• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی ترانسفورماتورهای توزیع و تقویت ⭐️سال 1401 (کامفار+Doc+pdf)

(3 votes, average 5 out of 5)

طرح توجیهی ترانسفورماتور

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید ترانسفورماتورهای توزیع و تقویت برق ، کاملا به روز برای سال 1401 ، با فرمت word و pdf ، با گزارش کامفار جهت ارائه به بانک و اخذ مجوز صنایع ، ابتدا این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید. ضمنا در انتهای همین مقاله میتوانید طرح های توجیهی تیپ و قدیمی مربوط به تولید ترانسفورماتورهای توزیع و تقویت را ، صرفا جهت مطالعه و آشنایی دانلود نمایید.


آشنایی با ترانسفورماتورها


ترانسفورماتور توزیع ( distribution transformer ) چیست ؟

ﺗﺮاﻧﺴﻔﻮرﻣﺎﺗﻮرﻫﺎ ﺗﺠﻬﻴﺰاتی ﻫﺴﺘﻨﺪ ﻛﻪ وﻇﻴﻔﻪ ﺗﺒﺪﻳﻞ وﻟﺘﺎژ و ﺟﺮﻳﺎن اﻟﻜﺘﺮیکی را در ﺳﻴﺴﺘﻤﻬﺎی ﺗﻮزﻳﻊ و اﻧﺘﻘﺎل در ﻳﻚ ﻓﺮﻛﺎﻧﺲ  ﺛﺎﺑﺖ  و ﻣﺸﺨﺺ ﺑﺮ ﻋﻬﺪه دارﻧﺪ . در ﻣﻴﺎن اﻧﻮاع ﻣﺨﺘﻠﻒ اﻳﻦ ﺗﺠﻬﻴﺰات ، ﺗﺮاﻧﺴﻔﻮرﻣﺎﺗﻮرﻫﺎي ﺗﻮزﻳﻊ ، آﻣﺎر ﻓﺮوش و اﺳﺘﻔﺎده ﻓﺮاواﻧﻲ داﺷﺘﻪ است ﻟﺬا از اﻫﻤﻴﺖ وﻳﮋه ﺑﺮﺧﻮردار می باشد .

براساس استانداردهای موجود ترانسفورماتورهای توزيع برای تبديل ولتاژهایی در حدود 480 ولت تا 35 كيلو ولت ( ولتاژ فشار قوی ) به ولتاژهای در حدود 120 تا 480 ولت ( ولتاژ فشارضعيف ) و درمحدوده توان 0/25 تا 2500 كيلو ولت آمپر مورد استفاده قرار ميگيرند . با توجه به اين امر مشخص می شود كه حجم زيادی از ترانسهای مورد استفاده در دنيا از نوع ترانسهای توزيع می باشند .

ترانسفورماتور تقویت ( power transformer ) چیست ؟

از ترانس تقویت برای تقویت ولتاژ استفاده می شود . به وسیله ترانس تقویت ولتاژ کم ورودی به ولتاژ تقویت شده خروجی تبدیل می شود . نحوه ی عملکرد این محصول به طور کامل در طرح توجیهی ترانس تقویت شرح داده شده است . جریان ورودی که یک ترانس تقویت می تواند آن را تقویت کند باید مقداری بعنوان حداقل داشته باشد . اگر جریان ورودی کمتر از حداقل باشد ترانس در خروجی خود هیچ جریانی را نشان نمی دهد اما به محض آنکه جریان ورودی یک ترانس به بیش از حداقل مذکور برسد در خروجی جریان تقویت شده مشاهده می گردد .

این محصول از ملزومات صنایع الکترونیکی می باشد و با توجه به نیاز صنعت الکترونیک و کاربردهای مورد انتظار از آن ، طراحی و تولید می شود . می توان گفت ترانس تقویت دارای کالای جایگزین نمی باشد .


درآمد ، هزینه و سود حاصل از احداث کارخانه تولید ترانسفورماتورهای فشار قوی


در صورتی که ظرفیت تولید را ۱۰۰ تن در سال در نظر بگیریم ، خلاصه طرح توجیهی تولید ترانسفورماتور در سال 1397 به شرح زیر میباشد :

برآورد سرمایه گذاری ثابت : ۳۰۰۰۰۰ میلیون ریال

قیمت ماشین آلات و تجهیزات تولید ترانسفورماتور فشار قوی : ۲۶۰۰۰۰میلیون ریال

نیروی انسانی مورد نیاز برای تولید ترانسفورماتورهای فشار قوی ۲۵۰ نفر می باشد .


کدهای آیسیک و تعرفه های گمرکی و استانداردهای داخلی و خارجی ترانسفورماتور ها


کد آیسیک انواع ترانسفورماتور ها به شرح زیر می  باشد :

  • ترانسفور ماتور قدرت : ۳۱۱۰۱۵۱۱
  • ترانسفورماتورتوزیع : ۳۱۱۰۱۵۱۲
  • ترانسفور ماتور فشار ضعیف : ۳۱۱۰۱۵۱۳
  • ترانسفورماتور تک فاز : ۳۱۱۰۱۵۱۵
  • ترانسفورماتور سه فاز : ۳۱۱۰۱۵۱۶
  • شماره تعرفه گمركي ترانسفورماتور نيز 85023320 می باشد .
  • استانداردهايی نظير IEC76 و IEC076 كه در كارخانه ايران ترانسفورما تور و ساير كارخانجات توليدكننده ترانسفورماتور توزيع در ايران رايج است ميتوان بعنوان معياری برای بازده ترانسفورماتورها استفاده نمود.
  • استانداردهای بين المللی برای توليد ترانسفورماتور توزيع ، شامل Nematp ، Cenelec ، Ansi می باشند .
  • پراستفاده ترين استاندارد استفاده شده برای ترانورملتور توزیع ، استاندارد Nema می باشد كه برای  چهارده ترانسفورماتور توزيع تك فاز و چهارده ترانسفورماتور توزيع سه فاز بكار گرفته شده است .

انواع ترانسفورماتورها و کاربرد آنها


انواع ترانسفورماتور

۱ _ ترانسفورماتورهای قدرت :

  • ترانسفورماتورها و اتوترانسفورماتورهای پست های فشار قوی
  • ترانسفورماتورهای نيروگاهی
  • ترانسفورماتورهای سه سيم پيچ
  • ترانسفورماتورهای دو ولتاژه

۲ _ ترانسفورماتورهای توزیع :

  • ترانسفورماتورهای توزیع خشک رزینی
  • ترانسفورماتورهای توزیع روغنی ( الف _ نوع هرمتیک | ب _ نوع دارای منبع منبسط )

۳ _ ترانسفورماتورهای خاص  :

  • ترانسفورماتورهاي موبايل
  • ترانسفورماتورهاي يكسوساز
  • ترانسفورماتورهای مخصوص كوره های قوس الكتريك
  • ترانسفورماتورهای مخصوص تست
  • ترانسفورماتورهای زمين

۴ _ راکتورهای روغنی :

  • راکتورهای شنت
  • راكتورهای سری
  • راكتورهای زمين
  • نقطه نوترال كننده

مقایسه  ترانسفورماتور توزیع خشک رزینی و ترانس های توزیع روغنی


ترانسفورماتور توزیع خشک رزینی همانگونه  كه قيد شد ، ترانسفورماتورهای توزيع شامل دو نوع ترانسفورماتورهای توزيع ، خشك رزينی و ترانسفورماتورهای توزيع روغنی می باشد . ترانسفورماتورهای خشك رزينی بهترين گزينه برای توزيع انرژی  الكتريكی  با درجه بالای ايمنی می باشند . علاوه بر آنكه خودشان آتش گير نيستند ، سبب انتشار آتش نيز نبوده و در صورت آسيب ديدن آن ، خطر نشت مواد آتش زا با آلوده كنندهای مثل روغن وجود ندارند .

اين موارد باعث می شود كه ترانسهای خشك رزينی ايمن ترين و قابل اطمينان ترين نوع ترانس در بازار باشد . اينگونه ترانس ها دارای مزايايی چون ، مناسب برای فضای محدود ، تلفات پايين ،استقامت بالا در برابر اتصال كوتاه و نصب آسان می باشند . همچنین عمده كاربرد آن در ساختمانهای بلند و برجهای مسكونی ، تجاری ، كارخانجات سيمان ، راه آهن و فرودگاه ها میباشد .

 


انواع ترانس های توزیع روغنی


انواع ترانس های توزیع روغنی

ترانسفورماتورهای توزيع روغنی از نقطه نظر ارتباط روغن با بيرون ( تنفس ترانسفورماتور ) به دو دسته نوع هرمتيك و نوع دارای منبع انبساط ميتوان تقسيم كرد .

ترانسفورماتورهای  توزيع هرمتيك دارای سيستم نگهداری روغنی هستند كه از تماس روغن عايق ، اكسيژن و رطوبت كه عوامل اصلی فساد روغن و كاهش استقامت الكتريكی آن می باشد جلوگيری ميكند .

ترانسفورماتورهای هرمتيك برای نصب در محيطهای مرطوب ، مواردی كه محدوديت عمليات نگهداری وجود دارد و ترانسهای با نصب هوايی و فضاهای محدود مثل پستهای پكيج بر انواع معمولی برتری دارند .

ترانسفورماتورهای توزيع منبع انبساط ( Conservator ) در زمان تغييرات درجه حرارت روغن ترانس و در نتيجه تغييرات در حجم روغن كنسرواتور نوسانات در حجم روغن را متعادل و كنترل ميكند .

 


بررسی ظرفیت بهره برداری و روند تولید ترانسفورماتور در کشور


درحال حاضرترانسفورماتورها در کشور ما با کیفیت مطلوب و به وسیله متخصصان ایرانی تولید می شود . توليد ترانسفورماتور در كشور براي تامين بخش مهمی از نيازهای داخلی و همچنين صادرات آن به خارج انجام ميشود.

البته ظهور فناوريهای جديد و تجربيات حاصل از بهره برداری ، انجام مطالعات و بهينه سازی در روشهای طراحی ، ساخت و استفاده از مواد مناسب ، فعاليت  جدی و همگام با فناوری در صنعت ترانسفورماتور را ضروري كرده است.

توليد ترانسفورماتورهای توزيع در داخل كشور متناسب با نيازها است . توليدات ترانسفورماتور در ايران عمدتاً در محدوده ترانسهای KVA20 تا KVA400 می باشند و كاربرد آنها در شبكه های توزيع و انتقال نیرو است .

شرکت ايران ترانسفو بعنوان بزرگترين توليدكننده انواع ترانسفورماتور در ايران و تامين كننده حدود 90 درصد نياز داخلی به ترانسفورماتور توان توليد 30,000 دستگاه انواع ترانسفورماتور در سال را دارد و بزرگترين توليدكننده ترانسفورماتور در خاورميانه است .

وضعیت ترانس های توزیع در کشور :

ترانسهاي توزيع مورد استفاده در كشور در بخش های مختلفی نظير بخشهای خانگی ، صنعتی ، تجاری و كشاورزی در حال بهره برداری می باشند كه اگر چه تعداد نسبتأ زيادی از آنها متعلق به شبكه سراسری برق مي باشند اما تعدادی نيز در تملك ساير شركتها و مؤسسات دولتی و خصوصی نظير پالايشگاه ها و پتروشيمی ها ، صنايع فلزی و غير فلزی می باشند .


قطعات تشکیل دهنده ترانسفورماتورها


قطعات تشکیل دهنده ترانسفورماتورها عبارتنداز :

۱_ مواد عایق ( از جنس پرس اشبان ،چوب فشرده و كاغذ عايقی )

۲ _ مقـره هـای سراميكی ( شامل مقره های فشار ضعيف ، فشار متوسط و فشار قوی  تـا 36KV جهـت اسـتفاده بعـنوان بوشـينگ روغنی  در ترانسفورماتورها ومقره چينی در خطوط توزيع می باشد )

۳_ رادیاتـور ( بـرای اسـتفاده در سيـستم خـنك كنـنده ترانـسفورماتورهای توزيع ، قـدرت و راكتورهای روغنی می باشد . ظرفيت خنك كنندگی رادياتورها بر اساس تعداد و ابعاد پره های آن تعيين می گردد )

۴ _ کابل هـــای ترانـــسپوزها CIC ( ايـــن نـــوع كابـــل هـــا از ملـــزومات ســـاخت ترانسفورماتورهای قدرت با كيفيت بالا محسوب ميشوند )

۵ _ متعلقات ترانسفورماتور ( در جهت استفاده در ترانسفورماتور های توزيع روغنی بوده و شامل متعلقات : كليدهای تنظيم ولتاژ بی باری ، محفظه رطوبت گير ، ترمومتر روغن و روغن نما می باشد )


اجزای تشکیل دهنده ترانسفورماتور


اجزای تشکیل دهنده ترانسفورماتور

اجزای تشکیل دهنده ترانسفور ماتور توزیع عبارتند از :

۱ _ هسته :

هسته ترانسفورماتورهای توزيع جهت كاهش تلفات آهن و بی باری از ورقهای آهن مخصوص سيلسيم دار با شبكه كريستالی تنظيم شده ، بوجود آمده است . اين ورقها به طريق نورد سرد تهيه شده و در طرفين دارای پوششی از عايق می باشد .

ضخامت اين ورقها معمولاً حدود 0/3 ميليمتر است عرض اين ورقها متفاوت بوده و از این طریق ، ايجاد هسته ای  با سطح مقطع تقريباً دايره شكل را ممكن می سازد . جهت به هم فشردن و همبستگی اين ورقها به يكديگر از تعدادی پيچ به منظور كاهش تلفات بی باری استفاده می شود .

۲ _ سیم پیچ :

سيم های مورد استفاده در اين ترانسفورماتورها ازبهترين و مرغوبترين مس الكتروليت بوجود آمده و سطح مقطع بعضی از آنها گرد و برخی ديگر مستطيل شكل است . عايق روكش سيم ها در دو نوع كاغذی و لاكی میباشد .

در سيم پيچ ها كانالهای  موازی با محور و يا شعاعی  پيش بينی شده كه توسط آنها گرمای حاصله از تلفات مس و آهن به خارج هدايت شده و از تمركز و ازدياد گرما در نقاط سيم پيچ جلوگيری  می شود .

۳ _ عایق بندی :

عايق بندی اين ترانسفورماتورها توسط بهترين مواد عايق ، مانند كاغذ عايق (جهت عايق بندی كابل) مقوای  سخت و فيبر استخوانی  صورت ميگيرد . اين مواد دارای استحكام الكتريكی كافی  در مقابل ولتاژهای  يكنواخت دائمی  و  ولتاژهای  دائمی  و ولتاژهای  مضاعف می باشد .

رطوبت هوای محيط كه به مرور در مواد عايق راه يافته به كمك دستگاههای  خشك كننده با دقت از مواد عايق جدا ميگردد و به نحوی كه مواد عايق موجود در ترانسورماتور كاملاً خشك و عاری از رطوبت می باشد . ايجاد اين مواد بر اساس تجربيات و نتايج حاصله از مطالعات تئوريك و اندازه گيريهای ولتاژهای ضربهای در نقاط مختلف در آزمايشگاههای فشار قوی استوار است .

۴ _ مخزن :

مخزن ترانسفورماتورها از ورق فولاد و با جوش الكتريكی  ساخته می شود . برای خنك شدن روغن داخل ترانسفورماتور سطح جانبی ترانسفورماتور را بوسيله كنگره يا لوله افزايش ميدهند .

ترانسفورماتورها تا قدرت اسمی 400 كيلو ولت آمپر دارای  مخزنی از ورق های كنگره دار و با قدرت اسمی بيش از 500 كيلو ولت آمپر دارای مخزنی با لوله های خنك كننده می باشد . قسمت تحتانی مخزن محكم تر از ساير نقاط آن ساخته شده و شاسی مجهز به چرخهای انتقال به آن جوش داده شده است .

اين چرخها را به سادگی  می توان در جهت حركت دلخواه ( طولی يا عرضی ) قرار داد . مقره های  فشار قوی  و ضعيف ، قرارگاه حرارت سنج ، كليه تنظيم ولتاژ و منبع انبساط روی مخزن اصلي نصب می شود .

۵ _ روغن ترانسفورماتور :

روغن ترانسفورماتور از نوع روغنهای  معدنی  تقطير و تصفيه شده با غلظت كم است . جرم مخصوص آن 0/88 گرم بر سانتيمتر مكعب ( در دمای 20 درجه ) و نقطه اشتعال آن 140 الی 160 درجه سانتيگراد می باشد . روغن ترانسفورماتور دو كار مهم انجام ميدهد .

الف - تبادل حرارت هسته ترانسفورماتور با محيط خارج بوسيله روغن ترانسفورماتور صورت ميگيرد. (نقش خنك كننده دارد)

ب - روغن ترانسفورماتورعايق الكتريكی مناسبی میباشد که  وجود آن در ترانسفورماتور موجب می شود كه فواصل سيم پيچ ها كمتر و در نتيجه حجم كلی ترانسفورماتور كوچكتر شود كه خود سبب پائين آمدن هزينه ساخت ترانس می شود .

۶ _ انشعابات سیم پیچ و قابلیت تنظیم ولتاژ :

تغییرات جزئی ولتاژ شبكه را می توان توسط تغيير نقاط اتصال سيم پيچ فشار قوی  برطرف كرد به نوعی كه ولتاژ مورد استفاده ثابت بماند . تغيير دادن نقاط اتصال و استفاده ازساير انشعابات در حالت قطع توسط كليه تنظيم ولتاژ صورت ميگيرد . اين كليدها تا 5 درصد ميتوان ولتاژ را تغيير دهد .

توضيح : علاوه بر قسمتهای  فوق در ترانسفورماتور توزيع از وسايل تكميلی  نظير رله بوخهلتس ترموتر و رطوبت گير نيز استفاده می شود .


نقش ترانسفورماتورهای توزیع در شبکه برق


ترانسفورماتورهای توزيع از جمله تجهيزات اصلی مورد نياز برای انتقال الكتريسيته به مصرف كنندگان نهائی اين انرژی در منازل ، صنايع و بخشهای تجاری و كشاورزی می باشد .

اين ترانسفورماتورها بر اساس استانداردهای موجود برای تبديل ولتاژهائی در محدوده 480 ولت تا 36 كيلو ولت (ولتاژ فشار قوی ) به ولتاژی در حدود 120 تا 1100 ولت ( ولتاژ فشار ضعيف ) مورد استفاده قرار ميگيرند .

لازم به ذكر است كه از آنجائی كه كليه ترانسفورماتورهای توزيع در تمامی ساعات سال فعال بوده و حتی در ساعات بی باری نيز انرژی مصرف می نمايند ، افزايش راندمان آنها حتی به مقادير نسبتاً كم ميتواند مزايای اقتصادی و فنی فراوانی به همراه داشته و لذا به هيچ وجه نبايستی از آنها غافل بود .

اين موضوع برای كشورهائی با خصوصيات جغرافيائی و ملی نظير ايران با پراكندگی جمعيت فراوان و روستاهای متعدد و تعداد مصرف كنندگان كم بار اهميت دو چندانی می یابد .

 

مهم ترین روشهای كاهش تلفات شبكه های توزيع نيرو شامل موارد ذيل ميباشد :

  • خازن گذاری
  • افزايش سطح مقطع هاديها
  • افزايش ولتاژ شبكه
  • اضافه كردن خطوط يا فيدرهاي جديد
  • بهبود بازدهي و مديريت بار ترانسفورماتورها
  • تجدید آرايش شبكه ( فيدرها )

استفاده صحيح از هر يك از روشهای فوق می تواند تلفات شبكه را تا حد قابل قبولی كاهش دهد هر چند در نظر گرفتن پارامترهای اقتصادی در اين رابطه همواره نقش اساسی را ايفا می نمايد .


قیمت تقریبی ترانسفور ماتورهای توزیع به دلار

_ ترانسفور ماتور توزیع  ۲۵۰۰KVA

  • وزن دستگاه به پوند : ۲۵۰
  • قیمت به دلار : ۴۱۱۲

_ تراتسفور ماتور توزیع ۳۷۵۰

  • وزن به پوند : ۲۸۰
  • قیمت به دلار : ۵۲۰۶

_ ترانسفور ماتور توزیع ۵۰۰۰

  • وزن به پوند : ۳۵۰
  • قیمت به دلار : ۶۱۸۳

_ ترانسفور ماتور توزیع ۷۵۰۰

  • وزن به پوند : ۴۳۰
  • قیمت به دلار : ۸۳۸۳

_ ترانسفورماتور توزیع ۱۰۰۰۰

  • وزن به پوند : ۵۲۵
  • قیمت به دلار : ۱۰۸۴۷

_ ترانسفورماتور توزیع ۱۶۷۰۰

  • وزن به پوند : ۷۰۰
  • قیمت به دلار : ۱۷۶۸۴

_ ترانسفورماتور توزیع ۲۵۰

  • وزن به پوند : ۱۴۴۰
  • قیمت به دلار : ۲۶۸۷۴

شرکتهای سازنده ترانسفورماتور در جهان

ترانسفورماتور

_ صنعت ترانسفورماتورها پس از پيدايش آن در بيش از 100 سال پيش تاكنون تغييرات فراوانی يافته است . ساخت ترانسفورماتورها كه در ابتدا توسط چند شركت بزرگ نظير وستينگهاوس و زيمنس صورت ميگرفت ، امروزه گسترش فراوانی يافته است به گونه ایی  كه حتی بسياری  از كشورهای  عقب مانده صنعتی  نيز در زمينه ساخت برخی انواع ترانسفورماتورها ( بخصوص ترانسفورماتورهای  توزيع و كوچك ) پيشرفت های  محسوسی داشته اند .

بر اساس اطلاعات منتشر شده حجم فروش جهانی ترانسفورماتورهای توزيع و قدرت به ارقامی در حدود 12 - 13 ميليارد دلار ميرسد كه سهم ترانسفورماتورهای توزيع بيشتر و در حد 7 ميليارد دلار بوده است .

اگرچه توليد اين ترانسفورماتورها دراكثر كشورها و در بيش از 1000 شركت مختلف صورت پذيرفته است اما برخی از شركتها نظير شرکتهای زیر در زمینه فروش ترانسفورماتورهای  توزيع بيشترين سهم را دارا بوده اند  :

 Cooper Power Sys ، ABB ، HOWARD ، SEHNEIDER ، AREVA ( ALSTOM )

همانطور كه گفته شد امروزه شركتهای  مختلفی در زمينه ساخت ترانسفرماتورها در دنيا فعال می باشند كه تيراژ توليد سالانه آنها از حدود 100 عدد ترانس تا بيش از 300 هزار عدد می باشد

بسياری از اين شركتها انواع مختلفی از ترانسفورماتورهای تك فاز و سه فاز و نيز ترانسهای روغنی و خشك را توليد می نمايند و دارای كارخانجات متعدد در بسياری از نواحی و كشورهای مختلف دنيا می باشند .

_ شرکت Asea Brown Bouveri ABB در حــال حاضـر بزرگتــرين توليدكنـنده و فروشــنده ترانـسهای توزيـع در دنيا محسوب می شود . اين شركت اصليتی سوئيسی دارد و امروزه به يك شـركت بـين المللـی بـزرگ در آمده است .

اين شركت در چند سال اخير حدود 15 درصد فروش ترانـسفورماتورهای توزيـع را در دنـيا بـه خـود اختـصاص داده است كه مقدار آن به رقم حدود يك ميليارد دلار می رسد .

كارخانه های ساخت ترانسفورماتورهای توزيع اين شركت بطورعمـده در سـوئيس ، استراليا ، فرانسه ، آمريكا و آفريقای جنوبی ، تايلند ، آلمان و تركيه قرار دارند .  كـه امكان فروش انواع مختلف ترانسها را به كل دنيا برای اين شركت فراهم كرده است .

-شركت ABB قابلــيت تولــيد انــواع تراســفورماتورهاي توزيــع را مطابــق بــا اســتانداردهای Iec ، Ansi  و  Cenelec دارا می باشد .

- شركت ( Areva T&D ( Alstom  يكی از بزرگترين شركتهاي سازنده تراسفورماتورها در دنيا می باشد كه اصليتی فرانسوی  داشته و در حدود 30 كارخانه مختلف در كشورهای مختلف دنيا را دارا می باشد . اين شركت با شش درصد فروش سالانه اين تجهيزات در دنيا بعنوان سومين يا چهارمين شركت بزرگ مطرح می باشد .

در زمينه ترانسهای توزيع اين شركت قابليت ساخت انواع ترانسهای تك فاز و سه فاز روغنی و خشك را مطابق با استانداردهای ملی و بين المللی را داراست .

- شركت Howard Industries با فروش سالانه هفت الی هشت درصد ترانسفورماتورهای توزيع در دنيا دومين شركت بزرگ سازنده و فروشنده ترانسهای توزيع در دنيا می باشد و يكی  از پيشرفته ترين شركتها در اين زمينه است .

اين شركت اصليتی آمريكايی دارد و امروزه خط توليد ترانسهای توزيع خود را در اكثر كارخانجات مربوطه به صورت تمام اتوماتيك و روباتيك در آورده و قابليت توليد انواع ترانسهای توزيع تك فاز و سه فاز را مطابق با استانداردهای Ansi و Nema و نظاير آن را دارد .

- شركت  Schneider Electric  در رده چهارم بزرگترين سازنده و فروشنده ترانسهای توزيع در دنيا قرار دارد . در رابطه با ترانسهای توزيع مهمترين كارخانجات و شركتهای وابسته به گروه Schneider شامل Elvin و France Transfo ، Square D ،Merlin Gerin می باشند .

در كليه شركتهای فوق انواع تراسفورماتورهای توزيع در محدودههای توان 5-2000 KVA و تا ولتاژ اوليه 36KV ساخته ميشود . استانداردهای  مورد استفاده در اين شركت جهت ساخت ترانسهای توزيع بطور عمده شامل Cenelec  ، IEC 76 می باشد .

_ شرکت Siemens گرچه در زمينه ترانسفورماتورهای قدرت همانند بسياری ديگر از تجهيزات فشار قوی يكی از پرفروش ترين شركتهای مطرح در دنيا می باشد اما در زمينه ترانسهای توزيع ، جزء چند شركت كليدی فروشنده دنيا بحساب نمی آيد . اين شركت اصليتی آلمانی دارد و ترانسهای خود را بطور عمده مطابق با استاندارد Iec ، Din ، Cenelec می سازد .

- شركت Pauwels اصليتی بلژيكی دارد و يكی از بزرگترين سازندگان ترانسهای توزيع در اروپا محسوب می شود . اين شركت قابليت ساخت انواع مختلف ترانسفورماتورهای توزيع و قدرت مطابق با استانداردهای بين المللی و اروپايی را داراست و دارای 6 كارخانه بزرگ در كشورهای بلژيك ، ايرلند ، آمريكا ، اندونزی و كانادا می باشد .

- شركت ( VA Tech ( Elin  با قدمتی بيش از 100 سال به عنوان يك شركت بزرگ سازنده ترانسهای قدرت مطرح می باشد . در زمينه ترانسهای توزيع انواع ترانسهای تك فاز و سه فاز روغنی و خشك را در محدوده 15-2500KVA و با ولتاژ اوليه تا 36 KV توليد می نمايد .

اين شركت اگرچه اصليتی اتريشی دارد اما در بسياری از كشورها كارخانجات متعدد ساخت ترانسهای توزيع داشته كه از جمله آنها می توان به آلمان ، فرانسه ، آمريكا و چين اشاره كرد .

علاوه بر شركتهای فوق الذكر شركتهای معتبر ديگری نيز در دنيا در زمينه ساخت ترانسهای توزيع سابقه طولانی داشته و جزء شركتهای بزرگ در اين زمينه به حساب می آيند . از جمله اين شركتها میتوان به موارد ذیل اشاره کرد :

  • IEO Transformatoren
  • Brush Transformers
  • Cooper Power S.
  • MGM ،Toshiba
  • Hitachi
  • Waukesha

همچنين سازندگان كوچك و كم نامی نيز در دنيا وجود دارند كه هر سال تعداد نسبتاً كمی ترانسفورماتور توزيع می سازند كه به عنوان مثال شركت  Marsons  در هند را می توان نام برد .

برخی از شركت های اشاره شده در فوق علاوه بر ترانسفورماتورهای توزيع با هسته های ساخته شده از ورقه های فولاد سيليكونی ، ترانسهايی نيز با هسته آمورف می سازند كه با توجه به تلفات بسيار كم آنها ( تلفات بی بارس آنها نسبت به بهترين ترانسهای  با هسته ها  فولاد سیلیکونی  در حدود 70 درصد كمتر است ) امروزه توجه فراوانی را به خود جلب كرده است . 

تاكنون در حدود 1250000 ترانسفورماتور توزيع با هسته آمورف در نواحی مختلف دنيا نصب گرديده و با توجه به روند رو به گسترش استفاده از آنها در كشورهای آمريكا ، ژاپن ، چين ، هند ، امروزه سهم فروش سالانه آنها از كل ترانسهاي توزيع فروخته شده در دنيا در حدود 5 درصد رسيده و پيشبينی می شود كه مقدار آن نيز با گذشت زمان رو به افزايش گذارد .

لازم به ذكر است كه بدانيم اولين مرحله تجاری سازی ( ساخت انبوه ) ترانسهای توزيع با هسته آمورف از سال 1986 ميلادی آغاز شده است .


سازندگان داخلی ترانسفورماتور توزیع


ترانسفورماتورهای توزیع و تقویت

شرکت ایران ترانسفورماتور :

شرکت ايران ترانسفورماتور در سال 1966 ميلادی تأسيس گرديد . اين شركت بزرگترين سازنده ترانسفورماتورهای توزيع و قدرت درايران و يكی از شركتهای اصلی سازنده انواع ترانسفورماتورها در منطقه خاورميانه می باشد . اولين كارخانه اين شركت در منطقه ری و جهت توليد ترانسهای توزيع روغنی با ظرفيت 25 - 2500 كيلو ولت آمپر در محدوده ولتاژي 11/20/33 كيلوولت و تحت ليسانس زيمنس آلمان شروع به فعاليت كرد و پس از آن جهت افزايش توليد و تنوع محصولات ، كارخانجات زنجان تأسيس گرديد .

در حال حاضر اين شركت توانايی ساخت ترانسهای قدرت تا 500 MVA ظرفيت و نيز ترانسهای خشك را داراست و همين حالتها همراه با قيمتهای پيشنهادی شركت باعث گرديده كه تعدادی ترانس نيز هر سال از سوی اين شركت به كشورهای نظير سوريه ، ليبي و يمن صادر گردد .

در سالهاي اخير هر دو كارخانه ايران ترانسفو زنجان و ری بالغ بر 30 هزار ترانسفورماتورهای توزيع روغنی توليد نموده اند . در دو يا سه سال گذشته يكی از الويت های فروش اين شركت بر اساس صادرات محصول بوده است بطوريكه در اين مدت بطور متوسط هر سال در حدود 4 الي 10 هزار ترانسفور ماتور توليد و به كشورهاي ليبي و سوريه صادر گرديده است.

علاوه بر ترانسفورماتورهاي روغني، كارخانه توليد ترانسهاي توزيع خشك را نيز در سال 1383 راه اندازي نموده و نياز صنايع داخلي به اين نوع ترانسها را برآورده ميسازد .

كارخانه ترانسفورماتورسازی كوشكن نيز كه با سرمايه گذاری ايران ترانسفو و برخی مؤسسات ديگر در سال 1383 به بهره برداری رسيده است ، ظرفيت توليد 20 هزار دستگاه ترانسفورماتور توزيع با ظرفيت معادل500 MVA را داراست و به نظر ميرسد كه اين سه كارخانه اصلی امكان توليد 60 هزار دستگاه ترانس توزيع روغنی را در سال دارا باشند .

 

سایر سازندگان داخلی :

عليرغم آن كه شركت ايران ترانسفو حدود 90 درصد ترانسفورماتورهای توزيع مورد نياز كشور را تأمين می كنند ، شركت های ديگری نيز در زمينه ساخت برخی از رده های ترانسفورماتورهای توزيع در كشور فعال میدباشند كه مهمترين آنها شامل :

  • شركت توس نيرو
  • شركت ساخت نيرو
  • شركت توسعه نيرو
  • شركت نيرو ترانسفو

شركت ساخت نيرو در حال حاضر سه رده ترانسفورماتور توزيع با ظرفيت های 200 و315 و 500 كيلو ولت آمپر را توليد ميكند كه ولتاژ آنها به طور عمده 20 KV می باشد . اين شركت ترانسهای خود را مطابق با استاندارد TEC-76 توليد می نمايد و در سالهای گذشته بطور متوسط هر سال 400 - 500 عدد ترانس توزيع ساخته و به فروش رسانده است .

نكته قابل توجه در مورد ترانسهای توزيع توليدی در اين شركت آن است كه هسته اين ترانسفورماتورها به صورت Step - Lap بريده ميشود و دارای 7 پله می باشد كه استفاده از اين روش برش هسته ها همراه با كاربرد ورقهای با كيفيت بالا و ضخامت كم ( 0/27 ميليمتر ) منجر گرديده كه تلفات بی باری اين ترانسها نسبت به سازنده اصلی ترانسهای توزيع داخلی در حدود 20 - 30 درصد كاهش می يابد .

شركت فنی توس نيرو در خراسان نيز ترانسفورماتورهای توزيع با ولتاژ 20/0/4 كيلو ولت و با قدرت 50 و KVA 100 مطابق با استاندارد IEC - 76 توليد می نمايد . در اين شركت نيز با استفاده از روش Step - laps درهسته چينی ، تلفات بی باری ترانسفورماتورها به طور چشمگيری كاهش يافته است .

در صورتی که نیاز به مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید انواع ترانسفورماتور ( به روز + کامفار + مشاوره ) ، برای ارائه به بانک یا اخذ مجوز دارید با کارشناسان ما تماس بگیرید.

 

دانلود فایل طرح های توجیهی ترانسفورماتور و ترانس تقویت و ورق های الکتریکی ترانسفورماتور ( ورقهای سیلیس دار ) :

فايل‌ها:
zipطرح توجیهی تولید ترانس تقویت 47 صفحه
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخشنبه, 13 آبان 1396 10:20
حجم فايل 296.85 KB
دانلود 97

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید ترانسفورماتور 46 صفحه
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخیکشنبه, 14 آبان 1396 09:12
حجم فايل 263.82 KB
دانلود 91

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید ورق های سیلیس دار یا ورقهای الکتریکی ترانسفورماتور 20 صفحه سال 93
تاريخسه شنبه, 17 دی 1398 19:30
حجم فايل 2.85 MB
دانلود 91

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

صنایع الکترونیک

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories