طرح توجیهی تولید رب گوجه فرنگی را می توانید از لینک دانلود در انتهای همین صفحه دریافت نمایید .
در طرح توجیهی تولید رب گوجه فرنگی چه می خوانیم ؟
در طرح توجیهی تولید رب گوجه فرنگی می خوانید که ، رب گوجه فرنگی یکی از فراورده های گوجه فرنگی می باشد ، که به عنوان چاشنی در اکثر غذا ها استفاده می شود . بسیاری از مواد غذایی با پختن بخشی از خاصیت خود را از دست می دهند اما ، هنگامی که گوجه فرنگی پخته می شود دیواره سلولی آن شکسته شده و جذب بدن می شود .
بنابراین مصرف گوجه فرنگی پخته بهتر از گوجه فرنگی خام می باشد ، زیرا راحت تر هضم می شود . از مزایای گوجه فرنگی می توان به کاهش ابتلا به سرطان ، جلوگیری از بیماری های قلبی ، کاهش وزن ، افزایش شیر و بهبود بافت در مادران ، سبب شادابی پوست صورت ، تقویت بینایی و رفع عصبانیت اشاره نمود .
از گوجه فرنگی تازه می توان به عنوان جایگزین رب گوجه فرنگی استفاده نمود اما ، گوجه فرنگی تازه دارای ماندگاری طولانی نبوده و ممکن است همیشه در دسترسس نباشد . به همین جهت می توان گفت رب گوجه فرنگی دارای جایگزینی به صورت کامل نمی باشد .
گوجه فرنگی یکی از محصولاتی می باشد که تولید فرآورده های آن رو به افزایش می باشد ، بنابراین با تولید و صادرات این محصول گامی درجهت گسترش صادرات مواد غیر نفتی کشور برداشته خواهد شد .
کد های آیسیک مرتبط با محصول مورد بررسی در طرح توجیهی رب گوجه فرنگی عبارتند از :
- کنسرو گوجه فرنگی : ۱۵۱۳۱۶۳۱
- آب گوجه فرنگی : ۱۵۱۳۱۷۳۲
- انواع رب گوجه فرنگی : ۱۵۴۹۱۸۱۰
- سس گوجه فرنگی : 15492432
شماره تعرفه های گمرکی مرتبط با محصول مورد بررسی در طرح توجیهی رب گوجه فرنگی به شرح زیر می باشند :
- گوجه فرنگی ، كامل یا به صورت قطعه قطعه ، محفوظ شده در سركه ، و غیره : 20021000 ، با حقوق ورودی 40 درصد
- رب گوجه فرنگی : 20029010 ، با حقوق ورودی 40 درصد
- گوجه فرنگی آماده یا محفوظ شده غیرمذكور درجای دیگر بجز در سركه یا در جوهر سركه : 20029090 ، با حقوق ورودی 40 درصد
- كچاب گوجه فرنگی و سایر سس های گوجه فرنگی : 2103200 ، با حقوق ورودی 45 درصد
استاندارد های مرتبط با محصول مورد بررسی در طرح توجیهی رب گوجه فرنگی به شرح زیر می باشند :
- کنسرو رب گوجه فرنگی – ویژگی ها و روش های آزمون : ٧٦١
- سس گوجه فرنگی - ویژگی ها و روش های آزمون میکروبیولوژی : ٨٨٩٧
- کنسرو رب گوجه فرنگی - آئین کار تولید : ٥٤٨٩
- آب گوجه فرنگی – ویژگی ها و روش های آزمون : ١١١٢
- سس گوجه فرنگی – آئین کار تولید : ٧٩٣٦
کشور های اروپای شرقی ، روسیه ، خاورمیانه و عراق از عمده مصرف کنندگان گوجه فرنگی می باشند . همچنین کشور های آمریکا ، ایتالیا ، چین ، ترکیه و ایران از عمده تولیدکنندگان فراورده های گوجه فرنگی می باشند .
فرایند تولید که در طرح توجیهی رب گوجه فرنگی توضیحات کامل آن آمده است شامل مراحل زیر است :
- شستشو
- سورتینگ
- خردکردن و پیش پخت
- فیلتراسیون
- پخت
- اختلاط
- بسته بندی
- اتوکلاو
- کد
- بسته بندی ( شیرینگ )
مواد اولیه اشاره شده در طرح توجیهی رب گوجه فرنگی در ذیل آمده است :
- گوجه فرنگی
- نمک
- سرکه
- شکر
- فلفل قرمز
- میخک
- دارچین
- ادویه جات و طعم دهنده های دیگر یا پیاز ، پودر سیر ، آبلیمو و ...
- قوطی
- قوطی پلاستیکی
ماشین آلات اشاره شده در طرح توجیهی رب گوجه فرنگی در ذیل آمده است :
- حوضچه شستشو و سورتینگ
- دیگ بخار
- كلكتور بخار
- خرد كن
- مخزن آب گوجه
- تغلیظ كننده
- پاستوریزاتور
- ستون خلأ
- تونل پخت
- کد زن
- خط شستشو و پر کن و در بند رب گوجه و کنسرو گوجه
- نقاله
- میکسر مخصوص آب گوجه
- هموژنایزر
- سیسم شستشو ، پرکن و درب بند بطری
- لیبل زن بطری
- ردیف کن بطری و بسته بندی شیرینک
- میکسر سس
- مخزن سس
- دستگاه پر کن قوطی پلاستیکی
- مخزن ذخیره رب گوجه
ساختمان ها و محوطه سازی مورد نیاز که در طرح توجیهی تولید رب گوجه فرنگی دیده شده به شرح زیر است :
- سالن تولید
- انبار محصول و مواد اولیه و بسته بندی
- تعمیرگاه تاسیسات
- آزمایشگاه
- ساختمان های اداری
- نمازخانه و غذاخوری
- انبار موقت رب گوجه
- سردخانه بالای صفر همراه با تاسیسات ( ۵۰۰ تنی )
- خاكبرداری و تسطیح
- خیابان كشی ؛ پاركینگ
- فضای سبز
- دیواركشی
- چراغ های محوطه