• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی پرواربندی بره ⭐️سال 1401 (PDF+Word+مشاوره)

(1 vote, average 5 out of 5)

طرح توجیهی پرواربندی بره کاملا به روز + کامفار

طرح توجیهی تیپ پرورش بره پرواری با ظرفیت 838 راس در هر دوره را با آپدیت سال 99 و با 52 صفحه اطلاعات ، از انتهای همین صفحه ، صرفا جهت کسب اطلاعات اولیه ، دانلود نمایید . ضمنا میتوانید جهت تهیه طرح توجیهی و مطالعات بازار پرواربندی بره ، با اطلاعات کاملا به روز برای سال 1401 با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز و یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید .


چرا پرواربندی گوسفند ؟


پروار بندی بره یکي از بهترین و مهمترین روش های تولید گوشت در تمام دنیا و از جمله کشور ماست ، پروار بندی عبارت است از مدیریت و تغذیه مناسب دام ها جهت بدست اوردن اضافه وزن در یک مدت کوتاه و با حداقل هزینه. هدف از اضافه وزن تامین پروتئین حیواني مورد نیاز انسان است .

گوسفند در مقایسه با سایر حیوانات به جیره نگهدارى کمترى احتیاج دارد و بیشتر غذاى دریافتى را صرف رشد و نمو میکند ، همچنین نسبت به سایر دامها مثل بز و یا طیور، مقاومت خوبي به بیماریها و شرایط نامناسب رطوبتي و دمایي دارد. بنابراین میزان تلفات در این دام بسیار پایینتر بوده و ریسک ضرر اقتصادی از این جهت برای دامدار کمتر است.

پرواربندی گوسفند نیاز به تجهیزات ارزان قیمتي داشته و به دلیل ریسک کم و بازگشت سریع سرمایه در کوتاه مدت ،از جذابیت مالي مطلوبي برخوردار است. جهاد کشاورزی ، هر ساله بودجه مشخصي را در قالب وام به طرحهای کشاورزی اختصاص ميدهد و با تهیه طرح توجیهي اختصاصی و به روز برای پرواربندی بره امکان گرفتن وام از بانک کشاورزی ، برای شروع این کسب وکار وام  وجود دارد.

معاف از مالیات بودن تمام فعالیتهای کشاورزی نیز خود یک نوع حمایت دولتي برای این کسب و کار بوده و از دیگر جذابیت های مالي طرح محسوب مي شود.

طرح پرواربندی گوسفند از نظر اقتصادی ظرفیت بالایي داشته و به دلیل نیاز مداوم بازار به گوشت گوسفند و میزان تولید کم آن در داخل کشور، تقاضا برای گوشت گوسفند پا برجا بوده و هر میزان تولید به راحتي به فروش خواهد رسید از این رو بحث رقابت در این حوزه چندان مطرح نبوده و جزء دغدغه های پرورش دهندگان نميباشد

پرورش گوسفند و بز نیاز به جایگاه و تجهیزات زیاد و پر خرج در مقایسه با گاو و طیور ندارد. با این که سیستم های پرورش گوسفند متنوع و متعدداند اما به طور کلي در هر سیستم پرورشي ضرورت دارد گوسفند از تاثیر سو عوامل نا مساعد اب و هوایي محافظت گردد.


نژادهای ایرانی مناسب گوسفند برای پرواربندی :


نژادهای ایرانی مناسب گوسفند برای پرواربندی

در ایران حدود 27 نژاد مختلف گوسفند وجود دارد که هرکدام با شرایط آب و هوایي منطقه خود سازگار شده اند. در این بین برخي از نژادهای از نظر راندمان تولید گوشت نسبت به سایرین برتری دارند و برای پرواربندی و تولید گوشت مناسب اند. نژادهای سنگین وزن گوسفند مانند افشاری ، قزل ، شال، مغاني ، لری بختیاری ، سنجابي و مهربان از جمله گوسفندان مناسب جهت پرواربندی مي باشند.


تولیدات حاصل از پرورش بره پرواری :


تولیدات حاصل از پرورش بره پرواری را مي توان در سه قسمت وزن زنده و کود تولیدی و خسارت بیمه محاسبه نمود.

مقدار افزایش وزن روزانه در بره های پرواری 350 گرم در روز محاسبه شده که با توجه به دوره پرورش 100 روزه هر بره در طول مدت پرورش حدود 35 کیلوگرم افزایش وزن خواهد داشت که با احتساب وزن خرید ( 25 کیلوگرم ) ، بره ها در وزن 60 کیلوگرم روانه کشتارگاه خواهند شد.

قیمت هر کیلوگرم وزن زنده در زمان فروش 410000 ریال  محاسبه شده است.

مقدار کود تولیدی 30 درصد خوراک مصرفي محاسبه شده است.

معرفی کد آیسیک ( ISIC  ) متعلق به پرورش گوسفند گوشتی :

در سامانه اطلاعات محصولات صنعتي و معدني و کشاورزی ( سامانه بهین یاب ) ، کد تعریف شده پرواربندی بره به شرح ذیل مي باشد:

عنوان محصول : گوسفند گوشتی  ==> کد آیسیک : 0121512307

 

استاندارد های ملی بره پرواری :

  • عنوان استاندارد : تعاریف و اصطلاحات مرتبط با گوسفند زنده ==> شماره استاندارد : 3731
  • عنوان استاندارد : آئین کار نگهداری ، پخش و عرضه گوشت گوسفند و بز ==> شماره استاندارد : 4515
  • عنوان استاندارد : آئین کار بازرسي فني بهداشتي گوسفند و بز زنده قبل از کشتار ==> شماره استاندارد : 4516
  • عنوان استاندارد : گوسفند یا بز کشتاری ( انواع واژه و تعاریف ) ==> شماره استاندارد : 4848

درآمد ، هزینه و سود حاصل از پرورش بره پرواری :

خلاصه طرح توجیهی پرواربندی بره با ظرفیت تقریبی 838 راس در هر دوره ، برای سال 1399 به شرح زیر میباشد :

  • سرمایه ثابت :   12397325 هزار ریال
  • سرمایه در گردش :  16423811 هزار ریال
  • درامد سالانه فروش گوسفند : 61177800 هزار ریال
  • درصد فروش در نقطه سربه سر : 15.56%
  • نرخ بازده سرمایه گذاری کل ( IRR ) : 131%
  • ارزش خالص فعلی ( NPV ) : 32736136.6
  • دوره بازگشت سرمایه : 1.41
  • نرخ بازگشت سرمایه : 71%

زمان خاتمه پرواربندی گوسفند:

اصولاً مدت پرواربندی بره ، یکصد روز است وهر زمان که اضافه وزن به دلیل اضافه شدن چربي بدن باشد بایستي پرواربندی خاتمه یابد. دراواخر پرواربندی ضریب تبدیل غذایي کاهش یافته وبه ازاء مصرف هر واحد جیره غذایي افزایش وزن بره ها اقتصادی نخواهد بود.

نکات مهم دیگری که در پرورش بره پرواری بایستي مورد توجه قرار گیرد به شرح زیر میباشد  :

  • چون خرید بره ها حدود 50 تا 70 درصد کل مخارج پرواربندی را تشکیل مي دهد بنابراین درخرید بره دقت لازم صورت گیرد.
  •  بره هایي را که دراواسط تابستان خریداری مي شوند بهتر است تا اوایل پاییز درچراگاه ها ، چرا داده شده و سپس به جایگاه پرواربندی منتقل شوند .
  • جیره غذایي بره های پرواری از نظر اقتصادی بایستي قابل صرفه باشد .
  • سرعت رشد بره های نر بیش تر از بره های ماده است و راندمان لاشه آن ها بهتر است .
  • از اخته کردن دام های پرواری خودداری نمایید زیرا هورمون های جنسي درسرعت رشد بره های پرواری بسیار موثر مي باشند.
  • نژادهای سنگین وزن مانند نژاد مهرباني و سایر نژادهایی که قبل تر ذکر کردیم ، برای پرواربندی مناسب بوده زیرا قدرت رشد بیش تری دارند.
  • گوسفند های کوتاه اندام برای پرواربندی بسیار مناسب مي باشند. این گروه دارای سینه ای عریض و مربعي شکل بوده و دست و پای آن ها کوتاه و نزدیک به زمین است.
  • بهترین سن برای شروع پرواربندی سن 4 تا 5 ماهگي و پایان آن 8 تا 9 ماهگي است . دراین محدوده سني ، گوسفندان بهترین بازده تغذیه ای را دارند.
  • رعایت نکات بهداشتي بسیار ضروریست ، مثلا حداقل دو هفته قبل از شروع پروار بندی به بره ها داروهای ضد انگلي داده مي شود همچنین در همین زمان باید بر علیه بیماری های انتروتوکسمي واکسینه گردند. 
  • مخارج تغذیه همیشه بالاترین رقم هزینه را تشکیل مي دهد لذا قبل از شروع پروار بندی مواد غذایي تهیه شده باشند.
  • هرگونه تغییر یا اضافه کردن مواد پرانرژی یا با کیفیت و ماهیت متفاوت در جیره بره های پرواری نیز باید به تدریج و بنایي باشد.
  •  مدتي پس از پرواربندی بره هایي که رشد خوبي ندارند باید از گله حذف شوند و به جای انها بره های جدید جایگزین شوند.
  • مهمترین مسئله در پرواربندی تنظیم جیره و تغذیه با جیره تنظیمي در برنامه صحیح است.

روشهای پرواربندی بره :


  • پروار بندی در محیط محصور 
  • پروار بندی در محیط ازاد و مرتع 

روش اول یعني پروار بندی در مکان های محصور و محدود به دو دسته زیر تقسیم مي شود.

  • نگهداری گوسفند پرواری در مکانهای مسقف که به صورت اغل یا سایه بان و حفاظ مي باشد .
  • نگهداری گوسفند پرواری در محیط بدون سقف اما محصور که طبعا هزینه کمتری دارد .

روش دوم یعني پروار بندی در محیط ازاد احتیاج به کارگر کمتری دارد ، کود دام میتواند مستقیما به مرتع باز گردد، اما طبیعي است که میزان اضافه وزن کمتر باشد و مقداری انرژی و مواد مغذی که باید در دام ها ذخیره گردد در راهپیمایي هدر مي رود.


انواع پرواربندی بره شامل موارد زیر میباشد :


انواع پرواربندی بره

  • پروار بندی بره های شیری
  • پروار بندی به روش مرتع
  • پرواربندی بره های جوان ( معمولترین روش پرواربندی در ایران همین روش است )
  • پروار بندی گوسفندان پیر

 

نکات فنی جهت تهیه زمین مناسب به منظور پرواربندی بره :

زمین محل اجرای طرح به مساحت 5447 متر مربع ، بایستي جهت احداث 1097 متر مربع  بنا و 1341 متر مربع فضای غیر مسقف و 3009 متر مربع محوطه سازی تسطیح گردد و با توجه به نوع خاک، نیازی به شناژ و بتون نبوده و با سنگ و شفته آهک، پي ریزی مناسب انجام خواهد شد.

 

نکات فنی احداث جایگاه مناسب جهت پرواربندی بره :

  • هر چند گوسفند از نظر جا کم توقع است و به تاسیسات گراني نیاز ندارد و در صورت داشتن تغذیه مناسب در برابر  نا ملایمات جوی مقاوم و بردبار است ، ولي باید در احداث ساختمان نگهداری گوسفندان پرواری نکات فني و بهداشتي را رعایت نمود .
  •  باید حرارت ، رطوبت و وضعیت آب منطقه بررسي شود ، چرا که گوسفندان از کوران باد و رطوبت زیاد رنج مي برند.  جایگاه دام بایستي از زمینهای اطراف بلندتر یا حداقل هم سطح باشد تا از ورود آب های جاری به محل دامها جلوگیری گردد. 
  • جایگاه در مسیر وزش بادهای فصلي قرار نداشته باد و در غیر این صورت از باد شکن استفاده نمود. 
  •  جایگاه باید طوری ساخته شود که نور خورشید به مقدار زیاد در آن بتابد ، چون نور خورشید با داشتن اشعه ماورای بنفش موجب ضدعفوني شدن جایگاه و همچنین ایجاد ویتامین دی مي گردد. 
  •  دیوار ، سقف و کف جایگاه باید از مصالحي مانند سنگ و آجر و سیمان ساخته شود تا امکان زندگي حشرات ، میکروبها و قارچ ها کمتر شود و ضدعفوني جایگاه هم به راحتي صورت گیرد . کف جایگاه باید محکم و با دوام و غیر قابل نفوذ باشد ، همچنین لغزنده نباشد و از شیب ملایم در حدود یک درصد برخوردار باشد تا آب و ادرار زیر پاهای دام ها جمع نشود زیرا گوسفند در برابر رطوبت حساس است.
  •  مقدار رطوبت حداکثر 50 تا 75 درصد و فضای لازم برای هر بره پرواری به طور متوسط یک متر مربع است زیرا فضای بیشتر از این حد به بره ها فرصت حرکت بیشتری مي دهد که در نتیجه میزان اتلاف انرژی افزایش مي یابد .
  • مصالحي که برای سقف مورد استفاده قرار مي گیرند معمولاٌ در جایگاه بسته ، تیرآهن و آجر و در جایگاه نیمه باز ایرانیت و ورقه های فلزی مي باشند . باید سعي نمود از ایجاد سقفهای هادی حرارت مانند حلبي و آهن سفید خودداری کرد چرا که این گونه سقفها گرما و سرما را به شدت منتقل مي کنند ، اگر از ایرانیت برای سقف استفاده شود برای جلوگیری از ورود گرما به داخل جایگاه ، لازم است سقف با یک لایه کاهگل پوشانیده شود. 
  •  ارتفاع جایگاه باید بین 8/2 الي 3 متر باشد. 
  •  در جلوی آغل باید بهاربند یا حیاط آغل وجود داشته باشد و مساحت آن دو برابر فضای مسقف در نظر گرفته شود .
  •  درب آغل باید نسبتاٌ وسیع و تقریباٌ به عرض 3/2 متر باشد . تا عبور گوسفندان به راحتي صورت پذیرد.
  • خوراک خوری دام ممکن است به شکل ثابت یا متحرک و یا به صورت یک طرفه یا دو طرفه باشد که در نوع ثابت باید به وسیله مصالح ساختماني در داخل جایگاه و کنار دیواره های اصلي یا میاني آغل ساخته شود.
  •  کف آخورها باید به صورت گرده ماهي ساخته شود تا مواد غذایي در کناره های آخور نمانده ، فاسد و کپک زده نشود و موجبات مسمومیت دامها فراهم نگردد. 
  •  مکان غذا خوری گوسفند به دو شکل مدرن و سنتي ساخته مي شود . در شکل مدرن باید محل غذا خوری بر دو نوع و شامل علف خور ( معلف ) و آخور باشد و علف ، کاه ، یونجه و خوراکهای پر حجم را در معلف ، و کنجاله و آرد جو و سایر مواد کنسانتره یا غذاهای فشرده شده ( پلت شده ) در آخور قرار داده شوند.
  •  ارتفاع دیوار جلو آخورها باید از سطح زمین 30 تا 40 سانتي متر و ارتفاع دیوار عقب 1 تا 5/1 متر باشد تا حیوان هنگام تغذیه مواد خوراکي را با پوزه به بیرون آخور نریزد .
  •  پهنای لبه آبخورهای یکطرفه ، نباید از 20 سانتي متر تجاوز کند ، چرا که گوسفندان به راحتي  نمي توانند عمل تغذیه را انجام دهند. 
  •  آخورها را باید درپایین و علف خورها را به صورت نرده ای در بالای آخورها احداث کرد. 
  •  در بعضي از واحد های پرواربندی انواع آخورها و علف خورها را متحرک مي سازند تا هر وقت بخواهند گوسفندان را در فضای باز و بهاربند علوفه بدهند. 
  •  باید بالای آبخورها یک میله سرتاسری نصب گردد تا گوسفندان وارد آخور نشوند و با ادرار خود مواد خوراکي را آلوده نسازند. 
  •  آخورهای متحرک را مي توان با چوب یا فلز و حتي با لاستیک ماشین درست کرد. 
  •  ابعاد لازم برای هر راس  گوسفند 30*30 سانتي متر یا 40*40 سانتي متر است.
  •  برای گوسفندان باید حتماٌ آبشخور احداث نمود . چرا که لازم است در طول 24 ساعت ( شبانه روز ) آب در اختیار گوسفندان باشد . در دسترس بودن همیشگي آب برای دام ها موجب هضم و جذب بهتر مواد غذایي در دستگاه گوارش مي شود و گوسفندان کمتر به سوء هاضمه مبتلا شده ، سلامت آنها به خطر نمي افتد .
  • معمولاٌ برای هر 15 راس گوسفند باید 45 سانتي متر آبشخور در نظر گرفت.

اطلاعات کاملتر در مورد مساحتهای لازم برای جایگاهها و همینطور هزینه ی ساختمانها را برای پرورش بره پرواری ، میتوانید در طرح توجیهی تیپ تولید بره پرواری 838 راسی جلگه حوض تدوین سال 1399 مطالعه نمایید. در این طرح میتوانید درباره ی هزینه و درآمد و سود پرواربندی بره و همینطور نکات فنی و تغذیه ای و مطالعات بازار پرورش بره پرواری نیز مطالعه نمایید.

 

ویژگی و خصوصیات جیره بره پرواری:

جیره عبارت است از مقدار معیني از خوراک است که در طي روز جهت وزن گیری و تأمین احتیاجات انرژی و... در دسترس دام قرار ميگیرد. به طورکلي جیره بره پرواری بایستي دارای خصوصیات زیر باشد:

  • مقرون به صرفه بودن از نظر اقتصادی
  • توانایي در برآورده کردن احتیاجات دام
  • در دسترس بودن منابع جیره
  • خوشخوراک بودن جیره
  • قابلیت هضم بالا
  • توانایي در افزایش وزن بره
  • عدم ایجاد اختلالات متابولیکي ازجمله اسیدوز و بیماریهای گوارشي

 ویژگی و خصوصیات جیره بره پرواری

خوراک مورد استفاده در جیره بره پرواری:

منابع خوراک مورد استفاده در جیره بره پرواری کشور، از دو بخش مرتع و غیر مرتع تأمین ميگردد. منابع خوراک در بخش مرتع شامل: علوفه های مرتع، جنگلها و بیابانها است، منابع خوراک غیر مرتع هم شامل : گیاهان علوفه ای ، محصولات زراعي و باغي، مواد متراکم محصولات فرعي کارخانجات و ... میباشد.

مهمترین اقلام خوراکي که در جیره بره پرواری مورد استفاده قرار ميگیرند:

  • علوفه : شامل یونجه ، شبدر، کاه و سیلو ( سیلوی ذرت و غیره ) که در این بخش، یونجه به عنوان مهمترین علوفه مورد استفاده در جیره بره پرواری است.
  • کنسانتره : به طور کلی کنسانتره ها شامل انواع دانه ها ( جو، گندم و...) ، انواع کنجاله ها ( مانند کنجاله سویا، تخم پنبه، آفتابگردان و...) ، انواع تفاله ( مانند تفاله چغندر و نیشکر) ،  مکملهای معدني ( مانند دی کلسیم فسفات ، پودر استخوان ، سنگ آهک ، آجرهای لیسیدني و نمک ) و مکمل ویتامیني پودر خون، پودر پر، پودر ماهي و غیره میباشند که در این بخش جو به عنوان با ارزشترین اقلام خوراکي مورد استفاده جهت رشد در جیره بره پرواری است.

از طرفي دیگر ميتوان اقلامي که در جیره بره پرواری به کار ميروند را به دو دسته حجیم و غیر حجیم تقسیم بندی کرد:

  • اقلام حجیم شامل علوفه ها (علوفه های مرتع ، غلات ، حبوبات ، یونجه و...) هستند که این گروه ازنظر فیبر خام غني ولي ازنظر انرژی و پروتئین فقیر هستند.
  • دسته دوم یعني اقلام غیر حجیم شامل  مواد متراکم یعني کنسانتره ها هستند که در بالا به آنها اشاره شد . کنسانتره ها برعکس علوفه ها ، میزان فیبر پایین اما انرژی و پروتئین بالایي دارند.

 

تغذیه گوسفند پرواری نژاد مهربان :

گوسفند پرواری برای زنده ماندن به مقداری غذا نیاز دارد که به آن جیره نگهداری مي گویند. هم چنین به میزان غذایي که دام برای تولید گوشت مصرف مي نماید جیره تولیدی مي گویند. لذا میزان جیره ی غذایی برای پرورش گوسفند گوشتی ، معادل حاصل جمع جیره نگهداری و جیره تولیدی مي باشد.

مواد خوراکي مورد استفاده تغذیه گوسفند شامل ، علوفه های سبز ، ریشه وغده محصولات ، مازاد محصولات کشاورزی و مازاد کارخانجات صنایع تبدیلي کشاورزی مي باشد.

علوفه های سبز، دارای حجم زیاد ، فیبر فراوان وانرژی کمي هستند و برای تغذیه گوسفند پرواری به تنهایي قابل استفاده نمي باشند. بنابراین از مواد دیگری که دارای انرژی زیاد ، حجم و فیبر کم هستند و به آن مواد کنسانتره گفته مي شود، بایستي به عنوان مکمل غذایي استفاده گردد.

دانه جو اگر بصورت بلغوری خورانده شود، یکي از منابع تامین انرژی برای دام است .

کاه به ساقه خشک غلات و حبوبات اطلاق میشود که پس از کوبیدن وجدا کردن دانه بدست مي آید که از نظر مواد غذایي بسیار ضعیف است . برای گوسفند پرواری ، کاه بایستي با کود اوره غني سازی شود.

سبوس ، غشاء خارجي دانه غلات است که ارزش غذایي زیادی دارد ، برای دام سهل الهضم وملین بوده ودارای فسفر زیادی است.

کنجاله ، مازاد کارخانجات روغن کشي بوده که مهم ترین آن ، کنجاله تخم پنبه و کنجاله سویا است. این ماده پروتئین زیادی دارد و یکي از اساسي ترین مواد در خوراک گوسفند پرواری مي باشد.

تفاله وملاس چغندر، مازاد کارخانجات قند است و به علت قندی بودن و خوش خوراک کردن مواد غذایي،  برای پرواربندی بسیار مناسب مي باشند.

یونجه برای دام خوش خوراک است و از نظر پروتئین ، کلسیم و ویتامین بسیار غني است. ارزش غذایي برگ یونجه بیش تر از ساقه آن است لذا زمان و نحوه برداشت آن تاثیر زیادی روی ارزش غذایي آن دارد.

 

تنظیم نمودن جیره نویسی بره پرواری:

همانطور که در بالا ذکر گردید جیره بره پرواری باید به گونه ای تنظیم گردد که انرژی و مواد مغذی از قبیل اسیدهای آمینه، مکملهای ویتامیني و معدني موردنیاز دام را برآورد کند. این نوع جیره درواقع متشکل از چندین ماده خوراکي است که بایستي به صورت مقدار ماده خشک مصرفي باشد تا بتواند احتیاجات دام پرواری را به مدت 24 ساعت تأمین نماید.

دوره پرواربندی معمولاً بین 90 تا 120 روز است که معموًلاً 100 روز در نظر گرفته ميشود.


در ادامه هزینه جیره بره پرواری در سال 99 برای دوره های مختلف پرواربندی با توجه به نمونه جیره تنظیم شده محاسبه گردیده است که به شرح زیر است :


جیره بره پرواری

هزینه جیره بره پرواری در سال 99 در ماه اول پرواربندی:

جیره ای که در ماه اول پرواربندی تنظیم ميگردد بایستي میزان انرژی و پروتئین بالاتری داشته باشد زیرا بره ها در این سنین بیشترین رشد را خواهند داشت.

این جیره شامل ، 2200 کیلوکالری انرژی و 5/13 درصد پروتئین خام است ؛ که بایستي توسط 1 الي 5/1 کیلوگرم ( به طور میانگین 2/1 کیلوگرم ) ماده خشک مصرفي تأمین شود.

به عبارت دیگر میزان مصرف روزانه خوراک به ازای هر رأس بره 2/1 کیلوگرم است. از طرفي دیگر نسبت علوفه به کنسانتره از اهمیت ویژهای برخوردار است، در اوایل دوره پرواربندی نسبت علوفه به کنسانتره 60 به 40 است ( 60 درصد علوفه و 40 درصد کنسانتره ) به دلیل ضعیف بودن دستگاه گوارش رعایت این نسبت سبب ميشود که بره دچار مشکلات گوارشي ازجمله اسیدوز نگردد.

برای مطالعه ی جزئی تر جیره نویسی بره پرواری و مقادیر و هزینه های آن ، به طرح توجیهی تیپ پروار بندی بره 838 راسی جلگه حوض ، تدوین شده در سال 1399 مراجعه نمایید .

 

هزینه جیره بره پرواری در سال 99 در ماه دوم پرواربندی:

جیره در ماه دوم پرواربندی شامل ، 2100 کیلوکالری انرژی و 13 درصد پروتئین خام است که بایستي توسط 5/1 کیلوگرم ماده خشک مصرفي تأمین شود ، یعني هر رأس بره 5/1 کیلوگرم خوراک مصرف کند، این جیره باید توسط علوفه و کنسانتره تنظیم گردد.

نسبت علوفه به کنسانتره در این دوره 50 به 50 است ( 50 درصد علوفه و 50 درصد کنسانتره ) . همانطور که در مطلب فوق ذکر گردید به دلیل ضعیف بودن دستگاه گوارش بره، تغییر جیره ( از علوفه به کنسانتره پرواری ) نباید به صورت ناگهاني باشد بلکه بایستي به تدریج صورت گیرد که از آن به دوره عادت پذیری یا تطابق یاد ميکنند و معمولاً این دوره بین 7 تا 14 روز طول ميکشد.

برای مطالعه ی جزئی تر جیره نویسی بره پرواری و مقادیر و هزینه های آن ، به طرح توجیهی تیپ پروار بندی بره 838 راسی جلگه حوض ، تدوین شده در سال 1399 مراجعه نمایید .

 

هزینه جیره بره پرواری در سال 99 در ماه سوم پرواربندی:

جیره در ماه سوم پرواربندی شامل ، 2000 کیلوکالری انرژی و 5/12 درصد پروتئین خام است که بایستي توسط 2 تا 2/2 کیلوگرم ماده خشک مصرفی ( بهطور میانگین 2 کیلوگرم ماده خشک مصرفي ) ، میزان خوراک مصرفي به ازای هر رأس بره تأمین شود.

 یعني هر بره روزانه 2 کیلوگرم خوراک مصرف کند، این جیره باید توسط علوفه و کنسانتره تنظیم گردد. نسبت علوفه به کنسانتره در این دوره 40 به 60 است ( 40 درصد علوفه و 60 درصد کنسانتره )

در ماه سوم پرواربندی، بره ها باید توسط خوراکهای با ارزشي همانند جو تغذیه شوند به همین دلیل مواد کنسانتره ای بیشتر استفاده ميشود؛ و چون قیمت کنسانتره بره پرواری بالاتر از علوفه است بنابراین قیمت جیره در این دوره نسبت به دو دوره قبل اندکي بالاتر است.

برای مطالعه ی جزئی تر جیره نویسی بره پرواری و مقادیر و هزینه های آن ، به طرح توجیهی تیپ پروار بندی بره 838 راسی جلگه حوض ، تدوین شده در سال 1399 مراجعه نمایید .


خرید دام در یک دوره پرورش بره پرواری :


پس از تکمیل ساختمان ها و تاسیسات و اخذ پروانه بهره برداری نسبت به خرید 838 راس بره نر به وزن متوسط 25 تا 30 کیلوگرم اقدام خواهد شد و بره های فوق به مدت 100 روز پروار و در وزن 50 تا 60 کیلوگرم روانه کشتارگاه خواهد شد و این کار در طول سال 3 بار تکرار خواهد شد. بهترین سن برای شروع پرواربندی سن 4 تا 5 ماهگي وپایان آن 8 تا 9 ماهگي است.

خرید بره های شیری در اوایل تابستان بهتر است زیرا تا زمان پرواربندی سیستم استخواني شان تکامل بهتری پیدا مي کند. در تابستان بره ها قیمت پایین تری دارند و دامدار با هزینه ای کم مي تواند گله ای بزرگ تشکیل دهد. بره های شیری به دلیل نژاد، وزن، جثه و منطقه فروش متفاوت ، قیمت های متفاوتي دارند.

اطلاعات کاملتر را برای پرورش بره پرواری ، میتوانید در طرح توجیهی تیپ تولید بره پرواری 838 راسی جلگه حوض تدوین سال 1399 مطالعه نمایید. در این طرح میتوانید درباره ی هزینه و درآمد و سود پرواربندی بره و همینطور نکات فنی و تغذیه ای و مطالعات بازار پرورش بره پرواری نیز مطالعه نمایید.

در صورتی که نیاز به طرح توجیهی و امکان سنجی پرواربندی بره کاملا به روز + کامفار ، برای ارائه به بانک یا اخذ مجوز دارید با کارشناسان ما تماس بگیرید .

 

:: مطالب مرتبط :

:: آموزش مرحله به مرحله و تصویری ثبت نام در سامانه سیتا جهت اخذ وام تبصره 18 جهاد کشاورزی

:: دانلود فایل های آموزش صفر تا صد بره پرواری

:: دانلود طرح توجیهی آماده احداث گاوداری شیری 44 صفحه سال 98


دانلود فایل طرح توجیهی پرواربندی بره سال 99


فايل‌ها:
zipطرح توجیهی پرورش بره پرواری 838 راس 52 صفحه سال 99 داغ
تاريخچهارشنبه, 20 اسفند 1399 06:36
حجم فايل 7.05 MB
دانلود 260

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی پرورش گوسفندان داشتی و پرواربندی بره ( طرح تیپ 5 صفحه ای ) داغ
تاريخدوشنبه, 05 آذر 1397 20:09
حجم فايل 530.75 KB
دانلود 221

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

طرحهای کشاورزی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories