نوشتن مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید چشم الکترونیکی اولین قدم در مسیر سرمایه گذاری شماست که میتواند براورد تخصصی از هزینه احداث کسب و کار و درآمد و سود آن را به شما نشان دهد و کاربرد اداری آن عموما اخذ زمین ، مجوز و وام بانکی است. (با فرمت WORD و PDF)
در انتهای این صفحه نیز می توانید به بانکی از فایل های طرح توجیهی تولید چشم الکترونیکی که مربوط به سالهای گذشته هستند و صرفا کاربرد مطالعاتی دارند ، دست یابید.
✳️ سر فصل های این مقاله (0 تا 100 تولید چشم الکترونیکی)
✔️ چشم الکترونیک یا کلید نوری چیست و چه کاربردی دارد؟
✔️ طرح توجیهی و بیزنس پلن چشم الکترونیکی چیست؟
✔️ کاربردهای محصول طرح توجیهی چشم الکترونیکی
✔️ انواع محصولات طرح توجیهی تولید چشم الکتریکی
✔️ اجزاء تشکیل دهنده محصول طرح توجیهی چشم الکترونیک
✔️ مدار شماتیک چشم الکترونیک چیست؟
✔️ مواد اولیه مصرفی کارخانه تولید چشم الکترونیکی
✔️ وضعیت اشتغال زایی کارخانه تولید چشم الکترونیکی
✔️ تکنولوژی تولید چشم الکترونیکی
✔️ دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ کارخانه تولید چشم الکترونیکی
✔️ معرفی طرح توجیهی و بیزنس پلن تولید چشم الکترونیک !
✳️ 0 تا 100 بیزنس پلن و کد آیسیک چشم الکترونیک (کلید نوری) :
چشم الکترونیک یا کلید نوری چیست و چه کاربردی دارد؟
چشم الکترونیک (Electronic Eye) با کد آیسیک 3210 (32101230) و کد تعرفه گمرکی 9101200 دستگاهی است دقیق ، ظریف و حساس برای کنترل حرکت و جا به جایی اشیا یا افراد.
این کنترل توسط نور کافی انجام میشود و نور باید به مقدار لازم به سلول حساس دستگاه بتابد. به محض آن که فرد یا شیئی از مقابل دستگاه عبور کند یا جا به جا شود ، به طوری که تابش نور به سلول حساس کاهش یابد و یا متوقف شود ، دستگاه فوراً واکنش نشان می دهد.
توصیف فوق در واقع تعریف اولیه از ابزاری است که با وجود سادگی ساختار، از تکنولوژی پیشرفته الکترونیک نوری (Opto Electronic) استفاده می کند.
✳️ طرح توجیهی و بیزنس پلن چشم الکترونیکی چیست؟
به طور خلاصه بخواهیم بگوییم طرح توجیهی و بیزنس پلن تولید چشم الکترونیک ، گزارشاتی هستند که به عنوان ابزاری برای مدیریت ریسک سرمایه گذاری و همینطور انجام امور اداری پروژه مورد نیاز میباشند.
در بیزنس پلن با برآورد هزینه احداث کارخانه تولید چشم الکترونیکی و همینطور درآمد این کسب و کار و نهایتا بررسی توجیه فنی و مالی پروژه اطلاعاتی در اختیار سرمایه گذار قرار میدهد که میتواند چشم اندازی از آینده کسب و کار را به او بدهد.
همینطور در طرح توجیهی چشم الکترونیک مضاف بر توجیه فنی و مالی به توجیه بازار نیز پرداخته میشود.
مضاف بر این موارد طرح توجیهی و بیزنس پلن تولید چشم الکترونیکی جهت اخذ وام و تسهیلات بانکی و همینطور اخذ مجوز و زمین نیز مورد استفاده قرار میگیرند.
کاربردهای محصول طرح توجیهی چشم الکترونیکی :
- کاربرد چشم الکترونیک در تولید ابزار های کنترلی برای جاده ها و ترافیک
- کاربرد چشم الکترونیک در پزشکی
- کاربرد چشم الکترونیک در تولید دوربین های فیلمبرداری
- کاربرد چشم الکترونیک در تولید دوربین های عکاسی دیجیتال
- کاربرد چشم الکترونیک در تولید آلات و ابزار الکترونیکی موسیقی
- کاربرد چشم الکترونیک در تولید اسباب بازی های مختلف
- کاربرد چشم الکترونیک در تولید دزد گیرها و آژیر های مختلف
- کاربرد چشم الکترونیک در تولید باز و بسته کردن در ساختمان ها ، درب گاراژها و غیره
- کاربرد چشم الکترونیک در تولید بعضی از انواع فن ها و پنکه های الکتریکی
- کاربرد چشم الکترونیک در صنایع نظامی و کنترلی
- کاربرد چشم الکترونیک در تولید خطوط تولید و دستگاه های صنعتی
- ده ها کاربرد دیگر
✳️ انواع محصولات طرح توجیهی تولید چشم الکتریکی :
چشم الکترونیکی انواع مختلف برای ابزار های گوناگون دارد. اگرچه پایه غالب این محصولات مشابه است. اما بر اساس نیاز چشم های الکتریکی محصولات مختلف دارای قابلیت های متفاوت است. در این قسمت چند نوع از چشم الکتریکی های موجود در بازار های ایران معرفی می شوند.
لازم به ذکر است که نامگذاری انواع موجود تاحدی براساس نظر فروشندگان آن و نه بخاطر ویژگی های محصول بوده است. به علاوه اینگونه کیت ها کمتر جنبه صنعتی دارد و تنها برای شناسایی کاربرد های آن ها معرفی می شود.
1 - چشم الکترونیک حساس :
با کمک این دستگاه می توان مسیر های مورد نظر را کنترل کرد. عبور فرد و یا اشیاء مختلف از مقابل سنسور دستگاه موجب به کار افتادن آن می شود.
دارای رله است و می تواند با تابش و یا قطع نور دستگاهی را روشن و یا خاموش نماید. مجهز به مدار آداپتوربوده و ولتاژ آن 9 تا 12 ولت اندازه فیبر مدار چاپی آن 55×95 میلی متراست.
2 - چشم الکترونیک اتوماتیک:
هنگامی که مانعی از جلوی این دستگاه عبور کند رله دستگاه به کار می افتد. می توان رله دستگاه را در وضعیت وصل باقی نگه داشت تا به حالت اول برنگردد.
دستگاه با کمک یک کلید می تواند در روشنایی و یا تاریکی مورد استفاده قرار گیرد. ولتاژ آن 9 تا 12 ولت و اندازه فیبر مدار چاپی آن 60×110 میلی متر می باشد.
3 - دزد گیر (چشم الکترونیک) نوری با آلارم :
مداری که تحت عنوان چشم الکترونیک ارائه شده ، یک سنسور بسیار حساس نوری است که با تاریک شدن محیط عمل نموده ، آلارمی شبیه بوق از بلندگو پخش می کند.
منبع تغذیه این کیت 9 تا 12 ولت مستقیم DC است که می تواند از باتری یا آداپتور تأمین و با رعایت قطب های مثبت و منفی به مدار متصل شود.
4 - تایم کنترل :
اگر دو نقطه SET حتی برای یک لحظه بسیار کوتاه به یکدیگر اتصال پیدا کند تایمر به کار می افتد و زمان مورد نیاز به کمک پتانسیومتر تنظیم می شود.
دارای رله است و می تواند دستگاه مورد نظر را در مدت معین روشن و یا خاموش نگه دارد.
مجهز به آداپتور بوده و ولتاژ آن 6 تا 12 ولت و اندازه فیبر مدار چاپی آن 60×75 میلی متر می باشد.
5 - آبسنج حساس :
به محض برخورد سوند های دستگاه به آب ، رله دستگاه عمل می کند و می تواند دستگاهی را روشن و یا خاموش نماید. دارای پتانسیومتر مخصوص برای کنترل حساسیت و قابل استفاده برای کنترل حداکثر و یا حداقل سطح آب در منابع و مخازن می باشد.
کاربرد های صنعتی داشته و ولتاژ آن 9 تا 12 ولت و اندازه فیبر مدار چاپی آن 48×67 میلی متر است.
✳️ اجزاء تشکیل دهنده محصول طرح توجیهی چشم الکترونیک :
همانطور که گفته شد چشم الکترونیکی ، دستگاهی است حساس به نور به طوری که اگر تابش نور به سلول حساس فوتوالکتریک آن کاهش یابد و یا متوقف شود ، دستگاه فوراً واکنش نشان می دهد.
این دستگاه معمولا با ولتاژ 6 یا 12 ولت کار می کند و مصرف آن در حالت بیکاری نزدیک به صفر است. بنابراین حتی اگر باتری خشک به آن وصل شود ، مدت ها دوام می آورد.
ضمناً یک پتانسیومتر تنظیم حساسیت روی فیبر تعبیه شده است که به کمک آن می توانید دستگاه را برای استفاده در شرایط نوری مختلف به دقت تنظیم نمایید.
دستگاه چشم الکترونیک کاربرد های گوناگونی دارد که از جمله می توان به کاربرد آن به عنوان دزد گیر در موسسات و منازل و اتومبیل ها اشاره کرد. ضمناً برای کنترل مسیرها جهت آگاهی از ورود و خروج افراد نیز به کار می رود.
چشم الکترونیکی از قطعات زیر تشکیل شده است :
- مقاومت های مورد نیاز در ابعاد مختلف و LDR (Light Dependant Resistors)
- خازن الکترولیت
- خازن ها
- ترانزیستور
- سلول فتورزیستانس (CDS)
- پتانسیومتر
- IC
- افزودنی ها مانند بلندگو و غیره
مدار شماتیک چشم الکترونیک چیست؟
یکی از ساده ترین مدار های شماتیک چشم الکترونیکی را می توان از توضیحات زیر شناسایی نمود. نخستین بخش مدار را یک مولتی ویبراتور مرکب از ترانزیستورهای مختلف تشکیل می دهد.
مقدار خازن های این بخش طوری انتخاب شده است که سیگنال های صوتی ثابتی با فرکانس حدود یک کیلو سیکل ایجاد می کند. این سیگنال ها در پایه کلکتور ترانزیستور مربوطه قابل دریافت است و اگر یک گوشی کریستالی به پایه مذکور وصل شود ، سیگنال ها به صورت صدای سوت شنیده می شوند.
دومین بخش مدار ، یک آمپلی فایر صوتی دو ترانزیستوری است که به صورت مستقیم به یکدیگر وصل شده اند. ترانزیستور دوم یک ترانزیستور تیپ مثبت PNP است که سیگنال های صوتی را از طریق یکی از خازن ها دریافت می کند و پس از تقویت سیگنال ها ، آن ها را برای تقویت نهایی (تقویت قدرت) به ترانزیستور بعدی می دهد.
پایه B ترانزیستور اول از طریق سلول فوتورزیستانس (Cds) به ولتاژ مثبت وصل شده است و در حالتی که نور به صفحه Cds بتابد ، مقاومت آن کاهش یافته ولتاژ مثبت قابل توجهی به پایه B می رسد و ترانزیستور را در حالت خاموشی نگه می دارد که در این حالت ولتاژ تغذیه مولتی ویبراتور قطع است و کار نمی کند و لذا هیچ صدایی از بلندگو پخش نمی شود.
اما همین که مانعی بر سر راه تابش نور به Cds ایجاد شود ، مقاومت آن افزایش می یابد و ولتاژ مثبت پایه B کاسته شده و در عوض پایه B از طریق پتانسیومتر Pot و مقاومت اول ولتاژ منفی دریافت می کند که در نتیجه مدار مولتی ویبراتور به کار می افتد و صدای بوق از بلندگو پخش می شود.
با تنظیم پتانسیومتر (مقاومت متغیر) می توان ولتاژ پایه B ترانزیستور اول را برای شرایط نوری مختلف به دقت تنظیم نمود.
یکی از بخش های مهم در چشم الکترو نیک داشتن امکانات برنامه ریزی است که در حالت های استاندارد به آن افزوده نشده است. علاوه بر آن قابلیت های متفاوتی را می توان به این مدار اضافه نمود. از جمله تایمر های مختلف ، شمارنده ها و غیره.
✔️ خلاصه دانش فنی طرح توجیهی تولید چشم الکترونیکی !
✳️ مواد اولیه مصرفی کارخانه تولید چشم الکترونیکی :
- مقاومت های الکتریکی
- خازن
- ترانزیستور
- IC
- پتانسیومتر
- و سایر قطعات موردنیاز
در صورتی که کارخانه بخواهد می تواند مواد فوق را از بیرون تهیه کند.
اما تعدادی از کارخانه های چشم الکتریکی ، سلول های فتورزیستانس را خود تهیه می کنند.
ظرفیت تولید سالیانه 15000 دستگاه
وضعیت اشتغال زایی کارخانه تولید چشم الکترونیکی :
- برای ظرفیت تولید سالیانه 15000 دستگاه
- نیروی انسانی بر اساس ظرفیت اسمی طرح تعیین می شود برآورد های به عمل آمده نیروی انسانی طرح شامل 2 گروه تولیدی و اداری است. که حدود 18 تا 20 نفر کارگر ماهر و کارمندان اداری ، متخصصین الکترونیک و نیروی خدماتی تخمین زده می شوند.
✳️ تکنولوژی تولید چشم الکترونیکی :
در یک واحد صنعتی ، تکنولوژی قابلیت ترکیب عوامل اصلی تولید و ایجاد محصو ل و به طور کلی مجموع های از ابزار های فیزیکی و توانایی های فکری و مهارتی انسانی بوده که نمود عینی آن ایجاد محصول یا ارائه خدمت است. تکنولوژی ها یا در داخل کشور تولید می شوند ، یا از خارج انتقال می یابند و یا ترکیبی از هر دو هستند.
تکنولوژی که مبداء آن خارج از مرز های ملی بوده و معمولاً در سطوح پایین تراز مونتاژ است تکنولوژی وارداتی و تکنولوژی هایی که به طور سنتی از دوران های گذشته وجود دارند و غالباً در رقابت با تکنولوژی وارداتی به علت بهره وری پایین به سرعت از رده خارج می شوند تکنولوژی داخلی می گویند.
تکنولوژی به عنوان یک ابزار تولید برای بهره وری بیشتر و افزایش کارایی نیروی کار انسان ها رشد یافته است و گاهی می تواند با نیروی انسانی جایگزین شود. تکنولوژی ها را برای کاربرد های مشخص می توان به دو نوع کاربر یا سرمایه اندوز تقسیم کرد.
پیچیدگی تکنولوژی امری نسبی است. پیشرفت های تکنولوژیکی همراه با پیچیده تر شدن آن بوده است ، به گونه ای که تکنولوژی های نوین بشدت تخصص گرا بوده و مجموعه ای از رشته های تخصصی را در بر می گیرند.
در عین حال تکنولوژی های نوین به سمت سادگی در کاربرد و حداقل کردن مهارت های انسانی در استفاده از ابزار و امکانات و محصولات پیش می روند.
در صورتی که بعضی از اقلام مواد اولیه طرح به ویژه سلول های فتو رزیستانس توسط واحد تولید شود از تکنولوژی وارداتی قابل جذب استفاده کرده است اما در صورتی که کارخانه از ابزار الکترونیک موجود در بازار استفاده کند از تکنولوژی مونتاژ بهره خواهد برد.
✳️ مکانیسم عمل چشم الکترونیکی :
هرچند تکنولوژی الکترونیک نوری به ده ها سال پیش بر می گردد اما چشم الکترونیک نزدیک به ساختار امروزی در دهه 1970 توسط یکی از متخصصین شرکت سونی تهیه شد. این کارشناس در ادامه تحقیقاتی که 2 نفر از متخصصین شرکت آمریکایی بل برای تهیه ابزار مورد نیاز دوربین عکاسی انجام داده و به نتایجی رسیده بودند اولین چشم الکتریک را اختراع نمود.
چشم الکتریکی ، سلول های فوتو الکتریک و سلول های نوری همه ابزاری هستند که ویژگی های الکتریکی آنان (از قبیل ولتاژ ، شدت جریان و مقاومت) با تابش نور بر آنان تغییر می کند.
معمولی ترین چشم الکترونیک از 2 الکترود مجزای از اجسام نیمه هادی حساس به نور تشکیل شده است.
معمولا دارای یک باطری یا سایر منبع الکتریسیته هستند که جریان الکتریسیته را در آنان ایجاد می کند. وقتی که نور به به جسم نیمه هادی سلول نوری (یا چشم الکتریکی) برخورد می کند جریان در مدار بر اساس شدت نور افزایش یا کاهش پیدا می کند.
انواع بسیار ساده چشم الکترونیک روی درب فروشگاه ها و مغازه ها وجود دارد. این سیستم ها در واقع یک رادار ساده است که از یک فرست نده و گیرنده امواج مایکروویو (یا فرا صوت) تشکیل شده اند.
فرستنده به طور پیوسته این امواج را تولید و در فضا منتشر می کند. این امواج به اجسام و موانع موجود در محیط برخورد می کنند و قسمتی از بازتاب هایشان به طرف گیرنده باز می گردد و یک الگوی بازتاب ایجاد می کند که شکل آن به نوع و چیدمان اشیاء موجود بستگی دارد.
هنگامی که افراد در معرض تابش امواج قرار می گیرند بدن آنان با انعکاس بخش جدیدی از امواج به طرف گیرنده الگوی بازتاب را تغییر می دهد. گیرنده این تغییر را حس کرده و سیگنالی به جعبه کنترل می فرستد که آژ یر را به صدا در می آورد.
البته انواع جدید این حس گرها به جای تابش پیوسته امواج (روش فعال) از روش منفعل بهره می برند. چون اجسام گرم و از جمله بدن انسان به طور پیوسته از خود امواج مادون قرمز تابش می کند ، بنابراین می توان صرفاً با یک گیرنده IR الگوی امواج مادون قرمز محیط را ثبت و تغییرات آن را کنترل نمود.
در این وضعیت افزایش ناگهانی و شدید امواج رسیده از یک نقطه می تواند به معنی ورود یک موجود زنده به محدوده امواج باشد. البته این سیستم کاستی هایی دارد از جمله اینکه با یک پوشش مناسب می توان امواج مادون قرمز را تا حد زیادی را فیلتر کرده و سنسور را فریب داد.
✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید چشم الکترونیکی ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارشگیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس بگیرید .
📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ کارخانه تولید چشم الکترونیکی
✍️ توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.
برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.