• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی نوار تفلون ⭐️ 0 تا 100 فرایند تولید + مواد اولیه

(2 votes, average 5 out of 5)

طرح توجیهی نوار تفلون

 جهت نگارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید نوار تفلون با اطلاعات کاملاً به روز برای سال 1401 ، با فرمت DOC و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید . ضمنا میتوانید فایل pdf طرح توجیهی نوار تفلون را که قدیمی هستند ، صرفا جهت مطالعه از انتهای صفحه دانلود نمایید.


✔️ آشنایی دقیق تر با نوار تفلون و خواص و کاربردهای آن


تفلون (پلی تترافلوئورواتیلن) از جمله پلیمرهای مهندسی است که به خاطر خواص فیزیکی و شیمیایی منحصربه‌ فرد دارای کاربردهای گوناگونی می‌باشد. از جمله مهم‌ترین کاربردهای آن‌ها می‌توان به ظروف نچسب و نوار آب‌بندی تفلونی اشاره کرد.

نوار تفلون به عنوان آب ‌بند دارای مصارف خانگی و صنعتی بسیار پرکاربرد می‌باشد. این محصول در کاربردهای صنعتی به صورت یک نوار دور شیرها ، ترمزها ، اتصالات ، قطعات الکتریکی ، به عنوان عایق و نیز عامل آب‌بندی قوی در مقابل نشت ها به کار می رود.

از جمله صنایع مصرف کننده نوار تفلون می‌توان به صنایع نفت و گاز و پتروشیمی ، صنایع نظامی ، صنایع کـشاورزی و ... اشـاره کرد. با توجه به مصرف نوارتفلون در این صنایع که از جمله صنایع حساس و بسیار تاثیرگذار و کلیدی کـشور هستند ، این محصول دارای اهمیت استراتژیک می‌باشد.

فرمول تفلون که ماده اصلی نوار تفلون است ((-CF2-CF2- میباشد.

ویژگیها و مشخصات نوارتفلون در ادامه ارائه شده است :

  • مقاومت عالی در برابر همه حلال‌ها و مواد شیمیایی مختلف
  • پایداری خواص در برابر تغییر درجه حرارت بین 260 تا -150 درجه.
  • مقاومت در برابر کراکینگ (فروشکنی ملکولی) و خردشدگی حتی بعد از گذشت مدت زمان طولانی ضریب اصطکاک بسیار پایین .
  • سطح غیر قابل نفوذ
  • عایق الکتریکی
  • غیر قابل اشتعال
  • مقاوم در مقابل عوامل جوی
  • کد آیسیک نوارتفلون 25201623 می‌باشد.
  • واردات و صادرات نوارتفلون از طریق تعرفه 39209910 انجـام می‌گیرد.
  • حقوق ورودی برای نوارتفلون 30 می‌باشد.

چه استانداردهایی برای نوار تفلون ارائه شده است !

یکـــی از اســـتانداردهای جهـــانی مربـــوط بـــه نوارتفلون اســـتاندارد BS4375 تحـــت عنـــوان :  PolytatraFluoroethylene tape for thread sealing می‌باشد کـه بـر کنتـرل پارامترهـایی نظیـر مقاومت کششی ، مقاومت در فشار زیاد ، مقاومت گرمایی ، مقاومت سرمایی ، مقاومت در مقابل اسـید ، مقاومـت در مقابل باز و مقاومت در برابر حلال‌ها تأکید کرده است.

استاندارد ملی تدوین شده برای این محصول استاندارد ISIRI5553 تحـت عنـوان ویژگی‌ها و روش‌های آزمون نـوارتفلون (پلی تترافلورواتیلن) ـ برای مصـارف در انواع مایعــات و گازها می‌باشد.

نوار تفلون

✳️ آیا نوار تفلون کالای جایگزینی دارد !

تا قبل از استفاده نوارتفلون در مقیاس صنعتی ، استفاده از الیاف کنف برای آب‌بندی اتصالات متداول بود که با ورود تفلون به بازار استفاده از الیاف کنف به این منظور تا حد نزدیک به صفر کاهش یافته است.

نوار تفلون در مقابل الیاف کنف برتری هایی دارد که در ادامه ارائه شده است :

  • مقاومت در برابر حرارت تا حدود 450 ºC
  • مقاومت در برابر برودت تا حد -190 ºC
  • مقاومت در برابر اسید 100 درصد
  • مقاومت در برابر قلیاها 100 درصد
  • مقاومت در مقابل اعمال فشار تا حد 3000 پوند بر اینچ مربع
  • مقاومت در برابر خوردگی
  • حل نشدن در هیچ یک از حلال های شیمیایی

این خصوصیات منحصربه‌فرد سبب شده است که نوارتفلون رقیب جدی در بازار نداشته باشد.


✔️ آشنایی با مواد اولیه تولید نوار تفلون و میزان مصرف و ضایعات آنها !


طرح توجیهی ﻧﻮار ﺗﻔﻠﻮن

ترکیبات شرکت کننده در ساخت نوار تفلون از تنوع زیادی برخوردار نبوده که دلیل آن را می‌توان مرتبط با خصوصیات مطلوب پلی تترافلورواتیلن به عنوان ماده اولیه اصلی دانست ، همچنین بسته بندی محصول در قرقره های پلی پروپلینی صورت می‌گیرد که توضیحات تفصیلی پیرامون هر یک از مواد مورد نیاز و مقادیر آن‌ها در ادامه ارائه شده است .

1 - پودر پلی تترافلورواتیلن

ماده پلیمری پلی تترافلورواتیلن به عنوان ترکیب اصلی تشکیل دهنده نوار تفلون بصورت پودر از خارج از کشور تامین می‌شود.

مقدار پلی تترافلورواتیلن جهت تولید نوار تفلون حدود 98.5 درصد خواهد بود که به دلیل قابل برگشت بودن ضایعات حاصله و با توجه به اتلاف مقداری از مواد به هنگام افزودن به اکسترودر و حمل و نقل و غیره تنها یک درصد به عنوان ضایعات منظور می گردد.

پودر تفلون در داخل کشور تولید نمی‌شود و میزان مورد نیاز آن می بایست از طریق واردات تامین گردد. متوسط قیمت جهانی این ماده در حدود 3400 دلار به ازای هر تن می‌باشد.

2 – ماده روان کننده :

ماده مهم دیگری که در تهیه نوار تفلون به کار می رود روغن سیلیکون است که به عنوان عامل بهبود دهنده سیالیت در اکسترودر بکار برده می‌شود. میزان مصرف آن حدود 1.5 درصد می‌باشد. میزان اتلاف آن حدود 3-4 درصد در نظر گرفته می‌شود.

3 - گرانول پلی پروپلین :

از این ماده برای ساخت قرقره و درپوش مربوطه برای بسته بندی نوار تفلون استفاده می‌شود. میزان پلی پروپلین مصرفی برای ساخت هر قرقره و درپوش مربوطه حدود 6 گرم می‌باشد و میزان ضایعات آن هم با توجه به قابل برگشت بودن ضایعات حدود یک درصد در نظر گرفته می‌شود.

با توجه به میزان مصرف پایین این پلیمر در واحد، از داخل کشور (پتروشیمی نوید زر شیمی ، پلی نار و پتروشیمی بندر امام و....) قابل تامین خواهد بود. متوسط قیمت جهانی این ماده حدود 1700 دلار به ازای هر تن می‌باشد.

✳️ کل مواد اولیه مصرفی سالانه کارخانه تولید 200 تن نوار تفلون در سال به قرار زیر میباشد :

  • پلی تترافلورو اتیلن : 200 تن
  • روان کننده : 4 تن
  • پلی پروپلین : 271 تن

✔️ فرایند تولید و کنترل کیفیت در کارخانه تولید نوار تفلون !


فرایند تولید نوار تفلون

از ویژگی های فرآیند تولید نوار تفلون می‌توان به سیستم اکستروژن و تولید ورقه های نازک اشاره نمود که به عنوان مهم ترین و اساسی ترین بخش تولید مورد استفاده قرار می‌گیرد.

لیکن در کنار این سیستم ها و در حین انجام فرآیند نکات دیگری نیز حائز اهمیت است که عبارت است از :

  1. مخلوط کردن صحیح
  2. شکل دهی مقدماتی
  3. کشیدن و شکاف دادن دقیق
  4. پیوستگی و هماهنگی تجهیزات

1 - مخلوط کردن صحیح :

در هر صنعتی که به نوعی وابسته به فرمولاسیون و ترکیب درصد مواد اولیه باشد ، تعیین مناسبترین فرمولاسیون از مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد. تولید نوار تفلون نیز از این امر مستثنی نبوده و به کارگیری مواد افزودنی نیازمند اطلاعات صحیح از خصوصیات و نحوه استفاده از آن خواهد بود.

2 - شکل دهی مقدماتی :

هدف از این مرحله ایجاد قطعات پرس شده برای خوراک دستگاه اکسترودر می‌باشد. این مرحله به جهت نیاز اکسترودر به خوراک مناسب از اهمیت خاصی برخوردار است.

3 - کشیدن و شکاف دادن دقیق :

در این مرحله نوارهای بسیار باریک تولید می‌شود که موفقیت این مرحله و کیفیت محصول ایجاد شده بستگی به یک نواختی فرآیند تولید دارد. هر گونه نوسان در سرعت موجب از هم گسیختگی نوارهای تولیدی شده و محصول را فاقد ارزش می سازد.

4 - پیوستگی و هماهنگی تجهیزات :

موفقیت عملیات تولید محصول وابستگی شدیدی به عملکرد پیوسته تعدادی از تجهیزات مورد استفاده خواهد داشت. از نکات قابل توجه در این زمینه می‌توان به میزان محصول و سرعتهای تولید مختلف ، تأخیر عملکرد یک واحد ویژه بر کیفیت محصول و پرسنل لازم برای عملکرد این واحد ویژه اشاره کرد.

یکی از مواردی که در این زمینه حائز اهمیت است، تعداد شیفت فعالیت کارخانه خواهد بود که تاثیر مستقیمی بر روی دستگاه ها خواهد داشت. هنگامی که محصول فقط برای یک شیفت و در حداقل مقدار ممکن تولید می گردد. یک خط کاملاً اتوماتیک مورد نیاز نمی‌باشد.

به عبارت دیگر تولیدات بالا و استفاده از چندین خط تولید ، کنترل گسترده عملیات و استفاده از سیستم اتوماتیک را به منظور کاهش نیروی کارگری خط تولید توجیه می کند.

✳️ در ادامه فرایند تولید نوار تفلون به طور کامل ارائه شده است :

فرایند تولید نوار تفلون

مراحل مختلف تولید نوار آب‌بندی تفلونی به ترتیب ذیل خواهد بود : 

  1. الک کردن
  2. مخلوط کردن
  3. شکل دهی مقدماتی
  4. اکستروژن
  5. تولید ورقه های نازک
  6. خشک کردن
  7. کشیدن و شکاف دادن
  8. پیچیدن نهایی

هر یک از این موارد به تفکیک در ذیل مورد بررسی قرار خواهد گرفت :

1 - الک کردن :

از آنجا که پودر پلی تترافلورواتیلن خام ممکن است در حین حمل و نقل یا انبارسازی رسوب دهد و لذا می بایست توسط یک الک سیمی الک شود تا هر گونه توده موجود در آن جدا شود. محصول را نباید مجدداً روی هم انبار کرد چون هر گونه شکسته شدن پلیمر پلی تترافلورواتیلن مانع فرآیند پذیری محصول در مراحل بعد خواهد شد.

2 - مخلوط کردن :

پودر پلی تترافلورواتیلن در ظروف پلاستیکی بزرگی ریخته می‌شود و یک روان کننده سیلیکونی به آن افزوده می‌شود. آن گاه ظرف حاوی مخلوط تا زمانی که تمام ذرات پلی تتر افلورواتیلن روغنی شوند چرخانده می‌شود.

3- شکل دهی مقدماتی :

پودر روغنی شده پلی تترافلورواتیلن را در این مرحله توسط پرس هیدرولیکی به شکل میله های کوتاه به ابعاد قطر 50  میلی متر و طول 250 میلی متر در می آورند.

4 - اکستروژن :

میله های کوتاه پلی تترافلورواتیلن را در دستگاه اکسترودر ریخته تا تحت فشار دستگاه از درون یک سوراخ کوچک یک نوار طویل و نازک و پیوسته پلی تترافلورواتیلن به قطر تقریبی 10 میلی متر خارج شود.

5 - تولید ورقه های نرم ، نازک و براق :

نوارپلی تتر افلورواتیلن تولید شده در مرحله قبل را از درون یک سری غلطک عبور می دهند تا به صورت یک ورق نازک با پهنای 200 تا 400 میلی متر و ضخامت 0.1-0.2 میلی متر تبدیل شود.

6 - خشک کردن :

ورق تولیدی را از درون یک گرم کن برقی عبور می دهند تا تمام روغنی که در مراحل قبل به آن افزوده شده تبخیر شود.

7 - کشیدن و شکاف دادن :

ورق حاصله را توسط دستگاه مخصوص به شدت می کشند تا ضخامت آن کم شود، آنگاه آن‌ها را از روی تیغه های کارد عبور می دهند تا نوارهایی با پهنای 10 تا 500 میلیمتر بدست آید. (پهنای معمول برای این امر 12-13 میلیمتر است.)

8 - پیچیدن نهایی :

نوارهای حاصله را برروی قرقره های کوچک پیچیده، بسته بندی نموده و به بازار عرضه می کنند.


✔️ آشنایی با فرایند کنترل کیفیت در کارخانه تولید نوار تفلون !


از مهم‌ترین مواردی که در صنعت ساخت نوار تفلون مورد توجه قرار می‌گیرد می‌توان به ضخامت ، پهنا ، مقاومت کششی و مقاومت در فشار زیاد اشاره نمود.

علاوه بر این ویژگی های خاص مواد اولیه نیز می بایست تست شود ، لیکن به دلیل معتبر بودن شرکت های سازنده آزمایشات خاصی برروی آن‌ها انجام نشده و لذا کنترل کیفیت مواد اولیه اهمیت کمتری را دارا می‌باشد و تا زمانی که سفارش خرید مواد اولیه بر مبنای شناخت کیفیت این گونه مواد از سوی تولید کنندگان مربوطه صورت می‌گیرد هیچگونه مشکل خاصی بروز نخواهد کرد.

✳️ کنترل کیفیت در حین تولید نوار تفلون !

کنترل های انجام شده در این بخش عمدتاً محدود به عملکردهای دستگاه در حین ساخت خواهد بود که در ذیل به آن‌ها اشاره شده است :

  • یکنواختی کامل مواد اولیه در مخلوط کن و دادن زمان کافی به آن‌ها در جهت اختلاط کامل
  • کنترل کامل اکستروژن
  • کنترل پهنا و ضخامت ورقه تولیدی
  • کنترل پهنا و ضخامت ورقه کشیده شده
  • کنترل محصول بریده شده قبل از پیچیده شدن

✔️ آشنایی دقیقتر تکنولوژی ها و ماشین آلات مرسوم در تولید نوار تفلون


آشنایی دقیقتر تکنولوژی ها و ماشین آلات مرسوم در تولید نوار تفلون

فرآیند تولید نوار تفلون بر خلاف بسیاری از فرآیندهای دیگر منحصراً از طریق اکستروژن و تولید ورقه های نازک انجام می‌گیرد.

در این روش ابتدا ماده خام پلی تترافلورواتیلن به همراه مواد افزودنی دیگر پرس شده ، مواد پرس شده اکسترود می شوند و محصول خروجی از اکسترودر با عبور از میان غلطک های مختلف به ضخامت کم و پهنای زیاد می رسد که در مرحله بعد با کشیدن نوار تولیدی ضخامت آن را به حد مورد نیاز می رسانند.

در ذیل مختصری در مورد هر یک از مراحل اکستروژن و انواع آن شرح داده خواهد شد.

✳️ آشنایی با اکستروژن و انواع آن !

یکی از اساسی ترین و کم هزینه ترین روشهای شکل دهی، اکستروژن بوده که مشتمل بر ذوب، فشار ، انتقال و شکل دهی محصول می‌باشد.
این فرآیند در ساخت و تولید شکل های پیوسته ای همچون میله ، تیوب ، فیلم ، ورقه ، فیلامنت ، لوله و ... توسعه یافته است.

اکسترودرهای متداول مورد استفاده در صنعت انواع متداولی دارند که معمول ترین آن‌ها اکسترودر تک پیچه است که در ذیل توضیح داده شده است :

الف ) اکسترودر تک پیچه :

این دستگاه که از معمول ترین انواع اکسترودر می‌باشد ماده پلاستیکی را در شکل گرانولی یا پودری با حرکت مارپیچ به جلو هدایت نموده و تحت فشار و درجه حرارتی که اعمال می کند آن ها را ذوب می نماید.

افزایش فشار سبب هدایت محصول به سمت قسمت خروجی گردیده که با توجه به شکل دایره ای آن لوله مورد نظر شکل دهی خواهد شد. (خروجی مربع شکل های منجر به تولید پروفیل با مقطع سریع می گردد.)

ب ) اکسترودر پیستونی :

نوع دیگری از اکسترودر که در گذشته موارد استفاده بیشتری داشته است، اکسترودر پیستونی بوده که در آن بجای پیچ، جهت ایجاد فشار از یک پیستون استفاده شده که به پلاستیک مذاب نیرو وارد می نماید.

عمده ترین کاربرد این دستگاهها در شکل دهی پلاستیکهای خیلی نرم (در این نوع پلاستیکها بدلیل نرمی بیش از حد ضرورتی در جهت استفاده از سیستم پیچ و ایجاد فشار مداوم و افزایش درجه حرارت نمی‌باشد) و همچنین اکسترود کردن پلاستیک های فلوروکربن که به دلیل بالا بودن نقطه ذوب شکل دهی مشکلی داشته و سیستم پیچ توان شکل دهی مناسب به آن‌ها را ندارد می‌باشد.

✳️ آشنایی با روشهای تولید ورقه ای نازک !

روشهای تقریباً یکسانی برای ایجاد ورقه های نازک از میله های پلاستیکی وجود دارد و آن عبور دادن میله ها از میان چند غلطک با فاصله نزدیک می‌باشد که موجب نازک و پهن شدن پلاستیک می شوند. در چنین مواردی با عبور جسم مورد نظر از میان چند غلطک پهنای آن را میزان کرده و محصول خروجی دارای شکل و ضخامت یکنواخت خواهد بود.

✳️ مبانی انتخاب مناسب ترین دستگاههای تولید نوار تفلون

انتخاب تکنیک مورد استفاده برای تولید نوار تفلون به پارامترهای متعددی بستگی دارد که از آن جمله می‌توان به موارد ذیل اشاره نمود :

  • هزینه تجهیزات
  • سرعت تولید
  • یکنواختی محصول
  • شکل و اندازه محصول
  • نقش اپراتور در تولید محصول

به هنگام بررسی دستگاه ها و تجهیزات مختلف با توجه به پارامترهای متفاوت و با توجه به نیازهای داخلی و امکان دستیابی به دانش فنی مورد نیاز در داخل کشور می‌توان گفت که تکنیکی به طور صحیح انتخاب شده که به صورت بهینه و با توجه به پارامترهای فوق برگزدیده شده باشد.

پیوسته بودن فرآیند تولید ، یکنواخت بودن تولید ، امکان کنترل دقیق در حین فرآیند ساخت و در نتیجه استاندارد بودن محصول تولیدی از دلایلی است که می‌توان در تأیید استفاده از فرآیند اکستروژن به آن اشاره نمود.

مناسب ترین اکسترودر مورد استفاده در ساخت نوار آب‌بندی تفولنی اکسترودر پیستونی بوده که به صورت ضربه ای عمل نموده و برای پلاستیک های خاص و با نقطه ذوب بالا مورد استفاده قرار می‌گیرد استفاده از سایر اکسترودرها در عمل ممکن نمی‌باشد.


✔️ زمین و محوطه سازی و ساختمان های مورد نیاز کارخانه تولید 200 تن نوار تفلون در سال


✳️ زمین و محوطه سازی مورد نیاز کارخانه تولید 200 تن نوار تفلون در سال به قرار زیر میباشد :

  • زمین مورد نیاز : 3500 متر مربع
  • تسطیح زمین : 3500 متر مربع
  • دیوار کشی : 473 متر مربع
  • خیابان کشی و آسفالت و جدول کشی و فضای سبز : 2100 متر مربع

✳️ ساختمان سازی مورد نیاز کارخانه تولید 200 تن نوار تفلون در سال به قرار زیر میباشد :

  • سولهٔ خط تولید : 900 متر مربع
  • سولهٔ انبار مواد اولیه : 500 متر مربع
  • سولهٔ انبار محصول : 400 متر مربع
  • سوله های تاسیسات : 300 متر مربع
  • نگهبانی : 100 متر مربع
  • ساختمان های اداری وخدماتی : 250 متر مربع

✔️ آب و انرژی مصرفی سالانه و نیروی انسانی مورد نیاز کارخانه تولید نوار تفلون


کارخانه تولید نوار تفلون

با توجه به این که کارخانه بصورت مداوم و سه شیفت کـار خواهـد کـرد. لـذا تعـدادی از کارکنـان بـصورت نوبتکار و تعدادی به صورت روزکار مشغول بکار خواهند بود. کارکنـان بخـش نوبتکـار بـه چهـار گـروه تقـسیم می شوند که در هر روز سه گروه در سه شیفت 8 سـاعته حـضور داشـته و گـروه چهـارم در حـال اسـتراحت خواهد بود.

✳️ پرسنل اداری و مدیریت مورد نیاز کارخانه تولید 200 تن نوار تفلون در سال به قرار زیر میباشد :

  • مدیر عامل : 1 نفر
  • مسئول اداری و مالی : 1 نفر
  • کارمند اداری و مالی : 2 نفر
  • مسئول تدارکات : 1 نفر
  • منشی : 2 نفر
  • انباردار : 1 نفر
  • راننده : 1 نفر
  • نظافتچی و آبدارچی : 1 نفر
  • نگهبان : 4 نفر

✳️ پرسنل تولیدی مورد نیاز کارخانه تولید 200 تن نوار تفلون در سال به قرار زیر میباشد :

  • مدیر تولید : 1 نفر
  • سرپرست شیفت : 4 نفر
  • مهندس فرایند : 8 نفر
  • تکنسین خط تولید : 8 نفر
  • کارگر ساده : 8 نفر
✳️ یوتیلیتی سالانه مورد نیاز کارخانه تولید 200 تن نوار تفلون در سال به قرار زیر میباشد :
  • آب : 5140 متر مکعب
  • برق : 3682000 کیلو وات ساعت
  • سوخت : 78000 متر مکعب

✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید نوار تفلون ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس بگیرید .


📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ تولید نوار تفلون

👈 توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.

فايل‌ها:
zipطرح توجیهی تولید ﻧﻮار ﺗﻔﻠﻮن 32 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخپنج شنبه, 18 آبان 1396 01:54
حجم فايل 496.57 KB
دانلود 123

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

صنایع پلاستیک

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories