سردخانه دومداره و دومنظوره ، با اطلاعات کاملا به روز برای سال 1402 با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید . ضمنا در صورت تمایل میتوانید طرح توجیهی کسب و کار سردخانه دومداره و دومنظوره را با آپدیت سال 1402 و فرمت pdf ، صرفا جهت مطالعه ، از انتهای همین صفحه دانلود نمایید .

 

در این مقاله اطلاعات فنی و ارزشمندی را درباره احداث کسب و کار سردخانه دومداره و دومنظوره در اختیار شما کاربر گرامی وبسایت قرار می‌دهیم .

این اطلاعات شامل ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز ، مواد اولیه مورد نیاز، یوتیلیتی مورد نیاز و همینطور نیروی انسانی مورد نیاز یه سردخانه دو مداره و دو منظوره می‌باشد.

لازم به ذکر است که تیم کارشناسی ما تاکنون طرح های توجیهی زیادی در زمینه احداث سردخانه های 100 تنی ، 500 تنی ، 5000 تنی ، 10000 تنی و همینطور 20000 تنی تدوین نموده است ولی اطلاعات فنی موجود در این مقاله مربوط به کسب و کار سردخانه دومداره و دومنظوره 3000 تنی میباشد.

پیشاپیش از بردباری شما در مطالعه این مقاله سپاسگزاریم  .


سردخانه های بالای صفر و زیر صفر هر کدام برای چه منظوری استفاده میشوند ؟


سردخانه های بالای صفر و زیر صفر هر کدام برای چه منظوری استفاده میشوند ؟

روش های مختلفی برای نگهداری و ذخیره سازی مواد غذایی وجود دارد اما یکی از مناسب ترین و پرکاربردترین آنها ، نگهداری مواد غذایی از طریق سردسازی آنها در سردخانه هاست.

سردخانه ها عموما به دو دسته ی بالای صفر و زیر صفر طبقه بندی می شوند که کاربری آنها با هم متفاوت میباشد .

مواد غذایی ذخیره شده در سردخانه های بالای صفر شامل میوه ها ، سبزی ها ، گوشت تازه و سایر مواد غذایی هستند که در دمای بالاتر از نقطه انجمادشان به طور موقت و کوتاه مدت نگهداری میشوند.

عمده ترین محصول بالای صفری که در سردخانه ها ذخیره می گردد ، میوه ها می باشند.

از طرف دیگر مواد غذایی ذخیره شده در سردخانه های زیر صفر ، شامل گوشت و سایر مواد غذایی هستند که به صورت منجمد شده نگهداری می گردند.

اما آیا میتوان سردخانه های بالای صفر و زیر صفر را با هم تجمیع کرد ؟ در ادامه مقاله به این سوال پاسخ خواهیم داد پس با ما همراه باشید .

آشنایی با سردخانه های دومداره و دو منظوره و کاربری آنها

آشنایی با سردخانه های دومداره و دو منظوره و کاربری آنها :

معمولا سردخانه ها به نحوی ساخته میشوند که تنها توانایی ذخیره سازی یکی از انواع محصولات بالای صفر و زیر صفر رادارند اما برخی از سردخانه ها می توانند هر دو نوع محصول را در سالن های جداگانه نگهداری کنند که به آنها سردخانه های دو مداره می گویند.

گاهی براثر وجود شرایطی خاص ، میزان محصولاتی که نیاز به ذخیره سازی در سالن های بالای صفر رادارند کاهش می یابد و در چنین شرایطی لازم است سالنهای بالای صفر سردخانه ها به نحوی طراحی شده باشند تا بتوانند در صورت نیاز ، به سالن های زیر صفر تغییر کاربری دهند. به این سالن ها ، سالن های دومنظوره گفته می شود.

یک سردخانه دو مداره و دومنظوره به نحوی طراحی شده است که هم از قابلیت ذخیره دو نوع محصول با دماهای متفاوت ( دو مداره ) برخوردار بوده و هم از قابلیت تغییر کاربری در سالن ها بر حسب نیاز ( دومنظوره ) برخوردار باشد .

سپس قابلیت تغییر کاربری سالن های بالای صفر از سه جنبه فضای قرارگیری محصولات بر مبنای رعایت استانداردها ، جواب گو بودن موتورخانه و سیستم های برودتی سردخانه در صورت تغییر کاربری و صرفه اقتصادی ساخت چنین سردخانه هایی در مقایسه با سردخانه های دو مداره ؛ مورد بررسی قرارگرفته است.

مزایای سردخانه های دومداره و دو منظوره چیست ؟

مزایای سردخانه های دومداره و دو منظوره چیست ؟

یکی از مشکلات سردخانه ها و انبارهای نگهداری مواد غذایی ، خالی ماندن آنها در برخی ایام سال به دلايل مختلف است که از طریق طراحی سردخانه به صورت دو منظوره ، یعنی  طراحی سالن های بالای صفر با قابلیت تغییر کاربری به زیر صفر می توان به حل این مشکل پرداخت.

می توان با رعایت استانداردها و قوانین مربوط به ساخت سردخانه و نحوه قرارگیری محصولات در داخل آن ، سردخانه ای دو مداره و دومنظوره طراحی کرد که سالن های آن از قابلیت تغییر کاربری ، تغییر دما و تغییر محصول ذخیره سازی برخوردار باشند ضمنا این طراحی می تواند به نحوی صورت گیرد که علاوه بر رعایت همه استانداردها ، هیچ فضای هدر رفته ای در اثر تغییر کاربری در سردخانه باقی نماند.

آیا طراحی سردخانه ها به صورت دو منظوره خیلی گرانتر از سردخانه های تک منظوره میباشد ؟

پاسخ سریع به این پرسش خیر میباشد . تجهیزات سرمایشی سردخانه های بالای صفر با انتخابی صحیح می توانند برای تأمین برودت لازم جهت سالن های زیر صفر نیز مناسب باشند.

بنابراین بدون اینکه هیچ هزینه اضافی ازنظر تغییر در ساختمان سردخانه و یا اجزای اصلی سازنده آن نظیر کمپرسور و اواپراتور حاصل گردد می توان سالن های بالای صفر سردخانه ها را به سالن های دومنظوره تبدیل کرد و این امر موجب می گردد تا صاحبان و سازندگان سردخانه ها نسبت به به کارگیری این طراحی جدید از خود تمایل نشان دهند و به این طرح جامه عمل بپوشند.

این طرح ازنظر اقتصادی کاملا مقرون به صرفه است و این تغییر کاربری ، به جز هزینه های ناشی از لوله کشی و اتصالات در سالن های بالای صفر و موتورخانه ، هزینه کلانی در بر نخواهد داشت.


خلاصه مطالعات بازار سردخانه های دومداره دومنظوره


خلاصه مطالعات بازار سردخانه های دومداره دومنظوره

با توجه به مطالعات انجام شده در میزان تقاضای سردخانه های دو مداره ، میزان نیاز به احداث این نوع سردخانه از سال های 1400 تا 1404 افزایشی پیش بینی شده است که موجب اطمینان خاطر سرمایه گذاران جدید است.

به طوری که میزان این تقاضا از سال 1399 تا 1402 حدود 120000 تن افزایش می یابد که با کم کردن ظرفیت کارخانه هایی با پیشرفت کاری 75 درصد به بالا ( در این طرح حدود 18000 تن ) ، نیاز کشور تا 1402 حدود 100000 تن است.

شایان گفتن است که ظرفیت این سردخانه 3000 تن است ، لذا از دیدگاه نیاز کشور جای هیچ نگرانی برای احداث این سردخانه وجود ندارد.

نمودار پیشبینی روند ظرفیت سردخانه های کشور تا سال 1404 به قرار زیر میباشد :

نمودار پیشبینی روند ظرفیت سردخانه های کشور تا سال 1404


دلایل متضرر شدن صاحبان سردخانه های بالای صفر چیست و چگونه میتوان از آن جلوگیری کرد ؟


دلایل متضرر شدن صاحبان سردخانه های بالای صفر چیست

همانطور که قبلا اشاره کردیم میوه ها عمده ترین محصولاتی هستند که در سردخانه های بالای صفر نگهداری میشوند . میوه ها محصولات بسیار حساسی هستند و چنانچه سردخانه ، شرایطی به غیر از شرایط استاندارد نگهداری شان را داشته باشد از بین می روند.

این شرایط شامل دما و رطوبت میباشد چنانکه رطوبت غیراستاندارد موجب کاهش شدید کیفیت آنها ، تغییر در طعم و رنگ محصول و حتی پاره شدن بافت های میوه و خروج شیرابه از آن و مشکلاتی می گردد که به آنها آفات سردخانه ای گفته می شود.

نظام جمع آوری میوه ها باید به گونه ای باشد که بتوانند محصولات را بلافاصله پس از چیده شدن به سرخانه ها منتقل نمود تا از فساد آن ها جلوگیری شود. میوه ها در فصل های خاصی از سال کشت می گردند و در آن ایام، سردخانه های در نظر گرفته شده برای میوه ها ، مملو از محصول است.

اما مصرف این میوه ها در طول سال موجب می گردد تا رفته رفته از ذخایر سردخانه ها کاسته شود تا جایی که تا زمان برداشت مجدد محصول، تعدادی از این سردخانه ها ممکن است بدون استفاده و یا شماری از سالن های آنها خالی از محصول باقی بمانند.

همچنین در سال های اخیر به دلیل گرم شدن زمین و از بین رفتن لایه اوزون ، تغییرات چشمگیر آب وهوای مناطق مختلف به چشم می خورد و از بین رفتن محصولات کشاورزی در اثر بروز اتفاقات پیش بینی نشده آب وهوایی مثل خشک سالی ، سیل ، آتش سوزی ، سرمای شدید و ... امری محتمل و امکان پذیر است.

در اثر بروز هر یک از این پدیده ها ، ممکن است نوع یا انواعی از محصولات کشاورزی در یک منطقه نابود شوند و سردخانه های ذخیره سازی آن محصولات می بایست تا تولید مجدد آنها ، خالی از محصول بمانند و یا آن محصولات را به صورت منجمد شده نگهداری کنند تا به مدت یک یا چند سال برای تأمین نیاز جامعه قابل ذخیره باشند.

این مسائل موجب می گردد تا صاحبان سردخانه های بالای صفر در زمان های عدم برداشت محصول ، متضرر گردند و این ضرر را در زمان های برداشت ، به کشاورزان تحمیل نمایند. 

بنابراین طراحی سردخانه های دارای سالن های بالای صفر که امکان تغییر کاربری به زیر صفر را داشته باشند موجب کاهش خسارت صاحبان سردخانه ها ، افزایش سود باغداران ، کاهش قیمت تمام شده محصولات کشاورزی و استفاده بهینه از امکانات سردخانه ای موجود می گردد.

در این میان مهندس طراح باید ساختمان اصلی ، سایر بناها و رعایت موارد استاندارد طوری طراحی کند که ضمن استفاده بهینه از زمین ، نیازهای سردخانه به بهترین وجه ممكن تأمین شود.

کد آیسیک و استانداردهای مرتبط با سردخانه :

کد آیسیک نگهداری و ذخیره سازی مواد غذایی در سردخانه دو مداره 6302612311 میباشد .

همچنین با توجه با اطلاعات موجود در بانک استانداردهای صنعتی ایران برای طرح احداث سردخانه ، مجموعه استانداردهای زیر به صورت مستقیم موجود است که در جدول های زیر شاهد این استانداردها هستید :

کد آیسیک و استانداردهای مرتبط با سردخانه


زمین و محوطه سازی و ساختمان های مود نیاز جهت احداث سردخانه دومداره و دومنظوره 3000 تنی


زمین و ساختمان مورد نیاز احداث سردخانه دومداره و دومنظوره 3000 تنی

زمین و محوطه سازی مورد نیاز احداث سردخانه دومداره و دومنظوره :

  • زمین مورد نیاز : 5000 مترمربع
  • خاکبرداری و تسطیح : 2222 مترمکعب
  • حصار کشی و درب : 750 متر
  • آسفالت و محوطه سازی ( 5 درصد مقدار زمین ) : 250 مترمربع
  • ایجاد فضای سبز روشنایی ( 1 درصد مقدار زمین ) : 50 مترمربع

ساختمان سازی مورد نیاز احداث سردخانه دومداره و دومنظوره :

  • سالن سردخانه ( سوله ) : 2010 مترمربع
  • بارانداز جلوی سالن‌ها ( سوله ) : 250 مترمربع
  • تاسیسات و موتور خانه ( سوله ) : 130 مترمربع
  • ساختمان اداری و رفاهی ( آجر و تیرچه و پوشش ) : 150 مترمربع
  • نگهبانی و باسکول ( _ ) : 40 مترمربع
  • فونداسیون وزنه باسکول : 120 مترمربع

جدول زمانبندی اجرای طرح احداث سردخانه به ظرفیت 3000 تن :

جدول زمانبندی اجرای طرح احداث سردخانه به ظرفیت 3000 تن

مواد اولیه مورد استفاده در سردخانه دومداره 3000 تنی :

واحدهای سردخانه ای به دلیل صنعتی و خدماتی بودن فاقد مواد اولیه اساسی بوده و مواد اولیه مصرفی موردنیاز طرح شامل گاز آمونیاک و قطعات یدکی احتمالی برای ماشین آلات می باشند که برای تأمین آنها نیازی به واردات نیست و در داخل کشور با اندازه کافی یافت می شوند.

مقدار گاز مصرفی آمونیاک در طرح پیشنهادی برای نشتیها و احتمالات خرابی حدود 32 کپسول 60 کیلوگرمی برای مصرف یک سال موردنیاز است.

دانش فنی مورد نیاز احداث سردخانه های دومداره و دومنظوره

محل تامین دانش فنی مورد نیاز احداث سردخانه های دومداره و دومنظوره :

در حال حاضر دانش فنی و فناوری موردنیاز برای احداث سردخانه های دومداره و دومنظوره در کشور ایران موجود است و شرکت های متعددی در زمینه طراحی و ساخت دستگاه ها و تجهیزات و نیز ساختمان های مورد نیاز طرح فعالیت می کنند. در ادامه و در قسمت ماشین آلات و تجهیزات ، برخی از این شرکتها را معرفی مینماییم.

تاثیرات طرح احداث سردخانه های دومداره و دومنظوره بر محیط زیست :

رده زیست محیطی مطابق با رده یک گروه واحدهای خدماتی است.


ماشین آلات ، تجهیزات و تاسیسات مورد نیاز جهت احداث سردخانه دومداره و دومنظوره 3000 تنی


ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز احداث سردخانه دومداره

ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز احداث سردخانه دومداره :

ماشین آلات ، تجهیزات و تاسیسات مورد نیاز جهت احداث سردخانه دومداره و دومنظوره 3000 تنی

تاسیسات مورد نیاز به شرح جدول زیر میباشد :

تاسیسات مورد نیاز جهت احداث سردخانه دومداره و دومنظوره 3000 تنی

 لوازم و تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی مورد نیاز احداث سردخانه :

واضح است که به دلیل ویژگی ها و شرایط خاص آزمایش ها ، وجود یک آزمایشگاه در واحد ضروری است.

بنابراین در این واحد آزمایشگاهی برای انجام آزمایش های مذکور پیش بینی می گردد که دارای تجهیزات آزمایشگاهی مورد نیاز باشد.

این تجهیزات عبارت اند از : پالايشگر ، ترازوی دقیق آزمایشگاهی ، PH متر دیجیتالی ، اتوکلاو ، دسیکاتور ، دستگاه آب مقطر گیری

امکانات تعمیرگاهی مورد نیاز احداث سردخانه :

به منظور انجام تعمیرات اولیه و اضطراری دستگاه ها و تجهیزات واحد ، تعمیرگاهی با امکانات محدود پیش بینی می گردد و این تعمیرگاه دارای امکانات زیر است میز کار ، گیره ، آچارو.. .

خاطرنشان می سازد در صورت نیاز به تعمیرات اساسی ، از خدمات واحدهای فعال خارج از کارخانه بهره گیری خواهد شد.

سردخانه دومداره و دومنظوره

وسایل نقلیه مورد نیاز سردخانه :

وسایل نقلیه مورد نیاز جهت رفع نیازهای روزمره کارخانه ، انتقال مواد و کالا و رفت و آمد کارکنان ( در مواقع ضروری ) به داخل و خارج کارخانه است که به قرار زیر میباشند :

  • لیفتراک برقی ( از شرکت لیفت بهرامی ) ( 3 عدد )
  • فرقون دستی ( از شرکت لیفت بهرامی ) ( 5 عدد )
آب و انرژی مصرفی سردخانه 3000 تنی در یک سال :
  • آب مصرفی : 9000 مترمکعب
  • برق مصرفی : 1300000 کیلووات ساعت
  • سوخت مصرفی : 18000 مترمکعب
  • گازوئیل : 30000 لیتر

نیروی انسانی تولیدی و غیر تولیدی مورد نیاز جهت احداث سردخانه دومداره و دومنظوره 3000 تنی

پرسنل مورد نیاز سردخانه دو مداره

پرسنل اداری مورد نیاز سردخانه دومداره و دومنظوره :

  • مدیر عامل : 1 نفر
  • مدیر مالی و اداری : ( نیاز ندارد )
  • مدیر بازرگانی و فروش : ( نیاز ندارد )
  • کارمند اداری و مالی : 1 نفر
  • مسئول تدارکات : 1 نفر
  • نگهبانی : 2 نفر

پرسنل تولیدی مورد نیاز سردخانه دومداره و دومنظوره :

  • مدیر فنی : ( نیاز ندارد )
  • مدیر تولید : ( نیاز ندارد )
  • مدیر کنترل و کیفیت : 1 نفر
  • سرپرست انبار : ( نیاز ندارد )
  • کارشناس برنامه ریزی و تولید : ( نیاز ندارد )
  • سرپرست نگهداری و تعمیرات : ( نیاز ندارد )
  • کارشناس کنترل و کیفیت : ( نیاز ندارد )
  • تکنسین مکانیک : 1 نفر
  • تکنسین برق : 1 نفر
  • کارگر انبار مواد اولیه : ( نیاز ندارد )
  • کارگر انبار محصول : 3 نفر
  • راننده وسایل نقلیه : 2 نفر
  • اپراتور خط : 2 نفر

تبصره : حقوق سالانه 18 ماه محاسبه می‌شود ( 12 ماه حقوق و 2 ماه پاداش ، عیدی ، 1 ماه سنوات و 3 ماه بیمه سهم کارفرما )

✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی سردخانه دومداره و دومنظوره ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ، با ما تماس بگیرید .


📚 دانلود طرح توجیهی تیپ سردخانه دومداره و دومنظوره


توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید .

فايل‌ها:
rarطرح توجیهی سردخانه ثابت دو مداره زیر صفر 5000 تن و بالای صفر 5000 تن جهت انبارداری و نگهداری مواد غذایی در زمینی به مساحت 8000 متر مربع (مهر 1402) (با گزارش مالی کامفار 190 صفحه) (PDF+WORD)(اختصاصی - برای اشتراک سه ماهه و بالاتر)
تاريخپنج شنبه, 11 آبان 1402 17:11
حجم فايل 1.36 MB
دانلود 25

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

rarمطالعات امکان سنجی مقدماتی احداث سردخانه زیر صفر 2500 تن و بالای صفر 2500 تن درسال - مساحت زمین 10 هزار متر مربع- 29 صفحه (سال 1400، فرمت pdf+word)(اختصاصی - برای اشتراک سه ماهه و بالاتر)
تاريخچهارشنبه, 22 شهریور 1402 15:56
حجم فايل 2.26 MB
دانلود 4

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

rarطرح توجیهی احداث سردخانه 10 هزار تنی در زمینی به مساحت 8000 متر مربع با ظرفیت نگهداری 120 هزار تن مواد غذایی در سال 58 صفحه فروردین سال 1402 (pdf+word) ( اختصاصی - برای اشتراک سه ماهه و بالاتر )
تاريخجمعه, 18 فروردين 1402 19:33
حجم فايل 1.48 MB
دانلود 15

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

rarطرح توجیهی سردخانه دو مداره در زمینی به مساحت 4720 متر مربع با ظرفیت سالانه 12000 تن ، 59 صفحه - آپدیت سال 1401 (pdf+word)( اختصاصی - برای اشتراک شش ماه و یکساله )
تاريخدوشنبه, 27 تیر 1401 19:47
حجم فايل 1.55 MB
دانلود 41

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

rar* طرح توجیهی و مطالعات بازار سردخانه دو مداره جهت نگهداری و ذخیره سازی مواد غذایی 3000 تن 38 صفحه سال 1400 ( ویژه برای اشتراک شش ماه و یکساله )
تاريخیکشنبه, 19 دی 1400 19:49
حجم فايل 1.1 MB
دانلود 32

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

rarطرح توجیهی احداث سردخانه زیر صفر و بالای صفر و انبار مکانیزه 24 صفحه سال 98
تاريخجمعه, 03 دی 1400 16:29
حجم فايل 925.29 KB
دانلود 77

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی احداث سردخانه میوه 5000 تنی داغ
تاريخسه شنبه, 11 دی 1397 19:21
حجم فايل 363.91 KB
دانلود 167

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی سردخانه بالای صفر و زیر صفر 79 صفحه داغ
تاريخچهارشنبه, 01 آذر 1396 18:37
حجم فايل 998.15 KB
دانلود 215

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید سردخانه دو منظوره 121 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخچهارشنبه, 01 آذر 1396 18:31
حجم فايل 1.28 MB
دانلود 231

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید سردخانه کانتینری اتمسفریک 131 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخچهارشنبه, 01 آذر 1396 18:48
حجم فايل 1.29 MB
دانلود 278

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید کانتینر یخچال دار یا سردخانه متحرک داغ
تاريخسه شنبه, 11 دی 1397 21:13
حجم فايل 253.79 KB
دانلود 162

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

مکانیزاسیون کشاورزی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories