جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید و بسته بندی شیره انگور و آبغوره ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید . ضمنا در صورت تمایل میتوانید طرح های توجیهی تیپ کارخانه تولید و بسته بندی شیره انگور و آبغوره را با آپدیت سال 1400 و فرمت pdf ، صرفا جهت مطالعه ، از انتهای همین صفحه دانلود نمایید .
در این مقاله اطلاعات فنی و ارزشمندی را درباره احداث کارخانه فراوری انگور و غوره و تولید و بسته بندی شیره انگور و آبغوره در اختیار شما کاربر گرامی وبسایت قرار میدهیم . این اطلاعات شامل ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز ، مواد اولیه مورد نیاز، یوتیلیتی مورد نیاز و همینطور نیروی انسانی مورد نیاز کارخانه فراوری انگور و غوره و تولید و بسته بندی شیره انگور و آبغوره میباشد.
پیشاپیش از بردباری شما در مطالعه این مقاله سپاسگزاریم .
معرفی شیره انگور و آبغوره و ظرفیت تولید آنها
شیره انگور و یا دوشاب ، یکی از فرآورده های انگور است که از آب انگور به دست می آید. شیره انگور در مقایسه با انگور ، کالری فوق العاده بالایی دارد و مصرف مقدار اندک آن انرژی از دست رفته را جبران می کند. این شهد لذيذ حاوی ویتامین های C ،B ،A و املاحی چون آهن ، منیزیم ، فسفر و مقداری کلسیم است.
آب غوره عصاره غوره است که برای طعم دادن و ترش کردن غذا به کار می رود. آب غوره دارای ویتامین C است و می تواند در التهاب مخاط دهان و خونریزی لثه ها مؤثر باشد. همچنین به دلیل ترکیبات ضدعفونی کننده ، می تواند در پاک کردن معده و روده و در دفع کرم روده مفید باشد.
محصولات تولیدی این طرح شامل 1000 تن شیره انگور و 500 تن آب غوره است ، که در کنار تولید این دو محصول ضایعاتی با نام کنجاله با ظرفیت 1000 تن ایجاد می شود که ارزشمند بوده و برای مصارف دامداری ها و مرغداری ها استفاده می شود و می توان به عنوان محصول سوم در نظر گرفت.
کد آیسیک و تعرفه گمرکی شیره انگور و آبغوره به قرار جدول زیر میباشد :
چه شهرهایی در ایران برای فراوری انگور و تولید شیره انگور و آبغوره مناسبتر است ؟
احداث واحد در مناطق مختلف کشور که مراکز کشت انگور وجود دارد امکان پذیر است به عنوان مثال استان خراسان شمالی با تولید بیش از 200000تن انگور در سطح 16421 هکتار و دارا بودن رتبه 8 کشوری ، از مراکز مناسب جهت ایجاد خوشه انگور و زنجیره تامین و تولید در این خصوص است. نزدیکی به کشورهای عضو CIS نیزضامن تأمین بازارهای هدف صادراتی است.
خلاصه مطالعات بازار شیره انگور و آبغوره
خلاصه مطالعات بازار شیره انگور به شرح زیر میباشد :
با توجه به مطالعات انجام شده در میزان عرضه و تقاضای شیره انگور ، میزان تولید این محصول از سال های 1400 تا 1404 افزایشی پیش بینی شده است که موجب اطمینان خاطر سرمایه گذاران جدید است.
همچنین نمودار واردات به صورت نزولی بوده و از سال های 1400 تا 1404 حدود صفر پیش بینی شده است و میزان صادرات محصول از سال 1369 تا 1403 صعودی و بعد آن تا 1404 کمی کاهش می یابد لذا پیشنهاد می شود کارخانه مورد نظر روی صادرات محصول برنامه ریزی نماید.
در انتها میزان تقاضای داخلی به شیره انگور از سال 1400 تا 1404 افزایشی است به طوری که از سال 1369 تا 1402 حدود 2200 تن کمبود وجود دارد.
حال اگر فرض کنیم کارخانه های با درصد پیشرفت بالای 75 درصد به تولید برسند ، کمبود تقاضای کشور همان 2200 تن خواهد بود ، از طرفی چون ظرفیت تولید این طرح 500 تن است لذا هیچ مشکلی برای فروش این محصول در داخل کشور وجود ندارد ، ضمن این که به بازار صادرات نیز می توان فکر کرد و برنامه ریزی نمود.
خلاصه مطالعات بازار آبغوره به شرح زیر میباشد :
همچنین با توجه به مطالعات انجام شده در میزان عرضه و تقاضای آبغوره ، میزان تولید این محصول از سال های 1400 تا 1404 افزایشی با شیب خیلی کم پیش بینی شده است که موضوع قابل تأملی برای سرمایه گذاران جدید است.
همچنین واردات و صادرات این محصول نیز صفر است که می تواند یک فرصتی برای این محصول در راستای صادرات باشد اما قطعا مسیر سختی خواهد بود چرا که تاکنون چنین راهی وجود نداشته است.
در انتها میزان تقاضای داخلی به آب غوره مانند میزان تولید است که از سال 1400 تا 1404 افزایشی با شیب خیلی کم است به طوری که از سال 1369 تا 1404 حدود 30 تن کمبود وجود دارد.
حال اگر فرض کنیم کارخانه های با درصد پیشرفت بالای 75 درصد به تولید برسند ، کمبود تقاضای کشور همان 30 تن خواهد بود ، از طرفی چون ظرفیت تولید این طرح 500 تن است لذا درفروش 470 تن محصول در داخل کشور مشکل وجود دارد.
نمودار پیشبینی تولید شیره انگور تا سال 1404
نمودار پیشبینی تولید آبغوره تا سال 1404
نمودار پیشبینی واردات شیره انگور تا سال 1404
نمودار پیشبینی صادرات شیره انگور تا سال 1404
نمودار پیشبینی تقاضای داخلی شیره انگور تا سال 1404
مواد اولیه مورد نیاز کارخانه فراوری انگور و غوره و تولید و بسته بندی شیره انگور و آبغوره
مواد اولیه مورد نیاز برای تولید 1000 تن شیره انگور و 500 تن آبغوره در سال
- انگور : 4000 تن
- غوره : 1/250 تن
- بسته بندی 250 گرمی : 1700 عدد ( بسته هزار عددی )
- بسته بندی 500 گرمی : 900 عدد ( بسته هزار عددی )
- بسته بندی 1000 گرمی : 642 عدد ( بسته هزار عددی )
زمین و محوطه سازی و ساختمان های مورد نیاز کارخانه فراوری انگور و غوره و تولید شیره انگور و آبغوره
زمین و محوطه سازی مورد نیاز برای ظرفیت تولید 1000 تن شیره انگور و 500 تن آبغوره در سال
- زمین 6100مترمربع
- خاکبرداری و تسطیح : 6100 مترمکعب
- حصار کشی و درب : 636 متر
- آسفالت و محوطه سازی ( 5 درصد مقدار زمین ) : 305 مترمربع
- ایجاد فضای سبز روشنایی ( 1 درصد مقدار زمین ) : 61 مترمربع
ساختمان سازی مورد نیاز برای ظرفیت تولید 1000 تن شیره انگور و 500 تن آبغوره در سال
- سالن تولید ( سوله ) : 1000 مترمربع
- انبار مواد اولیه ( سوله ) : 600 مترمربع
- انبار محصول ( سوله ) : 525 مترمربع
- ساختمان اداری ( آجر و تیرچه و پوشش ) : 150 مترمربع
- رفاهی و نگهبانی و باسکول ( آجر و تیرچه و پوشش ) : 150 مترمربع
جدول زمانبندی اجرای طرح احداث کارخانه فراوری انگور و غوره و تولید و بسته بندی شیره انگور و آبغوره با ظرفیت تولید 1000 تن شیره انگور و 500 تن آبغوره در سال
ماشین آلات و تجهبزات و تاسیسات مورد نیاز کارخانه فراوری انگور و غوره و تولید شیره انگور و آبغوره
ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز برای ظرفیت تولید 1000 تن شیره انگور و 500 تن آبغوره در سال
- سیستم تصفیه آب : سیستم اسمز معموس ، مدل RO از شرکت مهندسی فراب زیست فراز
- ژنراتور بخار : استخر دات نت - هارویا مدل 90HGD
- بخش آماده سازی اولیه مواد ورودی : ( شستشو دهنده ، جداکننده ، برش زن ، خرد کنده ، پالپروبلاچر ) از شرکت ویترین
- سیستم حمل نقاله ای : از شرکت ویترین نت - مدل استیل عرض 50 سانتی
- شستشو : وان های 3 مرحله ای شستشو از شرکت ویترین نت
- سپراتور : 3 اسب بخار از شرکت ویترین نت
- برش زن : از شرکت ویترین نت با ظرفیت 1 تن در ساعت.1/5 کیلووات برق مصرفی
- فیلتر پرس : از شرکت ویترین نت ( استیل - مدل naabsist )
- سیستم پخت : از شرکت ویترین نت ، استیل 304 ، ظرفیت 1200 لیتر ، همزن وموتوردار
- سیستم بسته بندی : از شرکت ویترین نت ( استیل سه فاز - سیستم درب بند )
- سیستم پاستوریزاسیون : از شرکت ویترین نت - ظرفیت 5 تن در ساعت - استیل
فروشندگان ماشین آلات فوق : شرکت های ویترین نت ، ایران صنعت ، لالاوود، مخزن آب دات کام ، pumptech برق و صنعت الکتروسان ، گروه تولیدی بکردانه ، صنعت استیل سبلان و ... می باشند.
تاسیسات مورد نیاز برای ظرفیت تولید 1000 تن شیره انگور و 500 تن آبغوره در سال
- تاسیسات برق رسانی : خرید انشعاب جهت 100 کیلووات با تابلو برق ، ژنراتور اضطراری 150 کیلووات
- تاسیسات آب رسانی : حجم آب مصرفی 60/h3m - خط انشعاب 2 اینچ با لوله کشی
- تاسیسات سوخت رسانی : حجم سوخت مصرفی 125/h3m – انشعاب و لوله کشی و کنتور 100G
- وسایل سرمایش ، گرمایش و ایمنی : 4عدد کولر 4511 و 6 عدد بخاری
- کپسول اطفاء حریق ( 6 کیلوگرمی ) : 50 عدد پودری
- کپسول اطفاء حریق ( 30 کیلوگرمی ) : 15 عددی _ دی اکسید کربن
- دیگ بخار : 3 تنی مدل 15/90GNG ظرفیت مشعل 1800000 کالری - از شرکت فن آوران
- تاسیسات تصفیه پساب : تصفیه شیمیایی پساب
- باسکول : 30 تنی
- ارتباطات : 3 دستگاه تلفن و اینترنت
- سیستم هوای فشرده : 7بار فشار- 200 لیتری مخزن کمپرسور طبق استاندارد AASME SEC با کلیه متعلقات – مدل 200FATC – از شرکت کمپرسور صفوی
لوازم و تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی مورد نیاز برای ظرفیت تولید 1000 تن شیره انگور و 500 تن آبغوره در سال
- تجهیز آزمایشگاه : انواع وسایل آزمایشگاهی ( ترمومتر ، ph متر ، اسپکتوفتومتری و ... )
- ابزارآلات کارگاهی
وسایل نقلیه مورد نیاز برای ظرفیت تولید 1000 تن شیره انگور و 500 تن آبغوره در سال
- لیفتراک ( 2 تنی _ برقی _ شرکت بهرامی ) ( 1 عدد )
- جک پالت ( 2 تن _ ترازو دار _ شرکت بهرامی ) ( 2 عدد )
آب و انرژی مورد نیاز برای ظرفیت تولید 1000 تن شیره انگور و 500 تن آبغوره در سال
- آب مصرفی : 40000 مترمکعب در سال
- برق مصرفی : 437000 کیلووات در سال
- گاز مصرفی : 500000 مترمکعب در سال
- بنزین : 10000 لیتر در سال
نیروی انسانی تولیدی و اداری مورد نیاز کارخانه فراوری انگور و غوره و تولید و بسته بندی شیره انگور و آبغوره
پرسنل اداری مورد نیاز برای ظرفیت تولید 1000 تن شیره انگور و 500 تن آبغوره در سال ، به قرار زیر میباشد :
- مدیر عامل : 1 نفر
- مدیر مالی و اداری : 1 نفر
- مدیر بازرگانی و فروش : 1 نفر
- کارمند اداری و مالی : 1 نفر
- مسئول تدارکات
- نگهبانی : 2 نفر
پرسنل تولیدی مورد نیاز برای ظرفیت تولید 1000 تن شیره انگور و 500 تن آبغوره در سال ، به قرار زیر میباشد :
- مدیر فنی : ( نیازی به این سمت نیست )
- مدیر تولید : 1 نفر
- مدیر کنترل و کیفیت : 1 نفر
- سرپرست انبار : 1 نفر
- کارشناس برنامه ریزی و تولید : ( نیازی به این سمت نیست )
- سرپرست نگهداری و تعمیرات : ( نیازی به این سمت نیست )
- کارشناس کنترل کیفیت : 1 نفر
- تکنسین مکانیک : 1 نفر
- تکنسین برق : 1 نفر
- کارگر انبار مواد اولیه : 2 نفر
- کارگر انبار محصول : 2 نفر
- راننده وسایل نقلیه : 1 نفر
- اپراتور خط : 4 نفر
حقوق سالانه 18 ماه محاسبه میشود ( 12 ماه حقوق و 2 ماه پاداش ، عیدی ،1 ماه سنوات و 3 ماه بیمه سهم کارفرما )
روش تولید و بسته بندی شیره انگور و آبغوره
فرایند تولید شیره انگور به شرح زیر میباشد :
-1در ابتدای خط حوضچه شست وشو قرار دارد. که در سه مرحله انجام می پذیرد الف : در مرحله اول محصول آبکشی اولیه می شود ب : در مرحله دوم یدزنی را داریم و ج : در انتها یک آبکشی نهایی که بخش شست وشو را به تمام می رساند.
-2 سپس وارد مرحله آبگیری می شویم ، کاری که درواقع دستگاه سانتریفیوژ انجام می دهد یعنی خشک کردن به صورتی که آب اولیه محصول گرفته شود که به عنوان مرحله آب گیری نهایی معرفی می کنیم.
آبگیری که در این خط قرار می گیرد، از نوع ماردون پرس هست که می توانیم دستگاه خوشه گیر را قبل از آن داشته باشیم و یا حتی این امکان وجود داره که بدون دستگاه خوشه گیری آب گیری ماردون پرس را انجام دهیم.
3- سپس وارد مرحله دستگاه مخزن آهک زنی می شویم و برای حداقل ظرفیت ، یک مخزن آهک زنی 2 هزار لیتری نیاز است که همراه با میکسر است.
4- وارد مرحله پخت و بخار با یک دیگ پخت و یک دیگ بخار با ظرفیت 500 لیتر می شویم.
5- بعد از پخت و بخار ، دستگاه های پرکن را نیاز داریم که بسته به شکل بسته بندی محصول این دستگاه را انتخاب می کنیم ، در این قسمت می توانیم دستگاه های دربند و درب گذار را هم داشته باشیم.
بعد از دربند و درب گذاری دستگاه پرکن است که بسته به ظرفیت تولید می تواند تک نازل دو نازل و یا چند نازل باشد و در نهایت باید از یک دستگاه لیبل زن استفاده کنیم. بعد از لیبلینگ از دستگاه شیرینگ و بسته بندی نهایی استفاده می کنیم .
فرایند تولید صنعتی آب غوره نیز به شرح زیر میباشد :
بعد از دریافت غوره و نگهداری در انبار ، غوره آماده برای آبگیری به قسمت نوار سورتینگ و شست وشو منتقل می شود. در این قسمت غوره ها بر روی نقاله با سرعت کم حرکت می کنند و توسط کارگران غوره های له شده و لک زده و قهوه ای جدا می گردند.
1- مرحله اول شست وشو داخل حوضچه های شست وشو است و مرحله دوم توسط دوش های شست وشو است که بر روی تسمه نقاله آب با فشار روی غوره ها ریخته می شود. بعد از شست وشو ، توسط بالابر به دستگاه خردکن می روند.
2- غوره ها وقتی وارد این دستگاه می شوند، خردشده و آماده آبگیری می شوند. سپس از پرس های حلزونی اکستراکتور برای استخراج عصاره غوره استفاده می شود.
3- در ادامه توسط پمپ ، آب غوره از اکستراکتور وارد فیلتر می شود اساس کار این دستگاه جداسازی پالپ از عصاره است ولی همه پالپ را نمی توان به این روش جدا کرد. درواقع این عمل جداسازی پالپ توسط سپراتور ، به خاطر عدم دوفاز شدن آب غوره. و تولید یک محصول یکنواخت است
4- به منظور کنترل کیفیت و یکنواخت کردن جریان آب لیموی تهیه شده به قسمت های بعدی، دو عدد مخزن از جنس استیل ضد زنگ دارای همزن در نظر گرفته می شود.
5- جهت مشاهده سطح مایع ، این مخازن دارای لوله شیشه ای متصل به بدنه هستند و خروجی محصول از قسمت مخروطی شکل پایین آنها صورت می گیرد. سپس توسط پمپ از مخازن اختلاط به دستگاه پاستوریزاتور منتقل می شود.
پاستوریزه آب غوره :
در ادامه ، آب غوره جهت پاستوریزه شدن وارد پاستوریزاتور صفحه ای شده و تا 70 درجه سانتی گراد گرم می گردد. سپس وارد پرکن شده و عملیات پر کردن همراه با خلا است و بر اساس اندازه ظروف شیشه ای قابل تنظیم است .
شیشه ها قبل از پر شدن از شیشه شوی عبور کرده و خوب شسته می شوند ( شیشه شوی شامل دوش آب همراه با بخار است ).
کنترل کیفیت در کارخانه تولید و بسته بندی شیره انگور و آبغوره به چه صورتی انجام میپذیرد ؟
به منظور انجام کنترل کیفیت باید از ابتدای ورود مواد اولیه، کنترل های لازم انجام گردد. از جمله بررسی ویژگی های مواد اولیه مورد نیاز تولید ، کنترل کیفی در حین تولید و کنترل کیفی محصول.
مواد اولیه مورد مصرف در این واحد صنعتی، تأثیر مستقیم در کیفیت محصول نهایی دارد نظیرانگور ، غوره و دیگر مواد اولیه مصرفی در تهیه شیره انگور و آب غوره . بنابراین قبل از هر چیز شناخت نسبی فاکتورهای کیفی هریک از مواد اولیه ضروری به نظر می رسد.
به منظور کنترل مواد اولیه در حین تولید و محصول نهایی ، آزمایش های مختلفی باید انجام شود. این آزمایش های به دو صورت انجام می گیرد ، آزمایش هایی که در آنها مواد و محصول از نظر ظاهری کنترل می گردند و آزمایش هایی که مواد و محصول از نظر ویژگی های فیزیک و شیمیایی ، بررسی می گردند.
معیار این آزمون ها برای شیره انگور ، استاندارد ملی ایران به شماره 2685 و برای آب غوره ، استاندارد ملی ایران به شماره 1815 است.
جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید و بسته بندی شیره انگور و آبغوره ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ، با ما تماس بگیرید .
دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ تولید و بسته بندی شیره انگور و آبغوره
توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید .
برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.
برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.
برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.
برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.
برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.