• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی اوره و آمونیاک ⭐️ مشاوره رایگان مجوز و وام

(2 votes, average 5 out of 5)

طرح توجیهی اوره و آمونیاک ( کاملا به روز + کامفار )

جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی احداث مجتمع پتروشیمی تولید اوره و آمونیاک ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز و یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید . ضمنا در صورت تمایل میتوانید طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه پتروشیمی تولید اوره و آمونیاک را با آپدیت سال 97 ، صرفا جهت مطالعه ، از انتهای همین صفحه دانلود نمایید .


آشنایی با محصولات مورد مطالعه در طرح توجیهی تولید اوره و آمونیاک :


 اوره و آمونیاک

محصولات حاصل از این طرح که قابل فروش هستند عبارتند از دو ماده ی شیمیایی بسیار پرکاربرد به نامهای اوره و آمونیاک ، که در زیر به معرفی هر کدام خواهیم پرداخت .

معرفی اوره و آمونیاک :

اوره جامدی سفید رنگ با قابلیت انحلال در آب بوده که وزن مولکولی آن ،  60 ( g/mol ) بوده و کد آیسیک آن 2412612325 میباشد. سایر خواص اوره به شرح زیر میباشند :

  • میزان ازت موجود در اوره : 6/46 درصد
  • چگالی اوره : 335/1 ( 3kg/m )
  • نقطه ذوب اوره : 7/132 درجه سانتی گراد
  • آمونیاک نیز گازی بیرنگ با بویی تند و با قابلیت انحلال در آب بوده که البته در دماهای بالا غیر قابل حل میباشد . وزن مولکولی آمونیاک ،  17 ( g/mol ) بوده و کد آیسیک آن 2412612318 میباشد . سایر خواص آن به شرح زیر میباشند :  
  • میزان نیتروژن موجود در آمونیاک : 2/82 درصد
  • نقطه جوش اوره : 4/33 درجه سانتی گراد
  • نقطه انجماد اوره : 7/77- درجه سنتی گراد
  • دمای بحرانی اوره : 133 درجه سانتی گراد
  • فشار  بحرانی اوره : 7/112 اتمسفر

 

کاربردهای اوره و آمونیاک :

  • بزرگترین بازار مصرف اوره ، کودهای شیمیایی ( جامد و مایع ) است . اوره هم چنین برای تولید فرم های دسته ای از کودهای شیمیایی مایع و جامد بکار میرود که برای تولید این دسته از کودها ، اوره را با گوگرد یا پلیمرها پوشش داده و یا حجم قابل توجهی از این ماده را با فرمالدهید پوشش می دهند.
  • اوره علاوه بر موارد فوق الذکر ، بصورت اوره مایع ، رزین های اوره – فرمالدهید ، خوراک دام ، ملامین و سایر مصارف مورد نیاز بر پایه اوره ، کاربردهای قابل توجهی دارد  .
  • اما از موارد استفاده آمونیاک میتوان به استفاده در تهیه کودهای شیمیایی ، یخ سازی ، اسید نیتریک ، سایر ترکیبات نیتروژنه ، مواد منفجره و نگهداری از مواد غذایی اشاره کرد.
  • از کاربردهای دیگر آمونیاک میتوان به استفاده در رشته ورزشی وزنه برداری و پاورلیفتینگ اشاره نمود بدین صورت که ، بوییدن این محلول باعث بازکردن عروق میشود و ورزش کار را تا حدودی عصبی میکند و در مهار کردن وزنه در مسابقات کمک میکند.

خلاصه برآوردهای مطالعات بازار تولید اوره و آمونیاک :


تولید اوره و آمونیاک

برآورد تقاضای جهانی آمونیاک :

تقاضای جهانی آمونیاک و اوره در سال 2020 ، به ترتیب در حدود 200 میلیون تن و 60 میلیون تن خواهد بود که پیش بینی میشود به ترتیب تا 250 میلیون تن و 75 میلیون تن نیز افزایش پیدا کند.

میزان صادرات و واردات اوره در سالهای گذشته :

بازار هدف این سرمایه گذاری ، صادرات  ، به ویژه به بازار چین و اروپا میباشد. محصولات به کمک حمل و نقل دریایی یا ریلی و دریایی به بازار های هدف صادر خواهد شد.

میزان صادرات اوره در سالهای 95 و 96 و 97 ، به ترتیب مقادیر 3.4 میلیون تن و 3.55 میلیون تن و 3.16 میلیون تن میباشد و میزان واردات این محصول در همین سه دوره ، به ترتیب مقادیر 9 هزار تن و 7 هزار تن و 5 هزارتن میباشد .

میزان تولید اوره در کشور :

در کشور در حال حاضر شرکت های پتروشیمی پردیس ، شیراز ، کرمانشاه ، خراسان با ظرفیت تولید کلی 8/5 میلیون تن در سال مشغول فعالیت هستند .

در صورت تمایل به مطالعه کاملتر ، میتوانید طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه پتروشیمی تولید اوره و آمونیاک را با آپدیت سال 97 ، صرفا جهت مطالعه ، از انتهای همین صفحه دانلود نمایید .


درآمد ، هزینه و سود حاصل از احداث کارخانه ی پتروشیمی تولید اوره و آمونیاک :


در صورتی که نرخ یورو را 10000 تومان و ظرفیت تولید اوره را 1073 هزار تن در سال و ظرفیت تولید آمونیاک را 680 هزار تن  در سال در نظر بگیریم ، خلاصه طرح توجیهی تولید اوره و آمونیاک در سال 1397 به شرح زیر میباشد :

  • سرمایه ثابت :   66660669 میلیون ریال
  • سرمایه در گردش :  936865 میلیون ریال
  • درامد سالانه فروش اوره : 29185600 میلیون ریال
  • درامد سالانه فروش آمونیاک : 23664000 میلیون ریال
  • درصد میزان تولید در نقطه سربه سر : 10%
  • نرخ بازده سرمایه گذاری کل ( IRR ) : 59%

در صورت تمایل به مطالعه کاملتر ، میتوانید طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه پتروشیمی تولید اوره و آمونیاک را با آپدیت سال 97 ، صرفا جهت مطالعه ، از انتهای همین صفحه دانلود نمایید .


فرایند تولید آمونیاک :


فرایند تولید آمونیاک

مواد اولیه ی مورد نیاز جهت تولید اوره و آمونیاک ، گاز طبیعی بوده که به صورت 100% در داخل کشور موجود میباشد . فرایند تولید آمونیاک نیز به شرح زیر میباشد :

گاز سوخت به عنوان منبع حرارتی در ریفرمر اول استفاده میشود و از آنجا که ترکیبات موجود در گاز طبیعی خوراک ، برای کاتالیستهای واحد ، مسمومیت ایجاد مینماید بایستی این ترکیبات مضر، از گاز جدا شوند. لذا گاز طبیعی ، در ابتدای ورود به واحد آمونیاک ، پیش گرم شده و دمای آن به 370  درجه سانتی گراد افزایش  می یابد.

سپس مقداری گاز هیدروژن به آن افزوده شده و به یک راکتور محتوی کاتالیست کبالت مولیبدن فرستاده میشود. در این  برج  ترکیبات گوگردی موجود در گاز طبیعی، با هیدروژن واکنش داده و گاز هیدروژن سولفوره تولید مینماید. برای جداسازی هیدروژن سولفوره از گاز، در  دمای 370 درجه سانتی گراد ، توسط دو برج محتوی کاتالیست اکسید روی ، این ترکیبات از گاز حذف میگردند .  

پس از حذف کامل ترکیبات گوگردی موجود در گاز طبیعی،  بخار آب  به آن افزوده شده و  به یک کوره به نام ریفورمر اولیه فرستاده میشود. در این کوره ، مخلوط گاز و بخار آب ، تا دمای 800 درجه سانتیگراد گرم شده تا در مجاورت کاتالیست نیکل ، واکنش ریفورمینگ انجام و گاز سنتز، شامل منوکسید کربن و هیدروژن تولید شود .

جهت تکمیل واکنش ریفورمینگ متان  به  دمای بالاتر نیاز است، لذا مخلوط گازی موجود که شامل متان، منوکسید کربن و هیدروژن است، به یک راکتور دیگر ، به نام ریفورمر ثانویه که محتوی کاتالیست نیکل است، فرستاده میشود. 

ازت مورد نیاز برای تولید آمونیاک نیزکه  از هوای محیط تامین و  توسط کمپرسور فشرده شده است، به این برج تزریق میشود. در این راکتور، ضمن تکمیل واکنش ریفورمینگ متان در دمای 1200 درجه سانتیگراد ، اکسیژن موجود در هوا نیز مقداری از هیدروژن  تولیدی را سوزانده و به آب تبدیل میکند .

درخروجی این راکتور ، با استفاده از دو راکتور محتوی کاتالیست  آهن و مس ، آب تولیدی  واکنش ، منوکسید کربن موجود در گاز سنتز  را به دی اکسید کربن تبدیل می کند.

مخلوط گازی حاصله شامل هیدروژن ، ازت و دی اکسید کربن می باشد. جهت جداسازی  دی اکسید کربن از این مخلوط ، ازروش شستشوی گاز با حلال  aMDEA  در برج جذب  استفاده می شود. aMDEA  اشباع شده در برج جذب ، در  برج استریپر ،  احیا شده و مجددا مورد استفاده قرار میگیرد. گاز دی اکسید کربن جدا شده،  به عنوان محصول فرعی،  به واحد های تولید اوره ارسال می گردد.

به منظور حذف  مقادیر کم منوکسید کربن و دی اکسید کربن موجود در مخلوط گازی و تبدیل مجدد آنها به متان، پس از گرم کردن گاز در یک مبدل حرارتی تا دمای 300 درجه سانتی گراد ، از یک برج واکنش محتوی کاتالیست نیکل استفاده میشود.

مخلوط گازی موجود که شامل هیدروژن و ازت می باشد ، در ابتدا  خنک شده و  توسط یک کمپرسور دو مرحله ای تا 180 بار فشرده و پس از تبادل حرارت در مبدل های حرارتی و ابگیری توسط بستر های مولکولارسیو، به راکتور تولید آمونیاک به نام کانورتور که محتوی 4 بستر کاتالیست اکسید آهن است ، فرستاده  میشود.

در فشار 180 بار و دمای 450 درجه سانتی گراد ، آمونیاک تولید شده و از کانورتور خارج میگردد. واکنش تولید آمونیاک ، تعادلی بوده و در یک مرحله ، 18 درصد آمونیاک تولید میگردد .لذا  مخلوط گازی خروجی کانورتور با استفاده از یک سیستم تبرید، که شامل تعدادی مبدل حرارتی و یک دستگاه کمپرسور می باشد،  تا 20- درجه سانتی گراد سرد میشود  تا آمونیاک موجود در آن،  مایع شده و از مخوط گازهای واکنش نداده ، جدا شود.

گازهای واکنش نداده، به کانورتور برگشت داده میشود و آمونیاک تولیدی ، ضمن کاهش دما تا دمای 33- سانتی گراد، به مخازن 20 هزار تنی ذخیره آمونیاک ارسال میگردد.

یکی از قسمت های جنبی واحد آمونیاک ، بخش تولید بخار است . در فرایند تولید آمونیاک، مقدار زیادی حرارت ایجاد شده که صرف تولید بخار ، به میزان 360 تن در ساعت میگردد. بخار تولیدی به مصرف فرایندی در ریفورمر اولیه میرسد و همچنین به عنوان نیروی محرکه توربین های دستگاههای دوار خصوصا کمپرسورها استفاده میشود.

از دیگر بخش های جنبی واحد آمونیاک سازی،  سیستم  آب خنک کننده close loop  می باشد . این آب به عنوان مایع خنک کننده در بخش های مختلف فرایند مورد استفاده قرار میگیرد و خود توسط لب دریا خنک میشود.


فرآیند تولید اوره :

فرآیند تولید اوره

خوراک مصرفی این واحد ، شامل گاز  2CO و امونیاک می باشد که فشار گاز 2CO ، توسط یک دستگاه کمپرسور تا بیش از  150 بار و فشار امونیاک مایع نیز توسط پمپ تا بیش از  150 بار افزایش داده میشود تا به سنتز ، 145-148 بار تزریق گردد.

از واکنش شیمیایی بین امونیاک و 2CO ، کربامات امونیوم تولید میشود که شدیدا گرمازا بوده و از انرژی حاصله، بخار آب تولید می شود و به عنوان نیروی محرک توربین و همچنین در مبدل های حرارتی به عنوان عامل گرم کننده استفاده می شود.

محلول کربامات آمونیوم به یک راکتور تعادلی ارسال میگردد و در هر مرحله 33 درصد اوره تولید میگردد و محلول خروجی راکتور توسط یک استریپر تصفیه میگردد.

محلول اوره تولیدی با غلظت 75 درصد به یک تغلیظ کننده فرستاده میشود تا غلظت آن به 95 درصد افزایش داده شود و سپس در بخش گرانول سازی جامد گردیده و به انبار ارسال شود .

روش دسترسی به تکنولوژی و دانش فنی تولید اوره و آمونیاک :

ماشین آلات مورد نیاز فرآیند تولید از کشورهای چین، ژاپن، کره جنوبی ، آلمان ، ایتالیا و آمریکا قابل  تهیه هستند. عمده شرکت های عرضه کننده ، تکنولوژی سیستم تولید را به صورت کلید در دست  (Turn‐key) عرضه می کنند. امکان تهیه این ماشین آلات از سازندگان داخلی درحال حاضر وجود ندارد .

 


ماشین آلات و تجهیزات و نیروی انسانی لازم جهت احداث کارخانه ی تولید اوره و آمونیاک :

 ماشین آلات و تجهیزات و نیروی انسانی لازم جهت احداث کارخانه ی تولید اوره و آمونیاک

جهت تولید 1073 هزار تن در سال اوره و 680 هزار تن  در سال آمونیاک ، به زمینی به مساحت 55 هکتار نیاز میباشد . همچنین ماشین آلات و تجهیزات خط تولید اوره و آمونیاک نیز به ترتیب زیر میباشند :

  • تجهیزات و مخازن تحت فشار
  • ریفرمر واحد
  • تجهیزات تولید بخار فرآیندی
  • تجهیزات تولید هیدروژن و تزریق به سیستم فرآیندی
  • مخازن ذخیره آمونیاک
  • مبدل های حرارتی واحد
  • تجهیزات تولید به بخار فشار بالا
  • تجهیزات برقی و کابل ها
  • سینی ها و تجهیزات داخل برج های فرآیندی
  • سیستم تشخیص و اطفا حریق
  • پکیج فرآیندی آمونیاک
  • کمپرسورهای اصلی و فرعی واحد آمونیاک و اوره
  • سیستم انتقال و بسته بندی محصول
  • پمپ های واحد فرآیندی
  • دمنده ها و فن ها

در صورت تمایل به مطالعه کاملتر ، میتوانید طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه پتروشیمی تولید اوره و آمونیاک را با آپدیت سال 97 ، صرفا جهت مطالعه ، از انتهای همین صفحه دانلود نمایید .

در صورتی که نیاز به طرح توجیهی و امکان سنجی تولید اوره و آمونیاک ( کاملا به روز + مشاوره مجوز و وام + کامفار ) ، برای ارائه به بانک یا اخذ مجوز دارید با کارشناسان ما تماس بگیرید .

مطالب مرتبط :

:: دانلود طرح توجیهی آماده احداث کارخانه تولید چسب اوره فرمالدئید 47 صفحه

:: نگارش اختصاصی طرح توجیهی کارخانه تولید کود اوره با پوشش گوگردی جهت ارایه به بانک با نرم افزار کامفار

:: تدوین طرح توجیهی تخصصی احداث کارخانه تولید دی آمونیوم فسفات از آمونیاک و اسید فسفریک جهت دریافت مجوز و تسهیلات بانکی

 


دانلود فایل طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید اوره و آمونیاک


فايل‌ها:
zipطرح توجیهی تولید اوره و آمونیاک 14 صفحه سال 97 داغ
تاريخیکشنبه, 24 اسفند 1399 06:59
حجم فايل 2.39 MB
دانلود 241

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

صنایع شیمیایی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories