• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی تولید کنتور برق الکترونیکی هوشمند ⭐️ سال 1401

(1 vote, average 5 out of 5)

طرح توجیهی تولید کنتور برق الکترونیکی هوشمند

جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید کنتورهای برق الکترونیکی هوشمند ، با اطلاعات کاملا به روز برای سال 1401 با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید . ضمنا در صورت تمایل میتوانید طرح توجیهی آرشیوی تولید کنتور برق الکترونیکی هوشمند را با فرمت pdf ، صرفا جهت مطالعه ، از انتهای همین صفحه دانلود نمایید .


معرفی کنتورهای برق الکترونیکی هوشمند


كنتورهاي برق الکترونیکی هوشمند يا  AMR ، با كد آيسيك 33121610 و كد تعرفه گمرکی 90289040  ، به سيستمهایی اطلاق مي شود كه عمل خواندن یا دریافت اطلاعات ، از يك دستگاه اندازه گيري (Meter) را به صورت اتوماتيك فراهم مي سازد . 

در اين سيستم ميزان مصرف بوسيله يك كنتور الكترونيكي  ( Electronic Meter ) اندازه گيري شده و اطلاعات آن به صورت سيگنالهاي الكترونيكي ، به طور اتوماتيك و نه الزاما آنلاین (Non real time)  به دستگاه جمع آوري كننده اطلاعات ارسال شده و درنهايت به يك مركز پردازش (Processing Center) فرستاده مي شود.

بنابراين، كنتور مورد استفاده در سيستم AMR تركيبي از يك كنتور ديجيتال بعلاوه يك بخش ارسال كننده اطلاعات (Transmitter ) مي باشد . بخش ارسال كننده اطلاعات مي تواند جزئي از يك  دستگاه اندازه گيري  باشد و يا اينكه به صورت يك دستگاه جانبي به دستگاه اندازه گيري اضافه گردد.

انواع مختلفي از سيستمهاي اندازه گيري ( Metering system ) با قابليت AMR وجود دارد كه معمولترين آنها يك HH Meter  يا  (Half Hourly Meter)  مي باشد ، در اين حالت ، دستگاه اندازه گيري به يك شبكه ارتباطي متصل مي شود و جمع آوري كننده اطلاعات (  The Collector = HH DC ) نيم ساعت به نيم ساعت از طريق شبكه به  دستگاه اندازه گيري  دسترسي يافته و اطلاعات آن را جهت پردازش دريافت مي كند. 

امروزه انواع كنتورهاي هوشمند براي اندازه گيري مصرف آب و گاز نيز و در كشورهاي پيشرفته مورد استفاده قرار گرفته است.


برتری کنتورهای برق الکترونیکی هوشمند نسبت به کنتورهای مکانیکی ؟!


برتری کنتورهای برق الکترونیکی هوشمند

يكي از الزامات سيستم توزيع برق، وجود بك دستگاه اندازه گيري در محل مصرف، جهت تعيين ميزان انرژي مصرف شده مي باشد .  سيستم فعلي در ايران از نوع كنتورهاي مكانيكي (Mechanical Energy Meter) است، كه براي كليه مصرف كننده ها (مشتركين، اعم از مسكوني و تجاري و صنعتي ) مورد استفاده قرار مي گيرد .

اين كنتورها، تنها ميزان مصرف انرژي الكتريكي را به صورت تجمعي اندازه گيري كرده و در فواصل معين توسط مامورين اداره برق، قرائت شده و براساس آن قبض مربوطه صادر مي شود .

در اين كنتورها هيچگونه پارامتر ديگري، نظير مقدار مصرف در زمانهاي مختلف اندازه گيري نمي شود . البته اخيراً بدليل عدم وجود ظرفيت توليدي لازم در زمينه كنتورهاي مكانيكي، براي برخي مشتركين جديد در مواردي  معدود، از كنتورها ي ديجيتال استفاده شده است.

كنتور ديجيتال (Digital Energy Meter) وسيله اي است كه  ساختار آن كاملاً الكترونيكي بوده وبه وسيله آن ميتوان تعرفه هاي متفاوتي را براي مصرف در زمان هاي مختلف اعمال نمود . اين تعرفه ها به صورت برنامه هاي نرم افزاري درون كنتور تعبيه مي گردند.

با توجه به اينكه كنتورهاي ديجيتال ميزان مصرف انرژي را به صورت الكترونيكي اندازه گيري و محاسبه مي نمايند و با در نظر گرفتن سيستمهاي گوناگون انتقال اطلاعات، مي توان اطلاعات اندازه گيري شده توسط كنتور ديجيتال را به صورت سيگنالهاي الكترونيكي به يك مكان خاص (processing center) جهت ارزيابي و كنترل و صدور صورت حساب مخابره نمود . 

تكنولوژي جديدي  كه دارای این قابلیت میباشد ( Automatic Meter Reading = AMR) ناميده شده است .


موارد مصرف و كاربرد كنتورهاي برق هوشمند (AMR)


کنتورهای برق الکترونیکی هوشمند

كنـتورهاي برق الکترونیکی هوشـمند ، منافع و مزاياي فراواني براي مديريت استفاده از برق  ( و در انواع ديگر براي گاز و آب ) دارد اين مزايا را مي توان در موارد زير خلاصه نمود .

1- اين سيستم امكان تعرفه بندي متفاوت در زمانهاي مختلف مصرف را ميسر مي سازد .

در صنعت برق، بهاي تمام شده برق به شدت تحت تاثير رفتار مصرفي مشتركين است . برق، همزمان با توليد مصرف مي شود و به همين دليل نحوه مصرف مشتركان در تعيين قيمت تمام شده بسيار تاثير گذار است . 

راهكار تعديل رفتار مصرف كننده، تعرفه بندي متفاوت براي ساعت هاي مختلف شبانه روز است . براين اساس تقاضا يكنواخت شده و از ميزان مصرف در ساعات اوج بار كاسته مي گردد.

2- با استفاده از اين سيستم، عمليات قرائت كنتور بوسيله نيروي انساني حذف مي گردد كه منجر به كاهش هزينه هاي پرسنل مي شود. همچنين تعداد كنتورهاي قرائت نشده ( به هر دليلي ) نيز به صفر مي رسد .

3- خطاهاي احتمالي در قرائت كنتور نيز كاملا از بين رفته و به دليل وجود مستندات ازقرائت كنتور خودكار، در صورت شكايت يا اعتراض مشترك، يك نسخه از خروجي سيستم به سهولت قابل ارائه است و جاي هيچگونه شكي نيز وجود ندارد .

4- با استقرار اين سيستم، هرگونه استفاده غير مجاز از برق به سرعت مشخص مي شود . اين سيستم به گونه اي طراحي شده كه هرگونه قطع ارتباط كنتور با  ایستگاه مرکزی  و وصل مجدد آن ، به طور واضح در  ایستگاه مرکزی مشخص مي شود و به اين ترتيب مي توان از دست كاري احتمالي در كنتور آگاهي يافت و يا با مراجعه به محل ، موضوع را بررسي و علت آنرا پيدا نمود .

5- به دليل كنتور خواني مداوم و خودكار ( فواصل زماني كوتاه ) امكان تهيه پروفيل هاي بار مصرفي مشتركان در طول شبانه روز به سهولت فراهم مي شود و اين امر كمك زيادي به اعمال مديريت مصرف در بخش توزيع مي كند.

6- اين امكان وجود دارد كه منحني هاي مصرف ميانگين هر مشترك به همراه صورتحساب براي وي ارسال شود تا مشترك به تدريج از اصول صرفه جويي در انرزي و نحوه مصرف بهينه آگاه شود.

7- امكان صدور صورتحساب در فواصل زماني كوتاهتر فراهم میشود كه اين امر باعث كاهش مبلغ صورتحسابها و تمايل بيشتر مشتركين به پرداخت سريعتر و در نتيجه افزايش نقدينگي شركت برق مي گردد.

8- امکان آگاهي از تلفات انرژي و نشتي احتمالي و به حداقل رسانيدن آن

9- امکان آگاهي دقيق از انرژي توزيع نشده و برنامه ريزي براي بهينه كردن آن.

10- اعمال مديريت مصرف حتي در سطح مشتريان خانگي


فرایند تولید کنتور برق الکترونیکی یا دیجیتال


فرایند تولید کنتور برق الکترونیکی یا دیجیتال

به طوري كه نمودار بالا نشان مي دهد فرايند توليد كنتور الكترونيكي را میتوان نوعی مونتاژ قطعـات الكترونيكي دانست . در  اين فرا يند قطعات مطابق نقشه فني و بوسيله دسـت روي مـدار چـاپي آن قـرار داده شده و سپس از زير مدار لحيم ميگردند . در انتها  نيز اتصالات جانبي انجام شده و دسـتگاه كامـل مي گردد .  

در مورد جعبه پلاستيكي  اين دستگاه  نيز با يد گفت كه  اين جعبه نيز بوسيله ماشين تزريق  پيش بينـي شده در طرح ، توليد خواهد گرديد .  

آخرين مرحله در توليد كنتور برق الکترونیکی ، تست و آزما يش عملكرد آن مي باشد كه مطابق استانداردها ي موجـود انجام مي گيرد تا از صحت عملكرد دستگاه اطمينان حاصل گردد .


مواد اوليه مورد استفاده جهت توليد کنتور برق الکترونیکی    


مواد اوليه مورد استفاده در توليد کنتورهای دیجیتال را مي توان به دو گروه طبقه بندي كرد :

1- قطعات نيم ساخته الكترونيكي و الكتريكي  :

مواد اوليه مصرفي طرح انواع قطعات الكترونيكي و الكتريكي است كه از بازار تامين خواهـد گردید . اين قطعات اكثرا وارداتي هستند  ليكن از آنجاییکه اين قطعات ، در صنعت الکترونیک جنبه عمومی دارند ، لذا مي توان آن را از فروشندگان داخل كشور  نيز تهيه كرد .

اما در صورتی که ظرفیت طرح بالا باشد ، با توجه به مصرف تعداد  بالاي قطعات ،  پيشنهاد میشود كـه قطعـات لازم از كـشورهاي ديگـر مانند چين ، مالزي ، سنگاپور و كره جنوبي وارد گردد .  

2- جعبه پلاستيکی :

جعبه پلاستيك كنتور از طريق تزر يق پلاستيك توليد مي شود . لـذا مـواد اوليـه آن ، پلاسـتيك پلـي كربنات خواهد بود كه از بازار پلاستيك فروشان كشور قابل تامین میباشد .  


ماشین آلات و تاسیسات مورد نیاز جهت تولید کنتورهای برق دیجیتال


ماشین آلات و تاسیسات مورد نیاز جهت تولید کنتورهای برق دیجیتال

ماشین آلات مورد نیاز جهت تولید کنتورهای برق الکترونیکی :

  • دستگاه تهيه مدارات الكترونيكي  
  • دستگاه لحيم كاري خودكار 
  • تجهيزات تست يونيت 
  • تجهيزات تست كمباين 
  • ماشين تزريق پلاستيك 500 گرمي 
  • قالبهاي تزريق جعبه 

تاسیسات مورد نیاز جهت تولید کنتورهای برق دیجیتال :

  • برق  ( توان KW100 ، هزينه هاي انشعاب و تجهيزات لازم )
  • آب 
  • سوخت ( شامل تانك سوخت و يا انشعاب گاز )
  • تلفن و ارتباطات 
  • تأسيسات گرمايشي و سرمايشي 

زیر مجموعه ها و اجزای تشکیل دهنده یک کنتور الکترونیکی هوشمند ( جهت نصب در محل مشترکین )


در شکل زیر نمای کلی از یک کنتور دیجیتال مشاهده میشود که ساختار یک کنتور سه فاز دیجیتال را نشان میدهد . در شکل تک فاز به جای استفاده از R و S و T ، تنها از یک فاز استفاده میشود.

زیر مجموعه ها و اجزای تشکیل دهنده یک کنتور الکترونیکی هوشمند

حال به بررسی هر کدام از بخشهای ساختار یک کنتور برق الکترونیکی هوشمند میپردازیم :

  • بخش Resistor block : این قسمت عمل نمونه گيري از ولتاژ  سه فاز را انجام مي دهد.
  • بخشCT (Current Transformer)  : عمل نمونه گيري از جريان هر فاز را انجام مي دهد.
  • بخشADC (Analog to Digital Converter)  : این قسمت مبدل آنالوگ به ديجيتال است.
  • بخش MC (Micro Controller) : این قسمت مغز تصميم گيرنده سيستم است و براساس نرم افزار نصب شده بر روي آن، بعضي از اطلاعات را بررسي و جهت نمايش آماري آماده مي سازد و بعضي را در حافظه نگهداري مي كند و يا استخراج آنها را از طريق درگاه ( port ) RS – 232امكان پذير مي سازد .
  • بخش LCD – Display : این بخش ، صفحه نمايش اطلاعات و عملكرد دستگاه است .
  • بخش Flash :  این قسمت ، يك حافظه جانبي جهت ذخيره سازي اطلاعات مي باشد .
  • بخش Power  Supply  : بخش منبع تغذيه دستگاه بوده كه ولتاژ لازم را جهت كاركرد كليه قسمت ها فراهم مي سازد .  اين قسمت به باطري back up  ، جهت حفظ اطلاعات ذخيره شده در حافظه، هنگام قطع برق نيز مجهز است .

زير مجموع ها و بخشهاي تشكيل دهنده PLC ( جهت نصب در concentrator در پست های برق )


در شكل زير نيز ساختار كلي يك PLC ، مناسب براي نصب در Concentrator  ، نمايش داده شده است. 

زير مجموع ها و بخشهاي تشكيل دهنده PLC

در این قسمت نیز ، به بررسی هر کدام از بخشهای ساختار یک کنتور برق الکترونیکی هوشمند میپردازیم :

  • بخش Power Supply : بخشي است كه تغذيه كليه قسمت هاي سيستم را فراهم مي سازد .
  • بخش CPU : این قسمت  عمل پردازش اطلاعات را بر اساس برنامه نصب شده بر روي آن، انجام مي دهد و متعاقب آن فرمانها يا اطلاعاتي خاص را صادر كرده و يا مي پذيرد. 
  • بخش Analog input :  اطلاعات آنالوگ ورودي برای استفاده CPU  از طريق اين قسمت به سيستم وارد مي شود .
  • بخش Digital input : از اين قسمت ، اطلاعات ديجيتال ، جهت استفاده  CPU، وارد مي شوند.
  • بخش Analog output : در اين قسمت اطلاعات ديجيتال خروجي از CPU، به آنالوگ تبديل مي گردد.
  • بخش Digital output  : این قسمت ، خروجي اطلاعات ديجيتال پردازش شده در CPU ، مي باشد.

روشهای انتقال اطلاعات در کنتورهای الکترونیکی هوشمند

روشهای انتقال اطلاعات در کنتورهای الکترونیکی هوشمند

ابزارهای ارتباطي بسياري برای کنتورهای برق الکترونیکی هوشمند ( AMR ) وجود دارند، که سه مورد زير از بقيه متداولتر مي باشد: 

  • انتقال اطلاعات بر پايه سيستمهاي راديويي ( Pak net )
  • انتقال اطلاعات بر اساس مودم و خط تلفن ( Modem )
  • انتقال اطلاعات بوسيله كابلهاي برق ( power line carrier = PLC )

1- انتقال اطلاعات بر پايه سيستمهاي راديويي  ( Pak net ) :

در روش انتقال اطلاعات بوسيله سيستمهاي راديوئي، مقدار مصرف اندازه گيري شده توسط دستگاه اندازه گيري ، به صورت سيگنالهاي الكترونيكي درآمده و سپس سوار بر يك موج حامل ، به صورت امواج الكترومغناطيس منتشر مي گردد و سپس بوسيله يك دستگاه ریسیور ، در يك ايستگاه مركزي دريافت مي گردند .

اطلاعات دريافت شده، بوسيله سيستم Decoder رمزگشايي شده و جهت پردازش مورد استفاده قرار مي گيرد .  استقرار چنين سيستمي مستلزم طراحي و ساخت كليه تجهيزات و تمهيدات لازم جهت ارسال و دريافت اطلاعات به صورت امواج الكترومغناطيس است، طوري كه كوچكترين خدشه اي به اطلاعات وارد نشود، بدیهیست که راه اندازي چنين سيستمي به هزينه هاي فراوان نياز دارد.

2- انتقال اطلاعات بر اساس مودم و خط تلفن   ( Modem ) :

در روش ارسال اطلاعات از طريق مودم و خط تلفن، مقدار مصرف اندازه گيري شده توسط دستگاه اندازه گيري ، از طريق مودم و خط تلفن به يك ايستگاه مركزي ارسال مي شود . از ايرادات وارده به اين سيستم محدوديت بكارگيري در مكان هاي فاقد خط تلفن است و همچنين مشكلات مخابراتي كه به صورت مستقيم بر انتقال اطلاعات تاثير گذار مي باشد .

3- انتقال اطلاعات بوسيله كابلهاي برق ( power line carrier = PLC ) :

در روش ارسال اطلاعات از طريق كابلهاي برق  (PLC) ، مقدار مصرف اندازه گيري شده توسط دستگاه اندازه گيري از طريق خطوط انتقال برق به يك ايستگاه مركزي  (Concentrator ) فرستاده مي شود .

مزيت بزرگ اين روش اين است كه جهت ارسال اطلاعات از همان خطوط برق موجود استفاده مي گردد، كه در تمامي موارد مصرف انرژي برق نيز وجود دارد . در ادامه به بحث بيشتر پيرامون اين روش، به عنوان روش انتخاب شده، پرداخته مي شود.


معرفي تكنولوژي انتقال اطلاعات بوسيله كابلهاي برق

ارتباطات ازطريق خطوط برق (Power Line Carrier Communication = PLCC) تكنولوژي است كه از شبكه توزيع انرژي الكتريكي موجود به عنوان مكانيزمي جهت ارسال و دريافت اطلاعات استفاده مي كند .

استفاده از خطوط انتقال انرژي الكتريكي جهت ارسال و دريافت اطلاعات نياز به نصب و نگهداري خطوط ارتباطي اختصاصي جهت اين امر را مرتفع مي گرداند .

گستردگي اين شبكه با توجه به تعداد زياد مشتركين در مقايسه با كليه تكنولوژيهاي ارتباط راه دور موجود، سرآمد مي باشد . اما خطوط توزيع انرژي الكتريكي در اصل جهت مقاصد ارتباطي طراحي نگرديده اند.

در استفاده از اين شبكه توزيع جهت مقاصد ارتباطي مشكلاتي نظير، پارازيت هاي غير قابل پيش بيني با دامنه هاي متغير، تضعيف سيگنال و امپيدانس ( Signal attenuation & impedance) و همچنين پهنا ي باند و قدرت ارسال محدود  وجود دارد، كه اين عوامل ، دستيابي به يك ارتباط قابل اعتماد را دچاراشكال مي سازد و به همين دليل با استفاده از اين روش ، كاربردهايي نظير دسترسي به شبكه جهاني اينترنت با سرعتي قابل قبول، ميسر نمي باشد .

البته تحقيقاتي در رابطه با گسترش و بهينه سازي مدلاسيون(Modulation) و پروتكول هاي ارتباطي سازگار ،  شروع شده و همچنان ادامه دارد، چرا كه سيستمهايي  اتوماسيون خانگي و اداري ،  نظير كنترل بار ، مديريت محيطي ساختمانها ، سيستمهاي نظارت برانرژي AMR ، اينترنت پر سرعت و ... خواستار استفاده از اين تكنولوژي ( PLC ) مي باشند.

جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید کنتورهای برق الکترونیکی هوشمند ، با اطلاعات کاملا به روز برای سال 1400 با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ، با ما تماس بگیرید .


دانلود فایل طرح توجیهی تیپ کنتور برق هوشمند


توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید

فايل‌ها:
zipطرح توجیهی سیستم های هوشمند توزیع برق 28 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخشنبه, 13 آبان 1396 19:45
حجم فايل 280.51 KB
دانلود 126

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی کنتور برق الکترونیکی 53 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخشنبه, 13 آبان 1396 19:51
حجم فايل 592.19 KB
دانلود 147

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

صنایع الکترونیک

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories