طرح توجیهی فودکورت ⭐️ (6 ماه پشتیبانی جهت اخذ مجوز و وام)
- امیر حبیبی
- طرحهای توجیهی گردشگری و بوم گردی و خدماتی
جهت نگارش مطالعات بازار و طرح توجیهی فودکورت با اطلاعات کاملاً به روز برای سال 1401 ، با فرمت DOC و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید . ضمنا میتوانید فایل pdf طرح توجیهی فودکورت را که قدیمی هستند ، صرفا جهت مطالعه از انتهای صفحه دانلود نمایید.
✔️ فودکورت، کسب و کاری مدرن و پولساز
فودکورت، یک طبقه یا بخشی از یک مکان عمومی مانند مرکز خرید، مرکز اداری تجاری یا مراکز درمانی (بیمارستان و هتل بیمارستان) است ، که در این فضا چندین غرفه برای فروش انواع غذا، فست فود و انواع نوشیدنی وجود دارد.
فرض کنید شما ساعتها در یک مرکز خرید یا پاساژ بزرگ مشغول بازدید از فروشگاهها و انجام خرید هستید؛ قطعاً بعد از مدتی علاوه بر خستگی، احساس گرسنگی هم خواهید داشت و چه جایی بهتر از فودکورت داخل مرکز خرید برای صرف یک وعده غذایی لذیذ و دردسترس!
سود سرمایه گذاری و میزان درآمد خالص یک فودکورت ، به نسبت یک رستوران تک منظوره (سنتی، فست فود و...) در شرایط سرمایه گذاری نسبتاً برابر و در موقعیت مکانی یکسان ، بیشتر است چراکه وجود فودکورت در مراکز خرید و مکانهای عمومی پرتردد، به خودی خود یک عامل بالقوه جذب مشتری محسوب میشود.
داشتن منوی غذایی متنوع و انتخاب موقعیت مکانی مناسب برای راه اندازی فودکورت، تاثیر چشمگیری در میزان درآمد، دوره بازگشت سرمایه و میزان سود سالانه سرمایه گذاری شما دارد.
همچنین داشتن استراتژی متناسب با موقعیت مکانی فودکورت، نکتهای حائز اهمیت است.
به عنوان مثال فروش ساندویچهای چرب و پر پنیر، شاید برای یک فودکورت واقع در یک مرکز خرید پر تردد سود خوبی به همراه داشته باشد اما قطعاً وجود چنین ایستگاهی در یک فودکورت بیمارستانی نه تنها جذاب نیست بلکه باعث از دست رفتن مشتری و سلب اعتماد آنان نیز میشود.
✳️ چه مکانهایی برای راه اندازی فودکورت مناسبند !
مضاف بر مراکز خرید ، بیمارستانها و هتل بیمارستانها ، مکانهای دیگری مانند فرودگاهها، پایانههای مسافربری (ترمینال اتوبوس بین شهری) و ایستگاههای راه آهن نیز جزو مناسبترین مکانها برای راه اندازی فودکورت میباشند.
جامعه هدف چنین اماکنی مسافران هستند و یک بستر جذب مشتری بالقوه دیگر برای فودکورتها میباشند.
نوآوری و داشتن دیدگاه استراتژیک نسبت به راه اندازی فودکورت در مکانهای عمومی مانند فرودگاهها به ویژه فرودگاه بین المللی، رمز یک سرمایه گذاری موفق و پردرآمد است.
ایجاد ایستگاه انواع غذای بین المللی یا انواع غذاهای سنتی و محلی اقوام ایرانی در فرودگاه بین المللی، که اولین دروازه ورود توریستهای خارجی به کشور ایران است، یک سرمایه گذاری چند جانبه و ایده ای خلاقانه ، در صنعت رستوران داری و صنعت گردشگری کشور میباشد.
✔️ فودکورت ها شامل چه بخشهایی میباشند !
✳️ فودکورت ها به صورت کلی دارای بخشهای زیر میباشند :
1 - بخش انبار یا سردخانه :
انبار که معمولاً به شکل سردخانه و یا دارای یخچالهای صنعتی و بزرگ است، به منظور نگهداری مواد اولیه به ویژه مواد اولیه فاسد شدنی مانند گوشت، مرغ، ماهی، سبزیجات و.... استفاده میشود.
2 - بخش آماده سازی اولیه :
مواد اولیه در این بخش برای ورود به مرحله پخت آماده میشوند. خرد یا اسلایس کردن، شتشو و ضد عفونی و همچنین طعم دار کردن مواد اولیه در این مرحله انجام میشود.
3 - بخش پخت :
مواد آماده سازی شده در این قسمت با رسپی های خاص با یکدیگر ترکیب و پخته میشوند.
4 - بخش سرو غذا و تحویل :
گارنیش غذا و تحویل آن به مشتری مهمترین جزء بخش سرو و تحویل غذا میباشد.
5 - سالن غذا خوری یا لژ :
در محوطه روبروی تمام غرفههای غذایی فودکورت یک سالن غذاخوری یا لژ خانوادگی بزرگ و مشترک وجود دارد که دارای تعداد زیادی میز و صندلی، سرویس بهداشتی و در بعضی موارد امکانات رفاهی جانبی مانند اتاق بازی کودکان میباشد.
✔️ تفاوت فودکورت با فودهال و فست فود سیار چیست !
✳️ تفاوت فودهال و فودکورت چیست؟
فودهال نیز مجموعهای شبیه به فودکورت است که در یک طبقه یا بخشی از یک مکان عمومی ، خدمات تهیه و سرو انواع غذاها و نوشیدنیها را انجام میدهد اما تفاوت فودهال و فودکورت در دامنه فعالیت آنهاست.
فودکورت ها محدود به خدمات تهیه و سرو انواع غذای آماده، فست فود و غذای سنتی برای مشتریان هستند اما فودهال ها علاوه بر این کارکرد، دارای انواع فروشگاههای عرضه مواد غذایی مانند فروشگاه گوشت، مرغ و ماهی، فروشگاه مواد پروتئینی ، سوپر میوه، سوپر مارکت ، هایپرمارکت و... میباشند بنابراین وسعت فودهال به نسبت فودکورت بیشتر است.
✳️ فود استریت یا فست فود سیار چیست؟
فود استریت که با نامهای فست فود سیارو غذای خیابانی هم شناخته میشود، یک پایگاه تهیه و توزیع انواع غذای سرد و گرم آماده و انواع فست فود است و شهرت آن بدلیل ارائه خدمات بسیار سریع و قیمت مناسب آن بوده که همیشه در دسترس میباشد.
فست فود سیار معمولاً داخل خودروهای کاروان یا کامیونها و یا کانکس های مجهز به تجهیزات آشپزی و آشپزخانه راه اندازی میشوند از این رو به آنها فود تراک هم گفته میشود.
یک وعده غذایی فود استریت دارای کیفیت متوسط و قیمتی حدود یک سوم قیمت همان وعده غذایی در یک فست فود یا فودکورت است.
اگر میخواهید وارد کسب و کار پر درآمد اغذیه فروشی شوید و سرمایه آنچنانی ندارید، یکی از بهترین و کم هزینهترین راهها تهیه یک کانکس مناسب و ورود به عرصه پردرآمد فست فود سیار میباشد.
✳️ چه مکانهایی برای استقرار یک فست فود سیار (کانکس فست فود) مناسبتر است !
انتخاب موقعیت مکانی مناسب برای استقرار کانکس فست فود، درست همانند انتخاب مناسبترین مکان برای راه اندازی فودکورت، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
البته مزیت فود تراک ، سیار بودن آن است ؛ شما میتوانید با آزمون و خطا مناسبترین موقعیتهای مکانی را برای افزایش فروش و بهبود کسب و کار خود انتخاب کنید.
محدوده نزدیک به مراکز آموزشی ( مدارس و دانشگاهها) ، محوطه بیرونی مراکز خرید یا مراکز اداری- تجاری پرتردد، شهربازیها و اماکنی از این دست گزینههای مناسبی برای استقرار فود تراک هستند.
✳️ تفاوت رستوران و فودکورت چیست !
رستوران یک واحد تهیه غذا به صورت سرو غذا در محل است و معمولاً در یک ساختمان مستقل راه اندازی می شود اما فودکورت در دل یک مکان عمومی دیگر راه اندازی میشود به علاوه فودکورت ها مجموعه ای از چند رستوران هستند بنابراین رستوران به نوعی زیر مجموعه یک فودکورت محسوب میشود.
✔️ مراحل دریافت مجوزهای لازم برای راه اندازی فودکورت، فودهال و فست فود سیار
شما برای راه اندازی فودهال و فودکورت به دریافت مجوزهای لازم از اتحادیه رستوران داران و اتحادیه اغذیه فروشان و مواد غذایی نیاز دارید.
برای فست فود سیار یا فود استریت اما ، دریافت جواز از اتحادیه اغذیه فروشان مهم است ولیکن گاهی طبق صلاحدید مراجع مربوطه ضروری نمیباشد.
توجه داشته باشید که برای راه اندازی هر کسب و کار مرتبط با مواد غذایی و سلامت، داشتن پروانه بهداشت از "وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی" الزامی است و در مورد تاسیس فوداستریت، عموماً دریافت پروانه بهداشت کفایت میکند.
مدارک مورد نیاز برای اخذ جواز از اتحادیهها، برای تمام کسب و کارهای مرتبط با فروش غذا مشابه است و به شرح زیر میباشد:
- اجازه نامه یا سند مالکیت مربوط به موقعیت مکانی پروژه همراه با کپی
- مستندات تشکیل پرونده در اداره مالیات و دارایی
- پرداخت عوارض شهرداری و حق عضویت اتحادیه
- تاییدیه کد پستی محل راه اندازی پروژه
- دو سری کپی از اسناد هویتی ( شناسنامه، کارت ملی، کارت پایان خدمت ویژه آقایان)
- گواهی معتبر عدم اعتیاد و عدم سوء پیشینه
- تاییدیه اداره اماکن
- 12 عدد عکس 3*4
- وکالتنامه محضری از شرکاء در صورت وجود
- ارائه مجوزهای فعالیت واحد صنفی محل پروژه در حال حاضر سا مجوزات قبلی آن جهت بررسی کاربری محل
- کپی آخرین مدرک تحصیلی در صورت وجود یا سواد خواندن و نوشتن برای افراد زیر 50 سال
✳️ ملزومات اولیه دریافت پروانه بهداشت به قرر زیر میباشند :
- گواهی گذراندن دورههای آموزش بهداشت
- برگه درخواست کتبی متقاضی برای دریافت پروانه بهداشت
- گواهی کنترل بهداشت بر اساس سیستم استاندارد
- تعهدنامه عدم فروش و سرو انواع مواد دخانی
- کارت بهداشت متقاضی و تمام پرسنل رسمی
ملزومات دریافت پروانه بهداشت برای راه اندازی فوداستریت به نسبت ملزومات اولیه چند بند دیگر هم دارد که عبارتند از:
- تعهد نامه محضری متقاضی راه اندازی فوداستریت مبنی بر دسترسی به واحد پشتیبانی
- ارائه تاییدیه اداره پلیس راهنمایی و رانندگی استان
- ارائه تاییدیه شهرداری
✳️ نکات دیگر در مورد مجوزهای لازم برای راه اندازی فودکورت و فودهال به قرر زیر میباشند :
فودکورت معمولاً به دو شکل فعالیت دارد؛ درصورتی که شما به عنوان مدیریت یک فودکورت با سرمایه شخصی خودتان به راه اندازی انواع ایستگاههای غذا در فودکورت اقدام نمایید، آنگاه میبایست برای هر غرفه غذایی برحسب نوع فعالیتش ( غذای سنتی، فست فود ، انواع کباب و...) مجوزهای مربوط را از اتحادیه مورد نظر دریافت نمایید.
اما در حالت دیگر ممکن است شما به عنوان مدیریت یک فودکورت، غرفههای غذا را به صورت اجارهای و یا شراکتی در اختیار افراد دیگر قرار دهید که در این حالت هر ایستگاه غذایی با توجه به نوع فعالیتش میبایست مجوزهای مربوط به کسب و کار خود را داشته باشد.
✔️ عوامل مؤثر بر میزان سرمایه اولیه مورد نیاز و هزینههای راه اندازی فودکورت
هزینه اجاره یا رهن سالن، هزینههای دریافت مجوز، هزینه تأمین تجهیزات و مواد اولیه و هزینههای جاری چند فاکتور مهم در تعیین و برآورد میزان سرمایه اولیه مورد نیاز برای راه اندازی فودکورت میباشند.
طراحی دکوراسیون داخلی، ارتباط مستقیم با میزان جذب مشتری دارد بنابراین بخشی از سرمایه اولیه میبایست برای این منظور درنظر گرفته شود.
شما با داشتن یک طرح توجیهی جامع متناسب با هدف خود میتوانید مسیر رسیدن به درآمد هدف و سود مورد نظر خود را هموار کنید.
توجه داشته باشید که بیزنس پلن ، علاوه بر کمک به کاهش ریسک سرمایه گذاری، یک سند معتبر جهت دریافت وام و تسهیلات بانکی میباشد.
در طرح توجیهی فود کورت و فود استریت ، کلیه درامدها و هزینه ها و سود این کسب و کار به صورت تخصصی و به روز ، توسط کارشناسان وبسایت گسترش کارآفرینی ایران برآورد میگردد.
✳️ ایده هایی برای افزایش مشتری و افزایش درآمد کسب و کار فودکورت :
دیده شدن و شناخته شدن یک کسب و کار به تبع استفاده از اصول بازاریابی مدرن ، مهمترین عامل موثر بر افزایش تعداد مشتریان آن کسب و کار میباشد.
استفاده از تابلوها و بیلبوردهای تبلیغاتی، حضور فعال در بستر اینترنت و شبکههای اجتماعی پرطرفدار، تولید محتوای باکیفیت جهت معرفی خدمات و... راهکارهای بازاریابی و تبلیغات موثر بر جذب مشتری بالقوه محسوب میشوند.
سرو غذا به صورت بیرون بر و فراهم ساختن زیرساختهای آن از جمله استخدام پیک یا عضویت در پلتفرمهای سفارش غذای آنلاین هم یکی دیگر از راه های افزایش مشتری و به طبع افزایش درآمد فودکورت میباشد.
البته یک نکته طلایی در خصوص فودکورتها وجود دارد و آن هم امتیاز حضور در مراکز خرید یا اماکن عمومی و پرتردد است.
این امتیاز سبب میشود که بخش زیادی از مسیر دیده شدن شما توسط مشتری، زیر سایه اعتبار اماکن عمومی معتبری که فودکورت شما در آن قرار دارد طی شود.
اما تمام این راهکارها برای جذب مشتری بالقوه است؛ حال سوال اینجاست مشتری بالقوه چگونه به یک مشتری بالفعل و سودآور برای فودکورت تبدیل میشود؟
کیفیت غذا، کیفیت خدمات، سرعت ارائه خدمات، برخورد پرسنل، خدمات رفاهی و رعایت اصول مشتری مداری عواملی هستند که اعتماد مشتری را جلب نموده و یک مشتری بالقوه را به یک مشتری بالفعل و همیشگی تبدیل میکنند.
کنترل و اجرای درست این عوامل در گرو آشنایی با اصول مدیریتی و همچنین پیروی از یک بیزنس پلن حرفه ای می باشد.
✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی فودکورت ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس بگیرید .
📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ فودکورت
👈 توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.




برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.




برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.




برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.




برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.