• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی احداث کشتارگاه صنعتی دام ⭐️ سال 1401 (word+pdf)

(1 vote, average 5 out of 5)

طرح توجیهی احداث کشتارگاه صنعتی دام

جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی احداث کشتارگاه صنعتی دام ، با اطلاعات کاملا به روز برای سال 1401 با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید . ضمنا در صورت تمایل میتوانید طرح های توجیهی تیپ سال 1400 احداث کشتارگاه صنعتی دام را ، صرفا جهت مطالعه ، از انتهای همین صفحه دانلود نمایید .

 

در این مقاله اطلاعات فنی و ارزشمندی را درباره احداث کشتارگاه صنعتی دام در اختیار شما کاربر گرامی وبسایت قرار می‌دهیم . این اطلاعات شامل ماشین آلات و تجهیزات کشتارگاه صنعتی دام ، مواد اولیه مورد نیاز ، مساحت زمین و محوطه سازی و ساختمانهای مورد نیاز ، نیروی انسانی مورد نیاز و همینطور مراحل فرایند کشتار صنعتی دامها می‌باشد.

پیشاپیش از بردباری شما در مطالعه این مقاله سپاسگزاریم  .


محصولات کشتارگاه صنعتی دام چه مواردی هستند ؟


کشتارگاه صنعتی دام به مکانی گفته میشود که در آن دامهای زنده مانند گاو ، گوساله و یا گوسفند و بز ، به قصد تامین گوشت و سایر فراورده های لاشه ، ذبح میشوند .

این مقاله درباره احداث کشتارگاه دام با ظرفیت 2167 راس گاو و 28889 راس گوسفند میباشد. در این واحد 300 روز کاری به صورت یک شیفت 8 ساعته فعالیت تولیدی انجام خواهد شد. محصولات این واحد کشتارگاه صنعتی دام به شرح زیر میباشد :

محصولات دام گاو در کشتارگاه به صورت بسته بندی ، به قرار زیر میباشند :

  • فیله گاو ( 1 درصد لاشه ) : 5 تن
  • راسته گاو ( 10 درصد لاشه ) : 50 تن
  • ران گاو ( 30 درصد لاشه ) : 150 تن
  • سردست گاو ( 27 درصد لاشه ) : 135 تن
  • گردن گاو ( 10 درصد لاشه ) : 50 تن
  • قلوه گاه گاو ( 22 درصد لاشه ) : 110 تن
  • پوست گاو : 2167 عدد
  • جگر ، دل و قلوه گاو ( 30 درصد ضایعات دارد ) : 1517 دست
  • زبان گاو : 2167 عدد
  • مغز گاو : 2167 عدد
  • پاچه گاو ( 4 عدد ) : 2167 عدد
  • سیراب شیردان گاو : 2167 دست
  • گوشت گله گاو ( هر راس 4 کیلوگرم ) : 4*2167 کیلوگرم
  • چربی گاو ( متوسط هر گاو 25 کیلوگرم چربی ) : 25*2167 کیلوگرم

محصولات دام گوسفند در کشتارگاه به صورت بسته بندی ، به قرار زیر میباشند :

  • فیله گوسفند : 5 تن
  • راسته گوسفند : 50 تن
  • ران گوسفند : 150 تن
  • سردست گوسفند : 135 تن
  • گردن گوسفند : 50 تن
  • قلوه گاه گوسفند : 110 تن
  • پوست گوسفند : 28889 عدد
  • جگر ، دل و قلوه گوسفند ( 30 درصد ضایعات دارد ) : 20222 دست
  • کله و پاچه گوسفند : 28889 عدد
  • جگر سفید گوسفند : 20222 عدد
  • زبان گوسفند : 28889 عدد
  • سیراب شیردان گوسفند : 28889 دست
  • چربی گوسفند ( متوسط هر راس گوسفند 5 کیلوگرم ) : 28889*5 کیلوگرم
  • پودر ضایعات گوسفند ( 5/75 درصد گاو و گوسفند ) : 150 تن

همچنین کدهای آیسیک کشتارگاه های دام به قرار زیر میباشد :

  • کشتارگاه دام ( کد آیسیک : 1511312451 )
  • کشتارگاه گاو ( کد آیسیک : 1511412453 )
  • کشتارگاه گوسفند ( کد آیسیک : 1511412454 )
  • کشتارگاه بز : ( کد آیسیک : 1511412455 )

خلاصه مطالعات بازار کشتارگاه دام


با توجه به مطالعات انجام شده در میزان تولید گوشت انواع دام از طریق کشتارگاه ، میزان تولید از سالهای 1400 تا 1404 افزایشی پیش بینی شده است که موجب اطمینان خاطر سرمایه گذاران جدید است .

میزان این تقاضا از سال 1399 تا سال 1402 ، حدود 2500000 راس افزایش می یابد که با کم کردن ظرفیت کشتارگاههایی با پیشرفت کاری 75 درصد به بالا ( در این طرح 319000 راس دام است ) ، نیاز کشور تا سال 1402 حدود 2200000 راس دام است.

شایان ذکر است که ظرفیت این کشتارگاه 31000 راس دام است لذا از نظر نیاز کشور جای هیچ نگرانی برای احداث این کشتارگاه وجود ندارد .

نمودار پیش بینی میزان تقریبی تولید دام تا سال 1404 به قرار زیر میباشد :

نمودار پیش بینی میزان تقریبی تولید دام تا سال 1404 به قرار زیر میباشد :


مواد اولیه و بسته بندی مورد نیاز کشتارگاه صنعتی دام


به منظور تأمین مواد اولیه از سوی کشتارگاه هیچ فعالیتی صورت نمی گیرد. به زبان ساده تر دام موردنیاز توسط دامداران به محل کشتارگاه منتقل شده و واحد مذکور با توجه به نیاز خود در مورد خرید آن تصمیم می گیرد. شایان ذکر است برای تخمین میزان مواد اولیه و مواد بسته بندی موردنیاز لازم است که مفروضات زیر در نظر گرفته شود.

  • وزن متوسط هر دام سنگین ( گاو ) 600 کیلوگرم در نظر گرفته می شود.
  • وزن متوسط هر عدد دام سبک ( گوسفند و بز ) 45 کیلوگرم در نظر گرفته می شود.
  • در بسته بندی در نظر گرفته می شود که بسته بندی ها به صورت بسته های 1 کیلوگرم است.
  • کارتن های موردنظر برای بسته بندی 20 کیلوگرم گوشت ( معادل 20 بسته بندی 1 کیلوگرمی ) در نظر گرفته می شود.
  • شایان ذکر است که تمام مواد اولیه موردنیاز کشتارگاه ها از داخل کشور تأمین می گردد.

بنابراین میزان مواد اولیه مورد نیاز این واحد کشتارگاه صنعتی دام  و همینطور محل تامین آنها به شرح زیر میباشد :

  • گاو و گوساله ( تامین از میادین دام ) : 1300 تن ( 2167 راس گاو )
  • گوسفند و بز ( تامین از میادین دام ) : 1300 تن ( 28889 راس گوسفند )
  • کارتن 5 لایه ( تامین از شرکت کارتن سازی آروین پک ) : 100000 عدد
  • ظروف یکبار مصرف ( مخصوص بسته بندی 1 کیلوگرم گوشت ) ( تامین از شرکت پرشیا پلاستیک ) : 1000000 عدد
  • نایلون ( سلفون ) ( تامین از شرکت وزین پلاست ) : 1/5 تن
  • لیبل و برچسب ( تامین از شرکت پارسیان لیبل ) : 1000 عدد
  • پرینتر لیبل زن ( تامین از شرکت دیجی کالا ) : 2 تن
  • پنس خون گیری ( تامین از شرکت اوا پزشک ) : 1000 عدد
  • کیسه نایلونی ( تامین از شرکت وزین پلاست ) : 20000 تن

زمین و محوطه سازی و ساختمان های مود نیاز جهت احداث کشتارگاه صنعتی دام با ظرفیت اعلام شده در بالا


زمین ومحوطه سازی مورد نیاز به شرح زیر میباشد :

  • زمین : 10000 مترمربع
  • خاکبرداری و تسطیح : 3000 مترمکعب
  • حصار کشی و درب : 800 متر
  • آسفالت و محوطه سازی (5 درصد مقدار زمین ) : 500 مترمربع
  • ایجاد فضای سبز روشنایی ( 1 درصد مقدار زمین ) : 100 مترمربع

ساختمان سازی مورد نیاز طرح به شرح زیر میباشد :

  • سالن تولید ( سوله ) : 3000 مترمربع
  • انبار مواد اولیه ( سوله ) : 500 مترمربع
  • انبار محصول ( سوله ) : 600 مترمربع
  • ساختمان اداری ( آجر و تیرچه و پوشش ) : 300 مترمربع
  • نگهبانی : 400 مترمربع

جدول زمانبندی اجرای طرح احداث کشتارگاه صنعتی دام با ظرفیت اعلام شده در بالا به قرار زیر میباشد :

جدول زمانبندی اجرای طرح احداث کشتارگاه صنعتی دام با ظرفیت اعلام شده در بالا به قرار زیر میباشد :


ماشین آلات ، تجهیزات و تاسیسات مورد نیاز برای احداث کشتارگاه صنعتی دام با ظرفیت اعلام شده در بالا


ماشین آلات و تجهیزات  مورد نیاز کشتارگاه صنعتی دام که همگی از شرکت نوساز صنعت قابل تامین است ، به شرح زیر میباشند :

  • خط کشتار ثقلی دام سنگین ( گاو ) به ظرفیت ورودی 50 رأس در هر شیفت کاری با 36 ردیف دستگاه
  • خط کشتار ثقلی دام سبک ( گوسفند و بز ) با ظرفیت ورودی 500 رأس در هر شیفت کاری با 19 ردیف دستگاه
  • ماشین آلات و تجهیزات کشتار دام مشکوک و مصدوم ( کشتار بهداشتی با 10 ردیف دستگاه )
  • سیستم ریل گذاری و تجهیزات موردنیاز پیش سردکن ها و چهار شقه کنی با 9 ردیف دستگاه
  • ماشین آلات و تجهیزات عمل آوری کله و پاچه با 9 ردیف دستگاه
  • ماشین آلات و تجهیزات عمل آوری روده و شکمبه با 12 ردیف دستگاه
  • خط قطعه بندی و بسته بندی گوشت قرمز با ظرفیت 12 تن در هر شیفت کاری و با 19 ردیف دستگاه
  • ماشین آلات و تجهیزات کارخانه تبديل ضایعات با ظرفیت ورودی روزانه 8/5 تن ضایعات حاصل از کشتار با سیستم چربی گیر با 17 دستگاه
  • کوره لاشه سوز با ظرفیت 300 کیلوگرم لاشه در هر شیفت کاری
  • سیستم انتقال خون با 3 ردیف ماشین آلات
  • سیستم تصفیه فاضلاب کشتارگاهی با ظرفیت ورودی 150 مترمکعب فاضلاب کشتارگاهی در شبانه روز
  • تجهیزات اختیاری خط کشتارگاه گاوی
  • تجهیزات اختیاری خط کشتارگاه گوسفندی
  • تجهیزات اختیاری تصفیه خانه فاضلاب

تاسیسات مورد نیاز این واحد کشتارگاه صنعتی دام به شرح زیر میباشد :

  • تاسیسات برق رسانی : خرید انشعاب 100 کیلووات با تابلو برق
  • تاسیسات آب رسانی : لذا انشعاب 2 اینچ ( 18 مترمکعب در ساعت )
  • تاسیسات سوخت رسانی : انشعاب کنتور 40G ( 50 مترمکعب در ساعت )
  • وسایل سرمایش ، گرمایش و ایمنی : 2 عدد کولر 4500 و 3 عدد بخاری
  • ارتباطات : 3 دستگاه تلفن و اینترنت
  • کپسول اطفا حریق ( 6 کیلوگرمی ) : 12 عدد پودری
  • کپسول اطفا حریق ( 6 کیلوگرمی ) : 8 عدد _ دی اکسید کربن
  • باسکول : 30 تنی
  • تاسیسات ارتباطات
  • سیستم های هشدار دهنده و دوربین های مداربسته : دوربین مداربسته تحت شبکه صنعتی سونی 12SNC-CH
  • تجهیزات سردخانه و تونل های انجماد : ظرفیت بین 30 الی 50 اسب بخار
  • تجهیزات تولید هوای فشرده و لوله کشی : شرکت آرین پلاست آسیا _ دارای 30 بار فشار _ چینی لوله کشی
  • دیگ بخار : ظرفیت مشعل گاز 1250000 کالری

لوازم و تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی به قرار زیر میباشد :

  • تجهیزات آزمایشگاه : یک سری
  • ابزار آلات کارگاهی : یک سری

وسایل نقلیه مورد نیاز کشتارگاه صنعتی دام به قرار زیر میباشد :

  • وانت نیسان یخچالدار : ( 2 عدد )
  • کامیونت یخچال دار : ( 1 عدد )
  • لیفتراک 3 تن ( الکتریکی ) ( شرکت لیفت بهرامی ) ( 1 عدد )
  • تراکتور و کفی ( 1 عدد )
  • دامپر ( شرکت لیفت بهرامی ) ( 1 عدد )
  • ظروف جابجایی کله و پاچه ( شرکت لیفت بهرامی ) ( 250 عدد )

آب و انرژی مورد نیاز سالانه کشتارگاه دام با ظرفیت اعلام شده در بالا :

  • آب مصرفی : 42500 مترمکعب
  • برق مصرفی : 310000 کیلووات ساعت
  • سوخت مصرفی : 100000 مترمکعب
  • بنزین : 5400 لیتر
  • گازوئیل : 10800 لیتر

نیروی انسانی تولیدی و غیر تولیدی مورد نیاز جهت بهره برداری از کشتارگاه صنعتی دام با ظرفیت اعلام شده در بالا


کل نیروی انسانی فعال در این واحد صنعتی بالغ بر 76 نفر است که تعداد 23 نفر در قسمت اداری  36 نفر در قسمت تولید و 17 نفر به طور غیر مستقیم در تولید فعالیت می‌نمایند.

کارکنان اداری مورد نیاز واحد به شرح زیر میباشند :

  • مدیر عامل : 1 نفر
  • مدیر مالی و اداری : 1 نفر
  • مدیر بازرگانی و فروش : 1 نفر
  • کارمند اداری و مالی : 11 نفر
  • مسئول تدارکات : 1 نفر
  • نگهبانی : 4 نفر
  • کارگر خدمات : 4 نفر

کارکنان تولیدی مورد نیاز واحد به شرح زیر میباشند :

  • مدیر فنی : 1 نفر
  • مدیر تولید : 2 نفر
  • مدیر کنترل و کیفیت : 1 نفر
  • سرپرست انبار : 4 نفر
  • کارشناس برنامه ریزی و تولید : 1 نفر
  • سرپرست نگهداری و تعمیرات : 1 نفر
  • کارشناس کنترل کیفیت : 1 نفر
  • تکنسین مکانیک : 2 نفر
  • تکنسین برق : 2 نفر
  • کارگر انبار مواد اولیه : 10 نفر
  • کارگر انبار محصول : 10 نفر
  • راننده وسایل نقلیه : 4 نفر
  • اپراتور خط : 2 نفر
  • تبصره : حقوق سالانه 18 ماه محاسبه می‌شود ( 12 ماه حقوق و 2 ماه پاداش ، 2 ماه عیدی ، 2 ماه حق بیمه و ... )

شرح فرآیند کشتار دام درروش صنعتی


شرح فرآیند کشتار دام درروش صنعتی

فرآیند کشتار صنعتی دامها شامل مراحل زیر میباشد :

مرحله اول : انتقال دام ها به محوطه کشتارگاه

در بدو امر ، دام ها به وسیله ماشین های باربری کوچک و بزرگ وارد محوطه کشتارگاه شده و پس از تخلیه و توزین ، به محوطه قرنطینه منتقل می گردند. ( ماشین های حامل دام ، پس از تخلیه به قسمت شستشوی وسایل نقلیه هدایت و پس از شستشو از محوطه کشتارگاه خارج می شوند ).

مرحله دوم : معاینه دامها

دام ها در محل قرنطینه توسط دامپزشک مورد معاینه مقدماتی قرارگرفته و پس از تأیید مبنی بر سالم بودن به قسمت نگهداری و آماده سازی هدایت می گردند. در این قسمت ، دام حدودا به مدت 24 ساعت بدون خوراک نگهداری شده تا آماده کشتار گردد.

آن تعداد از دام ها که سلامتشان مورد تأیید دامپزشک قرار نگرفته است با رعایت مسائل بهداشتی به کشتارگاه بهداشتی ارسال و در این قسمت که خاص این گونه دامها است ، کشتار می گردند.

در ادامه دامپزشک دقیقا به معاینه دام کشتار شده می پردازد و در صورت عدم تأیید وی مبنی بر سلامت دام کشتار شده ، به قسمت تبدیل ضایعات ارسال می شود. در حقیقت از چنین دام هایی در جهت تولید محصولاتی از قبیل پوست، کود و محصول حاصل از پخت ضایعات استفاده خواهد شد.

مرحله سوم : ذبح و خونگیری

با فرارسیدن زمان کشتار ، دام های سالم توسط پرسنل مربوطه یکی پس از دیگری به سالن کشتار هدایت می شوند. در این قسمت ، دام به وسیله دستگاه شوک الکتریکی بیهوش شده و وارد خط کشتار می گردد.

دام بیهوش با رعایت مسائل شرعی ذبح گردیده و فرآیند خون گیری از آن صورت می گیرد. خون به دست آمده از دام ذبح شده از طریق حوضچه های خون گیری و تجهیزات مربوطه ، وارد تانک خون شده و سپس به عنوان ماده اولیه جهت فرآیند پخت ضایعات ، به این قسمت هدایت می شود.

مرحله چهارم : پخت خون و ضایعات

در این قسمت خون و سایر ضایعات دام ، تبدیل به محصول حاصل از پخت ضایعات گردیده و پس از بسته بندی در کیسه های نایلونی جهت مصرف دام و طيور عرضه خواهند شد.

پس از مرحله ذبح و خون گیری ، عملیات متفاوتی بردام ذبح شده صورت می گیرد که در ذیل به شرح آنان می پردازیم.

مرحله پنجم : آلایش سر دامها

ابتدا سردام های ذبح شده به طور کامل از بدن قطع گردیده و به وسیله کانال های هدایتی به بخش مربوط به آلایش ارسال می گردد.

در خط کشتار گاوی، پس از انتقال سردام به بخش مربوط به آلایش ، ابتدا فرآیند بی خس نمودن یا جداسازی گوشت و سپس جداسازی زبان و مغز ، به طور جداگانه صورت گرفته و سپس توسط پرسنل به سردخانه منتقل می گردد تا توسط متقاضی مربوطه بارگیری شود. استخوانها ، شاخ ها و ضایعات باقیمانده نیز به قسمت پخت ضایعات منتقل می شوند.

در خط کشتار گوسفندی ، کله گوسفند پس از تمیزکاری در قسمت آلایش به سردخانه منتقل می گردد تا توسط متقاضی مربوطه بارگیری شود. در این قسمت نیز ضایعات باقیمانده از آلایش کله گوسفند به قسمت ضایعات هدایت می گردد.

مرحله ششم : پوست کنی

پس از مرحله فوق دام ذبح شده وارد مرحله پوست کنی می گردد. در این مرحله ضمن جداسازی پاچه دام و هدایت آن به قسمت آلایش ، پوست دام ذبح شده از بدن آن جدا گردیده و توسط کانال های هدایتی به اتاق های جمع آوری پوست انتقال داده می شوند.

در این مرحله پوست را نمک زدایی نموده و به محل های مربوطه انتقال میدهند تا توسط متقاضیان به واحدهای سالامبورسازی و دباغی انتقال یابد.

مرحله هفتم : سینه بر شدن لاشه ها

پس از مرحله فوق ، در اصطلاح لاشه سینه بر می شود و بعضی از ارگان های داخلی، از بدن دام ( شکمبه و روده ) استخراج و با امکانات ایجاد شده به قسمت شکمبه پاک کنی منتقل می گردد.

در این مرحله ضمن تخلیه امعاء و احشاء ، شکمبه و روده شستشو داده شده و سپس تا زمان انتقال توسط متقاضی در سردخانه نگهداری می شود.

در خط کشتارگوسفندی ، روده به بخش زهتابی منتقل شده و بعد از پاکسازی، جهت بازار مصرف که عمدتا صادرات است عرضه می شود. مواد حاصل از تخلیه روده پس از عمل خشک نمودن ، به عنوان کود حیوانی در اختیار متقاضیان قرارگرفته تا در زمین های زراعی مصرف گردد.

در ادامه ، ارگان های قرمز لاشه از آن جدا و با استفاده از تمهیدات در نظر گرفته شده به منظور شستشو به قسمت دیگری منتقل می شوند که در این قسمت پس از تأیید دامپزشک به سردخانه ارسال می شوند. لازم به ذکر است که قبل از ارسال کلیه محصولات به انبار ، دامپزشک آنان را از لحاظ بهداشتی بودن بررسی می نماید.

پس از مرحله فوق ، لاشه باقیمانده توسط دامپزشک به دقت بررسی می شود و پس از تأیید و ممهور گردیدن و توزین به قسمت پیش سردکن انتقال می یابد.

لاشه ها حدود 24 ساعت در این قسمت نگهداری می شوند تا دمای آنان متعادل گردد و درنهایت توسط ماشین های یخچال دار بهداشتی ، در سکوها بارگیری شده و به بازار مصرف عرضه خواهند شد.

مرحله هشتم : استخوان گیری

بخشی از لاشه به دست آمده (40٪) وارد مرحله جدیدی می گردد. در این مرحله پس از بی خس نمودن گوشت ( استخوان گیری ) ، آن را در ظروف بسته بندی یک یا 2 کیلوگرمی ( برحسب سفارش ) بسته بندی و روانه سردخانه می نمایند.

بسته بندی گوشت قرمز به صورت ذیل انجام می گیرد . دام ذبح شده به سالن عملیات گوشت توسط واگن های چرخ دار حمل شده و روی میز کار قرارگرفته و قسمت های مختلف دام شامل سردست ، ران و سینه ، قلوه گاه و گردن جدا می شوند .

مرحله نهم : بسته بندی

پس از تفکیک هریک از موارد فوق ، گوشتها در قطعات 1 تا 2 کیلوگرمی بسته بندی شده و پس از توزین فرآیند سرد کردن روی آن انجام میشود .

مرحله دهم : سرد کردن گوشتها

در این مرحله گوشتها ابتدا به پیش سردکن ثانویه منتقل شده تا تا دمای اولیه و محیط را در آنجا از دست بدهند و دمای آنها تا 10- درجه سانتی گراد رسیده و به مدت 8 ساعت در همانجا نگهداری می شود .

سپس در صورتی که گوشت به صورت منجمد به بازار ارائه شود به مدت 2 ساعت در دمای 40- درجه سانتی گراد نگهداری شده و در غیر این صورت به صورت گرم به بازار ارائه می شود.


استاندارهای ملی گوشت قرمز برای کشتارگاههای صنعتی دام


عناوین استانداردهای ملی ایران در خصوص گوشت قرمز به شرح زیر میباشد :

  • شرایط و ویژگی های گاو و گاومیش زنده مناسب برای کشتار در کشتارگاه ( شماره استاندارد : 4844 ) ( سال : 1378 )
  • شرایط و ویژگی های گوسفند و بز زنده مناسب برای کشتار در کشتارگاه ( شماره استاندارد : 4845 ) ( سال : 1378 )
  • ویژگی های گوشت قرمز منجمد ( شماره استاندارد : 3228 ) ( سال : 1371 )
  • آئین کار بسته بندی و نشانه گذاری گوشت کله ، زبان و مغز ( شماره استاندارد : 4272 ) ( سال : 1376 )
  • آئین کار نگهداری ، پخش و عرضه گوشت کله ، زبان و مغز گاو ( شماره استاندارد : 4273 ) ( سال : (1376
  • طبقه بندی لاشه و درجه بندی گوشت گوسفند و بز ( شماره استاندارد : 4274 ) ( سال : 1376 )
  • آئین کار بسته بندی و نشانه گذاری گوشت تازه گاو و گاومیش ( شماره استاندارد : 4538 ) ( سال : 1377 )
  • درجه بندی گوشت گاو و گاومیش ( شماره استاندارد : 4609 ) ( سال : 1377 )
  • شرایط گوشت تازه گاو با گاومیش مناسب برای مصرف خوراک انسان ( شماره استاندارد : 4846 ) ( سال : 1378 )
  • قطعه های استاندارد گوشت گوسفند و بز ( شماره استاندارد : 4852 ) ( سال : 1378 )
  • قطعه های استاندارد گوشت گاو و گاومیش ( شماره استاندارد : 4874 ) ( سال : 1378 )
  • گوشت و فراورده های گوشتی - روش های پاک سازی و بهداشتی کردن کارخانه و تجهیزات- آئین کار بهداشتی ( شماره استاندارد : 6796)

اهمیت بالای کنترل کیفیت و وجود آزمایشگاه در کشتارگاه های دام


ازآنجاکه برخی از بیماری های دامی ممکن است به انسان انتقال یابند ، گوشت مصرفی جهت تغذیه انسان باید فقط از دام سالم تهیه شود و به همین علت است که بازرسی های قبل از کشتار و بعد از کشتار جهت شناسایی و حذف گوشت های معیوب بسیار ضروری و مهم هستند.

به منظور انجام کنترل کیفیت باید از ابتدای ورود مواد اولیه ، کنترل های لازم انجام گردد. از جمله بررسی ویژگی های مواد اولیه موردنیاز تولید ، کنترل کیفی در حین تولید و کنترل کیفی محصول است.

مواد اولیه مورد مصرف در این واحد صنعتی ، تأثیر مستقیم در کیفیت محصول نهایی دارد بنابراین قبل از هر چیز شناخت نسبی فاکتورهای کیفی هریک از مواد اولیه ضروری به نظر می رسد.

به منظور کنترل مواد اولیه در حین تولید و محصول نهایی ، آزمایشات مختلفی باید انجام شود. این آزمایشات به دو صورت انجام می گیرد ، آزمایش هایی که در آن ها مواد و محصول از نظر ظاهری کنترل می گردند و آزمایش هایی که مواد و محصول از نظر ویژگی های فیزیکوشیمیایی ، بررسی می گردند.

هم اکنون از روش های آزمایشگاهی باهدف کمک به امر تشخیص قطعی بیماری های مختلف دامی و مشترک بین انسان و دام به عنوان ابزاری موفق در خدمت علوم مربوطه استفاده می شود.

از آنجایی که همیشه نمی توان از روی علائم و نشانه های ظاهری به وجود عوارض لاشه و آلايش آن پی برد ؛ تکمیل و تجهیز آزمایشگاهی مناسب با توانمندی های لازم برای انجام آزمایشات مختلف بهداشت محیط و بهداشت کارکنان امری لازم و ضروری است.

یکی از تأسیسات جنبی هر کشتارگاه آزمایشگاه تشخیص و کنترل است.

در این آزمایشگاه معمولا این نوع آزمایشات انجام می پذیرد :

  • آزمایش مقدار کلر روزانه آب
  • آزمایش بیوشیمی و میکروبی آب به صورت هفتگی یا ماهانه
  • آزمایش شمارش میکروبی وسایل کار و ابزار آلات مورد استفاده
  • آزمایش شمارش میکروبی کف – دیوار و سایر قسمت ها
  • آزمایش شمارش میکروبی لاشه گوشت و سایر فرآورده های جنبی
  • آزمایش شمارش میکروبی یخ و سایر موارد مورداستفاده در کشتارگاه
  • آزمایش تشخیص تفریقی زردی فیزیولوژیکی
  • سایر آزمایشات لازم و ضروری

ضمنا رده زیست محیطی کشتارگاه های دام ، مطابق با رده 5 است که باید تمامی شرایط آن رعایت گردد.


مشخصات دانش فنی احداث کشتارگاه صنعتی دام  

تکنولوژی کشتارگاه ها در داخل وجود دارد و به راحتی قابل دسترسی است. اما در این راستا توضیحات زیر ارائه می شود.

اگر روش های مختلف تولید گوشت را به سه گروه کلی روش کشتار صنعتی ، نیمه صنعتی و سنتی تقسیم بندی کنیم و به این نتیجه می رسیم که کشتارگاه های سنتی فاقد شرایط لازم جهت حفظ بهداشت گوشت هستند به علاوه به دلیل بسته بندی غیربهداشتی گوشت پس از ذبح احتمال آلودگی بسیاری وجود دارد.

به علاوه عدم کنترل گوشت توسط شبکه دامپزشکی کشور احتمال ارائه گوشت بیمار وجود دارد. ضمنا در سیستم توزیع گوشت در این روش اشکالاتی وجود دارد. اما در روش کشتار صنعتی هزینه تمام شده تولید گوشت بالاتر است. البته بالا رفتن هزینه به معنای کاهش ضرورت جایگزینی واحدهای سنتی با صنعتی نمی باشد.

ضمنا اگر روش تولید کشتارگاه های صنعتی را به دو گروه روش های مرسوم و ذبح اسلامی تقسیم و بررسی کنیم باید به این نکته توجه کنیم که در کشتارگاه های مرسوم خون گیری از دام به صورت آویخته گرفته می شود ولی در کشتارگاه به روش ذبح اسلامی لازم است خون گیری به صورت خوابیده از دام صورت گیرد.

در برخی ممالک که ذبح به روش مکانیکی ( روش اول ) انجام می گیرد اعلام می گردد که دارای دو امتیاز است. اول اینکه این شیوه کار حتی المقدور از تماس دست با لاشه دام جلوگیری می نماید و امتیاز دوم این است که چون عمل خون گیری از دام به طريق آویزان انجام می شود خون بیشتری از دام گرفته خواهد شد.

جهت صحت وسقم این مسئله باید گفت با بررسی هائی که به طور مداوم توسط مؤسسات تحقیقاتی گوشت منجمد انستیتوی تحقیقات گوشت دانمارک انجام شده است این نتیجه به دست آمده است که مقدار خونی که از دام به هنگام خون گیری در حالت خوابیده خارج می شود بیشتر از حالتی است که از دام آویخته برون می آید.

زیرا مقداری خون که در قسمت بالائی قفسه صدری و در حالت آویختگی جمع می شود باعث خواهد شد که خون کمتری از دام خارج گردد.

 

جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی احداث کشتارگاه صنعتی دام ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ، با ما تماس بگیرید .

✳️ این مقالات نیز میتواند برای شما جذاب باشد :


دانلود  فایل های طرح توجیهی تیپ احداث کشتارگاه صنعتی دام

توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید .

فايل‌ها:
rarطرح توجیهی کشتارگاه صنعتی طیور ( گوشت مرغ به صورت بسته بندی استاندارد و قطعه بندی شده ) با ظرفیت 3,428,263 کیلوگرم در سال 71 صفحه پاییز سال 1401 (pdf+word) ( اختصاصی - برای اشتراک سه ماهه و بالاتر )
تاريخجمعه, 18 فروردين 1402 20:47
حجم فايل 4.46 MB
دانلود 29

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

rar* طرح توجیهی و مطالعات بازار کشتارگاه دام 37 صفحه سال 1400 ( ویژه - برای اشتراک شش ماه و یکساله )
تاريخیکشنبه, 19 دی 1400 18:58
حجم فايل 1.15 MB
دانلود 14

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

rarطرح توجیهی کشتارگاه، بسته بندی گوشت، پودر خون در زمینی به مساحت 300,000 متر مربع ، 70 صفحه - آپدیت سال 1400 (pdf+word)( اختصاصی - برای اشتراک شش ماه و یکساله )
تاريخدوشنبه, 27 تیر 1401 21:49
حجم فايل 5.37 MB
دانلود 4

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی كشتارگاه دام اعم از گاو و گوسفند 83 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخسه شنبه, 16 آبان 1396 17:57
حجم فايل 299.13 KB
دانلود 136

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی کشتارگاه صنعتی دام 153 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخسه شنبه, 16 آبان 1396 18:22
حجم فايل 1.1 MB
دانلود 183

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

rarطرح توجیهی احداث کشتارگاه صنعتی دام سبک و سنگین 24 صفحه سال 98
تاريخجمعه, 03 دی 1400 16:32
حجم فايل 1.01 MB
دانلود 37

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

مکانیزاسیون کشاورزی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories