• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

دانلود طرح توجیهی کشت و پرورش گیاه بادرنجبویه 60 صفحه سال 94

(2 votes, average 3 out of 5)

Lemon balm

جهت دانلود طرح توجیهی کشت و پرورش گیاه بادرنجبویه ، با 60 صفحه اطلاعات مفید و کاربردی ، آپدیت سال 94 ، به انتهای صفحه مراجعه نمایید . بادرنجبویه گیاهی چند ساله ، دارای رایحه لیمو و مقاوم به خشکی می باشد ، که در صنعت داروسازی ، عطر سازی و ... دارای کاربرد می باشد .

معرفی طرح توجیهی کشت و پرورش گیاه بادرنجبویه :

بادرنجبویه گیاهی چند ساله همراه با ساقه های متعدد به صورت چهارگوش می باشد ، برگ های آن تخم مرغی شکل همراه با حاشیه های دنداره دار می باشند . گل بادرنجبویه دارای گلبرگ هایی به رنگ سفید ، جام گل لوله ای ، دو پرچم بزرگ و دو پرچم کوچک می باشد . درون هر گل 4عدد میوه وجود دارد ، که درون کاسه ای حبس شده است . بذر یا میوه این گیاه به شکل تخم مرغی می باشد . اندام های هوایی گیاه بادرنجبویه دارای اسانس هایی با رایحه لیمو می باشند ، برگ های این گیاه دارای مقداری بین 2 تا 5 درصد اسانس هستند .
جالب است بدانید که اندام های هوایی گیاه بادرنجبویه ، در فصل زمستان به دلیل سردی هوا خشک می شوند ، اما ریشه آن ها زنده مانده و در فصل بهار دوباره رشد خواهند کرد .
بادرنجبویه در صنعت داروسازی ، عطر سازی و ... دارای کاربرد می باشد . همچنین از گیاه بادرنجبویه به عنوان سبزی استفاده می شود .

خواص محصول مورد بررسی در طرح توجیهی کشت و پرورش گیاه بادرنجبویه ، عبارتند از :

برخی از خواص بادرنجبویه عبارتند از : رفع تپش قلب ، رفع سرگیجه ، رفع دل پیچه های ناشی از نفخ ، بهبود زخم ها ، رفع ضعف حافظه ، مقوی معده ، درمان گوش درد و .....

نکات قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی کشت و پرورش گیاه بادرنجبویه ، به شرح زیر می باشند :

• خاک های متوسط و غنی از کلسیم ، مناسب ترین خاک برای کشت بادرنجبویه می باشند .
• درصورتی که خاک یا آب دارای شوری بیشتر از 4 میلی موس باشد ، تاثیر منفی بر خود گیاه و اسانس گیاه خواهد گذاشت .
• مناسب ترین PH خاک برای کشت بادرنجبویه بین 8 تا 84 می باشد .
• گیاه بادرنجبویه دارای مقاومت به خشکی می باشد ، اما اگر به مدت طولانی با خشکی و کم آبی رو به رو شود ، گیاه خشک خواهد شد .
• وجود سایه بر گیاه تاثیر منفی گذاشته و آفتاب و نور زیاد سبب افزایش اسانس گیاه خواهد شد .
• در فصل پاییز باید در عمق 25 تا 30 سانتی متری زمین ، از کود دامی پوسیده به میزان 25 تا 30 تن در هکتار استفاده شود .
• در هر دوره از آبیاری ، گیاه باید بین 30 تا 40 میلی متر آبیاری گردد .
• در فصل زمستان و یا پاییز قبل از کشت گیاه ، باید بین 50 تا 70 کیلوگرم ازت و 80 تا 100 کیلوگرم پتاس به هر یک هکتار زمین اضافه گردد .

فرایند کشت بادرنجبویه ، جهت اجرای طرح توجیهی کشت و پرورش گیاه بادرنجبویه ، به شرح زیر می باشد :

برای کشت بادرنجبویه می توان به صورت کاشت بذر ، کاشت نشا ، تقسم بوته و قلمه اقدام نمود . در روش کشت مستقیم ، بذر ها را در اواخر فصل پاییز در زمین کاشته و سپس در اوایل فصل بهار بذر ها سبز خواهند شد . اما در این روش رشد بادرنجبویه بسیار کند بوده و امکان دارد علف های هرز بر روی گیاه تاثیر بگذارند . بنابراین این روش برای سطوح کوچک مورد استفاده قرار گرفته و برای کشت های وسیع مناسب نمی باشد .
در روش غیر مستقیم ، ابتدا بذر ها را در گلخانه کاشته و روی بذر ها را با استفاده از لایه نازک از ماسه می پوشانند . البته می توان به جای ماسه ، با لایه ای ضخیم تر از سبوس روی گیاه را پوشاند . سپس هنگامی که گیاه رشد کند و در مرحله 6 تا 8 برگی باشد ، در اردیبهشت ماه نشا ها را به زمین اصلی انتقال می دهند . البته برای نشا کاری ، زمین باید از قبل به صورت کرت بندی 30 * 50 آماده شده باشد .
بادرنجبویه از اوایل فصل پاییز شروع به رشد نموده و در بهار سال بعد نیز رشد اصلی این گیاه شروع خواهد شد . گیاه بادرنجبویه دارای عملکرد اقتصادی بین 5 تا 7 سال می باشد . البته بهتر است پس از گذشت مدت زمان 5 سال ، گیاه دیگری به جای بادرنجبویه در زمین کاشته شود .

فرایند برداشت بادرنجبویه ، جهت اجرای طرح توجیهی کشت و پرورش گیاه بادرنجبویه ، به شرح زیر می باشد :

در سال اول رشد گیاه ، می توان یک بار گیاه را برداشت نمود . اما از سال دوم کشت گیاه به بعد ، امکان برداشت گیاه در 2 تا 3 مرتبه وجود دارد . لازم به ذکر می باشد که پس از هر بار برداشت ، باید گیاه را آبیاری نمود . اولین برداشت در اواخر تیر ماه که مرحله گلدهی گیاه می باشد و دومین برداشت نیز در اواسط شهریور ماه صورت می گیرد . همچنین در صورت وجود شرایط اقلیمی مناسب ، امکان برداشت سوم در مهر ماه نیز وجود دارد .
برای برداشت گیاهان در هنگامی که توسط تابش نور آفتاب قطره های شبنم بر روی آن ها خشک شده باشند ، اقدام به برداشت گیاهان از فاصله 4 تا 5 سانتی متری از سطح زمین می نمایند . البته برای افزایش کیفیت مواد موثره گیاهان ، فقط برگ های بادرنجبویه برداشت می شود . برگ های بادرنجبویه پس از برداشت خیلی سریع به رنگ قهوه ای در می آیند ، به همین جهت بلافاصله پس از برداشت ، گیاهان را با استفاده از خشک کن های الکتریکی خشک می نمایند . دمای 45 تا 50 درجه سانتی گراد برای خشک کردن بادرنجبویه مناسب می باشد .
در هر چین از هر هکتار زمین بین 10 تا 12 تن گیاه تر بدست می آید . در حالت کلی نیز از هر هکتار زمین بین 10 تا 20 تن گیاه تازه بدست می آید ، که پس از خشک شدن به 2 تا 4 تن گیاه خشک تبدیل می شوند . همچنین از هر هکتار زمین بین 700 کیلوگرم تا 1 تن برگ خشک بدست می آید .
درصورتی که هدف از برداشت بادرنجبویه ، برداشت بذر این گیاه باشد ، باید منتظر ماند تا حداقل 30 درصد از غلاف های گیاه برسند و سپس اقدام به برداشت نمود . در این صورت از هر هکتار زمین بین 150 تا 300 کیلوگرم بذر بدست خواهد آمد .

مراحل اجرای طرح توجیهی کشت و پرورش گیاه بادرنجبویه ، به شرح زیر می باشد :

  1. آماده سازی و تسطیح زمین مورد نظر
    2. خرید و حمل محصولاتی از جمله کود ، بذر و ...
    3. کشت مستقیم
    4. کشت غیر مستقیم
    5. داشت
    6. برداشت

دانلود طرح توجیهی سایر گیاهان دارویی

 در صورتی که نیاز به طرح توجیهی و امکان سنجی کشت و پرورش گیاه بادرنجبویه ، برای ارائه به بانک یا اخذ مجوز دارید با کارشناسان ما تماس بگیرید .

فايل‌ها:
zipطرح توجیهی کشت و پرورش گیاه بادرنجبویه 60 صفحه سال 94 داغ
تاريخپنج شنبه, 16 آبان 1398 23:11
حجم فايل 1.36 MB
دانلود 171

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

طرحهای کشاورزی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories