• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی چیپس سیب زمینی ⭐️ سال 1402 (0 تا 100 تولید)

(4 votes, average 5 out of 5)

طرح توجیهی چیپس سیب زمینی

جهت نگارش مطالعات بازار و طرح توجیهی کارخانه تولید چیپس سیب زمینی با اطلاعات کاملاً به روز برای سال 1402 ، با فرمت DOC و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید . ضمنا میتوانید فایل pdf طرح توجیهی تولید چیپس سیب زمینی را که در سال های قبل نگارش شده است را صرفا جهت مطالعه از انتهای صفحه دانلود نمایید.


✔️ 0 تا 100 طرح توجیهی کارخانه تولید چیپس سیب زمینی ، پرمصرف ترین فراورده ی سیب زمینی


 تا 100 طرح توجیهی کارخانه تولید چیپس سیب زمینی

محصول مورد نظر انواع فرآورده های سیب زمینی سرخ شده در روغن ، شامل انواع چیپس سیب زمینی با کد آیسیک 15132018 می باشد.

چيپس يک واژه آمريکايي است که به برش نازک سيب زمينی در چربي يا روغن گفته ميشود، در انگلستان نام" کريسپ" را بر روی اين فرآورده گذاشته اند.

چيپس سیب زمینی تا رطوبت 2 درصد در روغن سرخ ميشود. رنگ زرد روشن با طعم و مزه مطلوب و بافت ترد دارد. علاوه بر اين چيپس بايد کمتر از 15 درصد تاول و کمتر از 10 درصد عيوب جزئی و کمتر از 5 درصد عيوب عمده داشته باشد و ميزان چربی آن نيز بايد بين 40-32 درصد باشد.

اصولا برای تولید سالانه 800 تن چیپس ما به 900 تن سیب زمینی نیاز داریم بنابراین میتوان به صورت تقریبی گفت که در هر کارخانه ی تولید چیپس سیب زمینی ، به ازای هر کیلو سیب زمینی تقریبا 900 گرم چیپس تولید میشود که البته این میزان تولید صرفا درکاخانه و دستگاه های اتومات که میزان ضایعات حداقلی دارند ممکن است!

محصول فرعی کارخانه تولید چیپس سیب زمینی با ظرفیت 800 تن در سال ، نشاسته حاصل از سیب زمینی می باشد که میزان آن هشت تن در سال می باشد. مصرف عمده نشاسته در منازل و سایر واحدهای تولیدی صنایع غذایی از جمله صنایع تولید نان و امثال آن می باشد.

آشنایی با انواع چیپس سیب زمینی

✳️ آشنایی با انواع چیپس سیب زمینی !

طبقه بندی چیپس سیب زمینی از سه دیدگاه انجام می شود : شکل ظاهری ، طعم و نوع بسته بندی که شکل ظاهری می تواند ساده و یا کنگره دار باشد. چیپس سیب زمینی تولید شده در این طرح از نوع کنگره دار می باشد که توسط دستگاه خرد کن، این شکل به سیب زمینی داده می شود.

از نظر طعم نیز انواع چیبس با طعم ادویه های مختلف تولید می گردد که در طرح حاضر با توجه به طعم های مورد پسند عامه مردم ایران از موسیر و فلفل به عنوان طعم دهنده استفاده می گردد ، پس چیپس تولیدی این واحد از نوع کنگره دار بوده و با طعم های فلفل و موسیر تهیه می گردد.

مشخصاتی که برای انواع چیپس مورد نظر می باشد شامل اندازه ، طعم ، درصد مواد افزودنی و غیره می باشد که به این شرح است : چیپس سیب زمینی تولیدی دارای 6.5% روغن، 2.5% نمک و 1% ادویه می باشد که به شکل ورقه کنگره دار و به قطر 2-4 میلی متر تهیه می شود و در بسته هایی از جنس سلفون رنگی به وزن 100 گرم بسته بندی می شود.

ویژگی های بسته بندی محصول طرح توجیهی چیپس سیب زمینی

✳️ ویژگی های بسته بندی محصول طرح توجیهی چیپس سیب زمینی

از آن جایی که سیب زمینی سرخ شده دارای رطوبت پایین است و کالایی دارای توانایی جذب رطوبت محیط می باشد و این رطوبت تأثیر منفی به روی خواص ارگانولپتیک و کیفیت محصول می گذارد لذا باید برای بسته بندی از روشی استفاده نمود که کمترین میزان نفوذ رطوبت داخل بسته را دارا باشد. بدین منظور از سلفون برای بسته بندی این محصولات استفاده می کنند.

استفاده از سلفون در پاکت بسته بندی چیپس سیب زمینی دارای مزایای زیر می باشد :

  • کاملا کیپ می شود و مانع نفوذ رطوبت یا سایر گازها است.
  • محصول بسته بندی شده در معرض دید قرار دارد و رنگ و شکل ظاهری آن مشخص است.
  • کاملاً دارای قابلیت انعطاف است و می توان محصول را به صورت وکیوم بسته بندی نمود.

جهت بسته بندی چیپس سیب زمینی از سلفون رنگی دارای چاپ استفاده می شود که بر روی آن وزن خالص ، درصد مواد افزودنی ، محتویات ، نام کارخانه و غیره چاپ می گردد. وزن بسته های چیپس 100 گرم می باشد.

بسته های چیپس سیب زمینی دارای ابعادی شامل ، 25 سانتی متر طول و 20 سانتی متر عرض میباشند. چیپس سیب زمینی در کیسه های نایلونی بزرگ به ظرفیت 50 عدد بسته بندی شده و به انبار و یا بازار فروش روانه می شود.


✔️ بررسی کلیات و روشهای مختلف تولید چیپس سیب زمینی !


دستگاه پوست گیری و برش سیب زمینی به شکل قطعات نازک

تولید فرآورده های مختلف سیب زمینی دارای روش های مختلف و گوناگونی است که با توجه به میزان سرمایه گذاری و حجم تولید و سایر عوامل متغیر می باشد.

میزان سرمایه گذاری برای واحد تولیدی یکی از عوامل مهم در تغییر روش تولید می باشد چرا که با توجه به پیشرفت روز افزون تکنولوژی و صنعت هر روز شاهد ابداع ماشین آلات جدید تر و پیشرفته تر می باشیم که کارآیی آن ها دوچندان و قیمت آن نیز طبعاً چند برابر است .

لذا با توجه به میزان سرمایه ، نوع تکنولوژی انتخاب می شود و هر چه میزان سرمایه بیشتر باشد ، محصول به میزان بیشتر و با کیفیت مطلوب تر تولید می گردد.

از دیگر مسائلی که باعث تغییر روش های تولید می شود ، برآورد حجم تولید است ، واضح است که هر چه حجم تولید بالاتر باشد ، نیاز به وسایل و دستگاه های مجهز تر و با ظرفیت بیشتر و سرعت بالاتر ، بیشتر می شود و طبیعتاً یک سری در مراحل تولید حذف و تعدادی مرحله جدید نیز اضافه خواهد شد.

مثال بارز این موضوع این است که اگر حجم تولید چیپس در یک کارخانه یک تن در روز باشد. مراحل شست و شو و پوست گیری توسط کارگر انجام خواهد شد که هم نیروی کار اضافی طلب می کند و هم ضایعات محصول بیشتر می شود.

ولی اگر حجم تولید ، 10 تن در روز باشد مرحله شست و شو و پوست گیری توسط دستگاه اتوماتیک انجام شده و میزان ضایعات پایین می آید و نیروی کار اضافی نیز برای جای دیگر استفاده می شود.

با توجه به مسائل ذکر شده می توان گفت ، تولید انواع چیپس سیب زمینی دارای مراحل تولید مشابهی هستند و فقط در برخی مراحل نهایی تفاوت هایی در نحوه فرآوری آن ها به چشم می خورد.

در مجموع تولید چیپس سیب زمینی با توجه به موارد ذکر شده در بالا دارای مراحل کلی مشابهی است که اکثر کارخانجات تولید چیپس از این روش استفاده می نمایند.

فقط در برخی موارد تفاوتهایی وجود دارد که در اینجا ضمن ارائه روش های تولید به ذکر هر کدام پرداخته می شود و در پایان بهترین روش و مناسب ترین نحوه تولید با توجه به شرایط اقلیمی و امکانات موجود بیان خواهد شد.

فرایند تولید چیپس سیب زمینی

✳️ اصولاً فرایند تولید چیپس سیب زمینی دارای مراحل زیر است که به ترتیب بیان می شود :

1- تحویل سیب زمینی و سورتینگ و شست و شو:

سیب زمینی که تحویل کارخانه داده می شود باید نه زیاد درشت باشد و نه زیاد ریز ، زیرا در روند فعالیت دستگاه ها اخلال ایجاد می کند لذا به این منظور مرحله سورتینگ در ابتدای خط تولید پیش بینی می شود و هدف از آن حذف سیب زمینی های ریز ، خیلی درشت ، حذف گل و لای سنگ و سیب زمینی های زخمی یا آفت زده می باشد. این مرحله هم می تواند توسط کارگر انجام شود و هم می تواند توسط دستگاه های اتوماتیک انجام گیرد.

بعد از مرحله سورتینگ، سیب زمینی ها وارد مرحله شست و شو می شوند. این مرحله به منظور شستن گل ولای و خاک موجود بر روی سیب زمینی ها و تمیز کردن خلل و فرج سیب زمینی انجام می شود.

این مرحله نیز می تواند هم به صورت دستی توسط کارگر و هم به صورت اتوماتیک، توسط دستگاه های مربوط به این موضوع انجام شود. آب مصرفی برای این مورد ، آب تمیز و عاری از آلودگی میکربی می باشد.

2- مرحله پوست گیری:

یکی از مراحل مهم در صنایع فرآورده های سیب زمینی نحوه پوست گیری سیب زمینی ها می باشد که به سه صورت پوست گیری دستی توسط کارگر و پوست گیری توسط ماشین آلات و پوست گیری شیمیائی انجام می شود.

پوست گیری دستی بیشتر برای کارخانجاتی استفاده می شود که هم حجم تولید آن ها کم است و هم بودجه کافی جهت خرید دستگاه های مربوطه در اختیار ندارند.

علت اهمیت پوست گیری این است که در این مرحله مقدار ضایعات تولید بسیار زیاد است ارقامی که در زیر بیان می شود گواهی همین مسئله است :

  • پوست گیری دستی توسط کارگر 26 - 14 درصد ضایعات
  • پوست گیری توسط ماشین (خراش سطحی) 5 درصد ضایعات
  • پوست گیری توسط مواد شیمیایی 3-2 درصد ضایعات

همچنین به علت وجود ویتامین C (که یکی از مواد مغذی مهم سیب زمینی است) در لایه های سطحی سیب زمینی هر چقدر پوست کنی دقیق تر انجام شود ، مقدار ویتامین C از بین رفته کمتر خواهد بود لذا دقت هر چه بیشتر در این مرحله ، میزان ضایعات را کاهش داده و تأثیر مستقیم بر روی قیمت نهایی محصول داشته و سود دهی کارخانه را بیشتر خواهد کرد.

3- مرحله خرد کردن سیب زمینی :

مرحله خرد کردن صرفاً توسط دستگاه صورت می گیرد. دستگاه های موجود برای این کار قابل تنظیم بوده و می توان قطر ورقه ها برای چیپس و اندازه خلال ها برای خلال سیب زمینی توسط دستگاه تنظیم نمود.

لازم به ذکر است که مقدار قابل توجهی از سیب زمینی بر اثر عدم دقت دستگاه های خلال از بین می رود. لذا در خرید دستگاه ها باید دقت کافی مبذول داشت تا دستگاهی خریداری شود که به تواند کلیه انتظارات تولید کننده چیپس، اعم از کم کردن ضایعات و یکنواختی محصول را تأمین نماید.

4- شست و شوی مجدد :

سیب زمینی به علت دارا بودن مقدار زیادی نشاسته در بافت های خود ، بر اثر اعمال نیروی مکانیکی مقداری از نشاسته خود را آزاد می نماید.

ورقه کردن و یا خلال کردن سیب زمینی باعث می شود مقدار زیادی نشاسته در اثر اعمال ورقه شدن یا خلال شدن از بافت های درونی غده سیب زمینی آزاد شده و بر روی ورقه ها یا خلال ها تجمع پیدا کنند که در مراحل بعدی ممکن است ایجاد اخلال نموده و ظاهر سیب زمینی سرخ شده را غیر مطلوب نماید.

در ضمن نشاسته موجود قابلیت بازیافت داشته و می توان آن را استحصال نمود و به عنوان محصول جنبی وارد بازار کرد و بدین طریق مقداری از هزینه های ثابت را جبران نمود.

مقدار نشاسته موجود در سیب زمینی با توجه به تنوع واریته های مختلف آن بین 27 - 10 درصد می باشد.

ورقه ها و خلال های تولید شده به منظور شست و شو به بخش شست و شوی مجدد می روند و در آن جا نشاسته روی آن ها شسته شده و در صورت وجود آب همراه نشاسته به قسمت نشاسته گیری می رود و سیب زمینی ها خط تولید را ادامه می دهند.

5- واحد بلانچینگ :

همه موجودات زنده اعم از جانور و گیاه در بافت سلولی خود دارای آنزیم های مختلفی هستند که در صورت آزاد شدن باعث تجزیه پروتئین ها ، چربی ها و دیگر مواد تشکیل دهنده بافت می شوند که به عنوان آنزیم های پروتئولیتیک ، لیپولیتیک و غیره نامیده می شوند.

در سیب زمینی نیز آنزیم هایی وجود دارد که در اثر پاره شدن غشای سلول در اثر ورقه شدن و خلال شدن آزاد شده و باعث تجزیه بافت و قهوه ای شدن خلال ها و ورقه ها شده این امر از مطلوبیت ظاهری محصول می کاهد.

برای جلوگیری از ایجاد چنین مسئله ای از واحدی به نام بلانچینگ استفاده می شود که در این واحد از طریق اعمال حرارت مرطوب ، آنزیم های موجود را از بین می برند و از قهوه ای شدن آنزیماتیک سیب زمینی جلوگیری می کنند.

واحد بلانچینگ عبارت از تونلی است که در بالا و دیواره های آن نازل هایی قرار دارد که بخار آب داغ را مستقیماً بر روی سیب زمینی ها می پاشد و از این طریق آنزیم های موجود را از بین می برند.

دمای وارد شده به سیب زمینی حدود 90 - 70 درجه سانتیگراد تنظیم می شود و حدود 30 – 20 ثانیه زمان ماندگاری در تونل بلانچینگ می باشد.

6 - واحد رطوبت گیری :

سیب زمینی های ورقه شده در اثر اعمال شست و شو و بلانچینگ، رطوبت زیادی به خود می گیرند که این رطوبت ، مرحله سرخ کردن را دچار اشکال می نماید.

اشکالاتی که در اثر وجود رطوبت زیاد به وجود می آید به قرار زیر می باشند :

  • به علت رطوبت زیاد روغن به اصطلاح به خورد سیب زمینی نمی رود و داخل آن سرخ نمی شود.
  • زمان سرخ کردن طولانی می شود زیرا ابتدا باید آب موجود تبخیر شود و بعد سیب زمینی سرخ شود.
  • به علت بالا بودن ظرفیت گرمایی ویژه آب ، در زمان سرخ کردن تبادل حرارتی بین روغن و سیب زمینی به خوبی انجام نمی شود. لذا به علت به وجود آمدن مشکلات ذکر شده از واحد رطوبت گیری استفاده می شود.

این واحد نیز دارای انواع مختلفی می باشد از جمله استفاده از پنکه های مخصوص ، گرم کردن ساده ، استفاده از تونل هوای گرم و خشک که با توجه به حجم تولید یکی از این موارد انتخاب می شود.

7- سرخ کردن سیب زمینی :

آخرین و مهم ترین قسمت تولید چیپس سیب زمینی، مرحله سرخ کردن است که پخت نهایی بر روی سیب زمینی ها در این مرحله انجام می شود. سرخ کردن سیب زمینی به دو صورت انجام می شود.

  1. روش سنتی
  2. روش مدرن

A- روش سنتی:

در سیستم سنتی که در کارخانجات قدیمی و اکثر کارخانجات تولید چیپس ایران انجام می شود بدین صورت است که سیب زمینی های ورقه شده یا خلال شده را داخل سبدهایی از جنس توری سیمی می ریزند و داخل دیگ های محتوی روغن داغ قرار می دهند پس از زمان مشخص سیب زمینی ها را بیرون آورده و می گذارند تا روغن اضافی آن خارج شده و سپس برای قسمت بسته بندی می فرستند.

این روش دارای معایب زیادی از جمله موارد زیر میباشد.

اول اینکه روغن مورد استفاده از آغاز شیفت کاری حرارت می بیند تا پایان شیفت این موضوع باعث می شود که روغن مورد استفاده در اثر حرارت و مجاورت با اکسیژن ، اکسید شده و مواد نامطلوبی از قبیل آلدئید اپی هیدرین در آن به وجود می آید که یک ماده سمی است و برای سلامتی مضر است

دیگر اینکه روغن به علت حرارت زیاد و مداوم پلیمریزه شده تولید انواع مشتقات گلیسیرینه می نماید که این مواد نیز سمی بوده و برای سلامتی مصرف کننده مضر است.

همچنین مصرف روغن در این روش بسیار زیاد بوده و به چیپس هابیش از حد لازم ، روغن می چسبد که دیگر نمی توان آن روغن را جدا نمود در نتیجه ضایعات روغن زیاد شده و کیفیت محصول نیز پایین می آید.

B- روش مدرن:

در این روش مشکلات روش سنتی مد نظر قرار گرفته و اقدام به رفع آن نموده اند. در روش مدرن سیب زمینی های ورقه شده روی یک نوار نقاله قرار گرفته و وارد یک تونل می شوند.

دمای این تونل بالا بوده و از بالا روغن بسیار داغ بر روی سیب زمینی اسپری می شود. مقدار روغن اسپری شده محاسبه شده است و دیگر لزومی به گرفتن روغن اضافی وجود ندارد. در ضمن روغن مصرفی فقط یک بار داغ شده و مورد مصرف قرار می گیرد و تولید مواد نامطلوب در روغن صورت نمی گیرد.

این روش نسبت به روش سنتی دارای مزایا بیشتری است چرا که اولاً محصول به طور یکنواخت سرخ می شود دوم این که در مصرف بیش از اندازه روغن جلوگیری می شود. همچنین از تولید مواد سمی و بد بو و بد طعم در روغن جلوگیری می شود.

از دیگر مزایای استفاده از این روش تولید بیشتر با سرعت بالاتر می باشد و سیستم به صورت مداوم بوده و هیچ گونه تجمع مواد در ابتدا و انتهای این مرحله نداریم.

تنها اشکال موجود برای این روش قیمت گران دستگاه مورد نظر می باشد که با توجه به سرعت و حجم بالای تولید ، این دستگاه می تواند جوابگوی هزینه های بالای آن باشد.

8- روغن گیری :

به منظور بازیافت روغن مصرف شده برای سرخ کردن سیب زمینی در روش سنتی یا غوطه وری در روغن ، پس از سرخ کردن سیب زمینی چیپس های تولید شده را به مرحله روغن گیری می برند.

در این مرحله روغن اضافی موجود در سطح چیپس ها گرفته می شود. برای این منظور از روش های مختلفی استفاده می شود ساده ترین روش ، ثابت نگاه داشتن سبد محتوی چیپس است که درصد روغن گرفته شده بسیار پایین است و در کارخانجات بزرگ از این روش استفاده نمی کنند.

روش های دیگر عبارت اند از روش ارزشی و تونل سرد کننده ، که در کارخانجات ایران بیشتر از روش ارزشی برای این منظور استفاده می شود.

9- نمک پاشی و ادویه پاشی :

این مرحله نیز یکی از مراحل مهم در تولید چیپس می باشد زیرا اگر مقدار نمک و یا ادویه و طعم دهنده چیپس کم یا زیاد باشد مورد پسند مشتری قرار نگرفته و کیفیت محصول پایین می آید و به منظور یکنواخت بودن محصول تولیدی از نظر طعم و مزه از نمک پاش و ادویه پاش اتوماتیک استفاده می گردد تا کیفیت محصول یکنواخت باشد.

دستگاه نمک پاش اتوماتیک قابل تنظیم بوده و می توان مقدار ریزش نمک و یا ادویه را تنظیم نمود.

10- بسته بندی چیپس سیب زمینی :

بسته بندی چیپس سیب زمینی در پوشش های سلفون انجام می شود این بسته بندی باید توسط دستگاه پرکن اتوماتیک انجام شود که شامل دربند حرارتی نیز می باشد با توجه به مقدار تولید باید دستگاهی در نظر گرفته شود که توانایی لازم جهت بسته بندی با سرعت تولید را داشته باشد.


✔️ تشریح جامع فرآیند منتخب تولید چیپس سیب زمینی در این طرح توجیهی !


فرآیند منتخب تولید چیپس سیب زمینی در این طرح توجیهی

با توجه به روش های مختلف تولید که در بخش قبل ذکر شده و با در نظر داشتن ظرفیت (800 تن در سال) و امکانات تولید، می توان روشی را که برای تولید چیپس سیب زمینی در کشور قابل استفاده است انتخاب نمود و انتخاب روش مناسب برای تولید این محصول مانند تولید سایر محصولات، تابع شرایط اقلیمی ، وفور مواد اولیه ، میزان سرمایه گذاری و حجم تولید می باشد.

با عنایت به مسائل ذکر شده فرآیندی که انتخاب می شود با توجه به دانش فنی موجود در کشور و توانایی تولید و یا خرید دستگاه ها و دانش فنی برای دستگاه های پیشرفته می باشد زیرا ممکن است دستگاهی وجود داشته باشد که بتواند بهترین کیفیت و بیشترین حجم تولید را به ما بدهد ولی به علت عدم وجود این دستگاه در واحدهای تولیدی کشور و نداشتن اطلاعات کافی در مورد آن نمی توان آن را به عنوان دستگاه منتخب فرآیند تولید در نظر گرفت.

لذا کلیه دستگاه ها و مراحلی که در طرح به عنوان فرآیند منتخب ذکر می شود ، لزوماً جدید ترین طرح و آخرین تکنولوژی موجود نمی باشد بلکه مناسب ترین تکنولوژی با توجه به پیشرفت صنایع در جهان و توانایی استفاده از آن ها در کارخانجات کشور می باشد.

✳️ ابتدا خلاصه فرآیند تولید چیپس سیب زمینی برای ساده تر شده مطالعه بیان می گردد:

  1. سورتینگ
  2. شست و شو
  3. پوست گیری
  4. خرد کردن (ورقه کردن)
  5. شست و شوی مجدد
  6. بلانچینگ
  7. جدا کن نشاسته
  8. رطوبت گیری سیب زمینی
  9. رطوبت گیری نشاسته
  10. سرخ کردن
  11. نمک پاشی و ادویه زنی
  12. بسته بندی

نمودار جریان مواد در کارخانه تولید چیپس سیب زمینی به قرار زیر میباشد :

نمودار جریان مواد در کارخانه تولید چیپس سیب زمینی

✳️ شرح جامع فرآیند تولید چیپس سیب زمینی :

1 – سورتینگ و شستشو:

منظور از سورتینگ جداسازی سیب زمینی های بیش از اندازه درشت و یا بسیار ریز است که استفاده از آن ها در کار دستگاه ها اختلال ایجاد می کند و یا استفاده از آن ها اقتصادی نیست. همچنین در این مرحله سیب زمینی هایی که در اثر اعمال برداشت محصول شکسته و یا زخمی شده اند و نیز سیب زمینی های کرم خورده حذف می شوند.

بدین منظور از یک تسمه نقاله و سه نفر کارگر جهت جدا کردن سیب زمینی های نامناسب جهت تولید چیپس و خلال استفاده می شود. کارگران در دو طرف تسمه نقاله می ایستند و سیب زمینی هایی را که مردود هستند از بقیه جدا می کنند.

به منظور شست و شوی سیب زمینی های سورت شده ، نوار نقاله حاوی سیب زمینی ها وارد قسمت شست و شو می شود در این قسمت نازل هایی آب نیمه گرم را با فشار زیاد بر روی سیب زمینی ها می پاشد که هم خاک موجود بر روی پوست سیب زمینی : شسته شده و هم منافذ موجود بر روی پوست که حاوی گل و لای می باشند شسته شده و عاری از خاک و سایر مواد اضافی می شوند.

علت قرار گرفتن شست و شو بعد از سورتینگ این است که اولاً آب زیادی به مصرف شست و شوی سیب زمینی های غیر قابل مصرف نرسد همچنین کلوخ و سنگ اضافی موجود در سیب زمینی ها شسته نشوند زیرا این آب مجدداً تصفیه شده و به مصرف شست و شو می رسد لذا هر چه کمتر آلوده شود دستگاه تصفیه آب با کیفیت بالاتر و بهتر کار می کند.

ثانیاً سیب زمینی که به مرحله پوست گیری می رود اگر پوست آن دارای رطوبت باشد و به اصطلاح خیس خورده باشد بهتر پوست گیری می شود که میزان ضایعات کمتر و راندمان و سرعت پوست گیری بیشتر می شود.

2- پوست گیری :

منظور از پوست گیری ، حذف کردن پوست سیب زمینی از گوشت آن می باشد. همان طور که در بخش قبل ذکر شد روش های مختلفی برای عمل پوست گیری موجود می باشد که از پوست گیری با دست تا پوست گیری تمام اتوماتیک توسط بخار متغیر است.

نظر به این که بیشترین میزان ضایعات در کارخانه های تولید فرآورده های سیب زمینی در این بخش می باشد لذا دقت هر چه بیشتر و استفاده از دستگاه های پیشرفته تر باعث تولید بیشتر و راندمان بالاتر می باشد که نتیجه این امر کیفیت بالاتر و قیمت کمتر است که عمده ترین منظور تولید کننده می باشد.

با توجه به مسائل ذکر شده روش پوست گیری منتخب برای این واحد تولیدی یکی از جدید ترین روش های پوست گیری در دنیا می باشد که پوست گیری توسط بخار می باشد.

در این روش بخار آب با دمای حدود 150 درجه با شدت به بدنه سیب زمینی اسپری می شود و بر اثر فشار و نفوذ بخار پوست سیب زمینی از گوشت آن جدا می شود.

این روش دارای 3-2 درصد ضایعات است که کمترین میزان ضایعات نسبت به روش های دیگر پوست گیری را داراست.

3- ورقه ورقه کردن سیب زمینی:

در این مرحله سیب زمینی های پوست گرفته شده وارد دستگاه خرد کن می شوند. این دستگاه سیب زمینی ها را به صورت ورقه و یا هر شکل طراحی شده درمی آورد.

بدین منظور برای این مرحله از دو دستگاه خرد کن استفاده می شود که طبق سفارش به کارخانجات تولیدی قابل تنظیم می باشند و می توان اندازه قطر ورقه های چیپس را تغییر داد و تنظیم نمود. دستگاه خرد کن دارای ظرفیت 250 کیلوگرم سیب زمینی ورقه شده در ساعت می باشد.

4- شست و شوی مجدد :

این مرحله به منظور شست و شوی نشاسته های موجود در روی ورقه ها و خلال های سیب زمینی می باشد. در این مرحله ورقه ها و خلال های تولید شده بر روی یک تسمه نقاله قرار گرفته و از زیر یک دوش می گذرند. در زیر تسمه نقاله یک کانال وجود دارد که آب همراه نشاسته را به قسمت نشاسته گیری هدایت می کند.

در این مرحله علاوه بر تمیز شدن سطح سیب زمینی مقدار 1% نشاسته مرغوب نیز به دست می آید. در قسمت نشاسته گیری آب همراه نشاسته وارد دستگاه جدا کننده می شود و نشاسته جدا شده و به یک تونل خشک کن وارد می شود در آنجا خشک شده و در  بسته های 5 کیلوگرمی توسط کارگر بسته بندی می شود آب تصفیه شده توسط دستگاه جداکننده مجدداً به قسمت شست و شو پمپ می گردد.

5- بلانچینگ :

در این مرحله سیب زمینی شسته شده وارد تونل بلانچینگ می شوند. تونل بلانچینگ عبارت است از یک تونل که در بالا و دیواره های آن نازل های بخار وجود دارد و بخار را بر روی سیب زمینی می باشد.

دمای تونل و بخار را طوری تنظیم می کنند که به سیب زمینی های در حال عبور از داخل تونل حدود 90 – 70 درجه سانتی گراد حرارت برسد.

این دما برای از بین بردن آنزیمهایی که باعث تیره شدن سطح سیب زمینی کافی است. مدت زمانی که ورقه ها از داخل تونل عبور می کنند حدود 30 ثانیه می باشد.

6 - رطوبت گیری :

این مرحله بلافاصله بعد از بلانچینگ انجام می شود و هدف از این کار گرفتن رطوبت اضافی سیب زمینی و آماده کردن آن برای مرحله سرخ کردن می باشد.

در این مرحله سیب زمینی ها وارد دستگاه رطوبت گیر می شود این دستگاه هم مانند دستگاه بلانچینگ شبیه تونل ساخته می شود با این تفاوت که در دستگاه رطوبت گیر از هوای خشک و داغ استفاده می شود.

7- سرخ کردن :

این مرحله نیز مانند مراحل قبل توسط دستگاه اتوماتیک انجام می شود. دستگاهی که برای این مرحله در نظر گرفته شده. دستگاه سرخ کن تمام اتوماتیک است که سیب زمینی های خلال شده یا ورقه شده وارد این دستگاه می شوند.

داخل این دستگاه گرم بوده و یک تسمه نقاله سیب زمینی ها را وارد محیط سرخ کن می کند. عمل سرخ کردن در این دستگاه به صورت کنترل شده و محاسبه شده می باشد. به این صورت که سیب زمینی ها در حال عبور از زیر یک نازل روغن می گذرند که روغن داغ (با دمای حدود 190 درجه سانتی گراد) به میزان محاسبه شده بر روی سیب زمینی ها پاشیده می شود و عمل سرخ کردن به همین صورت انجام می گردد.

این دستگاه به علت پیچیدگی فنی در داخل کشور تولید نمی شود و باید از خارج وارد شود. حسن این دستگاه این است که روغن یک بار مصرف می شود و ضایعات روغن در این دستگاه نداریم.

همچنین به علت اینکه میزان روغن مصرفی محاسبه شده و کنترل شده می باشد نیازی به دستگاه روغن گیر که در روش غوطه وری در روغن استفاده می شوند احساس نمی شود.

8- اضافه کردن نمک و ادویه :

چیپس ها و خلال های سیب زمینی تولید شده برای ایجاد طعم و مزه به این بخش می روند در این بخش طبق نظر مسئول فنی واحد تولیدی مقدار نمک و ادویه مورد مصرف تعیین می شود و مخلوطی از این دو در دستگاه ریخته شده و به سیب زمینی های فرآیند شده اضافه می گردد.

اساس کار این دستگاه مانند یک نمک پاش می باشد که چیپس هایی را که از زیر این دستگاه می گذرند را به طور یکنواخت نمک پاشی و ادویه زنی می کند. تعداد دستگاه مورد نیاز این قسمت نیز 2 عدد می باشد.

ادویه مورد استفاده بستگی به ذائقه مشتری داشته و نسبت به سفارش مشتری و قسمت بازاریابی به مسئول فنی واحد گزارش شده و نسبت به تهیه آن اقدام می گردد.

9- بسته بندی :

آخرین مرحله تولید چیپس و خلال سیب زمینی مرحله بسته بندی است. بسته بندی نیز توسط دستگاه های اتوماتیک بسته بندی انجام می شود و اندازه بسته ها نیز به طبق نیاز بازار و سلیقه مصرف کننده تعیین می گردد.

برای بسته بندی محصول از موادی استفاده می شود که تیره باشند چراکه نور باعث تجزیه روغن و تغییر طعم و بوی روغن موجود در فرآورده می شود.

لذا برای بسته بندی چیپس از سلفون هایی استفاده می شود که رنگی بوده و حداقل میزان نور را از خود عبور دهند. برای بسته بندی خلال سیب زمینی نیز می توان از سلفون معمولی برای بسته بندی اولیه و مقوای چاپ خورده به عنوان بسته بندی ثانویه استفاده نمود.

بعد از این بسته بندی چیپس ها را در نایلون هایی به ظرفیت 50 عدد بسته بندی نموده و خلال سیب زمینی بسته بندی شده در قوطی را داخل کارتن های 50 عددی بسته بندی نهایی می کنند و روانه انبار محصول می نمایند.

نایلون های بسته بندی چیپس به ابعاد 100 سانتی متر و 40 سانتی متر قطر می باشد و کارتن های بسته بندی به ابعاد 75×25×40 Cm می باشد.

بسته بندی محصول فرعی (نشاسته) توسط کارگر انجام می گیرد که نشاسته تولیدی در کیسه های 5 کیلوگرمی بسته بندی شده و روانه انبار می شوند.


✔️ بررسی ایستگاه ها ، مراحل و شیوه های کنترل کیفیت در کارخانه تولید چیپس سیب زمینی !


بررسی ایستگاه ها ، مراحل و شیوه های کنترل کیفیت در کارخانه تولید چیپس سیب زمینی

در این واحد با توجه به ویژگی های این صنعت ، هر یک از مراحل ضروری کنترل کیفی و محل انجام این آزمایش ها تعیین خواهد شد.

به علت این که چیپس سیب زمینی از مواد متنوعی از قبیل سیب زمینی ، روغن ، نمک و ادویه تشکیل شده لذا به عنوان کنترل کیفیت مواد اولیه باید کنترل کیفیت تک تک مواد تشکیل دهنده را بیان کرد.

✳️ بررسی فرایند کنترل کیفیت سیب زمینی :

آزمایش های کنترل کیفی سیب زمینی از جوانب مختلف خواص فیزیکی ، ترکیبات شیمیایی قابل انجام می باشند.

آزمایش هایی که باید در مورد خواص فیزیکی سیب زمینی انجام شوند نسبتا ساده بوده وکنترل موادی مانند آلودگی به خاک و گل و لای ، پلاسیدگی یا چروکیدگی به علت از دست رفتن رطوبت ، آسیب های فیزیکی ، یکنواختی شکل و ظاهر غده ها و جوانه زدگی غده ها را شامل می شوند.

 روش های انجام این آزمون ها که بیشتر در حد بازرسی های فیزیکی هستند در استاندارد ملی شماره 39 ویژگی ها و روش های آزمون سیب زمینی نیز ارائه شده اند.

ترکیبات و خواص شیمیایی سیب زمینی نیز باید مورد آزمایش قرار گیرند و میزان آن ها تعیین شود. مهم ترین این موارد که اطلاع از آن ها برای تولید چیپس اهمیت بسیار زیادی دارد عبارت اند از : مقدار نشاسته و میزان قند های احیاء در غده های سیب زمینی ، در کنار این موارد میزان ماده خشک و وزن مخصوص نیز دو عامل بسیار مهمی هستند که باید مورد آزمون قرار گیرند.

طبق اطلاعات جمع آوری شده از واحدهای تولید چیپس ، کلیه آزمایش های تعیین خواص و ترکیبات سیب زمینی برای مشخص نمودن میزان قندهای احیاء ، نشاسته ، ماده خشک و وزن مخصوص در این واحد انجام می شوند.

معیارها و ضوابط انجام این آزمون ها مطابق استانداردهای ملی و بین المللی بوده و برای انجام آن ها از روش های معتبر و مورد قبولآ زمایشگاهی و کنترل کیفی استاندارد می شود.

البته یکی از موانع عمده در راه انجام این آزمون ها ، محدودیت امکانات تجهیزات آزمایشگاهی واحدها است که انجام برخی از آزمون ها را با مشکل رو به رو می کند.

✳️ بررسی فرایند کنترل کیفیت روغن :

روش های مختلفی برای کنترل کیفیت روغن وجود دارد که با استفاده از هر یک می توان به یک یا چند مورد از ویژگی های کیفی روغن پی برد. در این بین ، ارزشیابی حسی و حواس سنجی (Organoleptic) ساده ترین راه برای ارزیابی کیفیت روغن است.

در این روش ، فرد آزمایش کننده با استفاده از حواس خود از قبیل چشایی ، بویایی و بینایی ، روغن و مؤلفه های کیفی نظیر طعم ، بو و رنگ آن را ارزیابی می کند. بدین ترتیب می توان فساد روغن را از طریق طعم تغییر یافته و نامطلوب و گاه از بوی تند آن تشخیص داد.

البته نتایج ارزیابی حسی شدیداً به خصوصیات و ذائقه فرد آزمایش کننده بستگی دارد ، بنابراین ممکن است نتایج به دست آمده در موارد مختلف بسیار تناقض باشند.

از طرف دیگر ، ارزشیابی حسی نمی تواند ویژگی های شیمیایی و ساختاری روغن را مشخص و حد آن ها را تعیین نماید. به همین دلیل آزمون های فیزیکی و نتایج حاصل از این آزمایش ها، مکمل ارزشیابی حسی محسوب می شوند.

مهم ترین و اساسی ترین آزمایش ها در مورد روغن تعیین اندیس اسیدیته ، اندیس پراکسید و اندیس یدی روغن است. این آزمایش ها به روش های مختلفی قابل انجام هستند و ضوابط و معیارهای آن ها نیز ممکن است متفاوت باشند.

در حال حاضر ، واحدهای تولید کننده چیپس بیشتر از ضوابط اعلام شده توسط وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی ، استاندارد های ملی کشور و برخی از ضوابط جهانی استفاده می کنند.

شایان ذکر است که آزمایش های کنترل کیفی روغن می تواند ساده ترین آزمایش ها با حداقل امکانات و تجهیزات ، تا آزمون های بسیار پیچیده با تجهیزات مجهز و کامل را شامل شوند و طبیعتاً انجام آزمون های بیشتر ، موجب کنترل و ارزیابی هر چه بهتر و مطلوب تر کیفیت روغن می شود.

با این حال ، کمبود و محدودیت امکانات و تجهیزات آزمایشگاهی کارخانجات چیپس می تواند عامل باز دارنده و محدود کننده ای در این زمینه باشد. به همین دلیل ، تعداد و نوع آزمایش های ممکن و قابل انجام محدود شده و تنها انجام تعدادی از مهم ترین و اصلی ترین آزمون ها عملی می شود.

✳️ بررسی فرایند کنترل کیفیت نمک و ادویه :

نمک طعام مهم ترین افزودنی به چیپس است که بعد از سرخ کردن به صورت پودر بر روی ورقه های چیپس پاشیده می شود. هدف از استفاده از نمک ، ایجاد طعم خوشایند در چیپس است. برای این منظور می توان از هر گونه نمک طعام برای مصارف غذایی (Rod Grade) استفاده کرد.

علاوه بر نمک می توان از انواع ادویه نیز به عنوان طعم دهنده و چاشنی در چیپس استفاده کرد. ادویه هایی که در کشور ما بیش از سایرین در تولید چیپس مصرف شده و ذائقه مصرف کنندگان نیز مطابقت دارند ، طعم فلفل و طعم سیر می باشند.

کیفیت نمک و ادویه ها :

نمک طعام از نظر کیفیت و ویژگی های کیفی مشکل خاصی ندارد و تنها باید مواردی مانند خلوص ، میزان مواد خارجی ، آلوده کننده ها ، رطوبت و اندازه ذرات آن را در نظر گرفت. نمک طعام مورد استفاده در تولید چیپس باید مناسب مصارف صنایع غذایی بوده و چنانچه ویژگی آن مطابق استاندارد باشند ، نه تنها مصرف آن در چیپس مشکلی به وجود نمی آورد ، بلکه از رشد میکروارگانیسم های آلوده کننده در چیپس نیز جلوگیری می کند.

یکی از مهم ترین ویژگی های کیفی ادویه ها خاصیت ضد اکسیداسیون آن ها است. بدین جهت ، استفاده از ادویه علاوه بر طعم دادن به محصول ، از اکسیداسیون و فساد آن نیز جلوگیری می کند. ویژگی دیگر ادویه ها آن است که امکان و احتمال آلودگی های میکروبی ادویه ها وجود دارد.

بنابراین اگر ادویه مصرفی آلودگی میکروبی داشته باشد ، افزودن آن به چیپس موجب ایجاد زمینه آلودگی در آن شده و باعث فساد محصول می شود. بدین ترتیب ، علاوه بر کنترل ویژگی هایی نظیر مواد خارجی و ناخالصی ها ، رطوبت و اندازه ذرات ادویه ها ، باید در مورد شناسایی و تشخیص آلودگی های میکروبی نیز دقت نمود.

حداکثر مجاز درصد جرمی نمک طعام در چیپس 1 تا 2 درصد و حداکثر مجاز درصد جرمی ادویه ها 1 درصد است.


✔️ معرفی دستگاه ها و تجهیزات خط تولید و تاسیسات کارخانه تولید چیپس سیب زمینی !


دستگاه ها و تجهیزات کارخانه تولید چیپس سیب زمینی

✳️ دستگاه ها و تجهیزات مورد نیاز در خط تولید براساس دستگاه هایی که در فرایند تولید بیان شد به شرح زیر می باشد :

تسمه نقاله:

جهت سورتینگ سیب زمینی و جداکردن سیب زمین های نامرغوب از نظر تولید چیپس ، از یک تسمه نقاله استفاده می شود که تعدادی کارگر در اطراف آن قرار گرفته و سیب زمین های کوچک و بزرگ و یا نا مرغوب را از بقیه جدا می نمایند.

پس از جداسازی و سورتینگ ، سیب زمینی ها از طریق نوار نقاله به قسمت شست و شو منتقل می شوند.دراین قسمت چند عدد نازل از بالا آب را با فشار بر روی سیب زمینی می پاشد که کلیه خاک و گل موجود بر روی سیب زمینی شسته شده ، و آماده برای پوست گیری می شود.

این تسمه نقاله دارای 9 متر طول که سه متر آن برای سورتینگ و 6 متر جهت شست و شو استفاده می شود می باشد همچنین و عرض این تسمه نقاله 0.5 متر می باشد.

دستگاه پوست گیری:

جهت پوست گیری سیب زمینی ها از یک دستگاه پوست گیر توسط بخار استفاده می شود که یکی از آخرین روش های پوست گیری می باشد که دراین روش کم ترین میزان ضایعات به ماده اولیه وارد می شود دستگاه پوست گیری دارای این این مشخصات ، می باشد 4.5 متر طول و 2 متر عرض می باشد که ظرفیت آن 500 کیلوگرم در ساعت می باشد.

دستگاه خرد کن:

دستگاه خرد کن که به اسلایسر معروف است به جهت ورقه کردن سیب زمینی به منظور تولید چیپس و یا خلال کردن سیب زمینی به منظور تولید و فرنج فرایس می باشد که این دستگاه دارای تیغه هایی است که سیب زمینی پوست گیری شده را به فرم دل خواه برش می دهد.

از این دستگاه به مقدار دو عدد در خط تولید استفاده می شود و ابعاد هر دستگاه برابر 3×3 متر می باشد.

تونل بلانچینگ:

به منظور ازبین بردن آنزیم های موجود بر روی بافت های سیب زمینی که باعث سیاه شده ورقه های سیب زمینی می گردد از یک تونل بلانچینگ استفاده می شود که مجهز به نازل های بخاری می باشد که طول آن تونل 4 متر است که سرعت حرکت سیب زمینی در آن قابل تنظیم می باشد.

دستگاه رطوبت گیری:

به جهت گرفتن رطوبت اضافی موجود بر روی سیب زمینی ها از دو دستگاه رطوبت گیر برقی استفاده می شود . همچنین یک عدد رطوبت گیر با مشخصات فوق برای خشک کردن نشاسته استفاده می شود.

دستگاه سرخ کن:

مهم ترین دستگاه در این زمینه دستگاه سرخ کن می باشد که از دستگاه سرخ کن تمام اتوماتیک انژکتوری استفاده می شود که روغن داغ را توسط یک انژکتور بر روی سیب زمینی می باشد از این دستگاه نیز دو عدد درخط تولید نیاز می باشد.

دستگاه ادویه زن و نمک پاش:

این دستگاه شامل یک مخزن است که درآن نمک و ادویه وجود دارد و با حرکت رفت و برگشتی از خود یک نواخت نمک و ادویه بر روی محصول در حال گذر ریخته می شود. ظرفیت این دستگاه نیز 250 کیلومتر ساعت می باشد که از این دستگاه نیز دو عدد نیاز می باشد.

دستگاه بسته بندی :

جهت بسته بندی چیپس از یک دستگاه بسته بندی عمودی استفاده می شود که ظرفیت آن 2500 بسته در ساعت  می باشد.

جدا کننده نشاسته:

نشاسته که یکی از محصولات فرعی خط تولید می باشد نیز به صورت محلول در آب وجود دارد که توسط یک سپراتور (جدا کننده) سانترینوژی از آب جدا شده و توسط خشک کن رطوبت گیری شده و توسط کارگر بسته بندی می شود.

تسمه نقاله:

جهت نقل و انتقال های خلال سیب زمینی و ورقه های سیب زمینی به قسمت شست و شوی مجدد و بلانچینگ در هر قسمت نیاز به دو تسمه نقاله می باشد که در قسمت شست و شوی مجدد دو تسمه نقاله که هر کدام به طول 5 متر و به عرض 70 سانتی متر می باشد همچین جهت تونل بلانچینگ نیز از یک تسمه نقاله برای هر تونل استفاده می شود که جنس تسمه نقاله باید مقاوم به حرارت بوده و به ابعاد 70 × 500 سانتی متر باشد.

دستگاه های کارخانه تولید چیپس سیب زمینی

✳️ مشخصات هر یک از دستگاه های کارخانه تولید چیپس سیب زمینی فوق الذکر فوق را به صورت خلاصه ارائه می نماید:

  1. تسمه نقاله 9 متری به عرض 0/5 متر : 5عدد ، (منبع تأمین : داخلی)
  2. دستگاه پوست گیری ، پوست گیری توسط بخار به ظرفیت 500 kg/h : 1عدد ، (منبع تأمین : خارجی)
  3. دستگاه خرد کن سیب زمینی به ظرفیت 250 کیلوگرم در ساعت : 2 عدد ، (منبع تأمین : داخلی)
  4. تونل بلانچینگ 4 متری : 2 عدد ، (منبع تأمین : داخلی)
  5. دستگاه رطوبت گیری باقابلیت تنظیم دما (برقی) : 3 عدد ، (منبع تأمین : داخلی)
  6. دستگاه سرخ کن تمام اتوماتیک انژکتوری به ظرفیت 250 کیلو درساعت : 2 عدد ، (منبع تأمین : خارجی)
  7. دستگاه نمک پاش و ادویه زنی اتوماتیک به ظرفیت 250 کیلو درساعت : 2 عدد ، (منبع تأمین : داخلی)
  8. دستگاه بسته بندی تمام اتوماتیک به ظرفیت 1000 و2500 عدد درساعت : 2 عدد ، (منبع تأمین : داخلی)
  9. جدا کننده نشاسته به ظرفیت 1000 لیتر درساعت : 1 عدد ، (منبع تأمین : خارجی)

✳️ تاسیسات مورد نیاز کارخانه تولید 800 تن چیپس سیب زمینی در سال به قرار زیر میباشند :

  • تأمین برق از شبکه سراسری : 2069 کیلووات
  • برق اضطراری توسط دیزل ژنراتور : 1700 کیلووات
  • ایجاد تأسيسات لازم جهت تأمین آب : 419 متر مکعب در روز
  • تأسیسات گرمایش ساختمان ها : 8980 متر مربع
  • تأسیسات سرمایش و تهویه ساختمان ها : 8980 متر مربع
  • برج های خنک کننده : 1 متر مکعب در ساعت
  • تصفیه شیمیایی آب (بدون املاح) : 14 متر مکعب در ساعت
  • دیگ بخار : 23 تن در ساعت
  • اطفاء حریق : تعداد 22 کپسول آتشنشانی
  • تصفیه پساب : فاضلاب انسانی
  • باسکول : دارد
  • سیستم ارتباطی تلفن : سه خط

✔️ براورد مواد اولیه و پرسنل و یوتیلیتی مورد نیاز کارخانه تولید چیپس سیب زمینی !


کارخانه تولید چیپس سیب زمینی

✳️ میزان مواد اولیه سالانه مورد نیاز کارخانه تولید 800 تن چیپس سیب زمینی در سال به قرار زیر میباشند :

  • سیب زمینی به عنوان ماده اصلی تولید : 900 تن در سال ، (میزان مصرف در محصول : 90%) ، (ضایعات : 20%)
  • روغن مایع جهت سرخ کردن محصول : 61.2 تن در سال ، (میزان مصرف در محصول : 6.5%) ، (ضایعات : 15%)
  • نمک طعام مورد مصرف در صنایع غذایی جهت افزودنی به محصول : 21.1 تن در سال ، (میزان مصرف در محصول : 2.5%) ، (ضایعات : 5%)
  • ادویه جات فلفل و ... به عنوان چاشنی : 8.5 تن در سال ، (میزان مصرف در محصول : 1%) ، (ضایعات : 5%)
  • کیسه پلاستیکی سلفونی بدون رینگ 24×15 جهت بسته بندی خلال سیب زمینی : 2021 عدد در سال ، (میزان مصرف در محصول : 1%) ، (ضایعات : 1%)
  • جعبه مقوایی چاپ خورده 25×20 سانتی متر جهت بسته بندی خلال سیب زمینی : 2021 عدد در سال ، (میزان مصرف در محصول : 1%) ، (ضایعات : 1%)
  • کارتن مقوایی ابعاد 40×75×75 سانتی متر جهت بسته بندی نهایی خلال سیب زمینی : 40410 عدد در سال ، (میزان مصرف در محصول : 2%) ، (ضایعات : 1%)
  • کیسه پلاستیکی سلفونی رنگی 20×15 جهت بسته بندی چیپس : 4041 عدد در سال ، (میزان مصرف در محصول : 1%) ، (ضایعات : 1%)
  • کیسه پلاستیکی ابعاد 40×100 سانتی متر جهت بسته بندی نهایی سیب زمینی : 40410 عدد در سال ، (میزان مصرف در محصول : 1/100%) ، (ضایعات : 1%)
  • کیسه پلاستیکی ابعاد 45×30 سانتی متر جهت بسته بندی نشاسته (محصول جنبی) : 1819 عدد در سال ، (ضایعات : 1%)

✳️ پرسنل مورد نیاز کارخانه تولید 800 تن چیپس سیب زمینی در سال به قرار زیر میباشند :

نیروی انسانی تولیدی کارخانه تولید چیپس سیب زمینی به قرار زیر میباشند :

  • خط تولید : 20 نفر
  • آزمایشگاه : 2 نفر
  • انبار مواد اولیه : 1 نفر
  • انبار محصول : 1 نفر
  • جمع پرسنل تولیدی : 24 نفر

نیروی انسانی غیر تولیدی کارخانه تولید چیپس سیب زمینی به قرار زیر میباشند :

  • مدیریت : (مدیر عامل که مدیریت کلی تولید ، امور مالی ، فروش و بازرگانی را بر عهده دارد) ، 1 نفر
  • اداری و مالی : (یک نفر کارمند اداری ، یک نفر کارمند مالی ، یک نفر تدارکات) ، 3 نفر
  • تأسیسات و تعمیرگاه : (تکنسین فنی جهت تعمیرات جزئی دستگاه ها و تاسیسات) ، 1 نفر
  • خدمات : (سرایدار، نگهبان) ، 2 نفر
  • جمع پرسنل غیرتولیدی : 7 نفر
✳️ آب و انرژی مورد نیاز کارخانه تولید 800 تن چیپس سیب زمینی در سال به قرار زیر میباشند :
  • برق : (مصرف سالیانه : 2890 مگاوات)
  • آب خام : (مصرف سالیانه : 94230 متر مکعب)
  • گاز طبیعی : (مصرف سالیانه : 3227 متر مکعب)
  • بنزین : (مصرف سالیانه : 162000 لیتر)

✔️ براورد زمین، محوطه سازی و ساختمان های مورد نیاز کارخانه تولید چیپس سیب زمینی !

کارخانه تولید چیپس سیب زمینی

✳️ زمین و محوطه سازی مورد نیاز کارخانه تولید 800 تن چیپس سیب زمینی در سال به قرار زیر میباشند :
  • مساحت زمین : 4200 متر مربع
  • خاکبرداری و تسطیح : 2500 متر مربع
  • خیابان کشی و پارکینگ : 400 متر مربع
  • فضای سبز : 800 متر مربع
  • دیوارکشی : 550 متر مربع
✳️ ساختمان های مورد نیاز کارخانه تولید 800 تن چیپس سیب زمینی در سال به قرار زیر میباشند :
  • تولید : (مساحت فضای سر پوشیده : 6480 متر مریع)
  • انبار : (مساحت فضای سر پوشیده : 9472 متر مربع)
  • اداری ، رفاهی و خدماتی : (مساحت فضای سر پوشیده : 190 متر مریع)
  • تأسیسات و تعمیرگاه : (مساحت فضای سر پوشیده : 83 متر مربع) ، (مساحت فضای باز : 170 متر مربع)
  • آزمایشگاه : (مساحت فضای سر پوشیده : 60 متر مربع)
 ✳️ نمودار گانت چارت برنامه زمانبندی اجرای طرح احداث کارخانه تولید چیپس سیب زمینی به قرار زیر میباشد :

برنامه زمانبندی اجرای طرح احداث کارخانه تولید چیپس سیب زمینی

همچنین می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر راجع به طرح توجیهی فرنچ فرایز سیب زمینی کلیک کنید.

✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید چیپس سیب زمینی ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس بگیرید .


📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ تولید چیپس سیب زمینی


👈 توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.

 

فايل‌ها:
zipطرح توجیهی تولید ﭼﻴﭙﺲ سیب ﺯﻣﻴﻨﯽ 119 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخدوشنبه, 15 آبان 1396 02:03
حجم فايل 914.24 KB
دانلود 208

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

صنایع غذایی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories